Τετάρτη, 15 Φεβρουαρίου 2017

Πρόδωσε ο Ομπάμα τις ΗΠΑ?


Η θρυλική ομιλία του Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα στο Κάιρο, αμέσως μετά την εκλογή του το 2008, θεωρείται ότι ήταν το επίσημο σινιάλο του Χουσείν στην Μουσουλμανική Αδελφότητα, την οποία η Ρωσία αντιμετωπίζει ως τρομοκρατική οργάνωση. Ο Ομπάμα είναι και ο ίδιος γιος ενός αντικαπιταλιστή Μουσουλμάνου Σιίτη από την Κένυα.Ο Ομπάμα κάλεσε στην ομιλία του μέλη της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, εξαγριώνοντας τους Αιγύπτιους σοσιαλιστές  που ήταν παραδοσιακοί σύμμαχοι των Αμερικανών. Με αυτόν τον τρόπο ο Ομπάμα εξέφρασε επισήμως την στήριξη των ΗΠΑ στην οργάνωση και την ιδεολογία της (Ισλαμικός σοσιαλισμός), την οποία ασπάζονται το Κατάρ, το Ιράν, το Σουδάν και η Τουρκία.

Η όλη ιδέα ήταν ότι θα εδημιουργείτο ο άξονας (Κατάρ+Ιράν)-Τουρκία-Ευρώπη. Αυτός ήταν ο λόγος που οι Καταριανοί και η Χεζμπολάχ, παραδοσιακοί εχθροί του Καντάφι, και οι Ιρανοί, παραδοσιακοί σύμμαχοι του Καντάφι αλλά δυσαρεστημένοι από την συνεργασία του Καντάφι με τις ΗΠΑ μετά την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, τόλμησαν να επιτεθούν στον Καντάφι μαζί με τους Σουδανούς και να τον ανατρέψουν, αφού ούτε η Ρωσία ήταν διατεθειμένη να παράσχει προστασία στον Καντάφι λόγω της συνεργασίας του με τις ΗΠΑ.

Ομπάμα ουσιαστικά πρόδωσε τον Καντάφι, ο οποίος ήταν ένας σύμμαχος των ΗΠΑ από το 2002 και μετά, όταν είχε παραδώσει τον πυρηνικό του εξοπλισμό και είχε καρφώσει το Πακιστάν ως προμηθευτή. Ο Καντάφι είχε επίσης παραδώσει λεπτομερή στοιχεία για Ισλαμιστές Λίβυους.

Μπορεί να ισχυριστεί κάποιος ότι ο άξονας Κατάρ-Τουρκίας-Ευρώπης θα μείωνε την εξάρτηση της Δύσης από την Ρωσία, στην οποία η πολιτική νομενκλατούρα έρχεται από την εποχή της ΕΣΣΔ, και λειτουργεί ως μία μαφιόζικη συμμορία με πυρηνικά όπλα. Υπό αυτή την έννοια οι κινήσεις της διακυβέρνησης Ομπάμα δεν μπορούν να θεωρηθούν προδοτικές, γιατί θα έδιναν στην Ευρώπη μία εναλλακτική στο Ρωσικό αέριο, κάτι που οι Ρώσοι δεν επιτρέπουν.

Ωστόσο στην πράξη η πολιτική της διακυβέρνησης Ομπάμα και της ΕΕ έκαναν την Ρωσία και την Κίνα μπετόν αρμέ, κάτι που δεν εξυπηρετεί τις ΗΠΑ. Ένα πρόβλημα που προσπαθεί να θεραπεύσει ο Τραμπ.


“Muslim Brotherhood Members to Attend Obama's Cairo Speech”, Ιούνιος 2009


“The Muslim Brotherhood Comes to the White House”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου