Τρίτη, 21 Φεβρουαρίου 2017

Ντόναλντ Τραμπ VS Μαρίν Λε Πεν

Έλεγα ότι η εκλογή Τραμπ ήταν καταστροφή για την Κίνα, την Γαλλία, το Κατάρ και το Ιράν.

Κίνα

Για την Κίνα ο Τραμπ ήταν καταστροφή επειδή ο Τραμπ, σε αντίθεση με τον Ομπάμα, επιλέγει ως βασικό του αντίπαλο την Κίνα και όχι την Ρωσία.

Γαλλία

Για την Γαλλία ο Τραμπ ήταν καταστροφή επειδή ο Τραμπ επιδιώκει προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας, με αποτέλεσμα η Γαλλία να μένει ξεκρέμαστη απέναντι στην Γερμανία, την οποία η Γαλλία δεν μπορεί να απειλήσει χωρίς την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, αφού η Γερμανία μπορεί ανά πάσα στιγμή να τρέξει να κρυφτεί πίσω από την Ρωσία, της οποίας η Γερμανία είναι ο μεγάλος πελάτης. Επίσης ο Τραμπ αφήνει την Συρία στην Ρωσία, ενώ οι Γάλλοι σοσιαλιστές ζητούσαν επίμονα την ανατροπή του Άσαντ, ώστε να φτάσει στην Ευρώπη το αέριο του Κατάρ και του Ιράν (Μουσουλμανική Αδελφότητα) μέσω της Συρίας Τέλος οι ΗΠΑ και η Βρετανία προχωράνε σε σύσφιξη των σχέσεων τους.

Κατάρ

Για το Κατάρ ο Τραμπ ήταν καταστροφή επειδή η προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας βούλιαξε τον αγωγό της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (Κατάρ-Τουρκίας), και επειδή ο Τραμπ δίνει τις ευλογίες του για να εισάγουν Ρωσικό αέριο οι σύμμαχοι των ΗΠΑ (Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Ευρώπη, Ινδία). Στην Ινδία, την Ιαπωνία, και την Νότια Κορέα το Κατάρ εξάγει το μεγαλύτερο μέρος του φυσικού του αερίου, και με τον αγωγό Κατάρ-Τουρκίας το Κατάρ φιλοδοξούσε να κοντράρει την Ρωσία και στην Ευρώπη.

Επίσης ο Τραμπ δίνει τις ευλογίες του σε μία συνεργασία Κίνας-Αυστραλίας στον τομέα του φυσικού αερίου, κάτι που επίσης θίγει το Κατάρ.

Τέλος, με την συμφωνία που προσπαθεί να κλείσει ο Τραμπ με την Ρωσία, η Ρωσία παίρνει την Συρία και οι ΗΠΑ το Ιράκ, με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να μην χρειάζονται τόσο πολύ το Κατάρ, στο οποίο μετέφεραν τις βάσεις τους όταν αναγκάστηκαν να φύγουν από την Σαουδική Αραβία μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους (9/11). Αν οι ΗΠΑ στρογγυλοκαθίσουν στο Ιράκ θα μειωθεί πολύ το γεωπολιτικό εκτόπισμα του Κατάρ.

Ιράν

Για το Ιράν η εκλογή Τραμπ ήταν καταστροφή, επειδή ο Τραμπ, όπως και οι περισσότεροι Ρεπουμπλικάνοι, είναι αντι-Ισλαμιστής και πολύ εχθρικός απέναντι στον άξονα Ιράν-Βενεζουέλας-Κούβας, ο οποίος ελέγχει το εμπόριο ναρκωτικών στις ΗΠΑ μέσω των Κολομβιανών και Μεξικανικών καρτέλ που υποστηρίζει. Ο Ομπάμα ήταν γιος ενός αντι-Αμερικανού Σιίτη Μουσουλμάνου από την Κένυα, και βοήθησε πάρα πολύ το Ιράν. Ο Ομπάμα ξαπάγωσε περίπου 100 δις Ιρανικών περιουσιακών στοιχείων που ήταν παγωμένα στις ΗΠΑ από την Ισλαμική Επανάσταση και την κρατικοποίηση των εταιρειών πετρελαίου του Ιράν.

Ο Ομπάμα μάλιστα έδωσε όλα τα χρήματα μπροστά ώστε να μην μπορούν οι Ρεπουμπλικάνοι να ανατρέψουν την κατάσταση σε περίπτωση νίκης. Το σκεπτικό είναι ότι αν το Ιράν έχει πυρηνικά όπλα δεν θα φοβάται και δεν θα χρειάζεται την Ρωσία, με την οποία οι Ιρανοί συγκρούονται στην Κασπία τους τελευταίους αιώνες. Υποτίθεται βέβαια ότι ο Ομπάμα δεν ήθελε να κατασκευάσει το Ιράν πυρηνικά όπλα αλλά μόνο εργοστάσια παραγωγή ενέργειας. Αλλά η πραγματικότητα είναι ότι αν φτάσεις να κατασκευάσεις πυρηνικά εργοστάσια είσαι σχεδόν έτοιμος να κάνεις και το τελευταίο βήμα.

Μαρίν Λε Πεν VS Ντόναλντ ΤραμπΈλεγα λοιπόν ότι όλες αυτές οι χώρες έχουν συμφέρον να συνεργαστούν προκειμένου να χαλάσουν την συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας που προωθεί ο Τραμπ. Βλέπε “Ο Κώλος του Μακρόν, η Γυναίκα του Φιγιόν και η Γεωπολιτική Απομείωση της Γαλλίας”.

Όπως καταλαβαίνετε αυτό που έχει σημασία είναι το πως θα κινηθούν η Γαλλία και η Κίνα προκειμένου να εμποδίσουν την προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας που προωθεί ο Τραμπ. Προφανώς και το Ιράν και το Κατάρ έχουν την σημασία τους, λόγω των στενών τους δεσμών με την τρομοκρατία, αλλά η Κίνα και η Γαλλία είναι οι δύο μεγάλες πυρηνικές δυνάμεις που μπορούν να καθορίσουν τις εξελίξεις.

Αυτό που θα καθορίσει τις εξελίξεις είναι οι Γαλλικές εκλογές, γιατί στην Κίνα υπάρχει το Κομμουνιστκό Κόμμα που τρέχει τις εξελίξεις. Ενώ στην Γαλλία έχει μεγάλη σημασία το αν θα κερδίσει τις εκλογές η Λε Πεν, ο Μακρόν ή ο Φιγιόν. Για τις πολιτικές των τριών αυτών πολιτικών βλέπε το παραπάνω κείμενο “Ο Κώλος του Μακρόν, η Γυναίκα του Φιγιόν και η Γεωπολιτική Απομείωση της Γαλλίας”.

Να πω όμως δυο λόγια. Αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Μακρόν επιθυμεί την δημιουργία Ευρωπαϊκού στρατού ώστε να μπορεί η ΕΕ να κοντράρει την Ρωσία, και γι’αυτό και οι Ρώσοι του έβγαλαν στην φόρα τα πουστριλίκια του, παρόλο που είπε ότι η Γαλλία πρέπει να αλλάξει στάση στην Συρία. Ο Μακρόν είναι επίσης φιλικός προς την Γερμανία, και αναγνωρίζει τις αγκυλώσεις που έχει προκαλέσει στην Γαλλική οικονομία ο κρατισμός που έχουν προωθήσει τις τελευταίες δεκαετίες και οι μαύροι και οι κόκκινοι σοσιαλιστές.

Ο Φιγιόν είναι πιο σκληρός από τον Μακρόν απέναντι στην Γερμανία, πολύ πιο φιλικός απέναντι στην Ρωσία, και αναγνωρίζει επίσης την ανάγκη για φιλελευθεροποίηση της Γαλλικής οικονομίας.

Η Μαριν Λε Πεν είναι σοσιαλίστρια, πολύ φιλική προς την Ρωσία, αντι-Αμερικανίδα, και απειλεί ότι αν η Γερμανία δεν δώσει περισσότερα χρήματα στην Γαλλία η Γαλλία θα σπάσει την Ευρωζώνη.

Αυτό που έχει ενδιαφέρον είναι ότι ο κεντροαριστερός Μακρόν, ο οποίος ήταν φαβορί μέχρι πριν λίγες μέρες, έκανε μία γκάφα πριν λίγες μέρες, λέγοντας ότι η Γαλλία διέπραξε έγκλημα κατά της ανθρωπότητας έχοντας την Αλγερία ως αποικία στο παρελθόν. Αυτό έριξε τα ποσοστά του Μακρόν και έδωσε μεγάλη ώθηση στην Λε Πεν. Βλέπε World Tribune “French socialist candidate’s gaffe seen boosting Marine Le Pen’s presidential campaign”, Φεβρουάριος 2017.

Υποτίθεται ότι ο Μακρόν δεν έκανε την δήλωση για να ρίξει τα ποσοστά του, αλλά είναι λίγο αφελές να πιστεύουμε ότι ο Μακρόν το είπε μην γνωρίζοντας πόσο αντιδημοφιλής θα ήταν αυτή η δήλωση του στην Γαλλία. Ο Μακρόν είναι πολύ κοντά στην Μουσουλμανική Αδελφότητα, και ήταν ο Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας που υπέγραψε συμφωνίες δισεκατομμυρίων με τους Ιρανούς στην κυβέρνηση Ολάντ, πριν αποχωρήσει από το Γαλλικό σοσιαλιστικό κόμμα.

Ο Μακρόν είχε περάσει από διάφορες τράπεζες, μεταξύ των οποίων και η Rothschild, κάτι που θα έδινε μία εγγύηση ότι δεν θα εφάρμοζε πογκρόμ εναντίον των 500 χιλιάδων Εβραίων της Γαλλίας, και ότι θα τους προστάτευε από τα 5 εκατομμύρια Μουσουλμάνων της Γαλλίας. Με λίγα λόγια δεν θα έκλεινε το μάτι στο Ιράν και το Κατάρ για να κάνουν πογκρόμ. Προφανώς το Γαλλικό πολιτικό σύστημα θα χρησιμοποιούσε το πέρασμα του Μακρόν από την Rothschild για να καλλιεργήσει αντι-Σημιτισμό, φορτώνοντας όλες τις μαλακίες του στους Εβραίους, αλλά επί της ουσίας ο Μακρόν θα προστάτευε το μισό εκατομμύριο Εβραίων της Γαλλίας από τους Μουσουλμάνους.

Αν όμως οι Γάλλοι θέλουν να απειλήσουν τους Αμερικανούς ότι θα χτυπήσουν τον πιο στενό τους σύμμαχο στην Μέση Ανατολή, το Ισραήλ, η Λε Πεν είναι η ιδανική περίπτωση. Ακούγεται περίεργο αλλά το Ιράν και το Κατάρ τα συμφέρει η Λε Πεν. Η Λε Πεν είναι κόρη του θαυμαστή του Χίτλερ Jean Marie Le Pen, είναι φανατική αντι-Αμερικανίδα και σοσιαλίστρια, και αν εκλεγεί οι Ρώσοι θα γνωρίζουν ότι η Λε Πεν δεν θα θέλει να συνεργαστεί με τους Αμερικανούς.

Άρα η Λε Πεν θα μπορεί να προτείνει μία συμμαχία Γαλλίας-Ρωσίας-Κίνας εναντίον των ΗΠΑ, γιατί οι Ρώσοι θα γνωρίζουν ότι η Λε Πεν δεν θα συνεργαστεί με τις ΗΠΑ. Επίσης η Λε Πεν θα μπορεί να απειλήσει το Ισραήλ ότι θα επιτρέψει στο Ιράν και το Κατάρ να κάνουν πογκρόμ στην Γαλλία.  Γι’αυτό και βλέπετε ότι σε πολλούς αριστερούς η Λε Πεν αρέσει, άσχετα αν δεν το παραδέχονται για να μην εκτεθούν. Σοσιαλίστρια είναι και η Λε Πεν. Απλά σε αντίθεση με τους αριστερούς η Λε Πεν δεν θέλει να αυξηθεί ο Μουσουλμανικός πληθυσμός της Ευρώπης. Αλλά στην οικονομία η Λε Πεν είναι σοσιαλίστρια.

Αρχικά η Λε Πεν έφαγε φτύσιμο και από τον Τραμπ και από τον Πούτιν. Η Λε Πεν πήγε στο Trump Tower, και ο Τραμπ δεν δέχτηκε να την συναντήσει και να την στηρίξει. Ο Πούτιν, μετά την εκλογή Τραμπ, ζήτησε από την Λε Πεν να επιστρέψει τα 9 εκατομμύρια που της είχαν δανείσει οι Ρωσικές τράπεζες. Βλέπε Bloomberg “Le Pen Shouldn't Count On Putin's Money”, Ιανουάριος 2017.

Όπως όμως έχω ξαναπεί η Λε Πεν μπορεί να κινηθεί και χωρίς την συγκατάθεση των Τραμπ-Πούτιν, κάνοντας άνοιγμα προς την Κίνα, η οποία όπως και η Γαλλία επιθυμεί να εμποδίσει την προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας.

Το σχέδιο του Τραμπ προβλέπει να πάρουν οι Κινέζοι το Ιράν, οι ΗΠΑ το Ιράκ, οι Ρώσοι την Συρία,  και οι Ισραηλινοί, που πλέον συνεργάζονται με τους Ρώσους, να εμποδίζουν την έξοδο των Αράβων προς την Μεσόγειο, κάτι που ενδιαφέρει κυρίως το Κατάρ και το Ιράν.

Χάρτης ΗΠΑ-Κίνα-ΡωσίαΑυτό εξυπηρετεί και την Τουρκία, η οποία βγάζει πετρέλαιο από το Αζερμπαϊτζάν στο λιμάνι Ceyhan της Μεσογείου, και θέλει να στείλει και αέριο στην Ευρώπη, είτε αυτό είναι Ρωσικό, είτε Καταριανό, είτε Ιρανικό, είτε Τουρκμένικο, είτε Αζέρικο, είτε Κουρδικό.

Η Τουρκία ήθελε να στέλνει το αέριο όλων αυτών των χωρών στην Ευρώπη, αλλά όπως βλέπετε το πράγμα κολλάει στην Συρία και το Κουρδιστάν της Τουρκίας, γιατί κάτι τέτοιο δεν το επιτρέπουν οι Ρώσοι. Οι οποίοι Ρώσοι έριξαν την Σοβιετική Ένωση για να εξάγουν τα τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου και αερίου που ανακάλυψαν στην Δυτική Σιβηρία στις μεγάλες δυτικές οικονομίες (Γερμανία, Γαλλία, Βρετανία, Ιταλία, Ισπανία). Γι’αυτό και η Μουσουλμανική Αδελφότητα κατηγορεί τους Ρώσους ότι είναι αποικιοκράτες στην Συρία.

Λε Πεν + Ιράν

Η Λε Πεν εδώ και χρόνια υποστηρίζει ότι η Γαλλία πρέπει να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ, και να συνεργαστεί με την Ρωσία, και να εγκαταλείψει την Σαουδική Αραβία, και να συνεργαστεί με το Ιράν. Βλέπε Gatestone “Marine Le Pen's Worldview: Oppose America, Embrace Iran”.

Αυτός είναι ο λόγος που η Χρυσή Αυγή τρελαίνεται για την Λε Πεν, και οι αριστεροί την γουστάρουν, άσχετα αν δεν μπορούν να το ομολογήσουν επειδή θα εκτεθούν. Η Λε Πεν ήδη έθεσε σε εφαρμογή το σχέδιο της, και ο πρώτος αρχηγός ξένου κράτους που συνάντησε ήταν ο νέος πρόεδρος του Λιβάνου, ο οποίος είναι στενός σύμμαχος του Ιράν και της Χεζμπολάχ. Για το Ιράν και το Κατάρ είναι δύσκολο να διαφημίσουν την Λε Πεν, λόγω των αντι-Ισλαμικών της θέσεων.

Ο νέος πρόεδρος του Λιβάνου, ο Michel Aoun, είναι πρώην εχθρός του Ιράν, και ζούσε εξόριστος στην Γαλλία. Αλλά τώρα, με τις τελευταίες εξελίξεις, οι Ιρανοί τον στήριξαν και νίκησε στον Λίβανο, προκειμένου οι Ιρανοί να κάνουν ένα άνοιγμα στην Γαλλία. Βλέπε Guardian “Iran ally Michel Aoun elected as president of Lebanon”, Οκτώβριος 2016.

Βλέπε επίσης France24 “French far-right leader Le Pen visits Beirut as she eyes Elysée Palace”

Βλέπε και Al Arabiya “Iran: Aoun’s election a victory for Hezbollah”

Βλέπε και Israel National News “Lebanese President issues warning to Israel”

Ο Τραμπ επιτρέπει στην Ρωσία να υψώσει ένα τείχος στην Ανατολική Μεσόγειο, πατώντας πάνω στην Συρία και το Ισραήλ. Η Γαλλία δεν μπορεί να χτυπήσει την Συρία, γιατί αυτό δεν είναι κάτι που ενδιαφέρει τους Αμερικανούς ώστε να τους απειλήσει, αφού η Συρία είναι σύμμαχος των Ρώσων. Αν η Γαλλία και η Κίνα χτυπούσαν την Συρία θα έστελναν τους Ρώσους στην αγκαλιά των Αμερικανών. Η Γαλλία όμως και η Κίνα μπορούν να χτυπήσουν το Ισραήλ, πατώντας πάνω στο Ιράν, το Κατάρ, και την Συρία, αφού η Ρωσία θα είναι πολύ δύσκολο να πάρει το μέρος των Ισραηλινών και να έρθει σε κόντρα με τους παραδοσιακούς της συμμάχους, και είναι πολύ πιθανόν με αυτόν τον τρόπο η Γαλλία και η Κίνα να σπάσουν τον άξονα ΗΠΑ-Ρωσίας που προωθεί ο Τραμπ.

Ακόμη και στην περίπτωση που η Γαλλία και η Κίνα δεν μπορούν σπάσουν τον άξονα ΗΠΑ-Ρωσίας, μπορούν να διεκδικήσουν από τις ΗΠΑ και την Ρωσία την Μέση Ανατολή.

ΧάρτηςΣτην χειρότερη περίπτωση οι Γάλλοι και οι Κινέζοι θα μπορούν να φέρουν σε πολύ δύσκολη θέση την Ρωσία υπερασπιζόμενοι τους Παλαιστίνιους Άραβες. Αυτό είναι και το πιο λογικό, γιατί η Κίνα και η Γαλλία δεν μπορούν να κοντράρουν την Ρωσίας και τις ΗΠΑ.

Βλέπετε ότι το Ισραήλ λειτουργούσε ως σφουγγάρι που μάζευε την πίεση της σύγκρουσης ΗΠΑ-Σοβιετικής Ένωσης κάποτε. Τώρα που υπάρχει η Κίνα στο παιχνίδι, το Ισραήλ λειτουργεί και ως σφουγγάρι που μαζεύει την πίεση της σύγκρουσης ΗΠΑ-Κίνας. Και γι’αυτό και αν οι Αμερικανοί θέλουν να προχωρήσουν την συμμαχία τους με την Ρωσία, θα πρέπει να είναι έτοιμοι να δεχτούν και μία Μέση Ανατολή χωρίς το Ισραήλ, ώστε να μην μπορούν να φέρουν οι Γάλλοι και οι Κινέζοι τους Ρώσους σε δύσκολη θέση.

Στο μεταξύ οι Γερμανοί έχουν πουλήσει στους Ισραηλινούς, σε κάτω του κόστους τιμές, τα υπερσύγχρονα υποβρύχια Dolphins, τα οποία παίρνουν πυρηνικές κεφαλές, και αυτό σημαίνει ότι οι Ισραηλινοί θα μπορούν να απειλήσουν τους Ιρανούς με πυρηνικό χτύπημα. Θα μπορούν πχ να τους χτυπήσουν τις δυο τρεις μεγάλες τους πετρελαιοπηγές. Αν βέβαια οι Γάλλοι και οι Κινέζοι υποστηρίζουν τους Ιρανούς τα πράγματα θα μπλέξουν, γιατί οι Γάλλοι και οι Κινέζοι είναι πολύ μεγαλύτερες πυρηνικές δυνάμεις από το Ισραήλ, και θα μπορούν να απειλήσουν τους Ισραηλινούς με πυρηνικό χτύπημα. Και οι Αμερικανοί θα μπορούν να απειλήσουν τους Γάλλους και τους Κινέζους με πυρηνικό χτύπημα αν χτυπήσουν το Ισραήλ.

Αλλά να έχετε υπόψη σας ότι αυτά που λένε οι Μπογδάνοι και οι Μπουσδούκες, ότι δηλαδή για όλα φταίει το Ισραήλ κλπ κλπ, δεν είναι αλήθεια. Ας πούμε ότι πέφτει το Ισραήλ. Ποιος θα το πάρει? Θα το πάρει η Σαουδική Αραβία και το Κατάρ, για να βγάζουν οι Γάλλοι ή οι Αμερικανοί το αέριο του Κατάρ στην Μεσόγειο? Μα αυτό θίγει την Τουρκία και την Ρωσία.

Θα το πάρει το Ισραήλ η Αίγυπτος, ώστε να συνεργαστεί με τους Άραβες του Κόλπου, κάτι που θίγει τους Τούρκους, τους Ιρανούς και τους Ρώσους? Ή θα συνεργαστεί η Αίγυπτος με τους Ρώσους και θα μπλοκάρει τους Άραβες, κάτι που θίγει τους Καταριανούς? Θα το πάρει το Ιράν, κάτι που θίγει τους Άραβες του Κόλπου? Ποιος θα πάρει το Ισραήλ αν πέσει? Θέλω να πω ότι ακούτε  τους αριστερούς να λένε ότι αν πέσει το Ισραήλ θα λυθούν όλα τα προβλήματα, αλλά η πραγματικότητα είναι ότι η γεωγραφία θα παραμείνει ακριβώς η ίδια, είτε με είτε χωρίς Ισραήλ.

Υπήρχε Ισραήλ όταν οι Χριστιανοί είχαν πάρει με τις Σταυροφορίες την Παλαιστίνη από τους Μουσουλμάνους, και είχαν δημιουργήσει το Βασίλειο της Ιερουσαλήμ, για να σπάσουν το μπλόκο των Μουσουλμάνων και να βγαίνουν από το Eilat στην Κόκκινη Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο? Το Βασίλειο της Ιερουσαλήμ ήταν σχεδόν το σημερινό Ισραήλ.

Χάρτης ΣταυροφορίεςΌταν οι Πάρθοι (Πέρσες) υποστήριζαν τους Εβραίους της Παλαιστίνης εναντίον των Ρωμαίων το 100 μ.Χ. για να σπάσουν το μπλόκο των Ρωμαίων και να βγούνε στην Μεσόγειο υπήρχε Ισραήλ? Βλέπε “Οι Τρομοκρατικές Επιθέσεις των Εβραίων Εναντίον της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας”.


Χάρτης Ρωμαϊκή VS Παρθική Αυτοκρατορία
Όταν ο Μέγας Αλέξανδρος πήγε και πήρε την Παλαιστίνη, τον Νείλο και την Μεσοποταμία υπήρχε Ισραήλ? Και σκεφτείτε ότι τότε δεν υπήρχε και πετρέλαιο. Για το γρασίδι το νερό και το εμπόριο σφαζόντουσαν.

Όταν στην Παλαιστίνη πριν τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο ο Μουσολίνι και ο Χίτλερ υποστήριζαν τους τρομοκράτες της Μουσουλμανικής Αδελφότητας εναντίον των Βρετανών, και ο Στάλιν υποστήριζε Ρωσό Εβραίους τρομοκράτες επίσης εναντίον των Βρετανών, υπήρχε Ισραήλ?

Η πραγματικότητα είναι ότι η γεωγραφία είναι αυτή που είναι, και είτε υπάρχει Ισραήλ είτε όχι η γεωγραφία δεν θα αλλάξει. Αλλά δυστυχώς ισχύει ότι αν οι ΗΠΑ προσεγγίσουν την Ρωσία, όπως επιτάσσουν τα συμφέροντα τους, θα ασκηθεί τεράστια πίεση στο Ισραήλ. Αλλά το ίδιο συνέβαινε και με την πολιτική Ομπάμα, ο οποίος προωθούσε τα δίκτυα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, τα οποία έφεραν την Ρωσική αρκούδα πίσω από την Χεζμπολάχ, με τα πιο σύγχρονα της αεροσκάφη, ραντάρ και αντι-πυραυλικά συστήματα.

Επομένως ισχύει ότι οι ΗΠΑ ενδέχεται να πρέπει να δεχτούν μία Μέση Ανατολή χωρίς Ισραήλ για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους, που είναι πολύ διαφορετικά από αυτά του 20ου αιώνα, αλλά να μην σας περνάει ούτε για μια στιγμή από το μυαλό ότι αν δεν υπάρχει Ισραήλ θα τελειώσει ο πόλεμος στην Μέση Ανατολή όπως λένε οι αριστεροί.

Βλέπετε ότι το γεωπολιτικό τοπίο σήμερα είναι τελείως διαφορετικό από το γεωπολιτικό τοπίο του Α Παγκοσμίου Πολέμου, το οποίο ήταν το ίδιο με αυτό του Β Παγκοσμίου Πολέμου και του Ψυχρού Πολέμου.  Στον 21ο αιώνα υπάρχει η Κίνα και η Ινδία, έχει βρεθεί πετρέλαιο στην Δυτική Σιβηρία και την Βόρεια Αφρική, στις ΗΠΑ και τον Καναδά παράγουν πετρέλαιο και αέριο από σχιστόλιθο, και το γεωπολιτικό τοπίο είναι τελείως διαφορετικό. Είναι ένας πραγματικά καινούργιος αιώνας από άποψη γεωπολιτικής, με τις όποιες ομοιότητες τέλος πάντων υπάρχουν με τον 20ο αιώνα.

Άρθρα

“French socialist candidate’s gaffe seen boosting Marine Le Pen’s presidential campaign”, Φεβρουάριος 2017
1, 2 Παράγραφος
National Front presidential candidate Marine Le Pen is rising in the polls after socialist candidate Emmanuel Macron sparked a major uproar by calling French colonialism a “crime against humanity.”
Analysts say Macron all but handed Le Pen “an electoral gift.” A Feb. 20 OpinionWay poll showed Le Pen with 27 percent support compared to 20 percent each for Macron and Republican candidate Francois Fillon.
Macron, a 38-year-old who is married to his former high school teacher, was speaking about French rule in Algeria, which ran for 132 years until a bloody war of independence in 1962, when he said “colonization is part of French history. It is a crime, a crime against humanity, it is a real barbarism.
“And it’s part of the past and now we have to look forward and present our apologies regarding those to whom we have committed these acts.”
Macron, the independent En Marche! candidate, was in Algeria when he made the comments which stirred an immediate backlash in France.

“Marine Le Pen ‘set for victory’ as Emmanuel Macron slammed over Algeria apology”, Φεβρουάριος 2017

Bloomberg: Η Λε Πεν δεν μπορεί να βασιστεί πια στα χρήματα του Πούτιν
“Le Pen Shouldn't Count On Putin's Money”, Ιανουάριος 2017
1η Παράγραφος
The 11 million ($11.5 million) euro in loans the French National Front took from a Russian bank is to date the most solid bit of proof that Russia is backing nationalist populist political forces in Europe with more than just talk on Kremlin propaganda channels and invitations for meetings in Moscow. The Russian government, however, appears to want its money back -- and that drives home a hard reality for National Front leader Marine Le Pen: The Kremlin loves the Western nationalists, but it's a tougher kind of love than Western Communists got from the Soviet Union.

Gatestone : Η Λε Πεν εδώ και χρόνια υποστηρίζει ότι η Γαλλία πρέπει να εγκαταλείψει τις ΗΠΑ, και να συνεργαστεί με την Ρωσία, και να εγκαταλείψει την Σαουδική Αραβία, και να συνεργαστεί με το Ιράν.
Marine Le Pen's Worldview: Oppose America, Embrace Iran
Marine Le Pen, leader of the Front National (FN), the most likely winner of the upcoming municipal and European elections in France, held a press conference on January 22, in which she presented the foreign policy of her party, including a passionate plea for France to break off its relations with Saudi Arabia and ally itself to Iran.
Sitting next to her foreign policy advisor Aymeric Chauprade, Le Pen advocated that France should sever its links with Saudi Arabia, "America's best ally" and a "dangerous country ruled by extremist clans, who, since the origin of Wahhabism, have but one goal: to dominate global Islam and turn it into jihad against all other civilizations."
Marine Le Pen is apparently of the idea that the world is currently under threat from two evil types of global imperialism trying to subjugate France: American "euro-mondialism" and Islamism. In Le Pen's view, both the Americans (with the European Union as an American tool) and the Islamists want to dominate the world and destroy France's sovereignty and identity.
Her view seems to be that there is moral equivalence between the U.S. and Islamism; that both are equally eager to dominate the world, and that sometimes they even cynically use each other to foster their own goals.
At the conference, Le Pen called on her "moderate Muslim compatriots" to help the FN fight the violent Islamists, who, with Saudi support, are trying to impose their will on the world and France. To counter the Saudis, Le Pen said, France should support Iran.
The Saudis, she explained, want aggressively to isolate Iran, but the position of women is far better in Iran than in Saudi Arabia, Qatar, or even Kuwait and the United Arab Emirates. Apparently she is unaware of both the rapes in Iranian prisons, the custom of arranging "marriages" for even an hour as a form of "legal" prostitution, and that just last year Iran passed a law that allows men to marry their adopted daughters at the age of 13, or even younger, with her family's permission. All a man therefore has to do to take advantage of legalized paedophilia is to "adopt" his victim, marry her, then legally rape her.
Le Pen claimed that it is in France's interest that Iran does not acquire nuclear arms, but Iran should be allowed to further develop nuclear energy for civilian purposes. She seems dangerously unaware, at best, that Iran's nuclear program is not at all for peaceful purposes. As she mentioned herself, however, Iran possesses the second biggest gas and oil reserves in the world, but she fails to wonder why a country which such an abundance of gas and oil would need nuclear energy for civilian purposes. if Iran were merely developing energy for civilian purposes, it would not need to enrich uranium or plutonium. The Iranians are enriching uranium and plutonium with only one purpose – and it has nothing to do with civilian purposes.
The boycott of Iran, Le Pen said, should stop. French companies should return to Iran and follow the example of Germany and even America, who are eager to play an important role in Iran. The Germans are discreetly positioning themselves in Iran, which, she claims, proves that their international policies are "much smarter than ours." By that logic, she presumably would have considered countries that enabled the Third Reich by doing business with it in the 1930s "much smarter than ours," too.
Le Pen's deeply misinformed idea that America is trying to subjugate France blinds her to the fact that the Islamic Republic of Iran is at least as despotic as Saudi Arabia; as great a sponsor of Islamic terrorism; as intent on "putting down Israel," and as determined to impose political Islam on the word -- just a Shi'ite version of Islam as opposed to a Sunni version of Islam. "Saudi Arabia supports extremist Salafists everywhere," Le Pen said. "It is clear that the Saudis support al-Qaeda and have been doing so for a very long time." She however fails to mention that the West is as much under threat from Shi'ite terrorist groups backed by Iran, such as Hezbollah, as it is from Sunni terrorist groups, such as al-Qaeda.
Le Pen's worldview, it seems, has been heavily influenced by the man sitting next to her during her press conference: Aymeric Chauprade is a 45-year-old with a doctorate in geopolitics, who taught at the Joint Defense College of the French army for ten years, until he was fired in 2009 after writing a book in which he voiced the possibility that the 9/11 attacks might have been part of a deliberate plot conceived in Washington to start an American war against the rest of the world.
In Chauprade's view, America is just as bad as the Islamists. On January 30, one week after Le Pen's press conference, Chauprade posted a video of his own in which he even mentioned Israel. He said that both the United States and Israel are the allies of the Saudis in their attempts to destroy moderate Arab regimes that are trying to modernize Islam.
France, Chauprade said, has six million Sunni Muslims living within its borders. It is not in France's interest that the Saudis succeed in radicalizing these people. Hence, France should break its relationship with Saudi Arabia and ally itself with Iran. He added that, ironically, the United States is quietly disengaging itself from the Saudis -- although from recent columns in the New York Times, it would seem as if it is the Saudis are disengaging themselves from the United States, out of fear of America's passive support for the Iranian nuclear program -- the U.S. must appear a deeply untrustworthy ally. The Saudis assume Iran would target them even before Israel, in order to acquire the Saudi oilfields. The U.S., Chauprade said, is attempting to acquire greater influence in Iran, because the Americans have noticed the enormous strategic potential of Iran, which in the end might prove to be more advantageous to their imperialist goals than Saudi Arabia.
And when that happens, Chauprade warns, the Americans might use France's good relations with the Saudis and their sponsorship of international terrorism as an instrument to embarrass France.
In the "geopolitical" worldview of Marine Le Pen's major foreign policy advisor, the biggest Satan of all seems to be America; so Israel, only democracy in the Middle East, but America's closest ally, is therefore equally bad.
It does not come as much of a surprise, then, that Iran's nuclear program and Hezbollah's terrorist activities do not seem to bother the FN leadership.
Chauprade, by the way, is one of the leading candidates of the FN for the European Parliament [EP] elections next May, and is being groomed to become the leader of the FN group in the EP when Marine Le Pen, the current EP group leader of the FN, moves on to the French national parliament, the Assemblée Nationale, after the next French general elections.

Guardian : Ο Πρόεδρος του Λιβάνου Michel Aoun είναι στενός σύμμαχος του Ιράν. Η Σαουδική Αραβία απέσυρε τον Πρέσβη της από τον Λίβανο. Ο Aoun ήταν εναντίον του Άσαντ και ζούσε στην Γαλλία εξόριστος τα τελευταία 15 χρόνια, αλλά τώρα γύρισε στον Λίβανο και τον στήριξε το Ιράν και έγινε πρόεδρος και άλλαξε στάση απέναντι στον Άσαντ.
Iran ally Michel Aoun elected as president of Lebanon”, Οκτώβριος 2016
1-4 Παράγραφος
Lebanese MPs have elected a staunch ally of Iran as president, ending a paralysing two-year standoff rooted in a broader rivalry between Tehran and Saudi Arabia.
The appointment of retired general Michel Aoun, 81, came after he gained the backing of the former Lebanese prime minister Saad al-Hariri, Riyadh’s preferred leader, and further edges the balance of power in the region towards Iran and its allies.
The pact also politically legitimises Hezbollah as a nationalist group with cross-sectarian support – a landmark moment for an organisation that had largely been defined by its sectarian origins.
Demonstrations in support of Aoun were held in the Hezbollah-dominated southern suburbs of Beirut, and on the streets of Damascus, where the regime of Syrian leader Bashar al-Assad had also strongly backed the new president’s candidacy.
6, 7 Παράγραφος
Saudi Arabia had been vehemently opposed to Aoun’s nomination, fearing he will consolidate Iran’s influence on the brittle state, which has remained vulnerable state since the end of its destructive civil war 25 years ago.
Senior Saudi officials had sponsored Hariri as a rival power base to Hezbollah, urging him to oppose the powerful militant group and political bloc, which has played an increasingly prominent role in Lebanese and regional affairs.
12 Παράγραφος
Saudi Arabia, meanwhile, has been in steady retreat from Lebanon. It withdrew its ambassador in September and cancelled funding for the Lebanese military. Before Monday’s vote, Riyadh sent a senior envoy to consult Lebanese officials in what was seen as a tacit approval of the pivot to Aoun, as well as an increasing disengagement from Lebanese affairs.
15, 16 Παράγραφος
He served briefly as prime minister of one of the two rival governments established near the war’s end. Besieged by Syrian troops, he sought refuge in the French embassy and fled to Paris, where he remained in exile for close to 15 years until Syrian troops were forced to flee Lebanon after the assassination of their former leader Rafiq Hariri.
Aoun remained a staunch critic of the Syrian regime. However, his position shifted after he returned to Lebanon, where he became a powerful political presence. He soon won the patronage of Iran, setting his sights on the country’s highest office and tailoring his message to suit Tehran.

French far-right leader Le Pen visits Beirut as she eyes Elysée Palace

Iran: Aoun’s election a victory for Hezbollah”

“Lebanese President issues warning to Israel

“Marine Le Pen asked to repay €9 million bank loan: reports”, Ιανουάριος 2017

Le Pen might copy Trump but ‘France is not the US
9η Παράγραφος
Similarly, a capital flow control would trap individual savings inside the country and increase inequalities as the globalized wealthiest can take preventive measures to export their financial resources while random citizens would face the dire consequences of a currency devaluation. The result of a Le Pen victory would thus not be a record setting Dow Jones but rather the catastrophic scenario of an Argentina-like economic crisis.

When it comes to Israel, is François Fillon friend or foe?


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου