Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Οι Έλληνες Εφοπλιστές Εναντίον της Ρωσίας και η Ήττα του ΣΥΡΙΖΑ

Βλέπετε στον χάρτη ότι ο Turk Stream, ο αγωγός φυσικού αερίου που υπογράφηκε πριν λίγες μέρες από Τουρκία-Ρωσία, και περνάει από την Ελλάδα, είναι κόντρα στα συμφέροντα των Ελλήνων εφοπλιστών, οι οποίοι φέρνουν πετρέλαιο και αέριο από το Ιράν και το Κατάρ, και όχι μόνο. Υπάρχει η Λιβύη, υπάρχει η Αλγερία. Φέρνουν και από την Ρωσία και το Αζερμπαϊτζάν πετρέλαιο στην Ελλάδα μέσω της Μαύρης Θάλασσας. Εξάλλου οι Έλληνες εφοπλιστές δεν μεταφέρουν πετρέλαιο μόνο στην Ελλάδα.

Χάρτης


Για παράδειγμα έλεγα πριν λίγες μέρες για τον λαθρέμπορο του Ιράν, τον Έλληνα εφοπλιστή Δημήτρη Κάμπη, ο οποίός μετέφερε το πετρέλαιο του Ιράν στην Κίνα, με μία εταιρεία που του έχουν στήσει οι Ιρανοι. Φαντάζομαι θα υπάρχουν πολλοί τέτοιοι, και φυσικά όχι μόνο Έλληνες.

Δεν ξέρω ποια ακριβώς είναι τα συμφέροντα των εφοπλιστών Αλαφούζου (ΣΚΑΙ), Κοντομηνά (Alpha), Κυριακού (Ant1) και Βαρδινογιάννη (ΣΤΑΡ), αλλά όπως βλέπετε έχουν κηρύξει Τζιχάντ στον Ντόναλντ Τραμπ, λόγω της προσέγγισης ΗΠΑ-Ρωσίας που επιχειρεί, και λόγω της κόντρας ΗΠΑ-Ιράν που έχει προκύψει μετά την εκλογή Τραμπ.

Και προφανώς και ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται σε πολύ δύσκολη θέση, λόγω της παραδοσιακής του συμμαχίας με το Ιράν και την Βενεζουέλα, αλλά και το Ποτάμι και το ΠΑΣΟΚ, γιατί αυτά τα κόμματα μυρίζουν Σουνιτικό πετροδόλαρο.

Τα πράγματα είναι πολύ καλύτερα για την ΝΔ, που είναι ένα αρκετά φιλο-Ρωσιό κόμμα, αλλά το Κατἄρ έχει επιρροή και στην ΝΔ.

Ο καλύτερος απ’όλους είναι ο Πάνος Καμμένος, που είναι κολλητός με τους Ρώσους ολιγάρχες, και είναι αυτό που ήταν ο Τσίπρας όταν ο Ομπάμα ήταν κολλητός με το Ιράν.

Αλλά μετά την εκλογή Τραμπ, αν οι Ρώσοι αποφασίσουν να σταματήσουν να χτυπάνε την ΕΕ, θα θέλουν να υποστηρίξουν μία πιο φιλοευρωπαϊκή ηγεσία στην Ελλάδα. Άρα ο Καμμένος ή θα φύγει ή θα συνεργαστεί με την ΝΔ. Αυτό που έχει ενδιαφέρον να δούμε είναι τι θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ, που είναι κολλητός με το Ιράν και την Κίνα. Βλέπετε ότι ήδη από την ΝΔ έχουν αρχίσει να τους την πέφτουν πολύ άσχημα.

Και το γερό χαρτί του Αλέξη Τσίπρα ήταν ότι αν κάποια στιγμή του την έπεφτε ο Ελληνικός στρατός, ο οποίος δεν ελέγχεται από τους Κομμουνιστές, και γι’αυτό άλλωστε και μπήκε ο Καμμένος Υπουργός Άμυνας, θα έγνεφε στον Ερντογάν να χτυπήσει την Ελλάδα, τάχα μου για να σώσει τους λαθρομετανάστες που στο μεταξύ θα είχαν ξεσηκώσει οι άνθρωποι του Τσίπρα και του Ερντογάν.

Ο Ερντογάν είναι η ασφάλεια του Τσίπρα και του ΚΚΕ, και η συμμαχία που είχε προκύψει μεταξύ Ιράν-Τουρκίας ήταν λουκούμι για τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ. Αλλά αν τα βρει ο Ερντογάν με τις ΗΠΑ, και αν οι ΗΠΑ δώσουν στην Τουρκία το Βόρειο Ιράκ, το οποίο η Τουρκία έχασε στον Α Παγκόσμιο Πόλεμο, δεν νομίζω ότι θα είναι διατεθειμένος ο Ερντογάν να κάνει ντου στην Ελλάδα και να πάει κόντρα στην ΕΕ, τις ΗΠΑ και την Ρωσία. 

Όταν λέω να πάρει ο Ερντογάν το Βόρειο Ιράκ εννοώ να ανήκει το πετρέλαιο και το αέριου του Βορείου Ιράκ στην σφαίρα επιρροής της Τουρκίας. Δεν εννοώ ότι θα προσαρτήσει η Τουρκία το Βόρειο Ιράκ. Βλέπετε πόσο κολακευτικά μιλάει ο Ερνγογάν για τον Τραμπ, ενώ οι Ιρανοί και οι Κινέζοι στάζουν φαρμάκι.

Για να έχει κάποιες ελπίδες ο ΣΥΡΙΖΑ θα πρέπει το Ιράν και η Κίνα να κάνουν γερό πόλεμο στις ΗΠΑ, και θα πρέπει και η Τουρκία να ενταχθεί σε αυτή την συμμαχία, ώστε να μπορεί ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ να μας απειλούν με τον Ερντογάν.

Αλλά αυτό δεν φαίνεται να προκύπτει, γιατί ο Ερντογάν μάλλον τα βρίσκει με τον Τραμπ. Όλα δείχνουν ότι οι Κομμουνιστές ηττήθηκαν. Οι Κομμουνιστές δεν ελέγχουν τον Ελληνικό στρατό και την Ελληνική αστυνομία, και αν ο Ερντογάν δεν είναι διατεθειμένος να τους βοηθήσει είναι καταδικασμένοι να χάσουν σε έναν πιθανό εμφύλιο, αν βασιστούν μόνο στους επαγγελματίες διαδηλωτές-ροπαλοφόρους που έχουν διορίσει στο δημόσιο, και στους 100 περίπου χιλιάδες λαθρομετανάστες που έχουν φέρει στην Ελλάδα ο Τσίπρας και ο Ερντογάν. 

Αν τα βρει ο Ερντογάν με τους Αμερικανούς και τους Ρώσους πολύ δύσκολα θα παίξει το παιχνίδι του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΚΕ.Προφανώς ο Ερντογάν θα βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΚΕ όσο μπορεί, αλλά αν τα βρει με τους Αμερικανούς και τους Ρώσους τα περιθώρια που θα έχει για να τους βοηθήσει θα είναι πολύ περιορισμένα.

Να πω ότι προφανώς υπάρχουν και Έλληνες εφοπλιστές που συνεργάζονται με την Ρωσία. Απλά η γεωγραφία κάνει την συνεργασία με τους Άραβες και τους Ιρανούς πολύ πιο επικερδή, γιατί η απόσταση είναι πολύ μεγαλύτερη. Και φυσικά υπάρχει και το δρομολόγιο Περσικός Κόλπος-Κίνα, που είναι μία πολύ μεγάλη απόσταση.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου