Δευτέρα, 27 Φεβρουαρίου 2017

La La Land VS Moonlight : Ο Εξευτελισμός του Εβραίου Σκηνοθέτη του La La Land

Η “γκάφα” που έγινε στην απονομή των Όσκαρ είναι λίγο πιο μπερδεμένη απ’όσο φαίνεται εκ πρώτης όψεως. Ο Warren Beatty και η Faye Dunaway έδωσαν, κατά λάθος υποτίθεται, το Όσκαρ καλύτερης ταινίας στο La La Land, ενώ κανονικά έπρεπε να πάει στο Moonlight. Το αποτέλεσμα ήταν ο σκηνοθέτης του La La Land να γίνει ρεντίκολο, αφού από εκεί που κρατούσε το αγαλματίδιο στο χέρι και ήταν έτοιμος να ξεκινήσει την ομιλία του, αναγκάστηκε να παραδώσει το αγαλματίδιο στον αντίπαλο του.Αυτό που δεν γνωρίζει ο πολύς κόσμος, είναι ότι σκηνοθέτης του La La Land, ο οποίος εξευτελίστηκε, είναι ο Αμερικανό-Εβραίος Jordan Horrowitz. Ενώ ο σκηνοθέτης του Moonlight, ο οποίος τελικά πήρε το Όσκαρ σαν ήρωας, είναι ο μαύρος Αμερικανός Barry Jenkins. Το Moonlight μάλιστα πήρε το Όσκαρ Β Ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του Mahershala Ali, ο οποίος έγινε ο πρώτος Μουσουλμάνος που πήρε Όσκαρ. Βλέπε Telegraph “Mahershala Ali becomes first Muslim actor to win an Oscar for role in Moonlight”, Φεβρουάριος 2017.

Ο Αμερικανό-Εβραίος Jordan Horrowitz αρχικά έχασε την ψυχραιμία του και εκνευρισμένος άρπαξε την καρτέλα από τον Warren Beatty, καταλαβαίνοντας την πουστιά που του έπαιξαν. Βλέπε

Αλλά στην συνέχεια ο Horrowitz βρήκε την ψυχραιμία του, και είπε ότι με μεγάλη χαρά παραδίδει το βραβείο στους φίλους του από το Moonlight. Η ψυχούλα του μόνο ξέρει με πόσο μεγάλη χαρά παρέδωσε το βραβείο στον Barry Jenkins, αφού όλος αυτός ο ντόρος έκανε ρεζίλι τον Εβραίο σκηνοθέτη, ενώ έκανε διάσημο τον μαύρο σκηνοθέτη και τους Μουσουλμάνους πρωταγωνιστές του.

Το Moonlight είναι ένα gay δράμα, το οποίο είναι και drug-friendly, με την έννοια ότι η μόνη βοήθεια και αγάπη που δέχεται ο φτωχός μαύρος πρωταγωνιστής στην παιδική του ηλικία προέρχεται από έναν έμπορο ναρκωτικών.
Επειδή καταλαβαίνω ότι ακούγονται κάπως συνωμοσιολογικά όλα αυτά, θα σας προτείνω να δείτε την εξήγηση που έδωσε ο Warren Beatty για το λάθος του. Άνοιξε λέει τον φάκελο, είδε ότι καρτέλα έγραφε το όνομα της Emma Stone,  και ότι αφορούσε στο Όσκαρ Α Γυναικείου ρόλου, το οποίο πήγε στην Emma Stone για την συμμετοχή της στο La La Land, και γι’αυτό κοιτούσε και ξανακοιτούσε την καρτέλα και δεν την διάβαζε, και τελικά την παρέδωσε στην Faye Dunaway.

Στην συνέχεια, η Faye Dunaway, υποτίθεται ότι από βιασύνη, δεν πρόσεξε ότι η καρτέλα έγραφε Emma Stone και Α γυναικείο ρόλο, και διάβασε μόνο το όνομα της ταινίας, που ήταν το La La Land, και κάλεσε το team της La La Land. Και το λάθος φορτώθηκε στην ελεγκτική εταιρεία που ετοιμάζει τους φακέλους, την Pricewaterhouse Coopers.

Δεν ξέρω τι έχει πει η Pricewaterhouse Coopers. Ας υποθέσουμε ότι για να μην χάσει την παχυλή αμοιβή της, η εταιρεία δέχεται να φορτωθεί το λάθος. Παραμένει ένα μεγάλο ερωτηματικό. Ο Warren Beatty δεν εξήγησε γιατί δεν είπε ότι πρόκειται για λάθος, αφού ομολογεί ότι είχε δει ότι η καρτέλα αφορούσε στο βραβείο Α γυναικείου ρόλου και στην Emma Stone. Γιατί περίμενε να ανέβει ο σκηνοθέτης του La La Land για να παραλάβει το Όσκαρ και να εξευτελιστεί?

Αν ήταν ένα καλοπροαίρετο λάθος της Faye Dunaway, ο Warren Beatty θα είχε σταματήσει την διαδικασία, αφού ο ίδιος ομολογεί ότι είχε δει ότι η καρτέλα έγραφε το όνομα της Emma Stone, και είχε καταλάβει ότι είχε από “λάθος” παραλάβει την καρτέλα του Όσκαρ Α γυναικείου ρόλου και όχι το Όσκαρ καλύτερης ταινίας. Το Όσκαρ καλύτερης ταινίας είναι το Όσκαρ του σκηνοθέτη, ενώ τα Όσκαρ των ρόλων είναι τα Όσκαρ των ηθοποιών.

Δείτε στο 2.10 του παρακάτω βίντεο την εξήγηση που δίνει ο Warren Beatty. Είχα δει λέει ο Beatty ότι γράφει το όνομα της Emma Stone η καρτέλα, και γι’αυτό δεν έλεγα το όνομα της ταινίας. Αλλά δεν λέει γιατί δεν σταμάτησε την διαδικασία όταν η Faye Danaway ανακοίνωσε λανθασμένα ότι το Όσκαρ πάει στο La La Land.

Το Όσκαρ προφανώς δεν πήγε τυχαία στο Moonlight που είναι ένα gay δράμα με μαύρους και Μουσουλμάνους, και είναι και φιλικό στα ναρκωτικά. Βλέπε “Gay drama Moonlight tipped for Oscars glory”, Φεβρουάριος 2017.

Υπάρχει η πολιτική Τραμπ που στρέφεται κατά των καρτέλ ναρκωτικών που λειτουργούν στις ΗΠΑ και σπρώχνουν την κόκα της Κολομβίας (FARC), και υποστηρίζονται από την Κούβα, την Βενεζουέλα, την Βολιβία, την Νικαράγουα και το Ιράν, και υπάρχει και η στροφή Τραμπ προς την Ρωσία, κάτι που θίγει το Κατάρ και το Ιράν. Και υπάρχει και η επιθετική του στάση προς την Κίνα και το Μεξικό, όπου έχουν την έδρα τους πολλές Αμερικανικές εταιρείες, και συνεργάζονται στενά με τις κυβερνήσεις της Κίνας και του Μεξικού. Αλλά για όλα αυτά έχω γράψει άπειρες φορές και δεν θέλω να τα επαναλάβω.

Θα σταθώ όμως στις τρεις μειοψηφίες των ΗΠΑ που αφορά το παραπάνω περιστατικό με τα Όσκαρ. Στους Εβραίους και τους Μουσουλμάνους των ΗΠΑ, που αποτελούν το 1.7% και το 0.6% του πληθυσμού των ΗΠΑ, και στους μαύρους που αποτελούν το 12-13% του πληθυσμού των ΗΠΑ.

Εικόνα Θρησκείες στις ΗΠΑ
Έλεγα πρόσφατα και για τον Keith Ellison, τον σκληρό μαύρο Μουσουλμάνο που προετοίμαζαν οι Democrats για αρχηγό τους. Βλέπε “Ο Νέος Μαύρος Μουσουλμάνος Πρόεδρος των ΗΠΑ”


Όπως έχω ξαναπεί το Ισραήλ ήταν το πιο ισχυρό πάτημα των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, και οι Εβραίοι ήταν η αγαπημένη μειοψηφία στις ΗΠΑ. Οι Άραβες του Κόλπου, πχ Σαουδάραβες, είχαν μεν επιρροή στις ΗΠΑ, αλλά δεν τολμούσαν να ξεκινήσουν στις ΗΠΑ καμπάνιες αντι-Σημιτισμού, γνωρίζοντας πόσο ζωτικά συμφέροντα των ΗΠΑ εξυπηρετούσε το Ισραήλ.

Οι Ρώσοι και οι Ιρανοί δεν είχαν τότε καμία οικονομική πρόσβαση στις ΗΠΑ, και δεν μπορούσαν να τρέχουν  τις αντι-Σημιτικές καμπάνιες που προωθούσε η KGB (βλέπε “Ο Γιούρι Αντρόποφ και τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών”.

Οι αντι-Σημιτικές καμπάνιες που προωθούσαν οι Σοβιετικοί και οι Κουβανοί στις ΗΠΑ περιορίζονταν στην Αμερικανική Ακαδημία και στους Αμερικανούς διανοούμενους, και δεν έφταναν στα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ. Το ίδιο συνέβαινε και με τους Άραβες συμμάχους των Σοβιετικών πχ Συρία, Λιβύη κλπ. Ούτε αυτοί είχαν πρόσβαση στα μεγάλα ΜΜΕ των ΗΠΑ.

Υπήρχε βέβαια ο πόλεμος της Exxon με το Ισραήλ, λόγω της πίεσης που ασκούσαν οι Άραβες στα στελέχη της Exxon, η οποία ήταν πολύ ισχυρή στον Περσικό Κόλπο. Αλλά ακόμη και τα στελέχη της Exxon καταλάβαιναν κατά βάθος ότι το Ισραήλ ήταν το λυκόσκυλο των ΗΠΑ στην Μέση Ανατολή, και μακροπρόθεσμα λειτουργούσε θετικά για τις Αμερικανικές εταιρείες, οι οποίες απειλούνταν από τους συμμάχους των Σοβιετικών που ζητούσαν την εθνικοποίηση τους. 

Αν οι ΗΠΑ πήγαιναν σε έναν πόλεμο με τους Σοβιετικούς το Ισράηλ θα ήταν το μόνο σίγουρο πάτημα των ΗΠΑ. Ακόμη και οι Καταριανοί, που είναι υποτίθεται ο στενός σύμμαχος των ΗΠΑ, εξάγουν το αέριο τους κυρίως στην Κίνα. Και οι εξαγωγές τους στην Ιαπωνία, την Νότια Κορέα και την Ινδία απειλούνται από την πολιτική Τραμπ, που σε αντίθεση με τον Ομπάμα προτρέπει τις χώρες αυτές να προμηθευτούν Ρωσικό αέριο, για να προσεγγίσει την Ρωσία.

Με τον Τραμπ τα πράγματα είναι διαφορετικά στις ΗΠΑ. Υπάρχει ένας εμφύλιος στις ΗΠΑ. Ο Τραμπ εγκαταλείπει τον αγωγό Κατάρ-Τουρκίας, που θα έστελνε το αέριο του Κατάρ, ενδεχομένως και του Ιράν, στην Ευρώπη, και κινείται επιθετικά απέναντι στην Κίνα και το Μεξικό. Αυτό έχει δημιουργήσει έναν εμφύλιο στις ΗΠΑ. Για την πίεση που θα ασκήσει αυτός ο εμφύλιος στο Ισραήλ έχω γράψει πολλές φορές. Πχ οι Ιρανοί και οι Καταριανοί με την υποστήριξη της Γαλλίας και της Κίνας μπορεί να χτυπήσουν το Ισραήλ για να σπάσουν την προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας.

Αλλά αυτός ο εμφύλιος επηρεάζει και τους Αμερικανο-Εβραίους. Το παράδοξο είναι ότι οι Αμερικανο-Εβραίοι είναι κυρίως Democrats και όχι Ρεπουμπλικάνοι. Το ακόμη πιο παράδοξο είναι ότι πάρα πολλοί Αμερικανο-Εβραίοι είναι υπέρ των Μουσουλμάνων και όχι υπέρ του Ισραήλ. Είναι αυτοί που οι αριστεροί αποκαλούν καλούς Εβραίους. 


Σκεφτείτε έναν Εβραίο επιχειρηματία. Έχει έναν Μουσουλαμνικό κοινό 1.6 δις, και ένα Εβραϊκό κοινό 15 εκατομμυρίων περίπου. Και αν προσθέσετε και τους Ευρωπαίους που είναι υπέρ των Μουσουλμάνων, το 1.6 δις γίνεται 2.2 δις έναντι 15 εκατομμυρίων. Μπορεί να ακούγεται παράδοξο, αλλά πολλοί Εβραίοι κατηγορούν το Ισραήλ για τον αντι-Σημιστιμό, πχ Τζορτζ Σόρος, χωρίς να εξηγούν γιατί υπήρχε αντι-Σημιστιμός πριν το Ισραήλ. Ακούγεται περίεργο αλλά υπάρχουν πάρα πολλοί Αμερικανό-Εβραίοι που έχουν τις ίδιες θέσεις με τους Καταριανούς και τους Ιρανούς και είναι εναντίον του Ισραήλ.

Ίσως με την Ισλαμοποίηση των Democrats οι Αμερικανο-Εβραίοι να αναγκαστούν να στραφούν προς τους Ρεπουμπλικάνους. Αν και όπως είπα κάποιοι από αυτούς είναι πιο αντι-Ισραήλ από τους Μουσουλμάνους.

Αλλά υπάρχουν και στους Ρεπουμπλικάνους άνθρωποι που έχουν ισχυρούς δεσμούς με τους Άραβες του Κόλπου, και ίσως και αυτοί  στραφούν εναντίον των Αμερικανο-Εβραίων για να τιμωρήσουν τον Νετανιάοχου που είναι σύμμαχος του Τραμπ, ή για να δημιουργήσουν πρόβλημα στον Τραμπ, είτε επειδή πουλάει το Κατάρ, είτε επειδή στρέφεται κατά της Κίνας και του Μεξικού. Πχ ο John McCain φαίνεται να είναι πολύ κοντά στο Κατάρ, και οι Μπους είναι πολύ κοντά στην Σαουδική Αραβία.

Και το ίδιο συμβαίνει και με τους Democrats. Στους Democrats βέβαια το Ισλαμικό στοιχείο είναι πολύ πιο έντονο από τους Ρεπουμπλικάνους, γιατί οι Ρεπουμπλικάνοι είναι κατά κανόνα αντι-Ισλαμιστές. Δείτε πχ την Κλίντον. Η Χίλαρι Κλίντον είναι πολύ φιλο-Ισραηλινή, αλλά είναι πολύ κοντά και στο Κατάρ και τους Άραβες.

Ο κανόνας όμως είναι ότι το να είσαι αντι-Ισλαμιστής στις ΗΠΑ δεν σημαίνει ότι δεν έχεις επαφές με τους Καταριανούς. Άλλο το ένα και άλλο το άλλο.

Τις προάλλες έσπασαν ένα Εβραϊκό νεκροταφείο στις ΗΠΑ. Βλέπε Telegraph “Jewish cemetery vandalised as more than 100 headstones damaged”.

Η Ελλάδα είναι η πιο αντι-Σημιτική μη Μουσουλμανική χώρα του κόσμου, και τέτοια περιστατικά μπορεί να μην θεωρούνται σημαντικά. Βλέπε “Γιατί η Ελλάδα Έγινε η πιο Αντι-Σημιτική Χώρα στον Κόσμο”

Αλλά για τα δεδομένα των ΗΠΑ ο αντι-Σημιτισμός είναι κάτι πρωτόγνωρο, και έχει και μεγάλη σημασία, γιατί στις ΗΠΑ ζει ο μισός Εβραϊκός πληθυσμός του πλανήτη, περίπου 6 εκατομμύρια.

Εικόνα
Βλέπετε ότι σε δύο χώρες ζούνε σχεδόν όλοι οι Εβραίοι του κόσμου, στο Ισραήλ και στις ΗΠΑ, από 6 εκατομμύρια περίπου. Επομένως αν σε μία χώρα έχει σημασία ο αντι-Σημιστιμός είναι στις ΗΠΑ, και είναι σίγουρο ότι οι αντίπαλοι του Τραμπ θα παίξουν γερά το χαρτί του αντι-Σημιστιμού εναντίον της διακυβέρνησης Τραμπ, και το χαρτί του αντι-Ισραήλ. Ο Τραμπ όμως ελπίζω ότι δεν θα μασήσει, ακόμη και αν οι Ευρωπαίοι κάνουν ένα νέο Ολοκαύτωμα για να υποστηρίξουν τους Καταριανούς και τους Ιρανούς. Τις ΗΠΑ τις συμφέρει να προσεγγίσουν τους Ρώσους, και αυτό πρέπει να κάνουν.

Ο Πούτιν μάλιστα έχοντας προβλέψει ότι αν οι ΗΠΑ κάνουν άνοιγμα προς την Ρωσία οι Ευρωπαίοι θα παίξουν το χαρτί του αντι-Σημιστιμού, είχε καλέσει από το 2016 τους Εβραίους της Δυτικής Ευρώπης να μεταναστεύσουν στην Ρωσία αν θεωρούν ότι κινδυνεύουν. Βλέπε PoliticoPutin invites Jews to Russia”.

Οι Σκανδιναβοί μάλιστα, οι οποίοι δεν θέλουν να είναι εξαρτημένοι από τους Ρώσους, έχουν εξελιχθεί στο κάστρο του Ευρωπαικού αντι-Σημιτισμού, ειδικά στην Σουηδία, η οποία έχει σοσιαλιστική και φεμινιστική κυβέρνηση, και έχει πάρει στην Σουηδία περίπου 300 χιλιάδες Μουσουλμάνους μετανάστες.

Είχα ανεβάσει τις προάλλες μία φωτογραφία με τις αριστερές Σουηδέζες φεμινίστριες που είχαν επισκεφτεί το Ιράν με τις μαντίλες. Οι Ισραηλινοί έχουν διακόψει τις διπλωματικές τους σχέσεις με την Σουηδία, την οποία η αριστερά έχει μετατρέψει σε κάστρο του Ευρωπαϊκού αντι-Σημιτισμού. Βλέπε Gatestone “Scandinavia: The West's Citadel of Anti-Semitism”.

Ο Τραμπ μάλιστα ανέφερε την Σουηδία ως παράδειγμα προς αποφυγή στο μεταναστευτικό, και την επομένη οι Ισλαμιστές οργάνωσαν εξέγερση για να το φορτώσουν στον Τραμπ. Είπαν “μόλις ο Τραμπ ανέφερε την Σουηδία έγινε εξέγερση, άρα ο Τραμπ έκανε την εξέγερση”. Τον απειλούν ουσιαστικά ότι μόλις θα αναφέρει την Σουηδία θα οργανώνουν εξέγερση και θα του την φορτώνουν.

Από αυτά που λέω μπορεί να φαίνεται ότι η μόνη μειοψηφία που διώκεται είναι οι Εβραίοι. Καμία σχέση. Οι μειοψηφίες πάντα διώκονται όταν υπάρχει πόλεμος. Να θυμίσω ότι στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο οι Οθωμανοί έσφαξαν τους Ποντίους και τους Αρμένιους της Τουρκίας, επειδή ήταν σύμμαχοι των Ρώσων.

Άπειρα τα περιστατικά όπου Χριστιανικές και Μουσουλμανικές μειοψηφίες σφαγιάστηκαν κατά την διάρκεια των πολέμων. Η διαφορά με τους Εβραίους είναι ότι δεν υπήρχε Εβραϊκό κράτος, ενώ υπάρχουν πάρα πολλά Χριστιανικά και Μουσουλμανικά κράτη, και γι’αυτό και πρέπει να θέλετε να υπάρχει Εβραϊκό κράτος, ώστε να μπορούν να πηγαίνουν εκεί οι Εβραϊκές μειοψηφίες που διώκονται σε καιρό πολέμου, όπως οι Χριστιανικές και Μουσουλμανικές μειοψηφίες πηγάινουν σε Χριστιανικά και Μουσουλμανικά κράτη όταν διώκονται σε καιρό πολέμου.

Αυτό δεν σημαίνει ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι σύμμαχος του Ισραήλ. Το Ισραήλ ήταν σύμμαχος της Τουρκίας στο παρελθόν, και ενδεχομένως το Ισραήλ να τα ξαναβρεί με την Τουρκία τώρα που η Τουρκία τα βρήκε με την Ρωσία στο θέμα του Turk Stream, και έχει και προβλήματα με το Ιράν στο Ιράκ και την Συρία.

Αν το Ισραήλ είναι σύμμαχος της Τουρκίας θα είναι είτε εχθρός της Ελλάδας, είτε ουδέτερο προς την Ελλάδα, αλλά όχι σύμμαχος. Αλλά είναι άλλο αυτό, και άλλο να φορτώνουμε στους Εβραίους τους αποτυχημένους σοσιαλιστές μας, όπως τον Ανδρέα, τον  Σημίτη και τον Τσίπρα. Εκτός από το ότι είναι άδικο, δεν βοηθάει και την Ελλάδα να έχει σανοφάγους ψηφοφόρους. Και όπως καταλαβαίνετε η πολιτική μας νομενκλατούρα θέλει σανοφάγους.

ΥΓ 1 Τα παραπάνω δεν σημαίνουν ότι το Χόλιγουντ είναι κατά των Εβραίων. Το Χόλιγουντι είναι κατά των κακών Εβραίων και όχι κατά των καλών Εβραίων. Προφανώς η εταιρεία που έκανεν το La La Land είναι κακή Εβραϊκή εταιρεία.

ΥΓ2 Εδώ θα δείτε το team του La La Land (Αμερικανο-Εβραίοι), να ευχαριστούν τους συνεργάτες τους πριν τους σταματήσουν και τους πούνε ότι δεν κέρδισαν.


Άρθρα

Putin invites Jews to Russia”, 2016

Scandinavia: The West's Citadel of Anti-Semitism”

“Γιατί η Ελλάδα Έγινε η πιο Αντι-Σημιτική Χώρα στον Κόσμο”

“Jewish ‘La La Land’ producer takes starring role in Oscars gaffe”, Φεβρουάριος 2017
1η, 2η, 3η , 4η Παράγραφος
La La Land” producer Jordan Horowitz was in the midst of his acceptance speech for winning the Best Picture award at the Dolby Theater in Los Angeles when he found out that all was not right for his big moment.
“Moonlight” was named Best Picture at the 2017 Academy Awards two minutes after the cast of the film “La La Land” arrived on stage as they were mistakenly announced as the award winners.
Horowitz, holding someone else’s statuette, realized the mistake after being approached onstage by Academy security at the end of the Sunday night broadcast from Los Angeles.
“There’s a mistake,” Horowitz said into the microphone onstage. “This is not a joke, ‘Moonlight’ has won best picture.” He then flashed for the cameras the card from which the winner was to be announced by presenters Warren Beatty and Faye Dunaway.

“Ο Νέος Μαύρος Μουσουλμάνος Πρόεδρος των ΗΠΑ”


“Mahershala Ali becomes first Muslim actor to win an Oscar for role in Moonlight”, Φεβρουάριος 2017

“Gay drama Moonlight tipped for Oscars glory”, Φεβρουάριος 2017Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου