Πέμπτη, 23 Μαρτίου 2017

ΕΕ VS Ισραήλ


Ο Ισραηλινός Υπουργός Άμυνας Avigdor Lieberman προειδοποιεί ότι η ΕΕ θα εξαπολύσει έναν διπλωματικό πόλεμο εναντίον του Ισραήλ στο τέλος του χρόνου, όταν θα έχουν ολοκληρωθεί οι εκλογές στην Γαλλία και την Γερμανία.

Ο Avidgor Lieberman είναι Ρωσοεβραίος, ο πατέρας του υπηρέτησε στον Κόκκινο Στρατό, και ο ίδιος μετακόμισε στο Ισραήλ από την Ρωσία όταν ήταν 20 ετών. Οι Ισραηλινοί τον επέλεξαν για το Υπουργείο Άμυνας ώστε να μπορούν να συνεργάζονται με τους Ρώσους στην Συρία, επειδή είναι από τα αγαπημένα παιδιά των Ρώσων.

Στην κόντρα ΕΕ-Ρωσίας οι Ισραηλινοί έχουν πάρει το μέρος της Ρωσίας, δεν νομίζω να έχουν και άλλη επιλογή, και αν οξυνθεί η κόντρα ΕΕ-Ρωσίας, αυτό που λέει ο Lieberman σίγουρα θα επαληθευτεί. Οι Ισραηλινοί έχουν βελτιώσει τις σχέσεις τους με τους Ρώσους, τους Ινδούς και τους Κινέζους, και με πολλές χώρες της Αφρικής, αλλά έχουν δει τις σχέσεις τους με την ΕΕ να καταρρέουν. Οι Ισραηλινοί έδωσαν και μεγάλο ρόλο στα κοιτάσματα τους στην Gazprom, ενώ ο αγωγός East Med είναι ένας από τους αγωγούς στους οποίου βασίζεται η ΕΕ για να μειώσει την εξάρτηση της από το Ρώσικο αέριο.

Μάλιστα με την εκλογή Τραμπ στις ΗΠΑ ο μεγάλος αντίπαλος πλέον των Ισραηλινών είναι η ΕΕ, γιατί ο Τραμπ είναι πολύ φίλος των Ισραηλινών, και το περίεργο είναι ότι η Σκανδιναβία έχει εξελιχθεί στο κέντρο του Ευρωπαϊκού αντισημιτισμού. Και σε αυτό σίγουρα έχει παίξει ρόλο και η κόντρα Σκανδιναβίας-Ρωσίας, η προσέγγιση Ρωσίας-Ισραήλ, και οι επενδύσεις του Κατάρ, ενδεχομένως και του Ιράν, στην Σκανδιναβία. Το αν μαζί με την ΕΕ θα χτυπήσει και η Κίνα το Ισραήλ θα εξαρτηθεί από το πως θα πάνε οι σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ.

“DEFENSE MINISTER WARNS OF EU DIPLOMATIC 'ASSAULT' AGAINST ISRAEL BY END OF THE YEAR”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου