Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017

Το ΝΑΤΟ του Ομπάμα, το ΝΑΤΟ του Τραμπ και η Ευρώπη της Λε Πεν

Στον πρώτο χάρτη βλέπετε την συμμαχία που προωθούσαν ο Ομπάμα και ο Ολάντ. Οι ΗΠΑ και η ΕΕ ενωμένοι απέναντι στην Ρωσία και την Κίνα. Ας το πούμε το ΝΑΤΟ των Ομπάμα και Ολάντ.

Χάρτης Το ΝΑΤΟ των Ομπάμα-ΟλάντΗ ενεργειακή υποστήριξη του ΝΑΤΟ των Ομπάμα και Ολάντ θα προερχόταν από τον Περσικό Κόλπο, και τον άξονα Κατάρ-Τουρκίας-Ευρώπης, ή ακόμη καλύτερα από τον άξονα (Κατάρ+Ιράν)-Τουρκίας, αλλά και από την Αφρική (Νιγηρία, Αλγερία). Και φυσικά σε περίπτωση ανάγκης θα μπορούσαν να τσοντάρουν και οι Αμερικανοί με φορτία ακριβού Αμερικανικού LNG.

ΧάρτηςΌπως βλέπετε το ΝΑΤΟ των Ομπάμα-Ολάντ δεν εξυπηρετεί τις ΗΠΑ, που έχουν στον Ειρηνικό Ωκεανό να αντιμετωπίσουν ενωμένες τις Κίνα και Ρωσία, ενώ εξυπηρετεί τους Γάλλους, οι οποίοι φοβούνται τους Ρώσους, αλλά και όσους Γερμανούς φοβούνται τους Ρώσους.

Το σχέδιο Ομπάμα εξυπηρετεί και τους Σκανδιναβούς, που επίσης φοβούνται τους Ρώσους (Σουηδία, Νορβηγία, Φινλανδία). Και κυρίως εξυπηρετεί τους Πολωνούς, και τις χώρες της Βαλτικής Θάλασσας, Εσθονία, Λιθουανία, Λετονία, οι οποίες είναι χώρες που βίωσαν στο πετσί τους την Κομμουνιστική βαρβαρότητα της Σοβιετικής Ένωσης, και τρέμουν και μόνο που βλέπουν τους Ρώσους.

Και φυσικά το σχέδιο Ομπάμα-Ολάντ εξυπηρετούσε την Μουσουλμανική Αδελφότητα, της οποίας το μεγαλύτερο κανάλι είναι το αριστερό κανάλι του Εμίρη του Κατάρ, το Aljazeera. Το οποίο Aljazeera όπως έχω πει λειτούργησε στις ΗΠΑ αγοράζοντας έναντι 500 εκ δολαρίων το Current TV, το κανάλι του αντιπροέδρου του Μπιλ Κλίντον, του ιεροκήρυκα της προστασίας του περιβάλλοντος Al Gore, δαπανώντας άλλα 3 δις δολάρια περίπου σε δημοσιογράφους και επενδύσεις. Να μην ξεφύγω όμως γιατί τα έχω γράψει πολλές φορέα αυτά. Ο Τζορτζ Μπους έφτασε να πει ανεπισήμως ότι ήθελε να βομβαρδίσει αυτό το κανάλι και υπήρξε μία διπλωματική κρίση.

Κυρίως όμως αυτό το ΝΑΤΟ των Ομπάμα-Ολάντ ΔΕΝ εξυπηρετεί τους Ρώσους, οι οποίοι βλέπουν να απειλούνται οι εξαγωγές τους σε φυσικό αέριο και πετρέλαιο προς την Ευρώπη. Οι Ρώσοι βασίζονται σε αυτές τις εξαγωγές για συνάλλαγμα σε σκληρό νόμισμα. Η εξαγωγή πετρελαίου και αερίου στην Κίνα και την Ινδία είναι για την Ρωσία πολύ ακριβότερη για γεωγραφικούς λόγους, και το πετρέλαιο και το αέριο του Περσικού Κόλπου και της Κασπίας Θάλασσας είναι πιο ανταγωνιστικά σε αυτές τις περιοχές. Παρόλο που η Ρωσία μαζί με την Σαουδική Αραβία είναι οι δύο μεγαλύτεροι προμηθευτές πετρελαίου της Κίνας.

Ταυτόχρονα οι Ρώσοι βλέπουν την Γαλλία, την Γερμανία και την Πολωνία, να συζητάνε την δημιουργία ενός κοινού στρατού, με αυξημένους μάλιστα προϋπολογισμούς, ο οποίος θα μπορεί στο μέλλον να σταθεί απέναντι στον Ρωσικό στρατό.

Χάρτης Ο Ενιαίος Στρατός Απέναντι στην ΡωσίαΑυτός είναι ο λόγος που οι Ρώσοι χτυπάνε με τόσο μίσος την ΕΕ, πχ με την Λε Πεν στην Γαλλία. Η Λε Πεν έχει χρηματοδοτηθεί από Ρωσικές τράπεζες, και όχι απλά δεν συζητά την δημιουργία ενιαίου στρατού με την Γερμανία, αλλά επιθυμεί να διαλυθεί η Ευρωζώνη, ώστε να μπορεί το Γαλλικό πολιτικό σύστημα να λειτουργεί με την υψηλή διαφθορά που το διακρίνει, και που δεν είναι συμβατή με το ισχυρό θεσμικό πλαίσιο της Βόρειας Ευρώπης και της Σκανδιναβίας.

Η Ρωσία έδωσε στην Λε Πεν ένα δάνειο 9 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο μετά την εκλογή Τραμπ οι Ρώσοι ζητούν να αποπληρωθεί, ώστε να μην αποσταθεροποιήσουν την Ευρώπη εφόσον έχουν την στήριξη των ΗΠΑ. Βλέπε το κρατικό Γαλλικό France 24 “Is Marine Le Pen’s Russian cash pipeline drying up?”, Ιανουάριος 2017.

Αλλά βλέπετε ότι η Γαλλική πολιτική νομενκλατούρα χτύπησε τον Φιγιόν, που είναι αντι-Ισλαμιστής και φίλος της Ρωσίας, και ξεκίνησε επίσης δικαστήριο στον Σαρκοζί, ο οποίος θα μπορούσε να διαδεχθεί τον Φιγιόν αν αποφασίσει να παραιτηθεί λόγω του σκανδάλου με την γυναίκα του. Ο Σαρκοζί είναι επίσης κολλητός του Πούτιν. Έτσι στις δημοσκοπήσεις προηγούνται η Λε Πεν, η οποία απειλεί να διαλύσει την Ευρωζώνη, και ο Μακρόν, που είναι υπέρ της Ευρωζώνης και φιλικός προς την Γερμανία, αλλά Ισλαμιστής, και ζητάει επίσης την δημιουργία Γαλλο-Γερμανικού στρατού. Και ο Γαλλο-Γερμανικός στρατός δεν αρέσει στην Ρωσία, με αποτέλεσμα οι Ρώσοι να βγάλουν στην φόρα ότι ο Μακρόν είναι gay κλπ. Βλέπε “Ο Κώλος του Μακρόν, η Γυναίκα του Φιγιόν, και η Γεωπολιτική Απομείωση της Γαλλίας”.

Εμείς ακούμε από τους Μπογδάνους και τις Μπουσδούκες ότι οι Αμερικανοί χτυπάνε το ευρώ, ότι οι Αμερικανοί χτυπάνε την ΕΕ, ότι οι Εβραίοι χτυπάνε την ΕΕ, και διάφορες άλλες θεωρίες συνωμοσίας. Αλλά στην πραγματικότητα την ΕΕ την χτυπάνε οι Ρώσοι, γιατί απλά η πολιτική Ομπάμα-Ολάντ διαλύει τα δικά τους συμφέροντα.

Αυτά που λένε οι Έλληνες δημοσιογράφοι πρέπει να τα παρακολουθείτε μεν, για να βλέπετε που το πάει η προπαγάνδα, χωρίς όμως ποτέ να τα αφήνετε να μολύνουν την σκέψη σας. Γιατί η δουλειά του Μπογδάνου και της Μπουσδούκου είναι ακριβώς να μολύνουν την σκέψη σας.

Οι Αμερικανοί επί Τραμπ είναι απλά ρεαλιστές, και λένε στους Γάλλους και στους Γερμανούς “παιδάκια βρείτε τα με τους Ρώσους, γιατί εμείς έχουμε τις δικές μας δουλειές και δεν μπορούμε να ασχολούμαστε μαζί σας”, και προφανώς εννοούν την Κίνα. Ο Τραμπ μάλιστα προειδοποίησε την ΕΕ ότι ο ενιαίος στρατός που προωθεί θα δημιουργήσει μεγάλη κόντρα με την Ρωσία, και συμβούλεψε τους Ευρωπαίους να το αποφύγουν. Βλέπε Express “Brawl in Brussels: Trump set for CLASH with Juncker over EU army plans”, Ιανουάριος 2017

Να θυμίσω ότι και ο Σαρκοζί έλεγε να δημιουργηθεί μία Ευρωπαϊκή δύναμη 60 χιλιάδων ανδρών, αλλά οι εθνικοί στρατοί να παραμείνουν ως έχουν. Η δύναμη αυτή προφανώς θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στα ανατολικά σύνορα της Ευρώπης, είτε εναντίον της Ρωσίας είτε εναντίον της Τουρκίας, αν και τον Σαρκοζί τον ενδιέφερε περισσότερο η Τουρκία, γιατί πιστεύει στις καλές σχέσεις με την Ρωσία, και λέει ότι είναι τρέλα να απομονώνεται η Ρωσία. Βλέπε EU Observer “European defence remains a French priority, says Sarkozy”, Ιούνιος 2008.


Ο Μπερλουσκόνι, ένας άλλος κολλητός του Πούτιν, το πήγαινε ακόμη πιο πέρα, και έλεγε ότι η Ρωσία πρέπει να μπει στην ΕΕ.

Ο Τραμπ ήρθε με σύνθημα “America First”, λέγοντας ότι το ΝΑΤΟ είναι ξεπερασμένο, προτείνοντας μία αρχιτεκτονική που εξυπηρετεί τις ΗΠΑ και όχι την Γαλλία, βάζοντας μέσα στην συμμαχία και την Ρωσία. Ελπίζοντας ότι αν η Ρωσία τροφοδοτεί με αέριο και πετρέλαιο όλους τους συμμάχους των ΗΠΑ στην Ευρώπη και την Ασία, η Ρωσία θα είναι σύμμαχος των ΗΠΑ, ή τουλάχιστον θα είναι ουδέτερη στην κόντρα τους με την Κίνα.

Χάρτης Το ΝΑΤΟ του ΤραμπΑυτό εξυπηρετεί τις ΗΠΑ, γιατί θα έχουν σύμμαχο ή ουδέτερη την Ρωσία, αλλά δεν εξυπηρετεί την Γαλλία, η οποία θεωρεί ότι δεν θα έχει ασπίδα αν βρεθεί αντιμέτωπη με τον Ρωσό-Γερμανικό άξονα σε έναν ενδεχόμενο πόλεμο. Είναι βάσιμες οι ανησυχίες των Γάλλων, αλλά το θέμα είναι τι άλλο μπορεί να γίνει εκτός από αυτό που προτείνει ο Τραμπ?

Έχει δίκιο ο Τραμπ υπό μία έννοια όταν λέει ότι το ΝΑΤΟ είναι ξεπερασμένο, γιατί το ΝΑΤΟ ήταν η συμμαχία ΗΠΑ-Ευρώπης εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης. Αν οι ΗΠΑ βλέπουν ως αντίπαλο την Κίνα, και η ΕΕ βλέπει ως αντίπαλο την Ρωσία, τότε για ποιο ΝΑΤΟ μιλάμε? Άστε που οι Γάλλοι βλέπουν ως αντίπαλο κυρίως την Γερμανία, και η Γερμανία βλέπει ως αντίπαλο κυρίως την Γαλλία.

Το μεγάλο ερώτημα τώρα είναι τι θα γίνει με τις Γαλλικές εκλογές, και τι θα αποφασίσουν να κάνουν οι Γάλλοι. Γιατί η Ρωσία μπορεί να επηρεάσει τις εκλογές στην Γαλλία, αλλά δεν μπορεί να καθορίσει το αποτέλεσμα. Η μία λύση που έχουν οι Γάλλοι είναι να βγάλουν μπροστά την Λε Πεν, να διαλύσουν την Ευρωζώνη, και να προωθήσουν μία συμμαχία της Νότιας Ευρώπης, ώστε να μην μας ενοχλούν οι Βόρειοευρωπαίοι, και να μπορούμε να λειτουργήσουμε στην Νότια Ευρώπη με πολύ υψηλότερη διαφθορά. Αλλά πως θα χτυπήσει η Λε Πεν την Γαλλία χωρίς την βοήθεια της Ρωσίας, και εφόσον ο Τραμπ κουνάει στην Γαλλία μαντήλι? Υπό προυποθέσεις, αν δηλαδή η ΕΕ προωθήσει έναν ενιαίο στρατό, το Δόγμα Λε Πεν εξυπηρετεί και την Ρωσία.

Χάρτης Το Δόγμα Λε ΠενΗ άλλη λύση είναι να βγάλουν οι Γάλλοι μπροστά τον Μακρόν, και να προωθηθεί μία ολοκλήρωση Γερμανίας-Γαλλίας, η οποία θα κοντράρει την Ρωσία, ενδεχομένως και με έναν ενιαίο Γαλλο-Γερμανικό στρατό. Αλλά και ο Μακρόν λέει ότι η Γαλλία θα πρέπει να σταματήσει να ενοχλεί την Ρωσία στην Συρία. Ή σε μία καλύτερη εκδοχή δεν θα κοντράρει την Ρωσία με δημιουργία στρατού.

Προφανώς για την Ελλάδα η καλύτερη λύση είναι ο Μακρόν και όχι η Λε Πεν, αλλά χωρίς την δημιουργία Ευρωπαικού στρατού άμεσα, γιατί θα υπάρξει το θέμα αν θα είμαστε δίπλα στους Ευρωπαίους εταίρους μας, ή αν θα φύγουμε και θα γίνουμε μία τριτοκοσμική χώρα και θα είμαστε σύμμαχος της Ρωσίας.

“Is Marine Le Pen’s Russian cash pipeline drying up?”, Ιανουάριος 2017
Russia’s federal banking monitor has launched steps to recover a loan issued in 2014 to the French far-right party, adding to Marine Le Pen’s financial woes as she gears up for looming election battles.
Another election campaign, another frantic fundraising effort for France’s chronically cash-strapped National Front (FN).
The Eurosceptic, anti-immigrant party had heaved a sigh of relief in September 2014, when it secured a €9 million loan from Russian lender First Czech-Russian Bank (FCRB).
The decision to take out the loan, even as the rest of Europe was slapping sanctions on Moscow over its actions in Ukraine, kicked up a storm in France, where it was widely seen as evidence of Le Pen’s growing coziness with the Kremlin.
The FN is France’s only party to have hailed Russia’s annexation of Crimea. It regularly praises Russian President Vladimir Putin as a “patriot” and a bulwark for traditional European values.
But then the Russian bank went bust last year, and Le Pen lost a financial lifeline.
According to Russian and French media reports, the Moscow-based Deposit Insurance Agency (SVA), which administers FCRB’s assets and debts, has now started legal proceedings to get the money back.
Responding to the report, the FN’s treasurer, Wallerand de Saint-Just, said: “The Russian state has taken care of things and there is no reason why the terms of the contract should change.”
He told French daily Le Monde that the FN was due to pay the loan back in a lump sum in September 2019.
Should Russia push for earlier repayment, it could hardly come at a worse time for the far-right party, which is struggling to find the cash needed to fund its campaign for high-stakes elections in the spring.

“European defence remains a French priority, says Sarkozy”, Ιούνιος 2008
7η, 8η, 9η Παράγραφος
Mr Sarkozy said he wants to make defence and security policy an example of a "concrete Europe, of a Europe that responds to the needs of its citizens."
"I very much hope that the French presidency of the European Union (…) will be the first step in a veritable relaunch of European defence for the coming years," he said, according to AP.
But he noted that national armies would remain so as they cannot be integrated into a "supranational army."

“Brawl in Brussels: Trump set for CLASH with Juncker over EU army plans”, Ιανουάριος 2017
1η Παράγραφος
The next US Ambassador to the the EU has warned that Donald Trump will not stand for an EU army during his reign
Ted Mallach, who is set to become to Donald Trump's ambassador to the EU, said the President-Elect is extremely concerned about Brussels beaurocrats forming a European army.
Mr Mallach told BBC's Pienaar Politics that Mr Trump would warn against Jean-Claude Juncker's plan for the common European defence.
It is believed that an EU army would ratchet up tensions with Russia's Vladimir Putin and accelerate Brussels-led expansion.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου