Κυριακή, 19 Φεβρουαρίου 2017

John McCain VS Ρωσία

Ο Ρεπουμπλικάνος John McCain είναι ένας βουλευτής πολύ κοντά στο Κατάρ, και όπως και η Χίλαρι Κλίντον απαιτούσε από τον Ομπάμα πολύ σκληρότερη στάση απέναντι στην Ρωσία στην Συρία, προκειμένου να προχωρήσει ο αγωγός Κατάρ-Τουρκίας.Ο McCain κατηγορούσε την Ρωσία και τον Άσαντ ότι υποστήριζαν τον ISIS, και σωστά, χωρίς όμως να λέει πόσο ζωτικά συμφέροντα της Ρωσίας έθιγαν τα δίκτυα που προωθούσαν οι Τούρκοι και οι Καταριανοί στην Συρία, και πόσο κοντά στην Κίνα έφερνε αυτή η τακτική των ΗΠΑ την Ρωσία.

Ο Ομπάμα επέλεξε να μην χτυπήσει τον Άσαντ, παρά τις πιέσεις πολλών Αμερικανών, των Γάλλων, των Καταριανών και των Τούρκων, για να μην χαλάσει τις σχέσεις του με το αγαπημένο του Ιράν, το οποίο υποστήριζε τον Άσαντ.

Τώρα ο McCain είναι πολύ δυσαρεστημένος από το άνοιγμα του Τραμπ προς την Ρωσία, και λέει ότι οι δικτάτορες επιτίθενται στα ΜΜΕ, επειδή ο Τραμπ έχει τα κότσια να αντιμετωπίσει τους δημοσιογράφους των Ισλαμιστών, των Κινέζων και των Μεξικανών.

Ο McCain απειλεί επίσης να σταματήσει να στηρίζει τον Τραμπ στο Senate, όπου οι Republicans έχουν υπεροχή μόνο 52-48 έναντι των Democrats. Αν 3 Ρεπουμπλικάνοι σταματήσουν να στηρίζουν τον Τραμπ, λόγω του ανοίγματος του στην Ρωσία, δεν θα μπορεί να περάσει νόμους.


“MCCAIN/GRAHAM: AMERICA NEEDS TO STOP BEING SELFISH IN SYRIA

Suppressing free press is 'how dictators get started': Senator McCain


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου