Τρίτη, 21 Μαρτίου 2017

Η Ματωμένη Διαδρομή του Vasco da Gama


Η ματωμένη διαδρομή που ακολούθησε ο Πορτογάλος Vasco da Gama, ο οποίος σκότωσε όποιον βρήκε μπροστά του, και κατάφερε τελικά να φτάσει στην Ινδία, πίσω από την καρδιά του Ισλάμ, και να σπάσει το μονοπώλιο που είχαν στο εμπόριο των Μπαχαρικών η Αίγυπτος, η Βενετία και η Γένοβα.Στην συνέχεια τους Πορτογάλους ακολούθησαν οι Βρετανοί και οι Ολλανδοί, οι οποίοι και τους καθάρισαν, και τελικά οι Βρετανοί καθάρισαν και τους Ολλανδούς, και παρά το Great Game με τους Ρώσους οι Βρετανοί κατάφεραν να κυριαρχήσουν στην Ινδία μέχρι τα μέσα του 20ου αιώνα, οπότε και αναγκάστηκαν να αποχωρήσουν. 

Φροντίζοντας όμως και το Μουσουλμανικό κομμάτι της Ινδίας, το σημερινό Πακιστάν, να αποκτήσει την ανεξαρτησία του, ώστε να έχουν έναν διάδρόμο προς την Κίνα, και να μην επικοινωνεί η Ινδία με την Ρωσία, αφού μαζί θα μπορούσαν να τους χτυπήσουν στον Περσικό Κόλπο.


Ουσιαστικά στον Vasco da Gama οφείλεται η παρακμή του Ισλάμ και της Ιταλίας, και η άνοδος της Δυτικής Ευρώπης. Θα μου πεις μα θα το είχε κάνει κάποιος άλλος. Ε φυσικά, αλλά αυτός το έκανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου