Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

ΗΠΑ VS Γαλλία

Στην συνάντηση του με την Μέρκελ ο Τραμπ την κατηγόρησε ότι η Γερμανία δεν δαπανά αρκετά για την άμυνα της, και τον λογαριασμό τον πληρώνουν τελικά οι Αμερικανοί. Αυτό φαίνεται να είναι μία κατηγορία εναντίον της Γερμανίας, αλλά στην πραγματικότητα είναι μία επίθεση στην Γαλλία.Η Ιαπωνία και η Γερμανία είναι η αντίστοιχα η 3η και 4η μεγαλύτερες οικονομίες παγκοσμίως. Βλέπε Wikipedia.

ΑΕΠ ανά ΧώραΟι ίδιοι οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες επέλεξαν μετά την ήττα τους στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο να μείνουν σχετικά πίσω στις στρατιωτικές τους δαπάνες, ώστε η βιομηχανική τους επιτυχία να μην συνοδεύεται και από μία αντίστοιχη στρατιωτική δύναμη και τρομάζει τους νικητές του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Βλέπετε πόσο πίσω είναι οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες σε αμυντικές δαπάνες. Βλέπε “Η Στρατιωτική Ισχύς της Γερμανίας και την Ιαπωνίας”.

Αμυντικές Δαπάνες ανά Χώρα (Απόλυτα Μεγέθη και Ποσοστό του ΑΕΠ) . Τα μεγέθη προέρχονται από το SIPRI (Stockholm International Peace Research Institute), το οποίο θεωρείται μία από τις πιο αξιόπιστες πηγές.Επομένως όταν ο Τραμπ κατηγορεί τους Γερμανούς για τζαμπαζήδες, και τους καλεί να αυξήσουν τις στρατιωτικές τους δαπάνες, τρομάζει τους Γάλλους, και όταν κάνει το ίδιο για τους Ιάπωνες τρομάζει τους Κινέζους. Οι Ρώσοι αυτό που φοβούνται δεν είναι την αύξηση των στρατιωτικών δαπανών των Γερμανών, αλλά ένα Ευρωπαϊκό στρατό. Και γι’αυτό και ο Τραμπ προειδοποεί τους Ευρωπαίους ότι αν προχωρήσουν στην δημιουργία ενός Ευρωπαϊκού στρατού θα προκαλέσουν μεγάλη ένταση με την Ρωσία. Για την Ελλάδα ο Ευρωπαϊκός στρατός είναι καλός απέναντι στην Τουρκία, αλλά είναι κακός με την έννοια ότι θα φέρει την Ελλάδα σε δύσκολη θέση ανάμεσα στους συμμάχους της ΕΕ και Ρωσία.

Όπως έχω ξαναπεί αν οι Ρώσοι τα βρούνε με τους Αμερικανούς, με δεδομένο ότι η Μεγάλη Βρετανία συμφώνησε να ανήκει στην σφαίρα επιρροής των ΗΠΑ μετά το Brexit, και με δεδομένο ότι οι Nord Stream κάνουν την Γερμανία τον πολύτιμο εταίρο της Ρωσίας, οι Γάλλοι θα έχουν κίνητρο να προσεγγίσουν τους Κινέζους, την άλλη μεγάλη δύναμη, ώστε να αποτελέσουν έναν τρίτο πόλο (ΗΠΑ-Βρετανία, Ρωσία-Γερμανία, Κίνα-Γαλλία). Ο Μακρόν ήδη είπε ότι η Γαλλία πρέπει να επιδιώξει μία στρατηγική συνεργασία με την Κίνα. Βλέπε “Μακρόν VS Τραμπ”

Χάρτης ΗΠΑ-Βρετανία, Ρωσία-Γερμανία, Κίνα-ΓαλλίαΟι Γάλλοι το 1966 βγήκαν από το ΝΑΤΟ και άρχισαν να κινούνται ανάμεσα στους Αμερικανούς και τους Σοβιετικούς, και τους ξαναέβαλε στο ΝΑΤΟ ο Σαρκοζί το 2009, προσεγγίζοντας ταυτόχρονα τους Ρώσους, αφού ο Σαρκοζί είναι κολλητός του Πούτιν, ώστε οι Γάλλοι να έχουν καλές σχέσεις και με τους Ρώσους και με τους Αμερικανούς, και να μπορούν να ξεμαλλιάσουν τους Γερμανούς αν χρειαστεί.

Τώρα που οι Αμερικανοί προσεγγίζουν τους Ρώσους η Γαλλία αποδυναμώνεται πάρα πολύ γεωπολιτικά. Και φυσικά και η Κίνα θίγεται πάρα πολύ από αυτήν την προσέγγιση, ενώ επί θητείας του αριστερού μαύρου Μουσουλμάνου Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα οι Κινέζοι παρακολουθούσαν ικανοποιημένοι τους Αμερικανούς και τους Ρώσους να τρώγονται σαν σκυλιά.

Λέω συνέχεια για την επιρροή των Ρώσων, των Ιρανών και των Αράβων στην Ελλάδα, αλλά καταλαβαίνετε πόσο μεγάλη επιρροή έχουν και οι Κινέζοι, και επειδή είναι Κομμουνιστές, αλλά και λόγω της οικονομικής τους επέλασης. Σκεφτείτε ότι αν ο  ΣΥΡΙΖΑ δώσει τον αγαπημένο της αριστεράς ΑΔΜΗΕ, το δίκτυο μεταφοράς ηλεκτρικού ρεύματος, θέλει να το δώσει στους Κινέζους. Θα μου πεις στην Ελλάδα σοβαρός επενδυτής δεν έρχεται, άρα όλες οι αποκρατικοποιήσεις θα πρέπει αν έχουν ως αντισυμβαλλόμενο είτε τους Κινέζους, είτε τους Ρώσους, είτε τους Άραβες, είτε τους Ιρανούς, είτε τους Τούρκους.

Αλλά έχει μεγάλη σημασία το που θέλει να δώσει η αριστερά τον αγαπημένο της ΑΔΜΗΕ, αν τελικά αναγκαστεί από την αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ να το κάνει. Η αντιμονοπωλιακή νομοθεσία της ΕΕ δεν επιτρέπει ούτε κρατικά ούτε ιδιωτικά μονοπώλια, και θίγει και την Gazprom, και την Ελληνική Gazprom (ΔΕΗ), αφού όπως έχω ξαναπεί στην Ελλάδα δεν έχουμε αέριο αλλά λιγνίτη. Η ΔΕΗ είναι η Gazprom του Λαφαζάνη, της Ραχήλ Μακρή και των άλλων παιδιών.

Τέλος πάντων, θέλω να πω ότι όταν ο Τραμπ κατηγορεί τους Γερμανούς και τους Ιάπωνες ότι είναι τζαμπατζήδες, ακούγεται σαν να βρίζει τους Γερμανούς και τους Ιάπωνες, αλλά στην πραγματικότητα τρομάζει τους Γάλλους και τους Κινέζους, γιατί αυτοί είναι που θίγονται από μία ενδεχόμενη αύξηση της στρατιωτικής ισχύος των Γερμανών και των Ιαπώνων, αφού οι Ρώσοι τροφοδοτούν με αέριο τους Γερμανούς, και αυτό που κυρίως φοβούνται είναι ένας Ευρωπαϊκός στρατός, και πλέον οι Αμερικανοί με τον Τραμπ εγκρίνουν και τους αγωγούς φυσικού αερίου Ρωσίας-Ιαπωνίας-Νότιας Κορέας.

Ηθικόν Δίδαγμα Αναρτήσεως : Πουστράκια Γαλλάκια και Κινεζάκια τον μπούλο.

ΥΓ Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι αν πάμε σε έναν παγκόσμιο πόλεμο θα είναι όλα απλά και προβλέψιμα του στυλ ΗΠΑ-Βρετανία, Κίνα-Γαλλία και Ρωσία-Γερμανία. Λέμε ποια είναι η γεωπολιτική σκακιέρα. Οι κινήσεις των Γάλλων μπορεί να έχουν κυρίως στόχο να τραυματίσουν την προσέγγιση ΗΠΑ-Γαλλίας και πολύ λιγότερο να δημιουργήσουν μία συμμαχία Γαλλίας-Κίνας. Στην πραγματικότητα οι Γάλλοι δεν τρελαίνονται ιδιαίτερα για τους Κινέζους, γεωγραφικά είναι δύσκολο για τους Κινέζους να υποστηρίξουν τους Γάλλους στρατιωτικά, αφού βρίσκονται πολύ μακριά τους, και όταν οι Ιρανοί κοπανούσαν τους Γάλλους για το ουράνιο της Βόρειας Αφρικής οι Κινέζοι τους έκλειναν το μάτι.

Επίσης στην Αφρική η ανερχόμενη δύναμη είναι η Κίνα, και οι δύο χώρες συγκρούονται για τις πρώτες ύλες της Αφρικής. Και οι Κινέζοι δεν είναι Αμερικανάκια. Τους Κινέζους τους γουστάρουν όλοι οι δικτάτορες της Αφρικής, της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής, γιατί μπορούν να συνεργάζονται μαζί τους χωρίς να ξεσηκώνεται κανείς στο εσωτερικό της Κίνας.


Άρθρα

“Η Στρατιωτική Ισχύς της Γερμανίας και την Ιαπωνίας”.

“In first Trump-Merkel meeting, awkward body language and a quip”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου