Τρίτη, 14 Μαρτίου 2017

Ηθικόν Δίδαγμα : Πως να Αντιμετωπίσετε έναν Ακαδημαικό ή έναν Ηθοποιό

(έχω πρώτα βάλει στο Facebook πολλά άρθρα για τις χρηματοδοτήσεις των πανεπιστηρμίων της Δυτικής Ευρώπης από τους Άραβες και τους Ιρανούς) 


Όταν μας λέει την πολιτική του άποψη ένας ακαδημαικός ή ένας ηθοποιός, τον ακούμε με πάρα πολύ μεγάλη προσοχή, και μόλις τελειώσει κουνάμε το κεφάλι μας κάνοντας ότι δήθεν συμφωνούμε, αλλά ταυτόχρονα κλάνουμε δυνατά, προσποιούμενοι ότι μας ξέφυγε.

Κατ'εξαίρεση, αν ο ομιλητής έχει πάρει και νόμπελ οικονομίας ή λογοτεχνίας, κλάνουμε δυνατά την ώρα που μιλάει, και βάζοντας το χέρι μπροστά στο στόμα μας λέμε "ω συγνώμη", δήθεν ντροπιασμένοι.

ΥΓ Αν το νόμπελ ο ακαδημαικός το έχει πάρει στις θετικές επιστήμες, και όχι στην οικονομία ή την λογοτεχνία, ακούμε με πάρα πολύ μεγάλο σεβασμό τα όσα λέει, χωρίς να μιλάμε καθόλου. Αρκεί φυσικά να μην μας μιλάει για πολιτική, γιατί κανένας ακαδημαικός δεν δικαιούται να μιλάει για πολιτική.

ΥΓ 2 Αν όλες αυτές οι ευγένειες σας φαίνονται κάπως υπερβολικές, και  είστε σε φάση που δεν έχετε υπομονή, απλα πείτε του "δεν δικαιούσθε δια να ομιλείτε", χωρίς περεταίρω εξηγήσεις και θεατρινισμούς.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου