Σάββατο, 18 Μαρτίου 2017

Ελλάδα-Ισραήλ (Free Artemis Sorras)

Τι έγινε ρε παιδιά? Έχασα κανένα επεισόδιο? Εγώ έχω μείνει εκεί που οι Ισραηλινοί θα υπέγραφαν τον αγωγό Ισραήλ-Τουρκίας. Προχώρησε πάλι ο East Med (Ισραήλ-Κύπρος-Ελλάδα-Ευρώπη)?

Σαν πολλές οι συμπτώσεις. Μπήκε στην μπουζού ο Εβραιοφάγος Αρτέμης Σώρρας, και πέρασε και ο ΣΥΡΙΖΑ ψήφισμα υπέρ των Εβραίων του Ολοκαυτώματος. Ο ΣΥΡΙΖΑ στο μεταξύ είχε υποσχεθεί στους Ιρανούς να σπάσει την στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ, αλλά τώρα που οι Ισραηλινοί τα έχουν κάνει πλακάκια με τους Ρώσους μάλλον δεν συμφέρει. Ή ίσως και ο βασικός λόγος να είναι η συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ ή ίσως ο αγωγός East Med. Αλλά και η συνεργασία Ρωσίας-Ισραήλ εναντίον της Τουρκίας είναι πολύ σημαντική για την σχέση Ελλάδας-Ισραήλ. Βλέπε Liberal “ΝΔ: Το Κόμμα που συγκυβερνά με τον γνωστό κ. Καμμένο, κάνει κήρυγμα περί αντισημιτισμού”Εξάλλου και οι Ιρανοί έχουν πολλά νταλαβέρια με τους Τούρκους, παρόλο που σκοτώνονται κιόλας. Και δεν έχει πειράξει καθόλου η Ελλάδα το Ιράν. Ίσα ίσα που ο Τσίπρας και ο Καμμένος έχουν ρημάξει τους Καταριανούς στην Ελλάδα, και υπέγραψαν να προμηθεύει το Ιράν τα Ελληνικά Πετρέλαια με το 25% των αναγκών τους. Και το ναρκωτικό της Χεζμπολάχ πάει σύννεφο.

Αλλά έχει μπλέξει το πράγμα γιατί και οι Αιγύπτιοι τα έχουν βρει τώρα με τους Ιρανούς, αγοράζουν πετρέλαιο από τους Σιίτες του Ιράκ, που είναι σύμμαχοι των Ιρανών, και όχι από την Σαουδική Αραβία κλπ. Το λέω με την έννοια ότι ο άξονας Ελλάδα-Αίγυπτος-Ισράηλ-Κύπρος που είχε προωθήσει ο Σαμαράς είναι πιο μπλεγμένος. Και ακουγόταν ότι ίσως και οι Ισραηλινοί συνεργαστούν με τους Τούρκους στην Συρία εναντίον της Χεζμπολάχ, κάτι που δεν ξέρω αν έχει γίνει.

Τέλος πάντων, να πω και κάτι για τον Αρτέμη. Σε μία σοβαρή χώρα ο Αρτέμης δεν θα πήγαινε δικαστήριο. Θα πήγαινε το ΣΔΟΕ και θα του έλεγε “Αρτέμη λες ότι πούλησες στους Αμερικανούς την τεχνολογία του Θεού Απόλλωνα και πήρες 600 δις, κατέβαινε καμιά κατοστούρα δις σε φόρο”. Άντε μην τα πάρω και ανοίξω σελίδα στο Facebook “Φορολογείστε τον Πλούτο του Αρτέμη Σώρρα”. 

Αν δηλαδή υπάρχουν κάποιοι που πιστεύουν ότι ο Σώρρας έχει 600 δις ευρώ, γιατί να μην υπάρχουν κάποιοι άλλοι που θα πιστέψουν ότι πρέπει να πληρωθεί ο αναλογούν φόρος εισοδήματος? Μην σου πω και ΦΠΑ 24%. Σκεφτείτε να κυνηγάει ο Αρτέμης το Ελληνικό Δημόσιο επειδή είναι προδότες και δεν δέχοντια να πληρώσει ο Αρτέμης το Ελληνικό χρέος, και εμείς να κυνηγάμε το Ελληνικό Δημόσιο επειδή δεν φορολογεί με 25% τα 600 δις του Αρτέμη. Μόνο στην Ελλάδα ρε παιδιά.

Και η απορία μου τώρα είναι, πόσο δύσκολο θα είναι για τον Αρτέμη να πείσει αυτούς που έπεισε ότι έχει 600 δις ευρώ, ότι ο λόγος που πήγε ο Τσίπρας στον Ροθτσάιλντ, όταν τους τσάκωσε ο Άδωνις, ήταν ότι ο Ροθτσάιλντ ήθελε να ζητήσει από τον Τσίπρα να φυλακίσει τον Αρτέμη?

 Άρα για τους Εβραίους μόνο καλό δεν είναι να μπει ο Αρτέμης μέσα. Για τους Εβραίους καλό είναι να πάει το ΣΔΟΕ να του ζητήσει να πληρώσει 100 δις φόρο για τα 600 δις που έχει μήπως και ξυπνήσει κανένας σανοφάγος. Free and Tax Artemis.
“ΝΔ: Το Κόμμα που συγκυβερνά με τον γνωστό κ. Καμμένο, κάνει κήρυγμα περί αντισημιτισμού”
Τη σύμφωνη θέση της σχετικά με την τροπολογία που ψηφίστηκε χθες στη Βουλή για την υπηκοότητα των συγγενών θυμάτων του Ολοκαυτώματος ξεκαθαρίζει η Νέα Δημοκρατία δηλώνοντας κατηγορηματικά ότι είναι υπέρ της ρύθμισης και τονίζει ότι εκ παραδρομής και λόγω της πληθώρας των τροπολογιών που υπήρχαν καταγράφηκε ότι η θέση της ήταν "παρών".   
Μάλιστα παραθέτει και τα πρακτικά με τα όσα ανέφερε στη Βουλή ο εισηγητής του κόμματος και κατηγορεί την κυβέρνηση για διαστρέβλωση της θέσης της προκειμένου να δημιουργηθούν εντυπώσεις.
«Για μία ακόμα φορά, ο προπαγανδιστικός μηχανισμός του ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να δημιουργήσει εντυπώσεις διαστρεβλώνοντας την πραγματικότητα. Το Κόμμα που συγκυβερνά με τον γνωστό για τα αντισημιτικά του σχόλια, κ. Καμμένο, κάνει κήρυγμα περί αντισημιτισμού. Θράσος χωρίς μέτρο...

Το ζήτημα της υπηκοότητας των κατιόντων Εβραίων θυμάτων του Ολοκαυτώματος έχει ρυθμιστεί, κατά μείζονα τρόπο, από νόμο του 2011, επί υπουργίας κ. Χάρη Καστανίδη, τον οποίο είχε υπερψηφίσει η Νέα Δημοκρατία.

Σε ό,τι αφορά στην χθεσινή τροπολογία, η Νέα Δημοκρατία εξέφρασε τη σύμφωνη γνώμη της, κάτι που αποτυπώνεται με σαφήνεια στα πρακτικά της Βουλής από την τοποθέτηση του Κοινοβουλευτικού της Εκπροσώπου κ. Γιάννη Κεφαλογιάννη.
Συγκεκριμένα:
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Μια αναφορά θα κάνω, απλώς για να ξέρουν τη στάση μας, για την τροπολογία που έχει καταθέσει - και ευτυχώς είναι και παρών εδώ - ο κ. Μηταφίδης. Επειδή, σε εμάς τουλάχιστον, δεν έχει έρθει εις γνώσιν μας κάποια θεσμική πρόταση από πλευράς της εβραϊκής κοινότητας ή από το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο, πρέπει πραγματικά να μας πείτε γι’ αυτό, για να μη βρεθεί κανείς κακοπροαίρετος να πει ότι είναι «φωτογραφική» η συγκεκριμένη τροπολογία”.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: “Έγινε σε συνεργασία με την ισραηλινή κοινότητα…”.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Εντάξει, απλώς, σαν παράταξη, δεν μας έχει έρθει. Εμείς θα είμαστε θετικοί, εφόσον υπάρχει αυτό το θεσμικό αίτημα”.
ΤΡΙΑΝΤΑΦΥΛΛΟΣ ΜΗΤΑΦΙΔΗΣ: “Και είναι και αίτημα του Δήμου Θεσσαλονίκης”.
ΙΩΑΝΝΗΣ ΚΕΦΑΛΟΓΙΑΝΝΗΣ: “Μάλιστα, εντάξει. Ύστερα απ’ αυτήν τη διευκρίνιση, εμείς είμαστε θετικοί".
Ωστόσο, μέσα σε ένα κυκεώνα τροπολογιών της Κυβέρνησης και των στελεχών της, η ψήφος της Νέας Δημοκρατίας, προφανώς εκ παραδρομής, κατεγράφη ως παρών, παρά τη σαφώς διατυπωμένη σύμφωνη γνώμη της.
Τέλος, αφού θυμίσουμε ότι η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας ήταν εκείνη που αναγνώρισε το Κράτος του Ισραήλ το 1990 - σε αντίθεση με τα Κόμματα της Αριστεράς της εποχής εκείνης - να επισημάνουμε ότι πρόσφατα ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο κεντρικός ομιλητής στην εκδήλωση μνήμης του Ολοκαυτώματος των Εβραίων της Θεσσαλονίκης.
Επισυνάπτουμε εκείνη την ομιλία του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, η οποία αποτελεί την καλύτερη απάντηση στους απελπισμένους γκεμπελίσκους της Κυβέρνησης».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου