Πέμπτη, 27 Απριλίου 2017

Al-Qaeda VS Ρωσία


Ο CEO της Al-Qaeda, ο al-Zawahiri, είπε ότι οι Σουνίτες θα πρέπει να αλλάξουν τακτικοί για να αντιμετωπίσουν τους Σταυροφόρους και τους Σιίτες συμμάχους τους. Οι Σουνίτες μαχητές λέει θα πρέπει να κάνουν υπομονή, και να αλλάξουν την στρατηγική τους από ανοιχτό πόλεμο σε ανταρτοπόλεμο.Προφανώς αυτό επιτάσσει η νέα πραγματικότητα μετά την εκλογή Τραμπ. Στα υπέρ των Σουνιτών είναι ότι παρόλο που και ο ISIS και η Al-Qaeda έχουν αποδυναμωθεί μετά την εκλογή Τραμπ, οι δύο οργανώσεις έχουν αρχίσει να ενώνονται, φιλοδοξώντας ενδεχομένως να δημιουργήσουν μία ενιαία Σουνιτική χώρα στα Σουνιτικά τμήματα του Ιράκ και της Συρίας.

Όταν όμως ο al-Zawahiri μιλάει για Σταυροφόρους και Σιίτες συμμάχους, προφανώς και βάζει μέσα τους Αμερικανούς, αλλά για να λέει για Σιίτες συμμάχους, προφανώς αναφέρεται και στους Ρώσους, γιατί ο Άσαντ δεν είναι σύμμαχος των Αμερικανών αλλά των Ρώσων.

Πάρα πολύ σημαντικό, γιατί ο Αιγύπτιος Zawahiri ήταν μέλος της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, την οποία κυνηγούσε στην Αίγυπτο ο σύμμαχος των ΗΠΑ Μουμπάρακ, στην προ Ομπάμα εποχή, και ο Al-Zawahiri είχε εκπαιδευτεί από την KGB. Μάλλον είχε λάβει εκπαίδευση και από την KGB. Μιλάω για τα τελευταία χρόνια, γιατί την δεκαετία του 80 πολύ πιθανόν να είχε λάβει εκπαίδευση και από την CIA στον πόλεμο εναντίον των Σοβιετικών στο Αφγανιστάν. Μάλλον σχεδόν σίγουρο είναι ότι θα είχε λάβει εκπαίδευση και από την CIA, έστω και μέσω συνεργατών του.

Επομένως το να μιλάει ο αρχηγός της Al-Qaeda για “Σταυροφόρους και Σιίτες συμμάχους”, βάζοντας στο ίδιο καζάνι τους Αμερικανούς και τους Ρώσους, δείχνει ότι η προσπάθεια του Τραμπ να σπάσει την Κόκκινη Τζιχάντ (Ρωσία-Ιράν-Χεζμπολάχ-Al-Qaeda), μάλλον πάει καλά.

Γιατί ναι μεν στην Συρία η Al-Qaeda βρέθηκε απέναντι στην Ρωσία και το Ιράν χτυπώντας τον Άσαντ, αλλά το κομμάτι της Al-Qaeda στην Συρία άλλαξε, άρχισε να συνεργάζεται με τους Τούρκους και το Κατάρ, και έφτασε μέχρι και ο αρχηγός της CIA να πει ότι ίσως οι ΗΠΑ θα πρέπει να συνεργαστούν με την Al-Qaeda εναντίον του ISIS, να βοηθήσουν δηλαδή τους Σουνίτες που υποστήριζαν οι Τούρκοι και οι Καταριανοί στην Συρία (Al-Qaeda) εναντίον των Σουνιτών που υποστήριζαν στην Συρία ο Άσαντ και οι Ρώσοι (ISIS).

Εδώ τώρα μιλάμε για τον γενικό διευθυντή της Al-        Qaeda, τον άνθρωπο που διαδέχθηκε τον Οσάμα μπιν Λάντεν. Δεν ξέρω μήπως κάτι δεν έχω καταλάβει, αλλά όταν ο Zawahiri μιλάει για “Σταυροφόρους και Σιίτες” δεν νομίζω ότι μπορεί να εννοεί τους Αμερικανούς. Εκτός και αν ο al-Zawahiri αναφέρεται μόνο στο Ιράκ, όπου οι Σιίτες είναι όντως σύμμαχοι των Αμερικανών, αλλά και των Ρώσων και των Ιρανών. Όλοι αυτοί συναγωνίζονται για τους Σιίτες. Αλλά έχω την εντύπωση ότι μέσα στο καζάνι με τους Σταυροφόρους έχει χώσει και τους Ρώσους.

Al-Qaeda Leader Calls for Shift to Guerrilla Warfare in Syria
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου