Κυριακή, 26 Φεβρουαρίου 2017

Η Σχέση της Χρυσής Αυγής με τους Δημοσιογράφους και το Ιράν

Πάρα πολλές φορές έχω αναφερθεί στην σχέση της ΧΑ με το Ιράν. Οι Ιρανοί Ισλαμιστές, λόγω των μικρών Μουσουλμανικών πληθυσμών της Ευρώπης και των ΗΠΑ, υποστηρίζουν κομμουνιστικά και ναζιστικά κόμματα στην Ευρώπη και τις ΗΠΑ. Η σχέση ΧΑ-Ιράν δεν είναι η εξαίρεση του κανόνα. Όλα τα ναζιστικά κόμματα της Ευρώπης έχουν παρτίδες με το Ιράν.Όπως θα διαβάσετε στα παρακάτω άρθρα, το Γερμανικό Ναζιστικό Κόμμα, το National Democratic Party of Germany (NPD), υποστήριζε ενθέρμως τον Mahmud Ahmadinejad, τον σκληροπυρηνικό πρώην πρόεδρο του Ιράν. Βλέπε The Local “German neo-Nazis praise reelection of Iran's Ahmadinejad”, Ιούνιος 2009.

Βλέπε και Counterextremism “National Democratic Party of Germany”.

Ο Ahmadinejad, μαζί με τον Ούγκο Τσάβεζ της Βενεζουέλας, τον Μπασάρ αλ Άσαντ της Συρίας, και την Χεζμπολάχ του Λιβάνου, φέρνουν στην Μέση Ανατολή, την κόκα των Κομμουνιστών ναρκοτρομοκρατών της Κολομβίας (FARC), οι οποίοι υποστηρίζονται από την Βενεζουέλα, την Κούβα, την Βολιβία, και την Νικαράγουα. Βλέπε “Aero-Terror”.

Το Γερμανικό NPD, στο οποίο αναφέρομαι παραπάνω, να μην το συγχέετε με το AFD, το οποίο είναι ας πούμε το Γερμανικό ΑΝ.ΕΛ, και είναι πολύ κοντά στην Ρωσία. Το AFD, και όχι το NPD, είναι το κόμμα που πάει καλά στις δημοσκοπήσεις, και συγκεντρώνει περίπου 10%. Αλλά προφανώς λόγω της συμμαχίας Ρωσίας-Ιράν (Red Jihad). τα φιλο-Ιρανικά και τα φιλο-Ρωσικά κόμματα μπορούν να συνεργάζονται. Να δούμε τι θα γίνει αν τα βρουν οι Ρώσοι με τις ΗΠΑ, και ενωθούν το Ιράν με το Κατάρ και την Κίνα, ενδεχομένως και με την Γαλλία.

Αναφέρομαι συχνά και στον τρόπο που οι Έλληνες δημοσιογράφοι έβαλαν ουσιαστικά την Χρυσή Αυγή στο κοινοβούλιο, υβρίζοντας την συνεχώς, ώστε να την παρουσιάσουν ως αντι-συστημική, και να στρέψουν προς αυτήν δυσαρεστημένους σανοφάγους ψηφοφόρους της ΝΔ. Μέσα σε 2-3 μήνες οι κνίτες των ΜΜΕ έφεραν την ΧΑ από το 0.5% στο 7%.

Πρέπει να παρακολουθείτε τον τρόπο που βρίζουν οι κνίτες των ΜΜΕ. Βρίζουν για παράδειγμα την ΝΔ επειδή πίνει λέει αίμα λαού, και βρίζουν τον Αρτέμη Σώρρα επειδή θέλει να χαρίσει όλα τα δάνεια. Βρισιά από βρισιά έχει διαφορά. Η βρισιά μπορεί να είναι βρισιά ή μπορεί να είναι διαφήμιση. Όταν βλέπετε τους Μπογδάνους και τις Μπουσδούκες να βρίζουν να παρατηρείτε αν οι βρισιές τους είναι βρισιές ή διαφήμιση.

Θέλω λοιπόν να εξηγήσω γιατί οι κνίτες των Ελληνικών ΜΜΕ έβαλαν την ΧΑ στο κοινοβούλιο, ενώ είναι αριστεροί, και στην συντριπτική τους πλειοψηφία προέρχονται από το ΚΚΕ και σιχαίνονται την ΧΑ.

Πρώτον, όπως ήδη είπα, οι κνίτες των ΜΜΕ έστρεψαν προς την ΧΑ σανοφάγους της ΝΔ, οι οποίοι αντιλαμβάνονται την ΧΑ ως ένα δεξιό κόμμα, αφού “ακροδεξιό” κόμμα την χαρακτηρίζουν οι Μπογδάνοι και οι Μπουσδούκες, ενώ στην πραγματικότητα η ΧΑ είναι εθνικοσοσιαλιστικό κόμμα.

Δεύτερον, το μεγαλύτερο μέρος των Ελλήνων δημοσιογράφων υποστηρίζουν τον άξονα Κίνα-Ιράν-Βενεζουέλα, και η ΧΑ έχει εξαιρετικές σχέσεις με το Ιράν. Επομένως οι αριστεροί τα βρίσκουν με την ΧΑ πολλές φορές σε θέματα εξωτερικής πολιτικής. Πέρα από τα θέματα της οικονομίας όπου είναι και οι δύο σοσιαλιστές. Να σας θυμίσω τα γλειψίματα της Ζωής Κωνσταντοπούλου με την ΧΑ όταν η Ζωή ήταν πρόεδρος του Κοινοβουλίου.

Ακόμη και στον ΣΚΑΙ, που είναι ας πούμε το Ελληνικό Aljazeera, υπάρχουν δημοσιογράφοι όπως ο Μπογδάνος και η Μπουσδούκου, που βρωμάνε από μακριά από το πετρέλαιο του Ιράν και της Βενεζουέλας. Προφανώς δεν εννοώ ότι τους πληρώνουν απευθείας η Κίνα, το Ιράν και η Βενεζουέλα. Αλλά αν εγώ είμαι ένας επιχειρηματίας που υποστηρίζουν αυτές οι χώρες, θα απαιτήσω από τον Αλαφούζο να προσλάβει και ακροαριστερούς δημοσιογράφους που υποστηρίζουν Ιράν και Μπολιβαριανή Επανάσταση. Θα πω πχ στον Αλαφούζο “θα σου χρηματοδοτήσω μία εκπομπή, και θα έχω έναν δημοσιογράφο σε κάθε πάνελ, και μία δική μου ενημερωτική εκπομπή”. Και ουσιαστικά θα επιλέξω εγώ κάποιους δημοσιογράφους, ανάλογα με το πόσα χρήματα θα δώσω.

Σε αντίθεση με τον SKAI, που είναι ένας Καταριανός σταθμός, άσχετα αν έχει και πινελιές Ιράν-Βενεζουέλας, ο Ant1 και ο Alpha, των εφοπλιστών Κυριακού και Κοντομηνά, είναι Ιρανικά κανάλια. Και όταν μιλάμε για Ιράν μιλάμε και για Κίνα, γιατί το πετρέλαιο του Ιράν τις περισσότερες φορές οι εφοπλιστές το μεταφέρουν στην Κίνα, όπως άλλωστε και το φυσικό αέριο του Κατάρ. Δεν ξέρω τι ακριβώς κάνουν οι Κυριακού και Κοντομηνάς με τα καράβια τους, αλλά βλέπε πχ “Ο Λαθρέμπορος Εφοπλιστής του Ιράν Δημήτρης Κάμπης”.

Ο τρίτος όμως και βασικότερος λόγος, που οι κνίτες των Ελληνικών ΜΜΕ έβαλαν την Χρυσή Αυγή στο κοινοβούλιο, ενώ είναι αριστεροί, είναι ότι η Χρυσή Αυγή δεν αποτελεί για αυτούς κανέναν απολύτως κίνδυνο. Δείτε τους Χρυσαυγίτες. Τραμπούκοι είναι, άνθρωποι της νύχτας, για τους οποίους τα μέλη του ΚΚΕ που δουλεύουν στην ΕΥΠ undercover θα έχουν άφθονα στοιχεία για να τους στείλουν στην φυλακή για πολλά πολλά χρόνια. Είδατε και τι έκανε το ΚΚΕ στην ΧΑ με τον Ρουπακιά, ένα πρώην στέλεχος του ΚΚΕ, που έδεσε για τα καλά την ΧΑ σκοτώνοντας τον χουλιγκάνο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Από τότε η ΧΑ είναι το σκυλάκι του ΣΥΡΙΖΑ. Βλέπε “Η Σφαίρα που Άλλαξε την Δημοκρατία – Μία Θεωρία Συνωμοσίας για τις Δολοφονίες των Φύσσα-Γρηγορόπουλου”.

Σκεφτείτε τώρα τι στοιχεία έχει το ΚΚΕ για κάθε μία από αυτές τις εγκληματικές φυσιογνωμίες που βλέπετε στην ΧΑ, είτε για εμπόριο ναρκωτικών, είτε για άλλες αξιόποινες πράξεις. Ότι ώρα θελήσει το ΚΚΕ την ΧΑ μπορεί να την κλείσει μέσα ισόβια. Τον Άδωνι φοβούνται οι Μπογδάνοι και οι Μπουσδούκες των ΜΜΕ και όχι την ΧΑ, γιατί αυτός είναι που τους ξεβρακώνει. Η Μπουσδούκου μάλιστα του έχει επιβάλει εμπάργκο επειδή όποτε τον καλούσε την ξεβράκωνε.

Να πω και για την ΝΔ κάτι. Κατηγορώ την ΝΔ επειδή πήρε τα Ισλαμόσκυλα της Δράσης και του Ποταμιού. Αλλά αν η ΝΔ δεν πάρει αυτά τα σκυλιά, δεν θα μπορεί να μαζέψει φράγκο. Γι’αυτό και οι Μπογδάνοι και οι Μπουσδούκες ουρλιάζουν να μην παίρνουν τα κόμματα λεφτά από το κράτος. Στις κομματικές επιδοτήσεις τους έπιασε ο πόνος. Η Ρωσία, η Κίνα, το Ιράν και η Βενεζουέλα εξυπηρετούνται από τους ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς το παρόν, επομένως ότι χρήματα δίνουν θα πηγαίνουν εκεί, και η ΕΕ δεν δίνει χρήματα κάτω από το τραπέζι, αλλά μέσω επιδοτήσεων, και με τα ρουσφέτια ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και αυτά τα χρήματα πάνε στην πελατεία των ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ.

Άρα τι μένει για να τσιμπήσει κανένα φράγκο η ΝΔ? Κανένα Κατάρ μένει, τίποτα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κλπ. Βλέπετε ότι τους Καταριανούς τους έχουν σκίσει οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Ότι ιδιωτικοποίηση είναι από Καταριανούς την έχουν θάψει, πχ το Ελληνικό. Η Ελλάδα δίνει περίπου 20 δις ευρώ ετησίως για πετρέλαιο. Το 1/3 των εισαγωγών μας αφορά σε πετρέλαιο. Πετρέλαιο ή από την Ρωσία θα φέρεις, ή από το Ιράν, ή από τους Άραβες. Η Βενεζουέλα πέφτει μακριά και μας στέλνει κυρίως κόκα και όχι πετρέλαιο. Γιατί το πετρέλαιο με το τάνκερ από την Βενεζουέλα έχει μεγάλο κόστος, ενώ η κόκα έρχεται κατευθείαν με αεροσκάφος στην Συρία και το Ιράν.

Στο μεταξύ οι Μπογδάνοι και οι Μπουσδούκες μας λένε ότι η Siemens αγοράζει τους Έλληνες πολιτικούς. Πόσα έργα να πάρει η φουκαριάρα η Siemens τον χρόνο? H Siemens για τα 18 χρόνια της περιόδου 1990-2007 είχε στην Ελλάδα τζίρο, όχι κέρδη, ύψους 7.5 δις ευρώ, δηλαδή 400 περίπου εκατομμύρια ετησίως. Βλέπε “Το Βήμα Φιλί ζωής για τη Siemens στην Ελλάδα”.

Ακούμε λοιπόν τους δημοσιογράφους να μιλάνε συνέχεια για τα 400 εκατομμύρια ευρώ της Siemens, και όχι για τα 20 δις ευρώ τον χρόνο που δίνουμε για πετρέλαιο. Και για την Siemens μιλάμε στα καλά χρόνια με Ολυμπιάδες κλπ. Τώρα δεν υπάρχει περίπτωση τα ποσά να είναι 400 εκ ευρώ. Θα είναι πολύ μικρότερα. Αλλά για να κάνω εγώ την χάρη στους Μπογδάνους και στις Μπουσδούκες να τα υπολογίσω στα 400 εκατομμύρια ευρώ ετησίως. Για τα 20 δις ευρώ που δίνουμε ετησίως στους Ρώσους, τους Άραβες και τους Ιρανούς για πετρέλαιο  γιατί δεν μας λένε τίποτα? Βλέπε “Οι Εισαγωγές Πετρελαίου της Ελλάδας”

Βλέπετε ότι το 30% περίπου από τα 60 δις των Ελληνικών εισαγωγών αφορά σε πετρέλαιο και φυσικό αέριο (2014).

Εισαγωγές Ελλάδας ανά ΠροϊόνΕπίσης βλέπετε ότι το πετρέλαιο που αγοράζουμε προέρχεται κυρίως από Ρωσία, Ιράκ και Καζακστάν για το 2014, αφού το Ιράν δεν μπορούσε να εξάγει λόγω των οικονομικών κυρώσεων που του είχαν επιβληθεί λόγω των δεσμών του με την Al-Qaeda. Προφανώς μέσα στα ποσοστά που εμφανίζονται για την Ρωσία (9.3%), το Ιράκ (7.8%) και το Καζακστάν (4.6%), υπάρχουν και κάποια άλλα προϊόντα, αλλά είναι κυρίως το πετρέλαιο. Το άλλο μεγάλο κομμάτι των εξαγωγών μας είναι Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Γαλλία, Ολλανδία (αυτοκίνητα, φάρμακα κλπ).

Εισαγωγές Ελλάδας ανά ΧώραΒλέπε επίσης “Το Λαθρεμπόριο Πετρελαίου των Βαρδινογιάννηδων και η Συνεργασία τους με την KGB”.

Έχετε υπόψη σας ότι οι Σιίτες του Ιράκ, από τους οποίους αγοράζουμε τώρα πετρέλαιο, έχουν πολύ στενή συνεργασία με το Ιράν. Πριν τις οικονομικές κυρώσεις στο Ιράν η Ελλάδα εισήγαγε το 1/3 του πετρελαίου της από το Ιράν.

Να ξαναγυρίσω στο θέμα όμως. Μια και έλεγα για την ΧΑ, είναι σημαντικό να καταλάβετε ότι το ΚΚΕ μπορεί να την χώσει μέσα ότι ώρα και στιγμή αποφασίσει. Και όχι μόνο με το κόλπο που το ΚΚΕ έστησε στην ΧΑ με τον Ρουπακιά, ο οποίος είναι πρώην στέλεχος του ΚΚΕ και τον έβγαλε από την φυλακή ο ΣΥΡΙΖΑ. Θα έχουν πάρα πάρα πολλά ράμματα για την γούνα της ΧΑ στο ΚΚΕ. Οι Χρυσαυγίτες που βγαίνουν μπροστά είναι εγκληματικές φυσιογνωμίες. Ενώ στο ΚΚΕ οι εγκληματικές φυσιογνωμίες είναι πίσω, και μπροστά βγάζουν άτομα με λευκό ποινικό μητρώο. Το ΚΚΕ είναι μία πολύ πιο οργανωμένη συμμορία από την Χρυσή Αυγή, και μην ξεχνάτε ότι το ΚΚΕ λειτουργούσε ως η βιτρίνα της KGB για πάρα πολλά χρόνια, από την εποχή του Κυπριακού και μετά. Βλέπε “Τα Εγκλήματα του ΚΚΕ στην Κύπρου”.

Τώρα αν το ΚΚΕ συνεργάζεται περισσότερο με Κίνα και την Βόρεια Κορέα, ή περισσότερο με την Τουρκία, δεν είμαι σίγουρος. Φαντάζομαι με όλους αυτούς. Ακόμη και ο Πούτιν έχει αφήσει το Κουμμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας με 10%, ώστε να έχει επιρροή σε Κομμουνιστικά κόμματα της Ευρώπης. Ωστόσο η μεγάλη δύναμη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ είναι ότι μπορούν να δώσουν αφορμή στην Τουρκία να μπει στην Ελλάδα, αφού ο Ελληνικός στρατός δεν ελέγχεται από το ΚΚΕ. Η Κίνα δεν μπορεί να εισβάλει στην Ελλάδα αν χρειαστεί για να βοηθήσει το ΚΚΕ, ούτε και η Βόρεια Κορέα. Η Τουρκία και η Αλβανία μπορούν να το κάνουν αυτό.

Ανακεφαλαίωση. Ο βασικός λόγος που οι κνίτες έβαλαν την Χρυσή Αυγή στο κοινοβούλιο είναι επειδή είναι ένας αντίπαλος της μίας σφαλιάρας. Μέσα στα συρτάρια του ΚΚΕ είμαι σίγουρος ότι υπάρχουν στοιχεία για να κλείσουν τους Χρυσαυγίτες ισόβια. Αν και μόνο με τον Ρουπακιά, που φαντάζομαι θα φρόντισε να κάνει τηλέφωνα στον Μιχαλολιάκο και τους υπόλοιπους, πριν δολοφονήσει τον χουλιγκάνο του ΑΝΤΑΡΣΥΑ, το ΚΚΕ έχει δέσει την ΧΑ.

Άρθρα

“German neo-Nazis praise reelection of Iran's Ahmadinejad”, Ιούνιος 2009
Neo-Nazis in Germany are applauding the repression of protests in Iran and publishing statements supporting the reelection of President Mahmoud Ahmadinejad and his hard-line government.
Two extremist parties, the NPD and DVU, have managed to contort their racist thinking to embrace the Iranian leader because Ahmadinejad openly advocates the elimination of Israel – and presumably has no plans to move to Germany.
The NPD website defended Ahmadinejad against what it called a “media attack on the Iranian people’s spirit,” referring to widespread doubts being expressed about the president’s reelection and described him as the “true leader of his people,” according to public broadcaster ARD.
The DVU website carried the message: “Congratulations on your reelection Mr President.”
Censorship in Iran, which makes listening to music a risky business, and outlaws dancing in public, is praised by the NPD, which says the music could be considered decadent and subversive.
The contradiction between this opinion and the complaints the NPD makes when neo-Nazi music containing illegally racist lyrics are banned by the German government does not seem to have occurred to the party's members.
Germany’s fascists first took to Ahmadinejad when he said he wanted to destroy Israel, and then in 2006 organised a conference for Holocaust deniers.
Meanwhile, the Islam Conference taking place this week in Berlin condemned the violence and abuse of human rights in Iran, with a statement signed by all associations taking part aside from the Central Council of Muslims in Germany.
The council said it had a policy of not making statements about events in other countries, but called for both sides in Iran to come to an agreement and allow freedom of opinion.
“Chain-of-light” demonstrations are planned in cities across Europe on Thursday night to show solidarity with the Iranian people and commemorate those who have been killed recently during demonstrations.
Organisers in Berlin have taken the title, “A light to show hope. Thousands of lights show themselves” for the demonstration which will take place for an hour from 9:30 pm in front of the Gedächtniskirche in the centre of the city. Similar demonstrations are set for Hamburg, Cologne, Frankfurt, Paris, London and Rome.


“National Democratic Party of Germany
Germany’s National Democratic Party (NPD) is a far-right political party that advocates racist, anti-Semitic and revisionist views. According to the German intelligence service, the NPD rejects the concept of liberal democracy.* While it is hostile towards both the U.S. and Israel and has previously praised former Iranian president Mahmoud Ahmadinejad for his extreme anti-American and anti-Israel views, the NPD has also expressed hostility to Muslims. The NPD considers the presence of immigrants in Germany—regardless of whether they hold German citizenship—to be an attack on the German ethnic community (“Volksgemeinschaft”). Therefore, the NPD advocates deporting immigrants to their respective countries of origin.*
Founded in the 1960s, the NPD was able to score its first electoral victories in the mid-1960s in the midst of an economic downturn. But despite some initial popularity among voters, the party was not able to sustain its success and was a largely marginal political force for the next three decades, with declining membership rates and financial difficulties. Following German reunification, the NPD was able to build a support base in many of the regions of former East Germany, entering several state parliaments in the late 1990s. At the same time, the NPD repositioned itself strategically, opening the party to neo-Nazis and became more radicalized in the process.
The NPD officially rejects violence and claims to seek change through the democratic process, but the party’s ideology appears to reject much of Germany’s democratic system.* Though NPD members have been linked to violent and criminal activity and the party appears to have some links to the violent neo-Nazi scene, a direct connection to the NPD has been hard to prove.
Following a perceived rise in far-right crimes in Germany at the beginning of the 2000s, the German government attempted to ban the NPD. However due to the presence of a large number of government moles in the ranks of the NPD, the German Constitutional Court rejected the government’s application. Following the discovery of the neo-Nazi terrorist cell, National Socialism Underground (NSU), which is believed to have murdered at least 10 people (mostly of Turkish origin), the Bundesrat (a legislative body representing Germany’s 16 states) made a second attempt to ban the party in 2013. The Bundesrat renewed their bid to make the party unconstitutional in March 2016, amidst a surge in anti-migrant rhetoric from the NPD and its followers, and a rise in right-wing violence. In an unprecedented move, Germany’s top constitutional court has opened a hearing into a banning of the group.*
With the growing success of the center-right party Alternative für Deutschland (AFD) in recent state and European elections, the NPD has struggled to build on former regional-level electoral successes. Following state elections in 2014, the NPD is now only represented in one state parliament and has one MEP sitting in the European parliament. Given the competition from the AFD for the NPD's traditional constituency, the German intelligence service has suggested that the NPD may become even more extreme in the future to differentiate itself from the AFD.
Doctrine:
The NPD is a far-right extremist political party and has been described by the German intelligence service as “racist, anti-Semitic and revisionist.”* By the end of the 1960s, the group's membership numbered approximately 30,000, after which the number shrank noticeably.* In the 1990s, the NPD radicalized further to the point of neo-Nazism.* Nowadays, the NPD spreads militant racism, anti-Semitism, and hostility toward the U.S., which the NPD considers to be “Jewish controlled.”* The NPD represents a national “socialism” in order to protect against globalization.* The German intelligence service has classified the NPD’s ideology to stand in opposition to liberal democracy and it appears that the NPD supports an authoritarian state.* At a NPD regional party conference in January 2013, the deputy regional NPD chair in Saxony Maik Scheffler reportedly described himself openly as an “enemy of the state”*
The NPD calls for reversing the post–World War II shift of the German-Polish border and restoring Germany's borders to their status at the end of 1937.* In addition, the NPD aims to revise the historiography of the Nazi period and leading Nazis have been praised by several NPD members.* In the course of the party's radicalization since the 1990s, several militant neo-Nazis, among them individuals with previous criminal convictions, have entered the NPD's executive committees.*
The NPD tries to copy far-right parties and their efforts to break through the mainstream by criticizing Islam, but even more fundamentally, German neo-Nazis still cultivate an old-fashioned (biological) racism: “Members of other races always remain physically, mentally and spiritually a foreign body”* In the traditional pro-Islamic alliance policy of National Socialism, the NPD declares that Islam in Europe is indeed “a foreign body-like aggression Religion,” but that “domestic political opposition to Islam” does not bar “the foreign policy assessment of the Islamic world as the last bulwark against capitalization and the Americanization of the world.”* Accordingly, NPD officials hoped Iranian President Mahmoud Ahmadinejad would be “a potential ally for a new Germany.”* The NPD youth organization congratulated Ahmadinejad on his re-election. They were pleased that Ahmadinejad did not shun “the confrontation with the capitalist world power USA and its Zionist pedants Israel. […] His fearless standing up for the disenfranchised and oppressed Palestinians and for the freedom of research in contemporary history earned him the hatred of the Zionist rulers of Israel and the U.S.”* One example of this “freedom of research” that the NPD youth mentioned explicitly was a Holocaust denial conference, that the Iranian leadership held in December 2006.* Thus, the NPD appears to have no problem with inciting against Muslims in Europe while showing solidarity with the Islamist regime in Tehran.
The NPD considers the presence of immigrants in Germany—regardless of whether they hold German citizenship—to be an attack on the German ethnic community (“Volksgemeinschaft”). Therefore, the NPD advocates deporting immigrants to their respective countries of origin.*
The NPD officially rejects violence and claims to seek change through the democratic process, but the party's ideology appears to reject much of Germany's democratic system.* Though NPD members have been linked to violent and criminal activity and the party appears to have some links to the violent neo-Nazi scene, a direct connection to the NPD has been hard to prove.*
The NPD has long played a key role in building an international extreme-right network. The party was the powerhouse behind the European National Front (ENF). Since the ENF's demise, the NPD has realigned away from institutionalization and toward temporarily existing affiliations with other actors.*
Following poor showings for the NPD in several state elections in 2014, members of the German intelligence service have suggested that the NPD might tie itself even closer to the neo-Nazi scene in order to attract more neo-Nazi voters and to distance itself from the Alternative für Deutschland (AFD), the party that is thought to have significantly contributed to the collapse of the NPD's vote in recent years.*
Organizational Structure:
The NPD is organized the same way as other German political parties (with a federal executive board, state associations, etc.), in accordance with the German Political Parties Act. Udo Pastörs, a known hardliner,* stepped down as chair in November 2014. He was replaced by Frank Franz, who reportedly belongs to a more moderate wing of the NPD.* The party has about 5,900 members.*
The NPD has three sub-groups, the Young National Democrats (“Junge Nationaldemokraten”), the Circle of National Women (“Ring Nationaler Frauen”) and the Local Politics Union of the NPD (“Kommunalpolitische Vereinigung der NPD”).*
Financing:
Germany's political party legislation mandates that each political party receives 0.85 euros in public funding for every valid vote it gets in European, federal, or regional elections until a party receives four million votes, after which it receives 0.70 euros per vote. In order to be eligible, parties must secure 0.5 per cent of the vote in European, federal, and regional elections. Parties also receive 0.38 euros in public matching funds for every euro they receive in donations (for donations up to 3300 euros).* Accordingly, the NPD receives state resources proportionate to its limited electoral success and donations.* Since May 2014, the NPD has had one MEP in the European parliament and receives EU funding as well.
The NPD also received significant financial support in the past from neo-Nazi Jürgen Rieger until his death in May 2010. He joined the party in 2006.*
In November 2013, the German Constitutional Court fined the NPD 1.27 million euros due to errors in the party’s financial accounting. The fines are being deducted from the NPD’s forthcoming public funding, and thus the party currently is not receiving public funds until the entire amount of the fines has been deducted.


"Φιλί ζωής για τη Siemens στην Ελλάδα"
1η, 2η, 3η Παράγραφος
Την περίοδο 1990-2007 τα έσοδα της Siemens ΑΕ στην Ελλάδα ανήλθαν στα 7,5 δισ. ευρώ. Ξεχωρίζει η «χρυσή» περίοδος 1998-2004 (ψηφιακοποίηση ΟΤΕ, Ολυμπιακοί Αγώνες), όταν η εταιρεία εισέπραξε 4 δισ. ευρώ. Η μερίδα του λέοντος, περίπου τα 3 δισ. ευρώ, προήλθε από συμβάσεις με τον δημόσιο τομέα.
Υποστηρίζεται ότι ποσό που πλησιάζει τα 300 εκατ. ευρώ χρησιμοποιήθηκε ως «δώρο» σε δημόσιους λειτουργούς για να εξασφαλιστούν τα παραπάνω 3 δισ. ευρώ. Πολλοί το θεωρούν υπερβολικό, ούτε καν στοιχειοθετημένο, ενώ άλλοι εκτιμούν ότι ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα.
Οπως και να έχει, τα «μαύρα ταμεία» της Siemens ήταν ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα της νεότερης ελληνικής ιστορίας με εμφανώς πολιτικές προεκτάσεις. Πρόσφατα η Βουλή των Ελλήνων ενέκρινε το σχέδιο συμφωνίας συμβιβασμού μεταξύ της εταιρείας και του Ελληνικού Δημοσίου. Σύμφωνα με το σχέδιο, το Ελληνικό Δημόσιο παραιτείται από τις αστικές και διοικητικές αξιώσεις και πρόστιμα κατά της Siemens σε σχέση με τις υποθέσεις που αφορούν δραστηριότητες διαφθοράς από την πλευρά της εταιρείας ως το 2007. Τα ζητήματα των διαφορών του ΟΤΕ και του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη (C4I) θα παραμείνουν ανοικτά στα αστικά δικαστήρια της Γερμανίας και στο διαιτητικό δικαστήριο στο Παρίσι.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου