Δευτέρα, 13 Μαρτίου 2017

Τα Βρίσκουν ΕΕ και Ρωσία για το Αέριο


Η Gazprom αποδέχτηκε πολλούς από τους όρους της αντι-μονοπωλιακής νομοθεσίας της ΕΕ. Πχ αποδέχτηκε να μπορούν οι χώρες που αγοράζουν το αέριο της Ρωσίας να το πουλάνε σε όποια χώρα επιθυμούν. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι θα μπορούν οι Γερμανοί και οι Ιταλοί, και άλλοι, να πουλάνε το Ρωσικό αέριο που θα αγοράζουν στις χώρες τις Ανατολικής Ευρώπης πχ Λετονία, Εσθονία, Λιθουανία, Πολωνία, Ρουμανία, Ουκρανία κλπ, ώστε να μην είναι οι χώρες αυτές εξαρτημένες από την Ρωσία (κόψιμο παροχής αερίου, υψηλές τιμές κλπ).

Επίσης η Ρωσία δέχτηκε να τιμολογεί με βάσει κάποιους διεθνείς δείκτες χώρες όπως την Βουλγαρία και τις χώρες της Βαλτικής, ώστε να μην χρησιμοποιεί η Ρωσία την τιμή του αερίου για να επιβραβεύει τις “καλές” και να τιμωρεί τις “κακές” κυβερνήσεις.

Πάρα πάρα πάρα πολύ καλό νέο. Μακάρι να βρεθεί μία λύση και να γίνει ο Turk Stream, να ευχαριστηθούμε και μείς, να ευχαριστηθούν και οι Ρώσοι, να ευχαριστηθούνε και οι Τούρκοι, μπας και ησυχάσουμε. Να γίνει και ο Nord Stream 2.

Και σεις Καταριανάκια και Ιρανάκια φάτε την στον κώλο. Και μην βοηθήσει ο Τραμπ να γίνει και κανένας αγωγός Ρωσία-Ινδία και Ρωσία-Ιαπωνία-Νότια Κορέα και βρεθεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα να παίζει τάβλι.

EU: Gazprom Concedes To Europe's Antitrust Demands


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου