Δευτέρα, 27 Μαρτίου 2017

Hanseatic League

Η Hanseatic League ιδρύθηκε το 1358, και ήταν μία ομοσπονδία των πόλεων της Βόρειας Ευρώπης, με κέντρο τα δύο μεγάλα λιμάνια της σημερινής Γερμανίας, το Αμβούργο και το Lubeck, που βρίσκονται στις δύο πλευρές της Δανέζικης Χερσονήσου.

Με την Hanseatic League οι πόλεις της Βόρειας Ευρώπης κατάφεραν να εισάγουν αλάτι από την Νότια Ευρώπη, ώστε να αντιμετωπίσουν την έλλειψη που υπήρχε στην Βόρεια Ευρώπη, σε αντίθεση με την αφθονία που υπήρχε στην αλιεία ρέγγας, ώστε να μπορούν να παστώνουν και να εξάγουν τις ψαριές τους στην υπόλοιπη Ευρώπη. Τα ψαράδικα της Hanseatic League ήταν φτιαγμένα με τέτοιο τρόπο ώστε να μετατρέπονται σε ναυτικό σε καιρό πολέμου.

Η Hanseatic League δεν επέτρεπε στους ψαράδες της Βρετανίας, της Δανίας και των χωρών της Βαλτικής να ψαρεύουν στα νερά τους, με αποτέλεσμα να ξεσπούν πόλεμοι, στους οποίους επικρατούσε η Hanseatic League. Με τα μεγάλα κοπάδια μπακαλιάρου που ανακαλύφθηκαν στην Βόρεια Αμερική οι Βρετανοί και οι Δανοί κατάφεραν να κάμψουν την αντίσταση της Hanseatic League, και κυριάρχησαν στο εμπόριο του αλατιου και της αλιείας στην Βόρεια και Βαλτική Θάλασσα.


Hanseatic League
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου