Πέμπτη, 23 Φεβρουαρίου 2017

Νίκος Φίλης VS Πάνος Καμμένος για τα F- 35

Λέει ο Πάνος Καμμένος στους Συριζαίους ότι πρέπει να δώσουμε 2-3 δις ευρώ για να πάρουμε τα F-35. Και του λένε οι Συριζαίοι “και τι να τα κάνουμε ωρέ τα F-35”? Και τους λέει ο Καμμένος “μα θα πάρουν και οι Τούρκοι F-35”. Και του λένε οι Συριζαίοι “στο μπούτσο μας, ψήφισε τα μόνος σου τα μέτρα για τα F-35”. Και τους λέει ο Καμμένος “μα έχω μόνο 10 βουλευτές”.

Και έχει στραβώσει ο Νίκος Φίλης που είναι ένας περήφανος Τούρκος, και θέλει να μας προστατεύει η Τουρκία από την ΕΕ. Σου λέει ο Νίκος Φίλης “αφού θα τα πάρει τα F-35 η μητέρα Τουρκία γιατί να τα πάρουμε και εμείς”?

Στο μεταξύ στο Υπουργείο Εξωτερικών ο Νίκος Κοτζιάς είναι φιλο-Ρώσος. Εξωτερικών και Άμυνας στην Ρωσία, και το Υπουργείο Παιδείας, που δεν έχει να κάνει άμεσα με την εθνική ασφάλεια, στην Τουρκία. Πολυπολιτισμικότητα.

“Έντονο παρασκήνιο με την ερώτηση Φίλη στον Πάνο Καμμένο για τα F 35”
Αιφνιδιασμός επικρατεί στο Μέγαρο Μαξίμου από τη διαρροή της ερώτησης του Νίκου Φίλη και 13 ακόμα βουλευτών, καθώς φέρεται να είχε διαβεβαιώσεις πως δεν θα υπήρξε η σχετική κίνηση στην κρίσιμη παρούσα φάση.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Φίλης και οι 13 συνυπογράφοντες βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, ασκούν κριτική στον Πάνο Καμμένο και επικαλούνται δημοσιεύματα σχετικά με την εκδήλωση ενδιαφέροντος από το υπουργείο Άμυνας προς την αμερικανική κυβέρνηση (Letter of Request for Offer and Acceptance) για την προμήθεια αεροσκαφών πέμπτης γενιάς (F 35).
Μάλιστα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως ο Νίκος Φίλης δεν επιθυμούσε την κατάθεσή της, τουλάχιστον αυτή τη στιγμή, και για τον λόγο αυτό διέρρευσε από άλλον βουλευτή. Το γεγονός αναμένεται να δημιουργήσει νέα ένταση στις σχέσεις με τους ΑΝΕΛ, ενώ δεν περνά απαρατήρητο ότι συνυπογράφουν στελέχη των 53.
Για την ώρα συντηρείται ο κύκλος της «σύγκρουσης» που άνοιξε πρόσφατα ανάμεσα σε τμήμα του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωταγωνιστή τον Ν. Φίλη, και τους ΑΝΕΛ. Χθες αποκαλύφθηκε το κείμενο ερώτησης του Ν. Φίλη και 13 βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, που δείχνει να απευθύνεται με τρόπο επικριτικό στον υπουργό Εθνικής Αμυνας.
Στο κείμενο που είδε το φως της δημοσιότητας πάντως οι «ερωτώντες» βουλευτές, επικαλούμενοι με τη σειρά τους δημοσιεύματα περί σχεδιασμού προγράμματος εξαιρετικά υψηλού κόστους για εκσυγχρονισμό αεροσκαφών της Πολεμικής Αεροπορίας, αλλά και αγοράς άλλων πολεμικών αεροσκαφών από τις ΗΠΑ, υπενθυμίζουν την τρέχουσα οικονομική και δημοσιονομική κρίση και εμφανίζονται να σημειώνουν: «Επειδή, παρά την αναμφισβήτητη ανάγκη του περιοδικού εκσυγχρονισμού των εξοπλιστικών προγραμμάτων των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων, η βαθιά κοινωνική και οικονομική κρίση στη χώρα μας επιβάλλει να μετράμε και το τελευταίο σεντ του φορολογούμενου πολίτη», ερωτάται ο κ. Καμμένος: «Υπήρξε απόφαση κυβερνητικού οργάνου για την προμήθεια των συγκεκριμένων εξοπλισμών και για την αποστολή Letter of Request for Offer and Acceptance στην αμερικανική κυβέρνηση; Σε ποιο στάδιο βρίσκονται οι σχετικές συζητήσεις στις οποίες αναφέρεται ο Τύπος; Σε περίπτωση έγκρισης των σχετικών προμηθειών, πώς προβλέπεται να αποπληρωθούν οι σχετικές πιστώσεις;».
Τελικά η ερώτηση δεν κατατέθηκε στη Βουλή.
http://www.newsbeast.gr/politiki/arthro/2589299/entono-paraskinio-me-tin-erotisi-fili-ston-pano-kammeno-gia-ta-f-35

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου