Κυριακή, 19 Μαρτίου 2017

Μακρόν VS Τραμπ


Πολύ ωραίο άρθρο του κεντροαριστερού Bloomberg για τις σχέσεις Πούτιν-Μακρόν. Βλέπε “Putin’s French Gambit Backfires as Presidential Leaders Fade”.

Το άρθρο γράφει ότι οι Ρώσοι είχαν δώσει 9 εκατομμύρια ευρώ στην Λε Πεν, αλλά μετά την νίκη Τραμπ αποφάσισαν να ποντάρουν στον φιλο-Ρώσο δεξιό Φιγιόν. Αλλά λόγω της υπόθεσης με τις αμοιβές της συζύγου του, ο Φιγιόν κατέρρευσε, και ο Μακρόν είναι το φαβορί για την προεδρία. Ο οποίος Μακρόν γράφει το άρθρο έχει τις πιο σκληρές θέσεις απέναντι στην Ρωσίας, και κατηγορεί τον Φιγιόν ότι είναι Πουτινόφιλος.

Να πω εγώ ότι ο ακραίος gay Ισλαμιστής Μκρόν, πρώην μέλος του σοσιαλιστικού κόμματος, εκτός από τον Πούτιν, κατηγορεί και τον Τραμπ, και λέει ότι η ΕΕ θα πρέπει να έχει την βοήθεια της Κίνας για να προστατεύσει το περιβάλλον από τις πολιτικές Τραμπ. Βλέπε ReutersFrench presidential candidate Macron criticizes Trump's policies”. Η Κίνα σε αντίθεση με την Ρωσία και τις ΗΠΑ δεν παράγει μεγάλες ποσότητες πετρελαίου και αερίου.

Όπως θα διαβάσετε το κεντροαριστερό Euractiv γράφει ότι η νίκη Μακρόν θα ήταν μία ανάσα φρέσκου αέρα για την ΕΕ. Η νίκη Μακρόν γράφει το Euractiv θα ήταν μία νίκη για τις αξίες του Διαφωτισμού. Για τις αξίες των ανοιχτών συνόρων και των ανοιχτών κώλων μιλάει στην πραγματικότητα το Euractiv. Αυτά που λέει ο παραμυθάς ο Μπογδάνος.

Ο λόγος φυσικά είναι ότι ο Μακρόν είναι το αγαπημένο παιδί της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, θέλει προσέγγιση με την Κίνα, ώστε με το Ιράν και την Κίνα να εμποδίσει την προσέγγιση Ρωσίας-ΗΠΑ που προωθεί ο Τραμπ. Γιατί όταν οι Ρώσοι τα βρίσκουν με τον Τραμπ ο Μακρόν θα μπορεί να τους πιέζει με την βοήθεια της Κίνας και του Ιράν, ή όταν οι Ρώσοι δεν τα βρίσκουν με τις ΗΠΑ θα μπορεί να τους επιβραβεύει με χαλαρότερες πολιτικές της ΕΕ απέναντι στην Ρωσία. Γι’αυτό και αν θυμάστε όταν είχε βγει η υπόθεση με την σύζυγο του Φιγιόν και το έλεγε το κουμμούνι του ΣΚΑΙ η Έλενα Παπαδημητρίου γελούσαν και οι κώλοι της.

Δείτε όμως ποιους βγάζουν μπροστά οι Γάλλοι. Ένα ακραίο Ισλαμιστή και μία ακραία εθνικοσοσιαλίστρια. Αν τελικά αυτοί περάσουν στον δεύτερο γύρο, που έτσι φαίνεται αυτή την στιγμή. Ενώ θα μπορούσαν να βγάλουν μπροστά τον Φιγιόν ή τον Σαρκοζί και να τα βρούνε και με τους Αμερικανούς και με τους Ρώσους, εις βάρος φυσικά των Κινέζων και των Ιρανών. Να δούμε αν όντως τελικά οι Γάλλοι θα βγάλουν μπροστά στον δεύτερο γύρο έναν ακραίο Ισλαμιστή και μία ακραία εθνικοσοσιαλίστρια. Αν το κάνουν σημαίνει ότι έχουν αποφασίσει να παίξουν σκληρό πόκερ. Όποιος από τους δύο και να κερδίσει.


Macron, the anti-Trump

Putin’s French Gambit Backfires as Presidential Leaders Fade

“French presidential candidate Macron criticizes Trump's policies”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου