Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Τζάστιν Τριντό : Ο Πρωθυπουργός των Ανοιχτών Συνόρων και των Ανοιχτών Κώλων

Ο Ντόναλντ Τραμπ και ο Τζάστιν Τριντό είναι δύο πάρα πολύ διαφορετικοί πολιτικοί. Και οι δύο προέρχονται από πολύ πλούσιες οικογένειες. Ενώ όμως ο Τραμπ προέρχεται από μία επιχειρηματική οικογένεια, και έχει περάσει την ζωή του μέσα στις επιχειρήσεις, και του αρέσει να περιστοιχίζεται από επιχειρηματίες και ανθρώπους της αγοράς, ο Τζάστιν Τριντό προέρχεται από πολιτική οικογένεια, είναι ακαδημαϊκός και κρατικοδίαιτος, και του αρέσει να περιστοιχίζεται από ακαδημαϊκούς, αιώνιους φοιτητές και ακτιβιστές της πράσινης ενέργειας, των δικαιωμάτων των Μουσουλμάνων και των gay.



Ο Τριντό κάνει το ακριβώς αντίθετο από τον Ντόναλντ Τραμπ. Αμέσως μόλις ο Ντόναλντ Τραμπ κέρδισε τις εκλογές στις ΗΠΑ, ο Τριντό έσπευσε να ταξιδέψει στην Κούβα και να φωτογραφηθεί με τον Ραούλ Κάστρο, θέλοντας με αυτόν τον τρόπό να δηλώσει την στήριξη του στο Κουβανικό καθεστώς. Ο Τριντό έστειλε επίσης στην Κούβα ένα πλοίο του Καναδικού Ναυτικού, κάτι που δεν είχε κάνει ποτέ ο Καναδάς, ούτε κατά την διάρκεια του καθεστώτος του Φιντέλ Κάστρο, ούτε και κατά την διάρκεια της θητείας του διαδόχου του Φιντέλ Κάστρο, του αδελφού του Ραούλ.

Την σχέση με το καθεστώς των Κάστρο ο Τριντό την έχει κληρονομήσει από τον πατέρα του Pierre Trudeau, ο οποίος ήταν επίσης πρωθυπουργός του Καναδά, και ήταν και αυτός αντι-Αμερικανός και κολλητός των Κάστρο. Ο Φιντέλ Κάστρο ήταν μάλιστα ο ένας  εκ των δύο πολιτικών που είχαν δώσει το παρόν στην κηδεία του Pierre Trudeau.

Μόλις ο Τραμπ ανακοίνωσε ότι για 90 ημέρες οι ΗΠΑ δεν θα δέχονται ταξιδιώτες από 7 χώρες που συνδέονται με την τρομοκρατία, το οποίο ήταν travel ban και όχι Muslim ban όπως λένε οι αριστεροί, ο Τριντό έσπευσε να δηλώσει ότι ο Καναδάς  θα δέχεται αυτούς που δεν θα δέχονται οι ΗΠΑ λόγω του travel ban του Τραμπ.

Ο Τραμπ έχει ανακοινώσει ότι θα χτίσει ένα τείχος στα σύνορα με το Μεξικό, προκειμένου να εμποδίσει τους ναρκέμπορους που συνεργάζονται με την Κούβα, την Βενεζουέλα, το Ιράν, την Κολομβία και το Μεξικό να μπαίνουν στις ΗΠΑ, και ο Τριντό κατήργησε την βίζα για τους Μεξικανούς, ώστε όσοι Μεξικανοί θέλουν να μπορούν να ταξιδεύουν στον Καναδά και να κάνουν αίτηση για χορήγηση ασύλου, καταβάλλοντας μόλις 7 δολάρια για την αίτηση. Χωρίς φυσικά να είναι δεδομένο ότι ο Καναδάς θα τους δεχτεί. O Trudeau το έκανε αυτό ενώ είναι γνωστό ότι ο Καναδάς και οι ΗΠΑ είναι οι δύο χώρες με τα μεγαλύτερα ελεύθερα και αφύλαχτα σύνορα στον κόσμο. Βλέπε “Canada drops Mexican visa requirement, Mexico lifts beef ban”, Ιούνιος 2016.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι θα μεταφέρει την Αμερικανική πρεσβεία στο Ισραήλ στην Ιερουσαλήμ, και ο Τριντό έστειλε βοήθεια στην Χαμάς στην Γάζα.

Ο Τραμπ δήλωσε ότι επιθυμεί να βελτιώσει τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, και ο Τριντό απάντησε ότι ο Καναδάς δεν θα υποχωρήσει στην Ουκρανία απέναντι στην Ρωσία. Ο Τριντό επέλεξε την Καναδο-Ουκρανή Chrystia Freeland για Υπουργό Εξωτερικών του Καναδά, την οποία οι Ρώσοι έχουν χαρακτηρίσει ρωσοφοβική, και της έχουν απαγορεύσει την είσοδο στην Ρωσία. Οι Ρώσοι λένε ότι η επιλογή της Freeland δεν αφήνει κανένα περιθώριο για βελτίωση των σχέσεων Ρωσίας-Κανάδα. Βλέπε το κρατικό Ρωσικό Sputnik. 
Ottawa's New Foreign Minister is 'Catastrophe for Canadian-Russian Relations'”, Ιανουάριος 2017

Ο Τραμπ λέει σε όλους τους τόνους ότι θα σκληρύνει την στάση των ΗΠΑ απέναντι στην Κίνα. Ο Τριντό αντιθέτως πήρε μεγάλες χρηματοδοτήσεις από Κινέζους δισεκατομμυριούχους επιχειρηματίες που υποστηρίζονται από την Κίνα. Βλέπε The Star “Trudeau fundraiser with Chinese billionaires ‘does not pass the smell test,’ Tories say”.

O Τριντό δήλωσε επίσης ότι θαυμάζει την δικτατορία της Κίνας, γιατί όπως λέει της επιτρέπει να κινείται πιο αποτελεσματικά προς μία πράσινη οικονομία. Στο μεταξύ η Κίνα είναι πρώτη χώρα στον κόσμο στην μόλυνση του περιβάλλοντος. Βλέπε Toronto SunTrudeau admires China's 'basic dictatorship'”, Νοέμβριος 2013.

Ο Τραμπ δεν θέλει να δέχονται οι ΗΠΑ άλλους μετανάστες από την Λατινική Αμερική και τον Μουσουλμανικό κόσμο, ενώ ο Τριντό είναι φανατικά υπέρ της αύξησης του Μουσουλμανικού πληθυσμού του Καναδά, και μάλιστα επισκέπτεται συχνά πυκνά τζαμιά που συνδέονται με την τρομοκρατία και την Al-Qaeda, την Σαουδαραβική τρομοκρατική οργάνωση που εκπαιδεύτηκε από το Ιράν και την Χεζμπολάχ πριν ξεσπάσει η κρίση στην Συρία και διχαστούν η Al-Qaeda και το Ιράν.

Μάλιστα ο Τριντό άλλαξε την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης του Καναδά, η οποία έπαιρνε από την Συρία κυρίως Χριστιανούς Άραβες ή τουλάχιστον Κούρδους, αυξάνοντας τον αριθμό των Σύρων Μουσουλμάνων, λέγοντας ότι είναι αηδιαστικό να προτιμούμε κάποιους μετανάστες από κάποιους άλλους, χωρίς ποτέ να δέχεται να αναφέρει κάτι για τις σφαγές των Χριστιανών στην Συρία. Βλέπε The Rebel “Trudeau is wrong: Prioritizing refugee claimants isn't “disgusting.” Anti-Christian genocide is.”, Ιανουάριος 2016.

Ο Τριντό έχει μάλιστα φορέσει την παραδοσιακή Ισλαμική ενδυμασία της προσευχής, και έχει προσευχηθεί δημοσίως μαζί με τους Μουσουλμάνους, και αυτό κάνει τους αντιπάλους του να πιστεύουν και να ισχυρίζονται ότι έχει κρυφά ασπαστεί το Ισλάμ. Ακόμη και ο Αλέξης Τσίπρας όταν πήγε στο Ιράν αρκέστηκε στο να ζητήσει  από την γυναίκα του να φορέσει την Μουσουλμανική μαντίλα, προκειμένου να δείξει τον σεβασμό του στην Μουσουλμανική Αδελφότητα, αλλά δεν προχώρησε σε κάτι τόσο ακραίο, όπως το να πάει στο τζαμί και να προσευχηθεί φορώντας την παραδοσιακή Ισλαμική ενδυμασία.

Εικόνα Ο Τριντό Προσεύχεται Φορώντας την Παραδοσιακή Ισλαμική Ενδυμασία



Ο Τραμπ διαφωνεί με τον γάμο των ομοφυλοφίλων, ενώ ο Τριντό θεωρείται ο πρωθυπουργός των ομοφυλοφίλων, και έφτασε στο σημείο να υψώσει την σημαία των gay στο Καναδικό κοινοβούλιο, εξαγριώνοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους. Βλέπε CBC “Justin Trudeau raises Pride flag on Parliament Hill for 1st time”, Ιούνιος 2016.

Ο Τριντό πηγαίνει επίσης στις gay παρελάσεις. Στην παρακάτω φωτογραφία τον βλέπετε να παρελάζει φορώντας ροζ πουστρελέ πουκαμισάκι με άσπρο ασορτί παντελονάκι.

Εικόνα Τριντό Παρέλαση Gay



Εικόνα Ο πρωθυπουργός των Gay, των Μουσουλμάνων και των Οικολόγων



Ο Τραμπ είναι υπέρ του να αυξήσουν οι ΗΠΑ την παραγωγή πετρελαίου και αερίου, ενώ ο Τριντό μπλόκαρε τον διπλό αγωγό Enbridge Northern Gateway ο οποίος θα έβγαζε το πετρέλαιο και το αέριο της Αλμπέρτα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Χάρτης Enbridge Northern Gateway



Ο Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε τον αγωγό πετρελαίου Keystone Pipeline, ο οποίος φτάνει μέχρι τον Κόλπο του Μεξικού. Τον αγωγό είχε ακυρώσει ο Ομπάμα αμέσως μόλις είχε εκλεγεί ο Τριντό. Ο Ομπάμα βρισκόταν σε  πόλεμο σχεδόν με την προηγούμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση του Καναδά, και δεν είχε τολμήσει να ακυρώσει τον αγωγό, παρόλο που πάντα καθυστερούσε την έγκριση του, αλλά μόλις εξελέγη ο Τριντό ο Ομπάμα ακύρωσε τον αγωγό, και ο Τριντό δήλωσε ότι η ακύρωση του αγωγού δεν ήταν ιδιαίτερο πρόβλημα για τον Καναδά ώστε να χαλάσει την φιλία των δύο χωρών. Βλέπε CNN “Obama rejects Keystone XL pipeline”, Νοέμβριος 2015
  
Χάρτης Keystone Pipeline



Όταν ο Τραμπ ενέκρινε τον αγωγό Keystone Pipeline, ο Τριντό αναγκάστηκε να πει ότι πρόκειται για ένα θετικό γεγονός, γιατί στην προεκλογική του καμπάνια δήλωνε υπέρ του αγωγού προκειμένου να μην χάσει ψήφους. Στην πραγματικότητα ο Τριντό ήλπιζε ότι τις εκλογές θα επικρατούσε η Κλίντον, η οποία θα συνέχιζε την πολιτική Ομπάμα στο θέμα του Keystone.

Λίγο αργότερα όμως ο Τριντό είπε ότι ο Καναδάς θα πρέπει να σταματήσει να παράγει πετρέλαιο, αλλά αυτό θα πάρει όπως είπε χρόνο, κάτι που εξόργισε την πολιτεία της Αλμπέρτα και κατακρήμνισε την δημοτικότητα του στην περιοχή. Προφανώς το είπε για να εκβιάσει την Αλμπέρτα και για να ευχαριστήσει το Ιράν και το Κατάρ. Η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε ότι μιλάει σαν την Jane Fonda, την γνωστή αριστερή διασκεδάστρια του Hollywood. Βλέπε Canadian Broadcasting Corporation “Trudeau's 'phase out' oilsands comments spark outrage in Alberta”, Ιανουάριος 2017.

Όπως έχω ξαναπεί η πολιτεία του Τριντό, το Κεμπέκ, συγκρούεται με την πολιτεία της Αλμπέρτα στον Καναδά, η οποία είναι αυτή που έχει το πετρέλαιο, επειδή το Κεμπέκ ζητάει όλο και περισσότερους φόρους από την Αλμπερτα. Αυτό κάνει πολλούς να πιστεύουν ότι στην Αλμπέρτα κάποια στιγμή θα ζητήσουν να αποσχιστούν από τον Καναδά και να γίνουν η 51 πολιτεία των ΗΠΑ. Βλέπε “Η Γεωπολιτική του Καναδά και ο Οικονομικός Εμφύλιος στο Εσωτερικό του”.

Αν λάβουμε υπόψη μας τα αποθέματα σε σχιστόλιθο, ο Καναδάς είναι η τρίτη πλουσιότερη χώρα στον κόσμο σε αποθέματα πετρελαίου, πίσω μόνο από την Βενεζουέλα (1η) και την Σαουδική Αραβία (2η).

Εικόνα Πλουσιότερες Χώρες στον Κόσμο σε Πετρέλαιο (συμπεριλαμβανομένων των αποθεμάτων σε σχιστόλιθο)



Βλέπετε ότι οι ΗΠΑ έχουν μειώσει πάρα πολύ τις εισαγωγές τους από την Σαουδική Αραβία και έχουν αυξήσει πάρα πολύ τις εισαγωγές πετρελαίου από τον Καναδά, που είναι με διαφορά ο μεγαλύτερος τους προμηθευτής. Κάτι που θα ενταθεί αν κατασκευαστεί ο αγωγός Keystone Pipeline.

Εικόνα  Εισαγωγές ΗΠΑ (εκατομμύρια βαρέλια ανά ημέρα)



Ο Τζάστιν Τριντό, όπως και ο Αλέξης Τσίπρας, είναι ένας άνθρωπος που βρίσκεται πολύ κοντά στην Κίνα και το Ιράν. Έλεγα πιο πάνω ότι ο Τριντό έχει λάβει χρηματοδοτήσεις από δισεκατομμυριούχους Κινέζους, οι οποίοι προφανώς υποστηρίζονται από τις μυστικές υπηρεσίες της Κίνας λόγω του Κινεζικού κρατικοκαπιταλισμού. Βλέπε “Οι Τίγρεις της Ασίας και ο Κινεζικός Κρατικοκαπιταλισμός”.

Ο αδελφός του Τζάστιν Τριντό, ο Alexander, έχει επισήμως εργαστεί για την Ιρανική και την Κινεζική μηχανή προπαγάνδας. Οι Ιρανοί (Press TV), μαζί με τους Καταριανούς (Al-Jazeera), του ανέθεσαν την παραγωγή του The New Great Game, ενός αντι-Αμερικανικού ντοκιμαντέρ που υποστηρίζει ότι το Ιράν δικαιούται να αποκτήσει πυρηνικά όπλα, και παρουσιάζει το Ισραήλ ως την μεγάλη απειλή για το Ιράν.

Ενώ είναι το Ιράν που έχει ως επίσημη θέση τον αφανισμό του Ισραήλ. Το Ισραήλ ποτέ δεν λέει ότι δεν πρέπει να υπάρχει Ιράν. Οι Ισραηλινοί θέλουν να χτυπήσουν τις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν επειδή ακριβώς οι Ιρανοί, όπως και οι περισσότερες Αραβικές χώρες, δεν αναγνωρίζουν στο Ισραήλ το δικαίωμα ύπαρξης.

Ο Τζάστιν Τριντό άλλαξε την πολιτική του Καναδά απέναντι στο Ιράν. Ο Καναδάς είχε κλείσει την πρεσβεία του στο Ιράν και είχε διακόψει τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν, λόγω της σχέσης του Ιράν με την τρομοκρατία, ενώ ο Τριντό αμέσως εξομάλυνε τις σχέσεις των δύο χωρών. Και είναι η αγάπη του Κατάρ, του Ιράν και της Κίνας για τον Τριντό ο λόγος που βλέπετε τις αριστερές ψωλούδες των Ελληνικών καναλιών να του πετάνε τα βρακιά τους και όχι η εμφάνιση του. Και άσχημος να ήταν θα τον έπαιρναν Βλέπε CBC “Canada closes embassy in Iran, expels Iranian diplomats”, Σεπτέμβριος 2017.

Βλέπε επίσης Real Iran “Justin Trudeau to Restore Canada’s Relationship With Iran”, Νοέμβριος 2015.

Στον Alexander Trideau είχε επίσης αναθέσει η Κίνα να γράψει ένα βιβλίο, το “Barbarian Lost : Travels in the New China”, στο οποίο ο αδελφός Τριντό περιγράφει την μαγεία της Κίνας.

 Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε πως αντιμετωπίζει ο φιλο-Ισλαμικός Economist, το κορυφαίο οικονομικό περιοδικό στον κόσμο, τους Τραμπ και Τριντό. Η ελευθερία λέει ο Economist πηγαίνει βόρεια, παρουσιάζοντας το Άγαλμε της Ελευθερίας με την σημαία του Καναδά στο κεφάλι, και πλέκει το εγκώμιο του Τριντό ενώ θάβει τον Τραμπ. Βλέπε EconomistLiberty moves north”, Οκτώβριος 2016.

Εικόνα Το άρθρο του φιλο-Ισλαμικού Economist για τον Τριντό



Ένα πολύ ωραίο βιβλίο για τον πόλεμο του Τριντό στον Τραμπ είναι το “Trumping Trudeau”. Πραγματικά καταπληκτικό βιβλίο.

Εικόνα Trumping Trudeau





Άρθρα

Ο Τριντό θαυμάζει την δικατορία της Κίνας γιατί της επιτρέπει να κινείται προς μία πράσινη οικονομία
“Trudeau admires China's 'basic dictatorship'”, Νοέμβριος 2013
1η-12η Παράγραφος
In fact, one of the 100 women who paid $250 to get into the Ladies Night with Liberal Leader Justin Trudeau Thursday had a doozy for him. It went like this:
"Which nation, besides Canada, which nation's administration do you most admire, and why?"
It took Trudeau a minute to consider the question.
The marketing of this event had become controversial because it suggested these ladies might want to ask what was in the e-vite like "What's your favourite virtue?" or "Who are your real-life heroes?" Maybe Trudeau was expecting one of those.
Event host Amanda Alvaro gave him some time to think by joking: “Not the fluffy questions some were expecting!”
Much laughter and clapping. Ha! Good one.
But the question at hand, sir, which country's government does the Liberal Party's candidate for prime minister in 2015 most admire?
Trudeau's answer: "You know, there's a level of of admiration I actually have for China ..."
Hold it right there.
China?
Where the administration routinely administers capital punishment. And when I say routinely, I mean 10 a day or more than 3,000 a year, many of them ethnic minorities like the Uighurs of northwestern China. Where human rights are routinely violated, where political corruption is endemic, and where political rights are nearly non-existent. That China?
"You know, there's a level of of admiration I actually have for China because their basic dictatorship is allowing them to actually turn their economy around on a dime and say 'we need to go green fastest . . . we need to start investing in solar.' I mean there is a flexibility that I know Stephen Harper must dream about of having a dictatorship that he can do everything he wanted that I find quite interesting."

Ο Τριντό έλαβε μεγάλα ποσά από δισεκατομμυριούχους Κινέζους
“Trudeau fundraiser with Chinese billionaires ‘does not pass the smell test,’ Tories say”
The Liberal government’s “cash-for-access” woes deepened Tuesday as the Opposition hammered Prime Minister Justin Trudeau over a news report he mingled with Chinese billionaires at an exclusive Liberal Party fundraiser.
During question period in the Commons, Conservative interim leader Rona Ambrose said: “Rubbing elbows with millionaires at these cash-for-access events does not pass the smell test, and the prime minister knows it. So why does he keep doing it?”
The Globe and Mail reported Tuesday on a fundraiser last May at the Toronto home of a wealthy Chinese-Canadian business executive where one of the 32 guests was a “well-heeled donor who was seeking Ottawa’s final approval to begin operating a new bank aimed at Canada’s Chinese community.”
The newspaper said Trudeau was the top draw at the $1,500-a-ticket Liberal Party event, attended by insurance tycoon Shenglin Xian, the founder of Wealth One Bank of Canada and president of Toronto-based Shenglin Financial Group Inc., who was seeking final approval from federal bank regulators to operate a domestic bank here. It had received tentative approval the year before under the Conservative government. And in July, it received final approval.
Also among the donors, according to the Globe, was Zhang Bin, a wealthy Chinese businessman and political advisor to the Chinese government in Beijing. The newspaper said Zhang, along with a partner, donated $1 million to the Pierre Elliott Trudeau Foundation and the University of Montreal Faculty of Law weeks after the fundraiser.
Trudeau did not deny the report, and was unapologetic.
He defended the political fundraising practice, repeating a stance the government has taken from the start. He said no political financing rules under the Canada Elections Act — which allows individual donations of up to $1,500 — were broken.
Ambrose suggested the contact with the prime minister was a clear conflict. “It’s not a coincidence that these billionaires that the prime minister meets with actually want something from him.”
“So you pay $1,500 for exclusive access to the prime minister and you get your final approval for your bank two months later. Not only does this event break the prime minister’s own ethics rules, it doesn’t pass the smell test,” she persisted.
Trudeau turned aside the references to his own ethical guidelines for his cabinet and again referred to the broader political financing law under the Elections Act.
Then he tried to turn tables on the Conservatives.
“We also find it peculiar the Opposition is trying to politicize that particular issue since it was their finance minister who approved that bank before they were booted out of office.”
“Class act,” retorted Ambrose.
The Conservatives and the NDP slammed the Liberals for ignoring their own rules for avoiding conflict of interest. But there is no independent arbiter of those rules. Neither the federal ethics commissioner nor the federal lobbying commissioner — whose offices are independent of the government and responsible only for reporting to Parliament — have a role in interpreting or enforcing the ethical guidelines that Trudeau said last year he “expanded or strengthened.”
The NDP’s Alexandre Boulerice was scathing about the preferential direct access to the prime minister and the ensuing donation to the Trudeau Foundation.
Boulerice recalled “the old ad” that said “There are some things money can’t buy, and for everything else there’s MasterCard. Well, get out your checkbooks ladies and gentlemen, because it seems like the entire liberal cabinet can be bought including the prime minister.”
“I’d like to ask the prime minister what’s his definition of a conflict of interest?” Boulerice demanded.
Bloc Quebecois Leader Rhéal Fortin said the government should bring back public per-vote subsidies for political parties, and roll back the individual donation limits.
The New Democrats now want to haul Liberal party officials before the House of Commons ethics committee. NDP MP Daniel Blaikie told the Star he will ask to summon Jon Dugal, the Liberal Party’s coordinator of development and events, “to testify about his role in the organization of private fundraising events involving cabinet ministers.”

Ο Τριντό άλλαξε την πολιτική της προηγούμενης κυβέρνησης, που προτιμούσε να παίρνει μη Μουσουλμάνους ή τουλάχιστον Κούρδους μετανάστες από την Συρία.
“Trudeau is wrong: Prioritizing refugee claimants isn't “disgusting.” Anti-Christian genocide is.”, Ιανουάριος 2016
Under the Harper conservatives, Christians and persecuted minority groups were given priority in the immigration and refugee queues. Under Harper, the Canadian Government gave priority to Christians, Kurds, Yazidis, and Ismailis. All 4 of these groups are singled out for extermination by the Islamic State.
This was a policy that our new Prime Minister Trudeau exclaimed was wrong. Well, as it turns out, Harper was right. The numbers about Christian persecution are in. And they're awful.
A recent report by the non-profit group, Open Doors USA, says that 2015 is the most violent year on modern record for members of Christianity.
In 2015, 7000 Christians were killed for reasons related to their faith, an increase from 3000 the year before. We know these numbers are conservative estimates.
Close to 2400 churches were destroyed or damaged in 2015.
The report goes on to cite more localized low level daily persecution. Christians are driven out of their communities, refused burial, and denied jobs or education. Every day. This is happening across North Africa and the Middle East.
Christians are being targeted by ISIS. We know this through ISIS' own words. In the online magazine published by the Islamic state, Dabiq, they published a doctored photo of the Vatican with an ISIS flag flying in St Peter's Square.
The same article included a statement from the spokesperson of ISIS, Mohammed Al-Adnani, that said "We will conquer your Rome, break your crosses, and enslave your women, by the permission of Allah, the Exalted."
That sounds to me like Christians are being specifically targeted. But not specifically targeted enough to warrant priority from Trudeau and his immigration minister John McCallum.
Trudeau may think that prioritizing refugee claimants is disgusting. He's wrong. Making the targets of genocide wait in the same line up as the perpetrators of genocide is disgusting.
Immigration policy based on spectacle instead of reality is disgusting.

“Justin Trudeau Tells Obama That Canada Will Withdraw Jets From Anti-ISIS Coalition”, Οκτώβριος 2015

Canada’s Justin Trudeau dubbed ‘Prime Minister of Homosexuals’ by anti-LGBT groups”, Ιούνιος 2016

Ο Τριντό ύψωσε την σημαία των gay στο κοινοβούλιο του Καναδά, εξαγριώνοντας τους πολιτικούς του αντιπάλους
“Justin Trudeau raises Pride flag on Parliament Hill for 1st time”, Ιούνιος 2016
Prime Minister Justin Trudeau raised a Pride flag on Parliament Hill today for the first time in the country's history, in recognition of the people who have "fought a long time" to secure equal rights for LGBT Canadians.
The multi-colour rainbow flag — widely recognized as a symbol of the gay, lesbian, bisexual and trans community — will be flown on a temporary flag pole in front of Centre Block to mark the beginning of Pride Month, a time to celebrate sexual and gender diversity.
Many members of the Liberal caucus were in attendance at the event, including openly gay MPs Randy Boissonnault, Seamus O'Regan, Rob Oliphant and Treasury Board President Scott Brison.

Ο Economist πλέκει το εγκώμιο του Trudeau που δέχεται μετανάστες από την Συρία, ενώ επιτίθεται στον Τραμπ, και λέει ότι η ελευθερία πηγαίνει βόρεια, εμφανίζοντας το Άγαλμα της Ελευθερίας με την σημαία του Καναδά στο κεφάλι.
Liberty moves north”, Οκτώβριος 2016
1η , 2η Παράγραφος
Who will uphold the torch of openness in the West? Not America’s next president. Donald Trump, the grievance-mongering Republican nominee, would build a wall on Mexico’s border and rip up trade agreements. Hillary Clinton, the probable winner on November 8th, would be much better on immigration, but she has renounced her former support for ambitious trade deals. Britain, worried about immigrants and globalisation, has voted to march out of the European Union. Angela Merkel flung open Germany’s doors to refugees, then suffered a series of political setbacks. Marine Le Pen, a right-wing populist, is the favourite to win the first round of France’s presidential election next year.
In this depressing company of wall-builders, door-slammers and drawbridge-raisers, Canada stands out as a heartening exception. It happily admits more than 300,000 immigrants a year, nearly 1% of its population—a higher proportion than any other big, rich country—and has done so for two decades. Its charismatic prime minister, Justin Trudeau, who has been in office a year, has welcomed some 33,000 Syrian refugees, far more than America has. Bucking the protectionist mood, Canada remains an eager free-trader. It was dismayed by the EU’s struggle to overcome a veto by Walloons on signing a “comprehensive” trade agreement that took seven years to negotiate (see Charlemagne). Under Mr Trudeau, Canada is trying to make amends for its shameful treatment of indigenous peoples, and is likely to become the first Western country to legalise recreational cannabis on a national level. 

Ο Τριντό είπε ότι ο Καναδάς θα πρέπει να σταματήσει να παράγει πετρέλαιο, αλλά αυτό θα πάρει χρόνο, και η αντιπολίτευση τον κατηγόρησε ότι μιλάει σαν την Jane Fonda, την γνωστή αριστερή διασκεδάστρια του Hollywood.
“Trudeau's 'phase out' oilsands comments spark outrage in Alberta”, Ιανουάριος 2017
1η, 2η, 3η, 4η , 5η , 6η, 7η Παράγραφος
Prime Minister Justin Trudeau sparked immediate anger among Alberta politicians on Friday by suggesting Canada should "phase out" the oilsands.
Speaking at a town hall in Peterborough, Ont., Trudeau was asked about his government's approval of pipelines and his commitment to the environment.
"You can't make a choice between what's good for the environment and what's good for the economy," Trudeau said. "We can't shut down the oilsands tomorrow. We need to phase them out. We need to manage the transition off of our dependence on fossil fuels.
"That is going to take time. And in the meantime, we have to manage that transition."
In Alberta, both the Wildrose Party and the Progressive Conservatives were quick to condemn the statement.
"I am sick and tired of people attacking our oilsands," Wildrose Leader Brian Jean told CBC. "I truly would suggest that Mr. Trudeau keep his comments to himself when he doesn't know what he's talking about.
"We certainly don't need out-of-touch, federal politicians sounding like Jane Fonda on this topic."

Ο Τριντό θέλει να αποσύρει τα Καναδικά αεροσκάφη από την Συρία και το Ιράκ
Canada to withdraw fighter jets from Syria and Iraq strikes”, Νοέμβριος 2015
1η, 2η, 3η, 4η Παράγραφος
Canadian Prime Minister-designate Justin Trudeau has confirmed he will withdraw Canadian fighter jets from the air strikes against Islamic State (IS) in Iraq and Syria.
He informed US President Barack Obama of his decision hours after leading his Liberal Party to victory in the polls.
As part of his election campaign, Mr Trudeau pledged to bring home the CF-18 fighter jets that were deployed to the region until March 2016.
He has not yet given a timescale.

Ο Καναδάς έκλεισε την πρεσβεία του στον Καναδά το 2012 λόγω των σχέσεων του Ιράν με την τρομοκρατία
Canada closes embassy in Iran, expels Iranian diplomats”, Σεπτέμβριος 2017
Canada has suspended diplomatic relations with Iran and is expelling Iranian diplomats from Canada, Foreign Affairs Minister John Baird announced in a statement today.Speaking to reporters in Russia, where he's attending the Asia-Pacific Economic Co-Operation summit, Baird said the government is formally listing Iran today as a state sponsor of terrorism under the Justice for Victims of Terrorism Act.

Η προηγούμενη κεντροδεξιά κυβέρνηση του Καναδά είχε κλείσει την πρεσβεία της στο Ιράν και είχε διώξει τους Ιρανούς διπλωμάτες από τον Καναδά, διακόπτοντας τις διπλωματικές σχέσεις με το Ιράν. Ο Τριντό θα ξαναφτιάξει τις σχέσεις των δύο χωρών.
Justin Trudeau to Restore Canadas Relationship With Iran”, Νοέμβριος 2015
1η, 2η, 3η, 4η, 5η Παράγραφος
Justin Trudeau, the leader of the Liberal Party, was sworn in as prime minister of Canada on Wednesday morning, ending nearly a decade of Conservative dominance.
Mr. Trudeau and his new cabinet took the oath of office at Rideau Hall, the official residence of the country’s governor general, David Johnston. They arrived shortly after Stephen Harper, the departing prime minister, tendered his resignation.
Among the many campaign promises Trudeau made in recent weeks, none is likely to be more sensitive and difficult to keep than his undertaking to restore diplomatic relations with Iran.
In 2012, Canada closed its embassy in Tehran and expelled the Iranian diplomats from the Canadian soil, officially declaring the suspension of diplomatic relations with Iran.
Trudeau said in June he’d move to normalize relations with Iran.

Ο Τριντό νίκησε στις εκλογές του Καναδά τον Οκτώβριο του 2015, και ανέλαβε τα καθήκοντα του στις 4 Νοεμβρίου του 2015, και δύο μέρες αργότερα, στις 6 Νοεμβρίου, ο Ομπάμα απέρριψε τον αγωγό Keystone Pipeline, ο οποίος θα έβγαζε το πετρέλαιο του Καναδά στο Τέξας και στον Κόλπο του Μεξικού.
“Obama rejects Keystone XL pipeline”, Νοέμβριος 2015
President Barack Obama on Friday rejected the proposed Keystone XL pipeline, ending the political fight over the Canada-to-Texas project that has gone on for much of his presidency.
Secretary of State John Kerry concluded the controversial project is not in the country's national security interest, and Obama announced from the White House that he agreed.
"America is now a global leader when it comes to taking serious action to fight climate change, and frankly, approving this project would have undercut that leadership," Obama said.

“Keystone Pipeline Is A Risky Bet On Higher Oil Prices”, Φεβρουάριος 2017

The Canada experiment: is this the world's first 'postnational' country?
2η Παράγραφος
Canada has been over-praised lately for, in effect, going about our business as usual. In 2016 such luminaries as US President Barack Obama and Bono, no less, declared “the world needs more Canada”. In October, the Economist blared “Liberty Moves North: Canada’s Example to the World” on its cover, illustrated by the Statue of Liberty haloed in a maple leaf and wielding a hockey stick. Infamously, on the night of the US election Canada’s official immigration website crashed, apparently due to the volume of traffic.
6η Παράγραφος
But as well as practical considerations for remaining an immigrant country, Canadians, by and large, are also philosophically predisposed to an openness that others find bewildering, even reckless. The prime minister, Justin Trudeau, articulated this when he told the New York Times Magazine that Canada could be the “first postnational state”. He added: “There is no core identity, no mainstream in Canada.”

“Trudeau attacked from all sides over pipeline stance”, Απρίλιος 2016

“Justin Trudeau visits Canadian military trainers in western Ukraine”,
Prime Minister Justin Trudeau has paid a quick visit to Canadian military trainers in western Ukraine.
The excursion to the training base was meant to show appreciation to the Canadian troops from CFB Valcartier, Que., who are stationed there. It was also meant to show solidarity with the forces fighting to defend the embattled country.

Ο Τριντό επέλεξε την Καναδο-Ουκρανή Chrystia Freeland για Υπουργό Εξωτερικών του Καναδά, στην οποία οι Ρώσοι έχουν χαρακτηρίσει ρωσοφοβική και της έχουν απαγορεύσει την είσοδο στην Ρωσία. Οι Ρώσοι λένε ότι η επιλογή της Freeland δεν αφήνει κανένα περιθώριο για βελτίωση των σχέσεων Ρωσίας-Κανάδα.
Ottawa's New Foreign Minister is 'Catastrophe for Canadian-Russian Relations'”, Ιανουάριος 2017
The appointment of Chrystia Freeland is a "catastrophe" for Canada's relations with Russia, historian Michael J. Carley told Radio Sputnik.
In a surprise move last week, Canadian Prime Minister Justin Trudeau fired his foreign affairs minister Stephane Dion, an experienced politician who had also served as Liberal Party leader and leader of the opposition under a previous Conservative government.
In his place, Trudeau appointed the relatively inexperienced Chrystia Freeland, who had held the role of international trade minister. 
Freeland is banned from Russia as a result of Russian counter-sanctions. 
In 2014, when Canada imposed sanctions on Russian officials after the referendum in Crimea, Russia's Foreign Ministry included Freeland in the reciprocal sanctions list.
She is known for her criticism of the Russian government, and her support for the CETA free trade agreement she helped to negotiate between Canada and the EU.
Michael J. Carley, head of history at the University of Montreal and specialist in relations between the West and Russia, told Radio Sputnik that the decision to appoint Freeland is Trudeau's attempt to prepare for the incoming US administration, which wants to renegotiate free trade agreements like NAFTA.
"This appointment is a catastrophe for Canadian-Russian relations, I cannot understand why the government would have selected her to be minister for external affairs with her stated position with respect to Russia, Crimea, and Ukraine. She's a Russophobe, a hater of Putin, of Russian politics," Carley said.
"To me this looks like the Prime Minister Trudeau is just abandoning any thought of better relations with Russia, for me it's an incomprehensible appointment."
Freeland may have been appointed in order to negotiate a new free trade agreement with the US to replace the North American Free Trade Agreement (NAFTA) between Canada, Mexico and the US, which Trump has called "the worst trade deal in history." 
"The Canadian mainstream media is saying she was selected because she has skills in negotiating trade agreements, I suppose with regard to negotiations with the EU (about CETA). It looks to me like she was picked because the government thinks she can strongly represent Canada's interests [in its dealings] with the US. But it also means that they've decided to abandon any attempt to improve relations with Russia, which I find quite disturbing."
"Stéphane Dion, the outgoing minister who was sacked, was quite clear that he wanted to improve relations with Russia and I have a feeling that he didn’t have a lot of support for that policy within cabinet. He certainly didn't get very far with that policy, and now it's over. Trudeau has sacrificed it in order to mount a defense against Trump's attack on NAFTA."
"It looks to me like an act of panic, a loss of perspective on what's important to Canadian interests in the realm of foreign policy."
According to Radio Canada International, "Dion had sought to reverse the policy of the previous Conservative government of Prime Minister Harper who cut almost all political contacts with Moscow," following Crimea's secession from Ukraine.
The state-run radio station cites Paul Robinson, a former British intelligence officer and expert on Russia, as saying "we have a foreign minister who is actually prohibited from travelling to Russia, which is I think must be something of a first in international relations."
Freeland is of Ukrainian origin on her mother's side, speaks fluent Russian and Ukrainian, and has referred to herself as 'a Ukrainian-Canadian activist'.

“Η Γεωπολιτική του Καναδά και ο Μικρός Οικονομικός Εμφύλιος στο Εσωτερικό του”

Παρά την εκλογή Τραμπ και το άνοιγμα των ΗΠΑ προς την Ρωσία, ο Τριντό δηλώνει ότι ο Καναδάς δεν θα υποχωρήσει στην Ουκρανία.
“We will not back off”, Νοέμβριος 2016
Hours after President-elect Donald Trump set his sights on a “strong and enduring relationship with Russia,” Prime Minister Justin Trudeau signalled he won’t tone down Canada’s criticism of the Kremlin — at least not when it comes to Ukraine.
Speaking to reporters on Monday in Toronto, VICE News asked the prime minister whether renewed ties between the White House and Moscow could effectively give President Vladimir Putin a pass on his forays into Eastern Europe.

“The World’s Largest Oil Reserves By Country”,

“Justin Trudeau's 2011 mosque visit draws fire from Steven Blaney”, Αύγουστος 2014
A video documenting Canadian Prime Minister Justin Trudeau’s visit to a mosque in Canada has recently emerged, showing him joining Muslim worshipers for evening prayers during Ramadan in 2013, nearly two years before he was elected, the CIJNews website reported on Monday.
Trudeau was leader of the Liberal Party when he visited the Jamea Masjid mosque in Surrey, British Columbia, in West Canada.
In the video, he is seen wearing traditional Islamic clothing as he delivers a speech that he begins with the Muslim greeting “peace be upon you.”
In his speech, he thanked worshipers for granting him the honor of praying with them, adding that the values of the holy month of Ramadan were also Canadian values.
In November last year, the month after his election victory, Trudeau assured Muslim Canadians that the authorities “will work hard to find those responsible” for setting fire to the Masjid al-Salaam mosque in Ontario following the terrorist attacks in Paris

“Full Pundit: Is Justin Trudeau secretly Muslim?”

 “In turnabout, Toronto Star calls for prioritizing Yazidi refugees, criticizes Trudeau government”

“Video shows Canadian PM Trudeau praying with Muslims at mosque”, Ιανουάριος 2016

“Enbridge Northern Gateway Pipelines”
The Enbridge Northern Gateway Pipelines was a project to build a twin pipeline from BruderheimAlberta to KitimatBritish Columbia. The eastbound pipeline would import natural gas condensate and the westbound pipeline would export diluted bitumen from the Athabasca oil sands to the marine terminal in Kitimat for transportation to the Asian markets by oil tankers. The project would also include terminal facilities with "integrated marine infrastructure at tidewater to accommodate loading and unloading of oil and condensate tankers, and marine transportation of oil and condensate."[2]The $CDN 7.9 billion[1] project was proposed in mid-2000s and has been postponed several times. The project would be developed by Enbridge, Inc., a Canadian crude oil and liquids pipeline and storage company.
When completed, the pipeline and terminal would have provided 104 permanent operating positions created within the company and 113 positions with the associated marine services.[3] First Nations groups, many municipalities, including the Union of BC Municipalities, environmentalists and oil sands opponents, among others, denounced the project because of the environmental, economic, social and cultural risks posed by the pipeline. Proponents argued that the pipeline would have provided aboriginal groups with equity ownership, training, employment, Community Trust and stewardship programs; along with the large scale infrastructure to keep Canada prosperous. The Federal Court of Appeal has ruled that consultation with First Nations was woefully inadequate, and has overturned the approval.
The proposal has been heavily criticized by native groups.[4] Groups like the Yinka Dene Alliance have been organized to campaign against the project. In December 2010, 66 First Nations bands in British Columbia, including many along the proposed pipeline route, signed the Save The Fraser Declaration in opposition to the project, and 40 more have signed up in support since that time.[5] The proposal is also opposed by numerous non-governmental organizations (NGOs), citing previous spills [6] and concerns over oil sands expansion and the associated risks in transportation. By 2015, 26 of 45 have signed up in support of the Northern Gateway.[1]
In June 2014 the Northern Gateway pipeline project was approved by the federal government, subject to 209 conditions.[1]The CBC questioned the silence concerning the Northern Gateway since then and suggested that Enbridge might have quietly shelved the project.[1] Upon taking office in 2015, new Prime Minister of Canada Justin Trudeau imposed a ban on oil tanker traffic on the North Coast of British Columbia, effectively killing the project.[7] On November 29th, 2016 Justin Trudeau officially rejected plans for the pipeline.

“Chrystia Freeland 'Quite Proud' Justin Trudeau Is Called 'Little Potato' In China”, June 2016

Canada drops Mexican visa requirement, Mexico lifts beef ban”, Ιούνιος 2016

“Justin Trudeau asked by Chinese billionaires to expand trade and investment”

“Alexandre Trudeau shares family's unique relationship with China”, Σεπτέμβριος 2016
In Mao Zedong's day, China was a special place for former prime minister Pierre Trudeau. Chairman Mao was rarely seen in public and at the time of Trudeau's 1973 visit, Mao was almost 80 years old.
Trudeau's abiding interest in China has passed on to the next generation with eldest son, Prime Minister Justin Trudeau's recent first official trip to the country, and second son, Alexandre's own extensive travels.
In the years after Pierre Trudeau's death, son Alexandre — perhaps better known to many as Sacha  — travelled extensively through China, getting to know intimately the country that had so entranced his father. 

Ο Τριντό άλλαξε εντελώς την πολιτική της κεντροδεξιάς κυβέρνησης του Καναδά απέναντι στο Ιράν
Iran sanctions lifted by Canada, but Justin Trudeau still faces 'delicate dance'”, Φεβρουάριος 2016
31η , 32η Παράγραφος
The Harper government left Canada-Iran relations "booby trapped," Juneau said, because it branded Iran the greatest threat to world peace, formally declared the country a state supporter of terrorism and drafted legislation allowing Canadians to sue Iran for compensation for terrorist acts.
Canada broke off ties with Iran in September 2012 and closed the embassy in Tehran, citing concern for the safety of Canadian diplomats and staff. Iranian diplomats in Canada were also expelled from Ottawa.

“Justin Trudeau’s brother and political advisor works with Iran to help its nuclear program”
Alexandre Trudeau, son of late Prime MinisterPierre Trudeau, and brother and seniorpolitical adviser to Liberalleadership candidate Justin, has been working with the Iranian government tocreate propaganda to whitewash its nuclear arms program.    
PressTV, the Iranian state-owned propaganda organ, was a co-producer of thedocumentary The New Great Game,which  was produced and directed by Alexandre Trudeau. According to Honest Reporting CanadaExecutive Director Mike Fegelman, in the film, the Liberal MP’s brother “reportsthat Iran’s atomic ambitions are for “defensive” purposes only,serving as an effective “deterrent” against Israeli”aggression” and belligerence.”     

Ο αδερφός του Τριντό είναι πολύ σκληρός επικριτής του Ισραήλ
“When it Comes to Israel, Alexandre Trudeau's Got it Wrong”, Οκτώβριος 2012
1η, 2η Παράγραφος
Also listed in Alexandre Trudeau's documentary "The New Great Game" as "producers in association," but not acknowledged by the CBC, was Iran's state-funded propaganda arm Press-TV, along with the reviled anti-Israel broadcaster Al-Jazeera Arabic, and the Media Education Foundation (producer of the anti-Israel film "Peace, Propaganda, and the Promised Land" found by CBC Radio-Canada's ombudsman to be propaganda that never should have aired). CBC appearing alongside Iran's hateful mouthpiece is damning enough. Did any of these producers provide financial, facilitation, or material support to this film that the CBC aired on national airwaves? Either way, CBC didn't disclose this matter to its viewing audience.
In the face of international condemnation of Iran's destructive pursuit of nuclear weapons and its repeated calls for Israel's destruction, filmmaker Alexandre Trudeau, son of the late Canadian prime minister Pierre Trudeau and senior advisor to his brother Justin's campaign team for leadership of the Liberal party, reports that Iran's atomic ambitions are for "defensive" purposes only, serving as an effective "deterrent" against Israeli "aggression" and belligerence. That is at least the way Trudeau framed the second instalment of his three-part documentary that aired on CBC's The National on October 14.
10η Παράγραφος
Trudeau continued to perpetuate Iranian victimhood and to present Israel as the aggressor by interviewing renowned anti-Israel activist Noam Chomsky who claimed that Iran's "strategic doctrine is defensive... What country in the world could have a greater need for a deterrence?"
19η Παράγραφος
This isn't Trudeau's first offense. In 2004, he produced The Fence a totally unbalanced view of life on the Israeli and Arab sides of Israel's security barrier favouring the Palestinian narrative. In the same production he profiled Zakaria Zubeidi, then leader of the terrorist group Al Aqsa Martyrs Brigades portraying him as a Robin Hood-like "leader of the resistance." He never once told viewers that Zubeidi's organization had murdered Arabs, Israeli Jews and foreigners, including a Canadian citizen killed in a bus bombing. Trudeau is also known for his offering public praise for Fidel Castro and for his criticism of the Israeli naval blockade of the Hamas-held Gaza Strip.

“US won’t follow Israel 'like a stupid mule' – Brzezinski”



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου