Παρασκευή, 3 Μαρτίου 2017

Arthur Zimmermann : Ο Αρχιτέκτονας της Οκτωβριανής Επανάστασης

Ο Γερμανός διπλωμάτης Arthur Zimmerman, ο οποίος έφτασε να διατελέσει μέχρι και Υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας την περίοδο του Α Παγκοσμίου Πολέμου, θεωρείται ο αρχιτέκτονας της Οκτωβριανής Επανάστασης του 1917.

Εικόνα Οκτωβριανή Επανάσταση


Ο Zimmermann, εκτός από την Οκτωβριανή Επανάσταση, είχε υποστηρίξει και εξεγέρσεις στην Ιρλανδία και την Ινδία εναντίον των Βρετανών. Βλέπε WikipediaArthur Zimmermann”.Για παράδειγμα το Indian Independence Committee, ή Berlin Committee, το οποίο ζητούσε την ανεξαρτησία της Ινδίας από την Μεγάλη Βρετανία, λειτουργούσε στην Γερμανία υπό την εποπτεία του Γερμανικού Υπουργείου Εξωτερικών (βλέπε Hindu-German Conspiracy).

Ο Zimmermann ήταν επίσης ο αρχιτέκτονας της Ιρλανδικής Εξέγερσης εναντίον των Βρετανών κατά την διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου  (Easter Rising 1916).

Ο Arthur Zimmerman χρηματοδοτούσε τον Λένιν και τους ανθρώπους του, οι οποίοι ζούσαν στην Ελβετία, μακριά από την απειλή της Τσαρικής αστυνομίας. Η Οκτωβριανή Επανάσταση οδήγησε στην ήττα του Τσαρικού στρατού από την Γερμανία, και την έξοδο της συμμάχου των Βρετανών και Γάλλων Ρωσίας από τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο.

Λίγες δεκαετίες αργότερα, για να δαιμονοποιήσει τους Σοβιετικούς, πριν την συμμαχία Χίτλερ-Στάλιν την περίοδο 1939-1941, και μετά το τέλος αυτής της συμμαχίας με την Γερμανική εισβολή στην Ρωσία το 1941, ο Χίτλερ άρχισε συστηματικά να φορτώνει τον Κομμουνισμό στους Εβραίους, ενώ πολύ καλά γνώριζε ότι η Οκτωβριανή Επανάσταση είχε σχεδιαστεί  μέσα στο Γερμανικό Υπουργείο Εξωτερικών. Ο λόγος ήταν φυσικά ότι οι Σοβιετικοί χρηματοδοτούσαν το Γερμανικό Κομμουνιστικό Κόμμα, και μέσα σε αυτό υπήρχαν όντως και Ρωσο-Εβραίοι που είχαν φύγει από την Ρωσία κυνηγημένοι από τον Τσάρο.

Χωρίς φυσικά αυτό να σημαίνει ότι στην περίοδο πριν τον Α Παγκόσμιο Πόλεμο δεν είχαν υποστηρίξει το Ρωσικό Κομμουνιστικό Κόμμα και οι Αμερικανοί, επειδή συγκρούονταν με τους Ρώσους για επιρροή στην Κίνα, και οι Βρετανοί, επειδή συγκρούονταν με τους Ρώσους στην Ινδία. Ενδεχομένως και οι Γάλλοι με τους Πολωνούς. Αλλά μιλάμε για την Οκτωβριανή Επανάσταση, η οποία είναι ένα πολύ συγκεκριμένο γεγονός του Α Παγκόσμιο Πόλεμο, και όχι για τις διάφορες επιρροές που μπορεί να δέχτηκε το Ρωσικό Κομμουνιστικό Κόμμα τις προηγούμενες δεκαετίες.

Κατά την διάρκεια του Α Παγκοσμίου Πολέμου οι Βρετανοί και οι Γάλλοι δεν είχαν κανέναν συμφέρον να χτυπήσουν τον συμμαχικό τους Τσαρικό στρατό. Η Οκτωβριανή Επανάσταση ήταν μία πραγματική καταστροφή για τους Βρετανούς και τους Γάλλους.

Για τους Αμερικανούς τα πράγματα ήταν πιο περίπλοκα, γιατί με την Γερμανική, την Αυστριακή και την Οθωμανική Αυτοκρατορία, με τις οποίες οι Αμερικανοί δεν είχαν και πολλά πράγματα να χωρίσουν εκείνη την εποχή, συγκρούονταν εκτός από τους Βρετανούς και τους Γάλλους και οι Ρώσοι με τους Ιάπωνες, τους οποίους αντιμετώπιζαν οι Αμερικανοί στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Χάρτης ΗΠΑ – Α Παγκόσμιος ΠόλεμοςΗ Ρωσική και Ιαπωνική Αυτοκρατορία ήταν στο πλευρό των συμμάχων, εναντίον των Γερμανών, των Αυστριακών και των Οθωμανών στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, οι Ρώσοι για προφανείς λόγους, και οι Ιάπωνες επειδή είχαν συμφωνήσει με τους Βρετανούς να πάρει η Ιαπωνία κάποια στρατηγικά σημεία που εκείνη την εποχή ήλεγχε η Γερμανία στην Νοτιοανατολική Ασία. Οι Αμερικανοί είχαν προβληματικές σχέσεις και με την Ρωσική και με την Ιαπωνική Αυτοκρατορία, και προσπαθούσαν να παίζουν την μία αυτοκρατορία εναντίον της άλλης, λόγων των προβλημάτων που και οι ίδιες είχαν μεταξύ τους.

Χάρτης Γερμανική Αυτοκρατορία
Ολόκληρη σχεδόν τότε η Νοτιο-Ανατολική Ασία ήταν αποικία των Βρετανών, των Γάλλων, των Ρώσων, των Ιαπώνων, των Ολλανδών, των Γερμανών, και των Αμερικανών, και οι Αμερικανοί συγκρούονταν με τους Ιάπωνες και τους Ρώσους στην Κίνα, αλλά σίγουρα έβλεπαν ανταγωνιστικά και τους Γάλλους και τους Βρετανούς. Οι Αμερικανοί μόλις είχαν καταφέρει να πάρουν τις Φιλιππίνες από τους Ισπανούς (Spanish-American 1898).

Αποικίες Νοτιοανατολικής Ασίας πριν τον Α Παγκόσμιο ΠόλεμοΕπομένως τους Αμερικανούς τους συνέφερε να καταφέρουν οι Γερμανοί, οι Αυστριακοί και οι Οθωμανοί να αποδυναμώσουν τους Βρετανούς, τους Γάλλους, τους Ιάπωνες και τους Ρώσους, αφού εκείνη την εποχή οι Αμερικανοί δεν αντιμετώπιζαν κάποια ιδιαίτερη απειλή από τους Γερμανούς, τους Αυστριακούς και τους Οθωμανούς. Οι Αμερικανοί, σε αντίθεση με τους Γάλλους και τους Βρετανούς, δεν είχαν ακόμη πατήσει στον Περσικό Κόλπο, ούτε και είχαν αποικίες στην Αφρική. Τα συμφέροντα τους ήταν κυρίως στην Λατινική Αμερική και την Ανατολική Ασία.

Παρόλα αυτά οι Αμερικανοί συνεργαζόντουσαν με τους συμμάχους τους Γάλλους και Βρετανούς εναντίον των Γερμανών, των Αυστριακών και των Οθωμανών, παρόλο που δέχτηκαν πολύ αργά να μπούνε επισήμως στον πόλεμο, μόλις το 1917, λίγο πριν την Οκτωβριανή Επανάσταση, και ενώ οι Γερμανοί είχαν ήδη ρίξει τον Ρώσο Τσάρο με την February Revolution του 1917.

Αν οι ΗΠΑ δεν είχαν μπει στον πόλεμο στην θέση της Ρωσικής Αυτοκρατορίας τα πράγματα ίσως να εξελίσσονταν διαφορετικά για τους συμμάχους. Πάντως την Οκτωβριανή Επανάσταση σε καμία περίπτωση δεν μπορούμε να την φορτώσουμε στις ΗΠΑ, παρόλο που σίγουρα και οι Αμερικανοί ωφελήθηκαν από αυτήν εκείνη την εποχή.

Ο μεγάλος ωφελημένος της Οκτωβριανής Επανάστασης ήταν η Γερμανία, η Αυστρία και η Οθωμανική Αυτοκρατορία, χώρες που πήραν τα Ρωσικά εδάφη που τους μοίρασε ο Λένιν, και πολύ λιγότερο οι ΗΠΑ. Οι μεγάλοι χαμένοι ήταν η Βρετανία και η Γαλλία που έχασαν την σύμμαχο τους Ρωσία στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο.

Το έκτρωμα που δημιούργησε ο Arthur Zimmermann μετέτρεψε την Ρωσία στον μεγάλο τρομοκράτη που έζησε η Ευρώπη μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο. Αλλά δυστυχώς στον πόλεμο κανένας παίκτης δεν σκέφτεται τον επόμενο πόλεμο. Όλοι σκέφτονται τον πόλεμο που μαίνεται εκείνη την στιγμή.

Arthur Zimmermann
1η Παράγραφος
Arthur Zimmermann (5 October 1864 – 6 June 1940) was State Secretary for Foreign Affairs of the German Empire from 22 November 1916 until his resignation on 6 August 1917. His name is associated with the Zimmermann Telegram during World War I. However, he was closely involved in plans to support rebellions in Ireland and in India, and to assist the Bolsheviks to undermine Tsarist Russia.
5η Παράγραφος
In late 1914 Zimmermann was visited by Roger Casement, the Irish revolutionary. A plan was laid to land 25,000 soldiers in the west of Ireland with 75,000 rifles. However, the German general staff did not agree. In April 1916 Casement returned to Ireland in a U-boat and was captured and executed. A German ship (the Libau) renamed the Aud, flying Norwegian colours, shipped 20,000 rifles to the south Irish coast, but it failed to link up with the rebels and was scuttled. Planning on this support, a minority of the Irish Volunteers launched the Easter Rising in Dublin. Though the Rising failed, its political effect led on to the Anglo-Irish war in 1919–22 and the formation of the Irish Free State.


“WHO WAS BEHIND THE BOLSHEVIK REVOLUTION?”
The anti-communist movement in America has long been afflicted by an
historical misunderstanding which persists today. There is a widespread
teaching about communism and its origins which is false. It is a
teaching which has influenced millions of Americans.
The 20th century version of this teaching originated with Russian
anti-Semites. Relying on false documents and a conspiratorial
hypothesis, these anti-Semites blamed Jews and Freemasons for a
wide-ranging global conspiracy to destroy Christianity and create a
world government. One of the key historical facts alleged by these
Russian anti-Semites has to do with the origins of the Bolshevik
Revolution.
In this context, the importance of historical facts and
interpretations should not be underestimated. If our historical facts
are incorrect, then our political understanding will be weak and our
actions will be misdirected. If we believe in enemies and conspiracies
that do not exist in reality, then real conspiracies will be
misapprehended or ignored.
A body of literature and testimony, based on false assertions and
bogus documentation, began to appear in the West after the Bolshevik
Revolution. This literature and testimony asserted (and continues to
assert) that certain American bankers, who happen to have Jewish names,
had financed the Bolshevik Revolution. Once the Russian anti-Semites
planted this poisonous seed, it spread rapidly. Henry Ford was an early
convert to this claim. Hitler and the Nazis were also believers in it.
After the collapse of Nazi Germany, writers and publicists like
Robert Welch, Gary Allen and Anthony Sutton continued to advance the
thesis that a sinister Western group financed and directed the communist
revolution in Russia. This group, it was said, used international
communism to advance their own sinister agenda in the West.
George Knupffer, a Russian emigre, was an early advocate of this
view. As a Russian monarchist, he worked to influence American public
opinion by writing books. Long before the founding of the John Birch
Society by Robert Welch, Knupffer and his compatriots advanced the
theory that Russia had been a testing ground — a preliminary experiment
— used by forces located outside of Russia.
Who was behind this conspiracy?
According to Knupffer, it was the Warburgs and Jacob Schiff of Kuhn,
Loeb & Co. that financed the Bolshevik Revolution. These were the
alleged culprits and villains behind it all. These were the evil
geniuses of the October Revolution. Allen and Sutton followed Knupffer’s
line — which had previously been advanced by Henry Ford’s anti-Semitic
publications of the 1920s and 1930s.
It must be said, in response to this conspiracy theory, that the
allegations against the Warburgs and Schiffs are false. These
allegations, which originate in anti-Semitic propaganda, have been
repeated so often that many good people have come to accept them without
question.
In truth, the culprits behind the communist takeover in Russia were
not in New York, and they did not have Jewish names. The villains were
in Berlin and they had German names. As it happens, the chief architect
of the Bolshevik Revolution was none other than German Foreign Secretary
Arthur Zimmermann. During the First World War the Political Section of
the German Foreign Office had been devising a plan to bring revolution
to Russia. It was Zimmermann’s pet idea. From 1915 to 1917 the German
secret service began cultivating socialists of all parties. Baron
Gisbert von Romberg, the German minister in Switzerland, urged that the
Kaiser put his money behind Lenin and his Bolsheviks. Count Diego von
Bergen, the German official in charge of political subversion within
Russia, believed that a large enough sum of money could bring Lenin to
power.
How much money did the Kaiser provide to Lenin?
The German Social Democrat, Eduard Bernstein, later said that the sum
supplied to Lenin by the Kaiser “was very large, an almost unbelievable
amount, certainly more than 50 million gold marks.”
General Max von Hoffmann, who negotiated the German-Soviet
Brest-Litovsk peace treaty, later confirmed: “Lenin and his comrades
received vast sums of money from the Kaiser’s government for their
destructive agitation.”
In fact, General Hoffmann admitted that he blackmailed Lenin into
signing the Brest-Litovsk treaty, and it is simple to see how this was
done. Since Lenin’s takeover of Russia had been accomplished with help
from German agents and German money while Russia was at war with
Germany, Lenin’s treason was obvious. All the Germans had to do was
publish the truth about their secret alliance with Lenin and the
Bolshevik government would collapse.
Once in power, Lenin did not want to sign the peace treaty with
Germany. But he had no choice. At the Time Kaiser Wilhelm triumphantly
pronounced that Lenin “was finished.” The Kaiser could “out” Lenin at
any time and bring an end to Russia’s Bolsheviks. But Germany
disintegrated later that year and the Kaiser abdicated. The treaty with
Lenin became meaningless.
The blackmail was left unused and later proved to be something of a
scandal and embarrassment for the German military itself.
By a strange quirk of fate, the Bolsheviks broke loose from their
Imperial German sponsors.
Aside from German files and memoirs on the subject, French
counter-intelligence detected and documented collusion between Lenin and
the Kaiser in March 1917. The intelligence service of Russia’s
Provisional Government also uncovered evidence of German-Bolshevik
collusion in July 1917. It was then learned that large sums of money
were being channeled to Lenin’s people in Russia through the Bank of
Siberia in Petrograd. This money was traced back through Scandinavia to
Imperial Germany. Because of this discovery, Lenin had to go underground
to avoid arrest as a German agent.
In preparing its case against Lenin, the Provisional Government
compiled 20 volumes of evidence tying Lenin to German agents and German money.
It is very important that we respect the facts of history. It is even
more important that we avoid building our political ideas around false
historical claims about New York bankers with Jewish names. The origins
of the Marxist revolution in Russia have been documented by an army of
researchers and writers. This work needs to be studied and understood.
We cannot combat the false doctrines of the left with a false
doctrine of the right.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου