Πέμπτη, 2 Φεβρουαρίου 2017

Τραμπ VS Ιράν (Φεβρουάριος 2017)

Κοιτάξτε twit του Τραμπ. Το Ιράν λέει παίρνει όλο και μεγαλύτερο μέρος του Ιράκ, για το οποίο Ιράκ οι ΗΠΑ έχουν δαπανήσει 3 τρις δολάρια.

Ξεκάθαρο το μήνυμα προς τους Ιρανούς. Ή φύγετε από το Ιράκ, ή ξεχάστε την συμφωνία για το πυρηνικό σας πρόγραμμα.

Σε άλλο του twit, βλέπε εικόνα 2, ο Τραμπ λέει ότι οι Ιρανοί θα έπρεπε να είναι ευγνώμονες για τα 150 δις δολάρια που πήραν από τις ΗΠΑ λόγω της συμφωνίας για το πυρηνικό τους πρόγραμμα.

Πιο ξεκάθαρο δεν γίνεται. Στην Συρία κουμάντο κάνουν οι Ρώσοι και στο Ιράκ κουμάντο κάνουν οι Αμερικανοί. Και όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος, λέει ο Τραμπ με πολύ καθαρό τρόπο.

Και αυτό ισχύει και για τους Άραβες του Κόλπου, και όχι μόνο για τους Ιρανούς. Οι Αμερικανοί δεν έχουν πλέον άλλο σύμμαχο στον Περσικό Κόλπο, παρά μόνο τους Σιίτες του Ιράκ και τους Κούρδους του Ιράκ, και δεν φαίνονται διατεθειμένοι να τους χάσουν.

Και κλάμα ο Μπογδάνος και η Μπουσδούκου. Ε καλά για τον Alpha (Κυριακού) και τον Ant1 (Κοντομηνά) δεν το συζητάω πια και καθόλου.


Αλλά και ο ΣΥΡΙΖΑ στα κολλητηλίκια του με το Ιράν και στις καλές του σχέσεις με τον Ερντογάν βασίστηκε. Τώρα ότι κάνει ο Καμμένος με τους Ρώσους, που είναι οι μεγάλοι κερδισμένοι από την νίκη Τραμπ.2 σχόλια:

  1. Εύγε, τέλειος. Π΄ραγματι η Χεζμπολά που την έχουμε αγιοποιήσει έχει καταλάβει τον Λίβανο με εκβιασμούς καιναρκοχρήμα.Το Ιράν έχεικάνει το ίδο στη Συρία.Όσο για τις σχέσεις 17Ν και Ιράνικού άξονα, συγχαρητήρια για την διορατικότητα.Ο Τραμπ θα χτυπησει το Ιραν συντομα, τώρα, και γιατί το θέλει εκτος Ιρακ και γιατί ο Εβραίοι φοβούνται ότι το Ιραν θα χτυπήσει πρώτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή