Παρασκευή, 17 Μαρτίου 2017

Μακρόν VS Λε Πεν = Χ

Με τα σημερινά δεδομένα τα δύο φαβορί για τον β γύρο των Γαλλικών εκλογών είναι ο κεντροαριστερός ακραίος Ισλαμιστής Μακρόν, ο οποίος έχει υποτίθεται εξελιχθεί σε pro-business, και η εθνικοσοσιαλίστρια αντι-Ισλαμίστρια Μαρίν Λε Πεν.Υποτίθεται ότι ο Μακρόν θα κάνει περίπατο στον β γύρο. Τρίχες. Αν όντως περάσει το δίδυμο Μακρόν-Λε Πεν στον β γύρο, οι Γάλλοι θα μπορούν να αποφασίσουν μέχρι τελευταία στιγμή αν θα βγάλουν μπροστά τον Μακρόν, ο οποίος είναι φιλικός προς την Γερμανία, ή την Λε Πεν, η οποία θα κρατήσει πολύ σκληρή στάση, και ενδεχομένως να αποφασίσει τελικά να διαλύσει την ΕΕ, αν οι Γάλλοι κρίνουν ότι αυτό θα ενισχύσει την γεωπολιτική θέση της Γαλλίας, ή αν δεν λάβουν σημαντικά οικονομικά ανταλλάγματα από την Γερμανία.

Σκεφτείτε το εξής. Όλοι οι εχθροί των Γάλλων πατάνε πάνω στον Μουσουλμανικό πληθυσμό της Γαλλίας όταν θέλουν να χτυπήσουν την Γαλλία. Υπάρχουν περίπου 5 εκατομμύρια Γάλλοι Μουσουλμάνοι. Όταν οι Γάλλοι συγκρούονταν με το Ιράν για το ουράνιο του Νίγηρα, οι Ιρανοί χρησιμοποιούσαν την Al-Qaeda για να χτυπήσουν τους Γάλλους. Όταν οι Γάλλοι συγκρούονταν με τον Καντάφι για το ουράνιο του Chad, ο Καντάφι χρησιμοποιούσε τους Τουαρέγκ για να χτυπήσει τους Γάλλους. Όταν οι Γάλλοι χτύπησαν τον Άσαντ για να φέρουν στην Ευρώπη το φυσικό αέριο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, ο Άσαντ χρησιμοποίησε τον ISIS για να χτυπήσει τους Γάλλους. Όταν η Αλγερία ήταν αποικία των Γάλλων, ο Αιγύπτιος Γκαμάλ Νάσερ χρησιμοποιούσε το FLN για να χτυπήσει τους Γάλλους. Όλοι αυτοί έχουν χρησιμοποιήσει πάρα πολύ τους Γάλλους Μουσουλμάνους ως δεξαμενή για την στρατολόγηση μαχητών. Και φυσικά τους Γάλλους αριστερούς.

Σκεφτείτε λοιπόν να είστε εσείς ένας Γάλλος ψηφοφόρος, και να βγει ο Μακρόν στον δεύτερο γύρο και να σας πει ότι θέλει να αυξηθεί ο Μουσουλμανικός πληθυσμός της Γαλλίας. Ήδη ο Μακρόν έχει πει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος για την Ευρώπη είναι να κλείνει τα σύνορα της στους Μουσουλμάνους, και ήδη έχει πει ότι στην Αλγερία η Γαλλία διέπραξε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας. Τι θα γίνει λοιπόν αν ο Μακρόν στον δεύτερο γύρο εμφανίσει το πραγματικό, το ακραίο Ισλαμιστικό του πρόσωπο? Που θα πάει το 65-35 υπέρ του Μακρόν? Μήπως θα πάει κοντά στο 50-50?

Βλέπετε ότι τον αντι-Ισλαμιστή Φιγιόν οι Γάλλοι τον σέρνουν στα δικαστήρια, και ξεκίνησαν και έρευνες εναντίον του Σαρκοζί, φαντάζομαι για να μην τολμήσει ο Σαρκοζί να πάρει την θέση του Φιγιόν. Θυμάστε ότι ο φιλο-Ευρωπαίος Σαρκοζί, και κολλητός του Πούτιν, όταν έχασε τις εσωκομματικές εκλογές ευχήθηκε στην Γαλλία καλή τύχη, σε κάπως δραματικό ύφος.

Όπως έχω ξαναπεί η Γαλλία, η Κίνα, το Ιράν και το Κατάρ, είναι οι χώρες που θίγονται πάρα πολύ από την αλλαγή της γεωπολιτικής στόχευσης των ΗΠΑ, αφού οι ΗΠΑ επιλέγουν πλέον την Κίνα ως αντίπαλο, και αρχίζουν σιγά σιγά να προετοιμάζονται για έναν πόλεμο με την Κίνα. Η προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας αποδυναμώνει πάρα πολύ και τις τέσσερις αυτές χώρες.

Αν η Γαλλία διαλύσει την ΕΕ, η οποία ΕΕ στην πραγματικότητα έγινε για να μην σέρνονται σε πολέμους η Γαλλία και η Γερμανία, και αρχίσουν να μαλλιοτραβιούνται οι Γάλλοι με τους Γερμανούς, τότε το πιθανότερο είναι ότι η Ρωσία θα βρεθεί στο πλευρό της Γερμανίας και οι ΗΠΑ στο πλευρό της Γαλλίας, και η Γαλλία θα αποκτήσει πολύ μεγαλύτερο γεωπολιτικό βάρος. Σε μία ήσυχη ΕΕ οι ΗΠΑ δεν θα έχουν κανέναν λόγο να εμπλακούν στρατιωτικά, και θα παραμείνουν επικεντρωμένοι στην Ανατολική Ασία, η οποία είναι η περιοχή που κυρίως τους αφορά. Αλλά αν στην Ευρώπη γίνεται το έλα να δεις οι Αμερικανοί θα πρέπει να παίρνουν θέσεις.

Και φυσικά υπάρχει και το οικονομικό στην μέση. Οι Γάλλοι θέλουν να τυπώσει η ΕΚΤ χρήμα, και να το μοιράσει τους Νότιους. Το τύπωμα χρήματος είναι ο αγαπημένος τρόπος φορολόγησης των σοσιαλιστών, γιατί γίνεται αντιληπτός ως πληθωρισμός και όχι ως φορολογία. Αλλά τελικά οδηγεί σε υποτιμήσεις, πληθωρισμό και φούσκες.

Θέλω να πω ότι ακόμη και αν βγει η Λε Πεν, πρώτα θα ζητήσει χρήματα από τους Γερμανούς, με την μορφή φρέσκου χρήματος για την Γαλλία, και στην συνέχεια θα επιλέξουν οι Γάλλοι αν θέλουν να διαλύσουν την ΕΕ ή όχι. Μην ξεχνάτε ότι το ευρώ ήταν το τίμημα που ζήτησαν οι Γάλλοι για να επιτρέψουν την ένωση της Γερμανίας, και οι εξαγωγές πετρελαίου και αερίου ήταν το τίμημα που ζήτησαν οι Ρώσοι για να παραδώσουν την Ανατολική Γερμανία.

Ο μόνος λόγος που σήμερα η Γερμανία είναι μικρότερη δύναμη από την Γαλλία στρατιωτικά είναι όσο και αν ακούγεται περίεργο επειδή είναι επιλογή της, ώστε να μην ανησυχεί η Γαλλία λόγω της οικονομικής υπεροχής της Γερμανίας.

Αυτό όμως που θέλω να πω είναι ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να θεωρείτε δεδομένη μία νίκη του Μακρόν αν στον δεύτερο γύρο περάσουν ο Μακρόν και η Λε Πεν. Και αυτό το λένε πολλοί. Οι Γάλλοι θα μπορούν ανά πάσα στιγμή να γυρίσουν το αποτέλεσμα ζητώντας από τον Μακρόν να δείξει στους Γάλλους το πραγματικό σκληρό Ισλαμικό του πρόσωπο. Αν ο Τζάστιν Τριντό είναι μία φορά των ανοιχτών συνόρων και των ανοιχτών κώλων, ο Μακρόν είναι 100.

Αν ήθελαν οι Γάλλοι να μην υπάρχει περίπτωση να εκλεγεί η Λε Πεν, δεν θα έβαζαν απέναντι της έναν τόσο σκληρό Ισλαμιστή όπως ο Μακρόν. Θα μπορούσαν να βρούνε έναν ανεξάρτητο με έστω μετριοπαθείς θέσεις για το μεταναστευτικό. Όταν μου βάζεις κάποιον που σου λέει ότι δεν υπάρχει τίποτα πιο επικίνδυνο από το να κλείνεις τα σύνορα της Ευρώπης στους Μουσουλμάνους, και αυτό το λέει στην Γαλλία, ε τότε ρε φίλε το σκέφτεσαι λίγο πιο περίπλοκα και θες να έχεις όλες τις επιλογές ώστε να εκβιάσεις τους Γερμανούς, τους Αμερικανούς και τους Ρώσους.

Και σκεφτείτε ότι αν εκλεγεί ο Μακρόν θα μπορεί ανά πάσα στιγμή να κάνει αυτό που έκανε η Ελλάδα, και να ανοίξει στους Μουσουλμάνους τα σύνορα της Γαλλίας για την Βόρεια Ευρώπη. Μόνο που η Γαλλία δεν είναι Ελλάδα, και η λύση για την ΕΕ δεν θα είναι του στυλ κλείνουμε τα σύνορα με τα Σκόπια, και ψεκάστε σκουπίστε τελειώσαμε.

Αν οι Γάλλοι ήθελαν ησυχία θα έβγαζαν μπροστά τον Σαρκοζί ή τον Φιγιόν, οι οποίοι είναι φιλελεύθεροι και αντι-Ισλαμιστές, και φιλο-Ρώσοι και φιλο-Αμερικανοί. Όταν πας να μου περάσεις στον δεύτερο γύρο Μακρόν και Λε Πεν, τότε δεν θέλεις ησυχία. Βέβαια υπάρχει ακόμη πολύς καιρός μέχρι των πρώτο γύρο των Γαλλικών εκλογών, που είναι αργά τον Απρίλιο, και οι Γάλλοι έχουν ακόμη χρόνο να αποφασίσουν τι θα κάνουν. Θα μου πείτε μα όλοι στην Γαλλία συμφωνούν? Μα όχι φυσικά. Αλλά σε κάποια μεγάλα γεωπολιτικά θέματα μπορούν κάποιες φορές να συμφωνούν όλοι.

Αυτό όμως που πρέπει να κρατήσετε είναι ότι αν οι Γάλλοι βγάλουν τελικά μπροστά Μακρόν και Λε Πεν, τότε δεν θα πρέπει να θεωρούμε ότι είναι άσσος αλλά Χ. Και θα μπορούν οι Γάλλοι να αποφασίσουν για το αποτέλεσμα μέχρι και το σφύριγμα της λήξης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου