Κυριακή, 12 Φεβρουαρίου 2017

Το Τέλος του Βλάντιμιρ Πούτιν

Όπως θα διαβάσετε στην Βρετανική Express, η οποία είναι κοντά στο UKIP του φιλο-Ρώσου Nigel Farage, ο Βλάντιμιρ Πούτιν σκέφτεται να αποχωρήσει το 2017. Υποτίθεται για λόγους υγείας. Βλέπε ExrepssReign of Putin OVER? 'Health problems to force Russian president to stand down NEXT YEAR”, Νοέμβριος 2016.Ο Πούτιν ανέλαβε το 2000, ως ο πρώην αρχηγός της KGB, λόγω του πολέμου που κήρυξαν οι Ρώσοι και οι Ιρανοί στο ΝΑΤΟ. Οι Ρώσοι επειδή το ΝΑΤΟ υποστήριζε το δίκτυο της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (Κατάρ-Τουρκία) προς την Ευρώπη, αλλά και το δίκτυο του Τουρκμενιστάν-Ουκρανίας προς την Ευρώπη μέσω Γεωργίας. Οι Ιρανοί επειδή το ΝΑΤΟ υποστήριζε το δίκτυο Τουρκμενιστάν-Ινδία (TAPI). Το κοίτασμα που μοιράζονται το Κατάρ και το Ιράν στον Περσικό Κόλπο (South Pars/North Fields) είναι το μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στον κόσμο, ενώ το Τουρκμενικό Galkynysh είναι το δεύτερο μεγαλύτερο κοίτασμα φυσικού αερίου στον κόσμο.

Χάρτης Ρωσία+ΙράνΟ Ομπάμα προσπάθησε να βάλει στον άξονα Κατάρ-Τουρκίας και το Ιράν, ώστε και να σπάσει τον άξονα της Κόκκινης Τζιχάντ (Ρωσία-Ιράν), αλλά και για να αποφύγει το Κουρδιστάν της Τουρκίας και το PKK, το αέριο του South Pars/North Fields (Κατάρ-Σαουδική Αραβία-Ιορδανία-Συρία-Τουρκία-Ευρώπη).

Τώρα πλέον ο Τραμπ παραδίδει την Ευρώπη στην Ρωσία, απαιτώντας από την Γαλλία και την Γερμανία να συνεργαστούν με την Ρωσία, και όλοι μαζί να αντιμετωπίσουν την Κίνα. Οι Αμερικανοί, αν θέλουν για συμμάχους τους Ρώσους, θα πρέπει να τους βοηθήσουν να προμηθεύσουν με αέριο όλους τους συμμάχους τους (Ευρώπη, Ινδία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα).

Χάρτης Δόγμα ΤραμπΧωρίς την στήριξη των ΗΠΑ η Ρωσία κερδίζει οριστικά τον πόλεμο στην Συρία και την Ουκρανία, και ανοίγει ο δρόμος για μία συνεργασία ΗΠΑ-Ρωσίας. Οι Ρώσοι ήδη είπαν ότι σκέφτονται να παραδώσουν στις ΗΠΑ τον Σνόουντεν, τον Αμερικανό πράκτορα που έκλεψε απόρρητα έγγραφα των ΗΠΑ και ζήτησε άσυλο στην Ρωσία. Αν οι Ρώσοι παραδώσουν τον Σνόουντεν στις ΗΠΑ θα αποθαρρύνουν άλλους Αμερικανούς από το να προδώσουν τις ΗΠΑ στην Ρωσία, γιατί θα έχουν δει την τύχη του Σνόουντεν.

Η απομάκρυνση του αρχηγού της KGB από την προεδρία της Ρωσίας θα είναι ένα ακόμη άνοιγμα της Ρωσίας προς τις ΗΠΑ, ώστε οι Ρώσοι να απαντήσουν στα ανοίγματα του Ντόναλντ Τραμπ προς την Ρωσία. Ο Βλάντιμιρ Πούτιν πέρασε από την αρχηγία της KGB (FSB) στην προεδρία της Ρωσίας το 2000, όταν το ΝΑΤΟ άρχισε να υποστηρίζει τα ανταγωνιστικά στην Ρωσία δίκτυα. Άλλωστε ο λόγος που οι Ρώσοι έριξαν στην Σοβιετική Ένωση ήταν για να εξάγουν αέριο και πετρέλαιο στις μεγάλες οικονομίες της Δυτικής Ευρώπης (Γερμανία, Γαλλία, Ιταλία, Βρετανία, Ισπανία).

Ο Γιούρι Αντρόποφ πέρασε απο την αρχηγία της KGB στην προεδρία της Σοβιετικής Ένωσης το 1967, όταν οι Ισραηλινοί νίκησαν τους Αιγύπτιους, με την υποστήριξη του ΝΑΤΟ, και δημιούργησαν τον Ιρανό-Ισραηλινό ενεργειακό άξονα (Ιράν-Ισραήλ-Μεσόγειος), μέσω του Ισραηλινού λιμανιού Eilat, ο οποίος παρέκαμπτε τους Άραβες και την Διώρυγα του Σουέζ. Ο Αντρόποφ ξεκίνησε έναν ανελέητο πόλεμο στις χώρες μέλη του ΝΑΤΟ, και οι αεροπειρατίες ήταν ένα από τα βασικά όπλα που χρησιμοποίησε.

Με την άνοδο του Πούτιν στην εξουσία οι Ρώσοι υποστήριξαν τους Ιρανούς, οι οποίοι υποστήριξαν την Al-Qaeda, ξεκινώντας έναν μεγάλο πόλεμο στις ΗΠΑ με την επίθεση στους Δίδυμους Πύργους, με την αγαπημένη μέθοδο του Γιούρι Αντρόποφ. Μία επίθεση Σαουδαραβική, με τεχνική υποστήριξη από την Χεζμπολάχ, την οποία υποστήριζε το Ιράν, το οποίο υποστήριζε η Ρωσία. Και οι Αμερικανοί απάντησαν με την επίθεση στο Ιράκ και το Αφγανιστάν.

Αν στην νέα εποχή Τραμπ προχωρήσει η συμμαχία ΗΠΑ-Ρωσίας, ή έστω η εξομάλυνση των σχέσεων των δύο χωρών, θα έχει έρθει η ώρα να αποχωρήσει ο Βλάντιμιρ Πούτιν, ο οποίος ηγήθηκε του πολέμου της Ρωσίας εναντίον των ΗΠΑ και των συμμάχων τους τα τελευταία 15 χρόνια.

Οι Ρώσοι ενδεχομένως να βγάλουν μπροστά έναν ηγέτη με πολύ πιο δυτικό προφίλ αν όλα πάνε καλά. Γιατί αν όλα πάνε καλά ο Πούτιν θα έχει ολοκληρώσει το έργο του. Αποστολή εξετελέσθη. Η Ρωσία νίκησε στην Συρία και την Ουκρανία.

Να πω επίσης ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ βασίστηκε στον πόλεμο Ρωσίας-Ιράν εναντίον των ΗΠΑ και της ΕΕ, λόγω της στενής σχέσης του ΣΥΡΙΖΑ με το Ιράν, και λόγω της στενής σχέσης των ΑΝΕΛ με την Ρωσία. Τώρα που τελειώνει αυτός ο πόλεμος η λογική λέει ότι οι ΑΝΕΛ θα θέλουν να αποχωρήσουν από την εξουσία, αλλά δεν βλέπω να συμβαίνει το ίδιο και με τον ΣΥΡΙΖΑ. Αλλά μετά την προσέγγιση Πουτιν-Τραμπ τα πράγματα για τον ΣΥΡΙΖΑ θα είναι πάρα πολύ δύσκολα αν θελήσει να παραμείνει στην εξουσία.


“Reign of Putin OVER? 'Health problems to force Russian president to stand down NEXT YEAR”
VLADIMIR Putin could be forced to quit the Kremlin next year because of his worsening health, an insider has claimed.
The Russian president - a former KGB agent who prides himself on his physical fitness - is considering standing down in 2017 because of "certain circumstances".
Political analyst Valery Solovey, a professor at Moscow State Institute of Foreign Affairs, gave the vague prediction that Mr Putin would quietly slip out of the public limelight in the next 12 months. 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου