Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017

Ευρωπαϊκό Στρατός – Emmanuel Macron


Ο Emmanuel Macron, μεταξύ άλλων, ζητάει να δημιουργήσουν η Γαλλία και η Γερμανία έναν κοινό στρατό, ο οποίος θα είναι ένας τρίτος πόλος ανάμεσα στις (ΗΠΑ-Βρετανία) και την Ρωσία. Με αυτόν τον στρατό, ακόμη και χωρίς την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, οι Γάλλοι και οι Γερμανοί θα μπορούν να αντιμετωπίσουν μία ενδεχόμενη επίθεση του Ρωσικού στρατού. Προφανώς αυτό δεν αρέσει στους Ρώσους, και έβγαλαν στην φόρα τα πουστριλίκια του Μακρόν, ο οποίος είναι μεταξύ άλλων και φανατικός φιλο-Ισλαμιστής, παρόλο που ζητάει αλλαγή πολιτικής στην Συρία (υπέρ της Ρωσίας).

Το ερώτημα είναι πρέπει ή δεν πρέπει να έχουν η Γαλλία και η Γερμανία έναν κοινό στρατό? Σε πρώτη φάση ας αφήσουν το Ρωσικό αέριο να εισρεύσει στην ΕΕ, προς μεγάλη απογοήτευση των Ισλαμιστών, και στην συνέχεια βλέπουμε για τον στρατό. Αν αγοράζουμε αέριο και πετρέλαιο από τα Ρωσάκια τα Ρωσάκια θα είναι καλά μαζί μας, και δεν θα χρειαζόμαστε στρατό, ειδικά αν γίνει και ο αγωγός Turk Stream, και μπούνε και οι Τούρκοι στο κόλπο.

Αν δεν αφήσουμε το Ρωσικό αέριο να εισρεύσει στην ΕΕ, τότε θα χρειαζόμαστε Ευρωπαϊκό στρατό, αλλά δεν θα προκάνουμε να τον φτιάξουμε γιατί τα Ρωσάκια θα μας σκίσουν τα πέταλα. Αν δεν αρέσει στους Ρώσους ο στρατός Γαλλίας-Γερμανίας θα συνεχίσουν να χτυπάνε την ΕΕ, και όχι στρατό δεν θα έχουμε, αλλά ούτε Ευρωπαϊκή Ένωση δεν θα έχουμε στο τέλος.

 Κάλιο 5 και στο χέρι παρά 10 και καρτέρι. Να πω ότι τον αγωγό Turk Stream τον θέλει και η Ελληνική αριστερά, και η Ελληνική δεξιά, άσχετα πως το μεταχειρίζονται επικοινωνιακά, λόγω της παραδοσιακής μας συμμαχίας με την Ρωσία, κάτι όμως που δεν ισχύει για πολλά αριστερά και κεντροαριστερά κόμματα στην Ευρώπη.

France’s Macron Presses Europe Defense as U.S. Leadership Shifts


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου