Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Μακρόν VS Λε Πεν

Οι Γαλλικές αρχές ξεκίνησαν την Παρασκευή έρευνα για τις αμοιβές της γυναίκας του Φιγιόν. Σκεφτείτε να περάσουν στον δεύτερο γύρο η Λε Πεν και ο Μακρόν, και να είσαι Γάλλος, και να πρέπει να ψηφίσεις. Τι ψηφίζεις?

Ψηφίζεις τον κεντροαριστερό Μακρόν, που πιστεύει κάπως στις μεταρρυθμίσεις, αλλά δεν τον θέλουν καθόλου οι Ρώσοι, και είναι ένας ακραίος gay Ισλαμιστής που θα βουλιάξει την Γαλλία στους μετανάστες?

Ή ψηφίζεις την Λε Πεν, που είναι που είναι αντι-Ισλαμίστρια και θα προστατεύσει τα Γαλλικά σύνορα, αλλά μπορεί να διαλύσει την ΕΕ?

Η ΕΕ μπορεί να διαλυθεί ακόμη και αν ο Μακρόν βουλιάξει την Γαλλία στους μετανάστες όπως έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ. Η Γαλλία δεν είναι Ελλάδα να της κλείσεις τα σύνορα με τα Σκόπια και να ξεμπερδέψεις. Αν η Γαλλία ανοίξει τα σύνορα της και χιμήξουν στην Γερμανία Αν βγει η Λε Πεν θα αρχίσει να εκβιάζει τους Γερμανούς και να ζητάει περισσότερα λεφτά, οπότε και πάλι μπορεί να διαλυθεί η ΕΕ.

Ο Μακρόν είναι ο Τζάστιν Τριντό της Γαλλάις. Είναι των ανοιχτών συνόρων και των ανοιχτών κώλων.

Ας ελπίσουμε να περάσει ο Φιγιόν. Αλλά αν οι Γάλλοι αποφασίσουν να διαλύσουν την ΕΕ δεν πρόκειται να τους σταματήσει κανείς. Αν οι Γάλλοι διαλύσουν την ΕΕ μπορεί να δημιουργηθούν τρεις πόλοι. Ο πρώτος ΗΠΑ-Βρετανία, που έχει ήδη δημιουργηθεί, ο δεύτερος Ρωσία-Γερμανία, που μπορεί να δημιουργηθεί ανά πάσα στιγμή, και ο τρίτος Κίνα-Γαλλία, που δεν νομίζω ότι είναι και ότι καλύτερο για τους Γάλλους, αλλά ίσως θεωρήσουν ότι αυτή είναι η μόνη τους επιλογή. Εννοείται ότι ελπίζω να μην την διαλύσουν οι Γάλλοι την ΕΕ γιατί θα τρώμε κρεμμύδια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου