Δευτέρα, 20 Μαρτίου 2017

Η Peugeot, η Citroen, και ο Δήθεν Αντι-Συστημικός Μακρόν


Η Peugeot και η Citroen είναι δύο Γαλλικοί γίγαντες, στους οποίους ο μεγαλύτερος μέτοχος είναι το Γαλλικό δημόσιο. Και τώρα αγόρασαν και την Γερμανική Opel.Οι Ιρανοί εξαιρούν τις Γαλλικές εταιρείες από τους δασμούς εισαγωγών, με αποτέλεσμα η Ιρανική αγορά να είναι πολύ σημαντική για τις Γαλλικές εταιρείες. Συν την συνεργασία στην αγορά πετρελαίου που έκαναν οι δύο χώρες επί Ομπάμα. Βλέπε Al Monitor “Why French carmakers are real winners of Iranian protectionism”, Μάρτιος 2017.

Επί Ομπάμα, λόγω του ανοίγματος που ο Ομπάμα έκανε στο Ιράν για να χτυπήσει την Ρωσία, οι σχέσεις Σαουδικής Αραβίας-ΗΠΑ χειροτέρευσαν πάρα πολύ, και οι σχέσεις Σαουδικής Αραβίας-Γαλλίας βελτιώθηκαν πάρα πολύ, αφού οι Σαουδάραβες είχαν ανάγκη έναν νέο προστάτη. Και φυσικά έχουν δυσκολία στο να στραφούν προς τον μεγάλο τους αντίπαλο στις αγορές πετρελαίου την Ρωσία, αλλά και τον μεγάλο τους πελάτη την Κίνα, αφού η Κίνα έχει πιο στενούς δεσμούς με το Ιράν λόγω γεωγραφίας. Η Γαλλία χτύπησε επίσης το Ιράν και τον Άσαντ στην Συρία, μαζί με την Τουρκία και τους Άραβες. Η Γαλλία και η Τουρκία ήταν οι δύο χώρες που ζητούσαν επίμονα από τον Ομπάμα να στείλει στρατό στην Συρία. Και ακολούθησαν οι τρομοκρατικές επιθέσεις στην Γαλλία και την Τουρκία.

Τώρα, που ο Τραμπ τα βρίσκει πάλι με την Σαουδική Αραβία, ή έτσι φαίνεται προς το παρόν, οι Γάλλοι θα έχουν περισσότερα περιθώρια συνεργασίας με το Ιράν. Ο ακραίος gay Ισλαμιστής Μακρόν σίγουρα υποστηρίζεται από την Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, και έχει και πολύ καλές σχέσεις και με το Κατάρ, άρα υποστηρίζεται και από τον Γαλλικό τομέα ενέργειας. Αυτός ήταν που έκανε και τις συμφωνίες στον τομέα της ενέργειας και της αυτοκινητοβιομηχανίας με το Ιράν ως υπουργός οικονομικών της Γαλλίας. Πριν γίνει τάχα μου ανεξάρτητος και αντισυστημικός.

Αλλά και η σκληρή εθνικοσοσιαλίστρια Μαρίν Λε Πεν έχει αλλάξει στάση μετά το άνοιγμα Τραμπ στην Ρωσία, και η πρώτη της επίσκεψη ήταν στον πρωθυπουργό του Λιβάνου, έναν σύμμαχο του Ιράν, ο οποίος ήταν κάποτε εχθρός του Ιράν και κρυβόταν στην Γαλλία. Πρόσφατα οι Ιρανοί τον βοήθησαν να πάρει την εξουσία, κάνοντας ένα άνοιγμα στην Γαλλία. Στον Λίβανο οι Ιρανοί και οι Σαουδάραβες συγκρούονται για επιρροή αλλά οι Ιρανοί είναι πιο ισχυροί.

Ο τομέας ενέργειας της Γαλλίας, και η Γαλλική αυτοκινητοβιομηχανία, μπορούν να συνεργαστούν μια χαρά με το Κατάρ και το Ιράν, και ταυτόχρονα να δυσκολέψουν και την προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας που θίγει Γαλλία-Κίνα-Ιράν-Κατάρ. Και ποιος καλύτερος από τον ακραίο Ισλαμιστή Μακρόν, των ανοιχτών συνόρων και των ανοιχτών κώλων. Αλλά μπορεί να το κάνει και η Λε Πεν όπως είπα, και χωρίς ανοιχτά σύνορα και ανοιχτούς κώλους. Και φυσικά εννοείται ότι Γαλλική TOTAL είναι ήδη πολύ ισχυρή στον Περσικό Κόλπο και στην Βόρεια Αφρική.

Το Κατάρ είναι και ένας από τους μεγάλους μετόχους της Total me 3%. Το άρθρο είναι το 2012. Για τους Καταριανούς είναι εύκολο να αγοράζουν ποσοστά σε αυτούς τους γίγαντες, γιατί τους δίνουν ποσοστά στα τεράστια κοιτάσματα αερίου που διαθέτουν. Bλέπε Reuters “Qatar says has 3 pct of Total, undecided on further buys”

Άκουγα τον Παύλο Τσίμα να λέει πόσο αντι-συστημικός είναι ο Μακρόν, και πόσο δεν έχει μηχανισμό, κλπ κλπ, και πόσο τον καβλαντίζει, και στο μεταξύ ο Μακρόν ήταν ο υπουργός οικονομικών που έκλεισε τις συμφωνίες με το Ιράν, και ένα από τα αγαπημένα παιδιά της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, του οποίου τα πουστριλίκια έβγαλαν στην φόρα οι Ρώσοι. Ο αντι-συστημικός ο Μακρόν και το άλλο με τον Τοτό....

Στο μεταξύ στην Ελλάδα όταν οι αριστεροί λένε “αντι-συστημικός”, εννοούν το ΚΚΕ στον δρόμο με την υποστήριξη του Τουρκικού στρατού από πίσω. Κάτι που φυσικά δεν μπορεί να ζητήσει το ΚΚΕ από την Τουρκία αν δεν υπάρχει και ένας πόλεμος στην περιοχή, ή ένας εμφύλιος κλπ. Αν ήταν τόσο απλό θα το έκανε από μόνη της η Τουρκία, εκμεταλλευόμενη την μεγαλύτερη της στρατιωτική ισχύ, χωρίς να περιμένει από το ΚΚΕ να της το ζητήσει. Θα έμπαινε απλά η Τουρκία στην Θράκη και στο Αιγαίο. Αλλά για να κάνει κάτι τέτοιο η Τουρκία θα πρέπει να της το επιτρέψει και η διεθνής συγκυρία, ή να κάνουμε εμείς κάποια τραγικά λάθη, όπως κάναμε για παράδειγμα στο Κυπριακό. Βλέπε “Τα Εγκλήματα του ΚΚΕ στην Κύπρο”.

Αυτό εννοούν όταν λένε αντι-συστημικό. Τίποτα άλλο δεν μπορεί να νικήσει τον Ελληνικό στρατό. Γι’αυτό και στο καταστατικό του ΚΚΕ γράφει ότι αν κάποια δύναμη επιτεθεί στην Ελληνική “αστική τάξη”, το ΚΚΕ θα επιτεθεί στην Ελληνική αστική τάξη και θα την ανατρέψει. Προφανώς το ΚΚΕ την Τουρκία εννοεί, αλλά δεν μπορεί να το γράψει. Η Τουρκία και η Αλβανία είναι, γιατί η Βουλγαρία δεν είναι ίδιου μεγέθους δύναμη, ούτε φυσικά και τα σκόπια. Γι’αυτό και όλοι οι αριστεροί που μάζεψε στο ΠΑΣΟΚ ο Ανδρέας Παπανδρέου, παρόλο που το ΠΑΣΟΚ ακολουθούσε σκληρή γραμμή απέναντι στην Τουρκία, επειδή η Τουρκία ήταν στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, Ισλαμοποιούσαν την Θράκη. Η Θράκη και έγινε δεξαμενή ψηφοφόρων της αριστεράς και της κεντροαριστεράς, και σε έναν εμφύλιο θα ήταν ένας μεγάλος πυρήνας για το ΚΚΕ.

Γι’αυτό και βλέπετε πολλούς αριστερούς να παριστάνουν τους πατριώτες και να προκαλούν την Τουρκία, ειδικά τώρα που τα έσπασε με το Ιράν, ενώ ταυτόχρονα είναι υπέρ του να γεμίσουν τα Ελληνικά νησιά με Μουσουλμάνους λαθρομετανάστες, κάτι που δίνει ένα πάτημα στον Ερτογάν. Αν ο Ερντογάν και ο Τσίπρας ξεσηκώσουν τους μετανάστες, θα επέμβει ο Ελληνικός στρατός, και στην συνέχεια και ο Τουρκικός για να σώσει τους Μουσουλμάνους από τους Χριστιανούς. Αν έχετε ακούσει τον Γεωργιάδη να λέει “μα αν θέλουμε να ρίξουμε τουρκικά αεροπλάνα θα πρέπει να το κάνουμε όταν βολεύει εμάς και όχι όταν βολεύει τον Τούρκο”. Εννοεί αυτό ακριβώς.

Αφού λοιπόν ο Τσίμας ήταν χρόνια στο ΚΚΕ και στον Ριζοσπάστη, δεν μπορεί να λέει αντι-συστημικό τον Μακρόν, ο οποίος σπρώχνεται από τον τομέα ενέργειας και αυτοκινητοβιομηχανίας της Γαλλίας, και ούτε φυσικά και την Λε Πεν. Και δεν υπάρχει και καμία χώρα να μπει στην Γαλλία για να βοηθήσει το εκεί ΚΚ, γιατί η Γερμανία είναι μικρότερη δύναμη από την Γαλλία, και δεν τίθεται στην παρούσα φάση περίπτωση πολέμου Γερμανίας-Γαλλίας, όπως τίθεται η περίπτωση Ελλάδας-Τουρκίας.

Άρα άστα Παυλάρα, κάνε την προπαγάνδα σου, κοίτα την κόρη σου που την έχεις βάλει και αυτήν στον ΣΚΑΙ και είναι και όμορφη, μην τυχόν και χάσουμε την καλή ενημέρωση, και τα αντισυστημικά βρες τα με τον Ερντογάν και όχι με τον Μακρόν.Why French carmakers are real winners of Iranian protectionism
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου