Δευτέρα, 20 Φεβρουαρίου 2017

Τουρκία-Ισραήλ και Ισραήλ VS ISIS

Όσο οι Ρώσοι με τους Τούρκους σκοτώνονταν στην Συρία, οι Ισραηλινοί δεν ανακατεύονταν στην Συρία. Οι Ισραηλινοί συνεργαζόντουσαν απλά με κάποια τζιχάντια στην πλευρά των Υψωμάτων Γκολάν που βρίσκεται στην Συρία, και τους βοηθούσαν ώστε να μην πάρει την περιοχή το Ιράν και η Χεζμπολάχ, και βρεθεί η Χεζμπολάχ και το Ιράν στο Γκολάν. Και οι Σουνίτες αυτοί σε αντάλλαγμα δεν χτυπούσαν το Ισραήλ.Οι Ισραηλινοί χτυπούσαν επίσης στην Συρία και κάποιες αποστολές με όπλα των Ιρανών που κατευθύνονταν προς τον Νότιο Λίβανο και την Χεζμπολάχ. Με την έγκριση της Ρωσίας φυσικά, η οποία έλεγε στο Ιράν ότι έπρεπε να επικεντρώσει την προσοχή του στην Τουρκία και όχι στο Ισραήλ, αφού οι Ρώσοι και οι Ισραηλινοί συνεργάζονταν εναντίον της Τουρκίας.

Αλλά σε γενικές γραμμές οι Ισραηλινοί δεν πήραν μέρος στον πόλεμο της Συρίας, γιατί αν έπαιρναν μέρος σε αυτόν τον πόλεμο θα έπρεπε να κοντραριστούν είτε με τους Ρώσους είτε με τους Αμερικανούς. Για τους Ισραηλινούς εχθροί ήταν και το Ιράν με τον Άσαντ από την μία, και η Τουρκία με το Κατάρ από την άλλη. Ως αντάλλαγμα, ο ISIS, ο οποίος υποστηρίζεται από τον Άσαντ με τις ευλογίες της Ρωσίας, δεν χτυπούσε το Ισραήλ.

Τώρα που οι Ρώσοι και οι Τούρκοι υπέγραψαν τον Turk Stream, οι Ισραηλινοί συνεργάζονται με τους Τούρκους εναντίον της Χεζμπολάχ στην Συρία, κάτι που σημαίνει ότι παίρνουν μέρος στον πόλεμο της Συρίας πολύ πιο ενεργά, τώρα που οι Αμερικανοί και οι Ρώσοι φαίνεται να τα βρίσκουν.

Άρχισε λοιπόν ο ISIS να ρίχνει ρουκέτες από την Συρία στο Ισραήλ, και από το Σινά της Αιγύπτου. Βλέπε παρακάτω άρθρα. Προφανώς πίσω από τις επιθέσεις βρίσκεται ο Άσαντ, το Ιράν και η Χεζμπολάχ. Αλλά δεν ξέρω μήπως βρίσκεται και η Αίγυπτος, γιατί η Αίγυπτος τα έχει βρει κάπως με το Ιράν τελευταία, παρόλο που συζητάει να εξάγει και αυτή φυσικό αέριο στην Τουρκία μαζί με το Ισραήλ. Λογικά η Αίγυπτος δεν θα έχει σχέση.

Όπως έχω ξαναπεί αυτές οι εξελίξεις νομίζω ότι είναι η αιτία που ακούμε πάλι όλη μέρα για τους Ροθτσαιλντ στην Ελλάδα. Από το 2010 μέχρι σήμερα οι θεωρίες συνωμοσίας διακινούνταν κυρίως μέσω των πλαγίων δικτύων. Τώρα ξαναμπαίνουν στην κεντρική σκηνή της ενημέρωσης, και νομίζω ότι η αιτία είναι η συνεργασία του Ισραήλ με την Τουρκία εναντίον της Χεζμπολάχ. Και σίγουρα παίζει ρόλο και η συμμαχία Κατάρ και Ιράν που είναι πολύ ενισχυμένη μετά την εκλογή Τραμπ. Και το Κατάρ με το Ιράν είναι δύο χώρες που έχουν μεγάλη επιρροή στην Ελλάδα, το Ιράν στον ΣΎΡΙΖΑ και την Χρυσή Αυγή, και οι Άραβες στο Ποτάμι, το ΠΑΣΟΚ, και μερικώς στην ΝΔ.

Αλλά δεν ξέρω αν η συνεργασία Τουρκίας-Ισραήλ θα χαλάσει την συνεργασία Ελλάδας-Ισραήλ εναντίον της Τουρκίας. Δεν νομίζω ότι θα χαλάσει την συμμαχία Ισραήλ-Κύπρου γιατί εκεί νομίζω ότι η συνεργασία είναι πιο στενή. Εκτός και αν έχω χάσει κάποιο επεισόδιο επειδή δεν παρακολουθώ πολύ τελευταία.WATCH: IDF vs. ISIS at the Israeli-Syrian Border”, Φεβρουάριος 2017


“Sinai-Based Terrorists Fire 2 Missiles at Israel, ISIS Suspected”, Φεβρουάριος 2017


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου