Παρασκευή, 10 Φεβρουαρίου 2017

Η Μαρίν Λε Πεν και ο Πόλεμος της Γαλλίας στο Ισραήλ

Η Μαρίν Λε Πεν ήταν η εκλεκτή των Ρώσων στην Γαλλία, σε μία προσπάθεια του Πούτιν να δημιουργήσει προβλήματα στην ΕΕ και να την απειλήσει με διάσπαση, λόγω της υποστήριξης μεγάλου μέρους της ΕΕ προς την Μουσουλμανική Αδελφότητα, η οποία απειλεί τις εξαγωγές της Ρωσίας προς την Ευρώπη.Προφανώς την Λε Πεν στηρίζει και μεγάλο μέρος της Γαλλικής νομενκλατούρας, η οποία επιθυμεί να συνεχίσει να λειτουργεί σε υψηλότερα επίπεδα διαφθοράς από αυτά που απαιτούν οι Βορειοευρωπαίοι προκειμένου να προχωρήσει η Ευρωπαϊκή ολοκλήρωση. Και φυσικά ζητάνε και περισσότερα χρήματα από τους Βορειοευρωπαίους.

Επομένως μέχρι πρόσφατα η Λε Πεν λειτουργούσε ως ένας μοχλός πίεσης της Ρωσίας προς τις ΗΠΑ και την ΕΕ, αλλά και ως ένας μοχλός πίεσης της Γαλλικής πολιτικής νομενκλατούρας προς την Γερμανία, γιατί μία εκλογή της Λε Πεν θα μπορούσε να οδηγήσει σε μία διάλυση της ΕΕ, στην συνέχεια σε έναν εμπορικό πόλεμο Γαλλίας-Γερμανίας, και εν τέλει σε έναν κανονικό πόλεμο (ΗΠΑ-Γαλλία) VS (Ρωσία-Γερμανία).

Λάβετε υπόψη σας ότι η Γερμανική βιομηχανία είναι πιο ανταγωνιστική από την Γαλλική. Επίσης το Γερμανικό μάρκο είναι πολύ πιο αξιόπιστο από το Γαλλικό φράγκο, γιατί στους Γερμανούς δεν αρέσει να χρησιμοποιούν την νομισματική τους πολιτική για να χρηματοδοτούν τα ελλείμματα τους, και αυτό σημαίνει ότι όλοι προτιμούν να αποταμιεύουν σε μάρκο και όχι σε φράγκο. Επίσης οι Γερμανοί έχουν πρόσβαση στο φτηνό Ρωσικό αέριο, και η Ρωσία είναι η πλουσιότερη χώρα στον κόσμο σε αποθέματα φυσικού αερίου, ενώ οι Γάλλοι δεν κατάφεραν ούτε τον Trans-Saharan ούτε τον Κατάρ-Τουρκία. Άρα αν διαλυθεί η ΕΕ, αργά ή γρήγορα οι Γάλλοι θα πρέπει να καταφύγουν σε απειλές προς την Γερμανία, πατώντας πάνω στον ισχυρότερο τους στρατό, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την οικονομική υπεροχή των Γερμανών.

Όπως έχω ξαναπεί αυτή η απειλή της Λε Πεν είναι πολύ μικρότερη μετά την προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας, γιατί οι ΗΠΑ έχουν προσπεράσει την Γαλλία και έχουν πάει κατευθείαν στην Ρωσία. Όσο η Σοβιετική Ένωση ήταν ο μεγάλος αντίπαλος των ΗΠΑ, οι ΗΠΑ χρειάζονταν πάρα πολύ την Γαλλία. Η οποία Γαλλία βγήκε από το ΝΑΤΟ το 1966, και άρχισε να παίζει τους Σοβιετικούς εναντίον των Αμερικανών. Ο αντιαμερικανισμός των Γάλλων είναι ακόμη μεγαλύτερος από τον δικό μας.

 Με την προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας η Γαλλία μένει κυριολεκτικά ξεκρέμαστη, όπως και το Ιράν και το Κατάρ, και γι’αυτό και βλέπετε τους αριστερούς να σκούζουν, αφού πάρα πολλοί από αυτούς ήταν στο payroll της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, κάποιοι άμεσα, και κάποιοι έμμεσα, μέσω επιχειρηματιών που στηρίζει η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Όσο λειτουργούσε ο άξονας της Κόκκινης Τζιχάντ (Ρωσία+Ιράν), όσοι τα έπαιρναν από τους Ιρανούς παρίσταναν τους φιλορώσους, ενώ όσοι τα έπαιρναν από τους Καταριανούς παρίσταναν τους φιλο-Αμερικανούς. Και τώρα έχουν όλοι ξεβρακωθεί και βρίζουν και τους Αμερικανούς και τους Ρώσους. Βλέπε “Το ΝΑΤΟ του Ομπάμα, το ΝΑΤΟ του Τραμπ και η Ευρώπη της Λε Πεν”.

Το Ισραήλ ήταν σύμμαχος της Ρωσίας εναντίον της Τουρκίας και του Κατάρ, και η Λε Πεν μιλούσε υπέρ του Ισραήλ, και καλούσε τους Εβραίους της Γαλλίας να ψηφίσουν το κόμμα της, λέγοντας ότι οι Ισλαμιστές ήταν ένας κοινός εχθρός. Και πράγματι πολλοί Γάλλοι Εβραίοι ήταν ενθουσιασμένοι με την Λε Πεν. Βλέπε Bloomberg “Anti-Immigrant Le Pen Finds Rising Jewish Support in France”, Φεβρουάριος 2015.

 Η Λε Πεν μάλιστα θεωρείται ότι καθάρισε το κόμμα της από τον αντι-Σημιτισμό που κληρονόμησε από τον πατέρα της. Να πω ότι και ο πατέρας της Μαρίν Λε Πεν έχει πάρει στο παρελθόν χρήματα από τις Ρωσικές μυστικές υπηρεσίες. Για παράδειγμα παραδέχθηκε ότι πήρε 2 εκ ευρώ δάνειο από έναν πρώην πράκτορα της KGB. Βλέπε International Business Times “Former 'London KGB agent' Yuri Kudimov 'lent €2m to FN's Jean-Marie Le Pen'”, Δεκέμβριος 2014.

Μετά την εκλογή Τραμπ οι Ρώσοι κλείνουν τις στρόφιγγες προς την Λε Πεν, και ζητάνε από την Λε Πεν να επιστρέψει τα 9 εκατομμύρια ευρώ που της έχουν δανείσει, αφού οι Ρώσοι δεν έχουν πλέον κίνητρο να διαλύσουν την ΕΕ, μιας και η προσέγγιση τους με τον Τραμπ ανοίγει τις πύλες της ΕΕ στο Ρωσικό αέριο.

Ο Πούτιν μίλησε πολύ θετικά για τον Φρανσουά Φιγιόν, τον κεντροδεξιό αντι-Ισλαμιστή, για τον οποίοι έβγαλαν οι αριστεροί στην φόρα τις αμοιβές που ελάμβανε η γυναίκα του. Εφόσον οι ΗΠΑ δεν θα στηρίξουν τα δίκτυα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας (Κατάρ, Ιράν, Τουρκία), ή το δίκτυο Νιγηρίας-Αλγερίας (Trans-Saharan), οι Γάλλοι και η ΕΕ δεν μπορούν να τα βγάλουν πέρα μόνοι εναντίον της Ρωσίας, και αργά ή γρήγορα οι πύλες της ΕΕ θα ανοίξουν για το Ρωσικό αέριο.

Είδατε ότι οι Τούρκοι και οι Ρώσοι υπέγραψαν πριν λίγες μέρες τον Turk Stream, ενώ και για τον Nord Stream η ΕΕ είναι ήδη πιο χαλαρή. Για τις χρηματοδοτήσεις της Λε Πεν από την Ρωσία βλέπε το κρατικό Γαλλικό France 24 “Is Marine Le Pens Russian cash pipeline drying up?”, Ιανουάριος 2017.

Η Λε Πεν πήγε στο Trump Tower και φωτογραφήθηκε σε μία από τις καφετέριες του ουρανοξύστη, αλλά ο Τραμπ αρνήθηκε να την συναντήσει και να της παράσχει κάποιου είδους στήριξη. Βλέπε Reuters “French far right leader Le Pen visits Trump Tower but no Trump talks”, Ιανουάριος 2017.

Αν στην Γαλλία η Λε Πεν ανέβει στην εξουσία θα χτυπήσει την Γερμανία. Αλλά ακόμη και αν οι Γάλλοι αποφασίσουν να διαλύσουν την ΕΕ, οι Αμερικανοί και πάλι θα μπορούν να επιμείνουν σε μία συμμαχία με την Ρωσία. Βλέπετε ότι οι Αμερικανοί λένε “θα διαλυθεί η ΕΕ”, ουσιαστικά κοροϊδεύοντας τους Γάλλους. Ενώ δηλαδή οι Γάλλοι λένε ως απειλή ότι θα φέρουν την Λε Πεν και θα διαλύσουν την ΕΕ, οι Αμερικανοί τους λένε “δεν πα να κόψετε τον λαιμό σας”. Οι Αμερικανοί στέλνουν επίσης στην ΕΕ το μήνυμα να τα βρει με τους Ρώσους για το φυσικό αέριο.

Το αποτέλεσμα ήταν ο Ολάντ να καλέσει τους Ευρωπαίους σε πανστρατιά εναντίον του Τραμπ, και η ΕΕ να μην θέλει να δεχτεί τον Αμερικανό πρέσβη που ο Τραμπ στέλνει στην ΕΕ. Βλέπε Guardian “François Hollande leads attacks on Donald Trump at EU summit”, Φεβρουάριος 2017

και Guardian

“European parliament leaders call on EU to reject Trump's likely ambassador pick”, Φεβρουάριος 2017

Στην Ελλάδα οι Ισλαμιστές δημοσιογράφοι, όπως οι προερχόμενοι από το ΚΚΕ Αλέξης Παπαχελάς και Μπάμπης Παπαδημητερίου, λένε ότι ο Τραμπ θέλει να διαλύσει την ΕΕ. Η πραγματικότητα είναι ότι ο Τραμπ λέει στην ΕΕ να τα βρει με την Ρωσία. Λες και μπορούν οι Αμερικανοί να διαλύσουν το ευρώ όπως λέει από το πρωί μέχρι το βράδυ ο συνωμοσιολόγος της αριστεράς Κωνσαντίνος Μπογδάνος. Μόνο ένας Έλληνας σανοφάγος μπορεί να πιστέψει ότι οι ΗΠΑ μπορούν να διαλύσουν την ΕΕ. Βλέπε “Τραμπ – Διάλυση ΕΕ και ΝΑΤΟ”.

Η ουσία είναι ότι ακόμη και αν οι Γάλλοι αποφασίσουν να διαλύσουν το ευρώ, ή και την ΕΕ, το νέο γεωπολιτικό τοπίο του 21ου αιώνα δεν θα αλλάξει. Και στο γεωπολιτικό τοπίο του 21ου αιώνα ο βασικός αντίπαλος των ΗΠΑ είναι η  Κίνα και όχι η Σοβιετική Ένωση, ενώ αντιθέτως η Γαλλία εξακολουθεί πολύ περισσότερο να φοβάται τον Γερμανο-Ρωσικό άξονα από την μία πλευρά, και τους Βρετανούς από την άλλη. Ακόμη και αν οι Γάλλοι αποφασίσουν να σπάσουν την ΕΕ αυτό δεν θα αλλάξει.

Έλεγα πριν λίγες μέρες για τους Ιρανούς και τους Καταριανούς, οι οποίοι επίσης πλήττονται άγρια από την προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας. Επειδή οι Ιρανοί βασίζονται στους Ρώσους για να χτυπάνε τους Αμερικανούς, και οι Καταριανοί βασίζονται στους Αμερικανούς για να χτυπάνε τους Ρώσους, με αποτέλεσμα μία προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας να αποδυναμώνει πάρα πολύ και τους δύο. Επίσης οι Καταριανοί φιλοδοξούσαν να στείλουν στην Ευρώπη φυσικό αέριο, και το ίδιο ισχύει για τους Ιρανούς αλλά για το πιο μακρινό μέλλον, αφού προς το παρόν δεν διαθέτουν καν το απαιτούμενο ύψος παραγωγής λόγω των οικονομικών κυρώσεων.

Όπως έχω ξαναπεί οι Ιρανοί και οι Καταριανοί ευελπιστούν να χτυπήσουν το Ισραήλ από την Γάζα (Χαμάς) και τον Νότιο Λίβανο (Χεζμπολάχ), με την υποστήριξη της Κίνας και της Γαλλίας, ώστε να διασπάσουν τους Αμερικανούς και τους Ρώσους. Γιατί οι Ρώσοι θα αναγκαστούν να πάρουν το μέρος των παραδοσιακών τους συμμάχων των Αράβων, ή διαφορετικά θα εκτεθούν. Ενώ οι Αμερικανοί Ρεπουμπλικάνοι θα αναγκαστούν να πάρουν το μέρος των παραδοσιακών τους συμμάχων Ισραηλινών.

Και σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο θα έρθει και σε πολύ δύσκολη θέση και η Τουρκία, γιατί ο Ερντογάν λέει ότι είναι ο προστάτης όλων των Μουσουλμάνων, και θα έρθει σε πολύ δύσκολη θέση αν οι Ιρανοί και οι Καταριανοί ξεκινήσουν ένα πόλεμο στο Ισραήλ και η Τουρκία πάρε το μέρος του Ισραήλ, όπως γινόταν την εποχή της Κεμαλικής Τουρκίας. Η Τουρκία και το Ισράηλ μόλις υπέγραψαν την συμφωνία για τον αγωγό Τουρκίας-Ισραήλ, και ενδεχομένως να συνεργάζονται και εναντίον της Χεζμπολάχ στην Συρία.

Να πω ότι η Μουσουλμανική  Αδελφότητα και η Κίνα έχουν πολύ μεγάλη επιρροή και στο Αμερικανό πολιτικό σύστημα, κυρίως στους Democrats, και βλέπετε τι γίνεται στις ΗΠΑ. Στις ΗΠΑ υπάρχει σχεδόν ένας εμφύλιος λόγω του ανοίγματος των Ρεπουμπλικάνων προς την Ρωσία.

Να γυρίσω στην Λε Πεν. Ήδη λοιπόν φαίνονται οι πρώτες αλλαγές στις δηλώσεις της Λε Πεν, η οποία λέει ότι ενώ θα επιτρέψει στους Γάλλους που έχουν Γαλλική υπηκοότητα και την υπηκοότητα κάποιας άλλης χώρας της ΕΕ ή της Ρωσίας να έχουν διπλή υπηκοότητα, δεν θα το επιτρέψει σε όσους Γάλλους έχουν και Ισραηλινή υπηκοότητα. Βλέπε Haaretz “Le Pen: French Jews Will Have to Give Up Israeli Citizenship”, Φεβρουάριος 2017.

Η Λε Πεν προφανώς αναφέρεται σε όσους Γάλλους Εβραίους έχουν διπλή υπηκοότητα, και παρόλο που δεν μπορεί να είναι πολλοί, έχει σημασία ότι η Λε Πεν για πρώτη φορά βάζει στο ίδιο τσουβάλι τους 450 χιλιάδες Εβραίους της Γαλλίας με τα 5 εκατομμύρια Μουσουλμάνους της Γαλλίας. Γιατί στην Γαλλία πολλοί Γάλλοι έχουν για παράδειγμα και Αλγερινή υπηκοότητα, και έχουν πολύ βαθύ μίσος για την Γαλλία γιατί η Αλγερία ήταν σύμμαχος της ΕΣΣΔ, και ήταν η KGB με τον Νάσερ της Αιγύπτου που ξεσήκωνε τους Αλγερινούς εναντίον των Γάλλων τις δεκαετίες του 50 και του 60.

Παρόλο που πολλοί μη Εβραίοι υποστηρίζουν ότι λόγω του πολύ μικρού παγκόσμιου Εβραϊκού πληθυσμού θα πρέπει στους Εβραίους να επιτρέπεται να αποκτούν διπλή υπηκοότητα, ώστε αν θέλουν να αποκτούν και την υπηκοότητα του Ισραήλ, εγώ είμαι κατά της διπλής υπηκοότητας γενικά. Κάθε άνθρωπος πρέπει να έχει μία υπηκοότητα, και μόνο μία, και αυτό πρέπει να ισχύει ακόμη και για τον μικρό Εβραϊκό πληθυσμό.

Αν κάποιος Εβραίος διώκεται στην χώρα του μπορεί να αποποιηθεί την υπηκοότητα του και να ζητήσει άσυλο από το Ισραήλ. Αυτός είναι και ο ρόλος του Ισραήλ, που είναι ένα Εβραϊκοί κράτος. Αλλά η υπηκοότητα πρέπει να είναι μία ανά πάσα στιγμή για κάθε άνθρωπο, και αυτό πρέπει να ισχύει ακόμη και για τους Εβραίους, και πολύ περισσότερο φυσικά για τους Μουσουλμάνους που ζούνε στον Χριστιανικό κόσμο, αλλά και για τους Χριστιανούς που ζούνε στον Μουσουλμανικό κόσμο.

Να γυρίσω όμως στην Λε Πεν. Μέχρι πρόσφατα, επί Ομπάμα δηλαδή, και όσο την χρηματοδοτούσε η Ρωσία, η Λε Πεν προωθούσε έναν “αρραβώνα” με το Ισραήλ εναντίον της Ισλαμικής τρομοκρατίας και της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, και καλούσε και τους Γάλλους Εβραίους σε έναν αγώνα εναντίον της Ισλαμικής τρομοκρατίας.

Μετά την νίκη Τραμπ, ο οποίος εκτός από την Λε Πεν αδειάζει και την Γαλλία, αφού την αφήνει χωρίς προστασία απέναντι στους Ρώσους, η Λε Πεν, όπως και η Γαλλία, θα προσπαθήσει να δημιουργήσει προβλήματα στον Τραμπ, και ένα σίγουρο σημείο και για την Γαλλία είναι το Ισραήλ.

Για τους Ισραηλινούς μεγάλη σημασία έχει το πως θα εξελιχθούν οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Όσο χειρότερα πάνε οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας τόσο χειρότερα θα είναι τα πράγματα για το Ισραήλ, γιατί τόσο περισσότερο θα υποστηρίξει η Κίνα την Γαλλία, το Κατάρ και το Ιράν εναντίον του Ισραήλ προκειμένου να διασπάσουν τους Αμερικανούς και τους Ρώσους.

Ο Τραμπ μόλις ανέλαβε την εξουσία ακύρωσε την ελεύθερη οικονομική ζώνη του Ειρηνικού Ωκεανού, την οποία προωθούσε ο Ομπάμα (TPP), αφήνοντας την Ανατολική Ασία στην Κίνα. Ταυτόχρονα ο Τραμπ τσακώθηκε με τον Αυστραλό Πρωθυπουργό και του έκλεισε το τηλέφωνο, λέγοντας ότι ήταν το χειρότερο τηλεφώνημα του. Βλέπε Vice “Trump "hangs up" on the Australian prime minister after tense talks”.

Οι Αυστραλοί βασίζονται στην Κίνα για τις εξαγωγές των πρώτων υλών τους, και σύντομα θα είναι οι μεγαλύτεροι εξαγωγείς υγροποιημένου φυσικού αερίου LNG στον κόσμο, ξεπερνώντας ακόμη και το Κατάρ. Βλέπε CNBC “Australia to become top LNG exporter by 2018”, Οκτώβριος 2014.

Επομένως ο Τραμπ αφήνει την Αυστραλία στην σφαίρα επιρροής της Κίνας, αφού η συμμαχία ΗΠΑ-Αυστραλίας είναι δύσκολη, λόγω των πολύ ισχυρών οικονομικών δεσμών Κίνας-Αυστραλίας. Ενώ ταυτόχρονα, εξοργίζοντας τους Καταριανούς, επιτρέπει στους Ιάπωνες και τους Νοτιοκορεάτες να εισάγουν Ρωσικό αέριο, ώστε οι Ιάπωνες και οι Νοτιοκορέατες να έχουν την προστασία της Ρωσίας απέναντι στην Κίνα, και να μην χρειάζονται τους Αμερικανούς τόσο πολύ.

Ο Ομπάμα δεν επέτρεπε στους Ιάπωνες και τους Νοτιοκορέατες να αγοράζουν το Ρωσικό αέριο, με αποτέλεσμα να αναγκάζονται να εισάγουν ακριβό LNG κυρίως από το Κατάρ (Μουσουλμανική Αδελφότητα). Ενώ τώρα μπορούν να κατασκευάσουν μαζί με τους Ρώσους έναν αγωγό που θα συνδέσει την Ρωσία με την Ιαπωνία και την Νότια Κορέα μέσω του Ειρηνικού Ωκεανού. Γι’αυτό και ο Ιάπωνας Πρωθυπουργός είπε ότι ο Τραμπ είναι ένας πολιτικός που μπορεί να εμπιστευθεί. Βλέπε Financial Times “Japan’s Abe calls Trump ‘a leader I can trust’”, Νοέμβριος 2016.

Το σημαντικό όμως είναι ότι ο Τραμπ δεν στέκεται εμπόδιο στις σχέσεις Κίνας-Αυστραλίας, και ταυτόχρονα αφήνει στην Κίνα την Ανατολική Ασία, ακυρώνοντας την ζώνη ελεύθερου εμπορίου TPP.

Παραμένουν όμως κάποια θέματα, γιατί προφανώς ο Τραμπ περιμένει ανταλλάγματα από τους Κινέζους. Πρώτον οι Αμερικανοί θέλουν το Ιράκ, και αυτό το έχουν συμφωνήσει με τους Ρώσους, αλλά και με τους Τούρκους, αφήνοντας το πετρέλαιο του Βορείου Ιράκ στην σφαίρα επιρροής της Τουρκίας. Προφανώς οι Αμερικανοί είναι διατεθειμένοι να μοιραστούν το Ιράκ με τους Τούρκους (Βόρειο Ιράκ στην Τουρκία και Νότιο Ιράκ στις ΗΠΑ). Αν συμφωνήσει και η Κίνα για το Ιράκ, το Ιράν δεν μπορεί να εμποδίσει τους Αμερικανούς στο Ιράκ, και θα πρέπει να μαζευτεί σπίτι του.

Υπάρχει όμως και το μεγάλο θέμα της Νότιας Κινεζικής Θάλασσας, την οποία οι Κινέζοι προσπαθούν να μετατρέψουν σε μία Κινεζική λίμνη, και υπάρχει και το μεγάλο εμπορικό έλλειμμα που έχουν οι ΗΠΑ έναντι της Κίνας.

Ο Τραμπ έχει κάνει ήδη παραχωρήσεις προς την Κίνα, και όλα θα εξαρτηθούν από το τι παραχωρήσεις θα κάνει η Κίνα στο Ιράκ και την Νότια Κινεζική Θάλασσα. Οι δασμοί νομίζω ότι είναι η απειλή του Τραμπ προς την Κίνα, σε περίπτωση που η Κίνα δεν κάνει πίσω στο Ιράκ, φαντάζομαι και στην Νότια Κινεζική Θάλασσα. Το πως θα τα βρούνε οι Αμερικανοί και οι Κινέζοι σε αυτά τα θέματα θα καθορίσει και το αν θα μπορούν οι Γάλλοι και οι Κινέζοι να συνεργαστούν εναντίον του νέου Αμερικανικού δόγματος, κάτι που αφορά άμεσα και το Ισραήλ.

Αν η Κίνα και οι ΗΠΑ κοντραριστούν άγρια, και υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες να συμβεί κάτι τέτοιο, τότε οι Ισραηλινοί θα έχουν να αντιμετωπίσουν εκτός από το Ιράν, το Κατάρ και την Γαλλία, και την Κίνα. Και άλλες χώρες φυσιικά, αλλά μιλάω για τις σημαντικές δυνάμεις. Ενδεχομένως και την Αίγυπτο. Με λίγα λόγια οι Ισραηλινοί παρακαλάνε να τα βρούνε οι ΗΠΑ και η Κίνα, γιατί αυτοί θα είναι οι πρώτοι που θα πληρώσουν την κόντρα τους, ενώ οι Καταριανοί και οι Ιρανοί παρακαλάνε να γίνουν οι ΗΠΑ και η Κίνα μπάχαλο ώστε να έχουν στο πλευρό τους την Κίνα, και να υπονομεύσουν την προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας.

Να πω επίσης ότι σε αυτό το πλαίσιο υπάρχουν περιθώρια το Ιράν και το Κατάρ να συνεργαστούν με την Λε Πεν, παρόλο που είναι αντίπαλος τους, προκειμένου να δημιουργήσουν δυσκολίες στην προσέγγιση Τραμπ-Ρωσίας. Προφανώς οι Ιρανοι και οι Καταριανοί προτιμούν αριστερά κόμματα, και υποστηρίζουν τον αριστερό Amon και τον κεντροαριστερό Macron.

Αλλά και τα εθνικοσοσιαλιστικά κόμματα είναι χρήσιμα στην Μουσουλμανική Αδελφότητα. Δείτε τι συμβαίνει στην Ελλάδα, όπου από την μία πλευρά η Ελληνική αριστερά με τον Ερντογάν Ισλαμοποιούν την Ελλάδα, και αυξάνουν τους ψηφοφόρους της αριστεράς και την επιρροή του Ερντογάν στην Ελλάδα, ενώ από την άλλη πλευρά η Χρυσή Αυγή πολύ έξυπνα φορτώνει την Ισλαμοποίηση της Ελλάδας στους Εβραίους.

Η Λε Πεν βέβαια είναι διαφορετική περίπτωση από την Χρυσή Αυγή, γιατί το Ιράν ήταν σε πόλεμο σχεδόν με την Γαλλία για το ουράνιο της Βόρειας Αφρικής (Νίγηρας κλπ), ενώ η Χρυσή Αυγή δεν είχε κάποιο πρόβλημα να συνεργάζεται με το Ιράν. Αλλά πρόσφατα οι Ιρανοί τα βρήκανε με την Γαλλία, και συμφώνησαν να εξάγουν πετρέλαιο στην Γαλλία, και σε αντάλλαγμα να κάνουν επενδύσεις στην Γαλλία, και φαντάζομαι και να μην χτυπάνε την Γαλλία στην Βόρεια Αφρική. Επομένως ίσως υπάρχουν τώρα περιθώρια συνεργασίας ανάμεσα στην Λε Πεν, το Ιράν και το Κατάρ. Όσο περιορισμένα και αν είναι αυτά τα περιθώρια.

Άλλωστε και ο κεντροαριστερός φιλο-Ισλαμιστής Emmanuel Macron είναι πολύ φιλικός προς το Ιράν και το Κατάρ, και ήταν Υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας όταν το Ιράν υπέγραψε με την Γαλλία συμφωνίες δισεκατομμυρίων δολαρίων. Ο Macron είναι ήπιος προς την Γερμανία, και ζητάει την σύσφιξη της αμυντικής συνεργασίας της Γαλλίας και της Γερμανίας, με αποτέλεσμα να του βγάλουν οι Ρώσοι τα άπλυτα του στην φόρα στην κρατική Ρωσική τηλεόραση (gay). Βλέπε “Ο Κώλος του Μακρόν, η Γυναίκα του Φιγιόν, και η Γεωπολιτική Απομείωση της Γαλλίας”.

Οι Ρώσοι έχουν δείξει να προτιμούν τον Φιγιόν, του οποίου την ιστορία με την γυναίκα του έβγαλαν στην φόρα οι Γάλλοι αριστεροί. Από τον φιλο-Ισλαμιστή Μακρόν οι Ρώσοι ενδεχομένως να προτιμούν την Λε Πεν, ώστε να μην ενωθούν οι Γάλλοι και οι Γερμανοί και μπορούν να απειλήσουν την Ρωσία.

Η Βρετανία, που είναι η άλλη χώρα με μεγάλο Εβραϊκό πληθυσμό (300 χιλιάδες), θα μπορούσε να παίξει το παιχνίδι της Γαλλίας εναντίον των Εβραίων και του Ισραήλ.

Εικόνα Εβραϊκός Πληθυσμός ανά Χώρα

Αν στην εξουσία της Μεγάλης Βρετανίας ήταν ο Jeremy Corbyn, ο οποίος είναι πολύ κοντά στο Ιράν και την Βενεζουέλα, οι Βρετανοί θα μπορούσαν να χρησιμοποιήσουν την τακτική των Γάλλων εναντίον του Εβραϊκού πληθυσμού της Μεγάλης Βρετανίας, ώστε να ασκήσουν πίεση στους Αμερικανούς Ρεπουμπλικάνους. Ο Jeremy Corbyn έχει ήδη μετατρέψει τους Labour σε αντι-Σημιτικό κόμμα. Βλέπε

“Jeremy Corbyn says he regrets calling Hamas and Hezbollah 'friends'”, Ιούλιος 2016

“Corbyn defends £20,000 payment for Iranian TV appearances”, Σεπτέμβριος 2016

“Why Jews in Labour place little trust in Jeremy Corbyn”, Σεπτέμβριος 2016

Αλλά εφόσον η Τερέζα Μέι τα βρήκε με τον Τραμπ, οι Βρετανοί δεν θα χτυπήσουν το Ισραήλ, παρόλο που το Κατάρ έχει κάνει επενδύσεις δισεκατομμυρίων στην Βρετανία, και έχει μεγάλη επιρροή και στους Βρετανούς κεντροδεξιούς. Εφόσον όμως η Μέι τα βρήκε με τον Τραμπ δεν τίθεται τέτοιο θέμα, τουλάχιστον προς το παρόν.

Ο Μπέμπε Γκρίλο στην Ιταλία είναι επίσης πολύ κοντά στο Ιράν και πολύ σκληρός με τους Εβραίους και το Ισραήλ, αλλά προς το παρόν είναι αντιπολίτευση. Αλλά σύντομα μπορεί να είναι κυβέρνηση αφού είναι πρώτος στις δημοσκοπήσεις. Βλέπε  Israel National News “An Anti-Semite to Lead Italy”.

Είδατε και πρόσφατα στην Ελλάδα ότι ο Άδωνις έπιασε τάχα μου στα πράσα τον Αλέξη Τσίπρα, ενώ ο Τσίπρας είχε πάει στην Γαλλία για να πάρει οδηγίες από τους Εβραίους για το πως θα κυβερνήσει την Ελλάδα. Ο Άδωνις μάλιστα αποκάλεσε τον Τσίπρα στην Βουλή Ροθτσαιλντ. Βλέπε “Άδωνις σε Τσίπρα : Δεν θέλεις να μιλήσω Κύριε Ρότσιλντ”?

Πιστεύω όμως ότι ακόμη και αν οι Ευρωπαίοι απειλήσουν να κάνουν έναν νέο Ολοκαύτωμα, ή ακόμη και αν απειλήσουν να χτυπήσουν στρατιωτικά το Ισραήλ, οι Αμερικανοί δεν θα αλλάξουν γνώμη, γιατί δεν μπορούν να αλλάξουν γνώμη. Ο αντίπαλος των ΗΠΑ τον 21ο αιώνα θα είναι η Κίνα, και αυτό δεν το αντιλαμβάνονται στις ΗΠΑ μόνο όσο εξυπηρετούν άλλα συμφέροντα. Επίσης μετά την αποπομπή τους από την Σαουδική Αραβία, το τελευταίο καταφύγιο των ΗΠΑ στον Περσικό Κόλπο είναι το Ιράκ (Σιίτες Ιράκ και Κούρδοι Ιράκ). Όσο και να απειλήσουν οι Ευρωπαίοι τους Αμερικανούς με αντίποινα για το Ισραήλ αυτό δεν θα αλλάξει, γιατί αυτό είναι το νέο γεωπολιτικό τοπίο τον 21ο αιώνα.

Μία δύσκολη κατάσταση για το Ισραήλ, που καλείται να πληρώσει την νύφη για τον πόλεμο του φυσικού αερίου. Αλλά μήπως και η πολιτική Ομπάμα που προωθούσε τον αγωγό Κατάρ-Τουρκίας δεν ήταν επικίνδυνη για το Ισράηλ? Και επικίνδυνη ήταν, και στο τιμόνι των ΗΠΑ ήταν ένας Μουσουλμάνος Σιίτης που έβλεπε το Ιράν πιο θετικά από το Ισραήλ. Η πολιτική Τραμπ είναι επίσης πολύ επικίνδυνη για το Ισραήλ, αλλά στο τιμόνι των ΗΠΑ υπάρχει ένας φίλος του Ισραήλ. Άρα κερδισμένο θεωρώ ότι είναι το Ισραήλ με την πολιτική Τραμπ, ακόμη και αν τους την πέσουν όλοι οι Ευρωπαίοι μαζί. Μήπως αν τους την έπεφταν οι Ρώσοι με την Χεζμπολάχ από τον Λίβανο θα ήταν καλύτερα για το Ισραήλ? Τα ίδια σκατά, με την διαφορά ότι τώρα ο πρόεδρος είναι φίλος του Ισραήλ.

Άρα. Πολύ σημαντικό για το Ισραήλ ότι οι Βρετανοί τα βρήκαν με τον Τραμπ, και αυτό σημαίνει ότι προς το παρόν δεν θα χτυπήσουν το Ισραήλ, ούτε θα κυνηγήσουν τους Βρετανούς Εβραίους.

Πολύ σημαντικό επίσης το πως θα πάνε οι σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας. Όσο χειρότερα πάνε οι σχέσεις Κίνας-ΗΠΑ, τόσο περισσότερο θα αυξηθεί η πίεση προς το Ισραήλ. Τεράστιο στοίχημα για το Ισραήλ η επόμενη δεκαετία.

Άρθρα

Former 'London KGB agent' Yuri Kudimov 'lent €2m to FN's Jean-Marie Le Pen'”, Δεκέμβριος 2014

Australia to become top LNG exporter by 2018”, Οκτώβριος 2014

“An Anti-Semite to Lead Italy


“Άδωνις σε Τσίπρα: Δεν θέλεις να μιλήσω κύριε Ρότσιλντ;”

“François Hollande leads attacks on Donald Trump at EU summit”, Φεβρουάριος 2017

Japan’s Abe calls Trump ‘a leader I can trust’”, Νοέμβριος 2016

“European parliament leaders call on EU to reject Trump's likely ambassador pick”, Φεβρουάριος 2017

“Ο Yuri Andropov και τα Πρωτόκολλα των Σοφών της Σιών”

“Αυτοί είναι οι 12 κορυφαίοι επιχειρηματίες που θα πάνε στο Κατάρ με τον Σαμαρά”
Ο ιδιοκτήτης της Lavipharm, επικεφαλής διεθνών σχέσεων του ΣΕΒ Θανάσης Λαβίδας,, ο διευθύνων σύμβουλος της Eurobank Νίκος Νανόπουλος , κορυφαία στελέχη των τραπεζών Εθνικής, Alpha και Πειραιώς, ο επιχειρηματίας Δημήτρης Κοπελούζος που έχει την Προμηθέας Gas, ο πρόεδρος της κατασκευαστικής ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ Γιώργος Περιστέρης, ο διευθύνων σύμβουλος του ΑΚΤΩΡα Δημήτρης Καλλιτσάντσης, ο εφοπλιστής Βαγγέλης Μαρινάκης, ο ιδιοκτήτης της εταιρεία Χαλυβουργία Ελλάδος Νίκος Μάνεσης, ο ιδιοκτήτης της Χαλυβουργικής Κωνσταντίνος Αγγελόπουλος και ο Βασίλης Αποστολόπουλος από τη διοίκηση του Ιατρικού Κέντρου.
http://www.iefimerida.gr/news/87875/%CE%B1%CF%85%CF%84%CE%BF%CE%AF-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-12-%CE%BA%CE%BF%CF%81%CF%85%CF%86%CE%B1%CE%AF%CE%BF%CE%B9-%CE%B5%CF%80%CE%B9%CF%87%CE%B5%CE%B9%CF%81%CE%B7%CE%BC%CE%B1%CF%84%CE%AF%CE%B5%CF%82-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B8%CE%B1-%CF%80%CE%AC%CE%BD%CE%B5-%CF%83%CF%84%CE%BF-%CE%BA%CE%B1%CF%84%CE%AC%CF%81-%CE%BC%CE%B5-%CF%84%CE%BF%CE%BD-%CF%83%CE%B1%CE%BC%CE%B1%CF%81%CE%AC

“Trump "hangs up" on the Australian prime minister after tense talks”

“Anti-Immigrant Le Pen Finds Rising Jewish Support in France”, Φεβρουάριος 2015

“Le Pen: French Jews Will Have to Give Up Israeli Citizenship”, Φεβρουάριος 2017

“French far right leader Le Pen visits Trump Tower but no Trump talks”, Ιανουάριος 2017

“Jeremy Corbyn says he regrets calling Hamas and Hezbollah 'friends'”, Ιούλιος 2016

“Corbyn defends £20,000 payment for Iranian TV appearances”, Σεπτέμβριος 2016

“Why Jews in Labour place little trust in Jeremy Corbyn”, Σεπτέμβριος 2016

“Is Marine Le Pen’s Russian cash pipeline drying up?”, Ιανουάριος 2017
Russia’s federal banking monitor has launched steps to recover a loan issued in 2014 to the French far-right party, adding to Marine Le Pen’s financial woes as she gears up for looming election battles.
Another election campaign, another frantic fundraising effort for France’s chronically cash-strapped National Front (FN).
The Eurosceptic, anti-immigrant party had heaved a sigh of relief in September 2014, when it secured a €9 million loan from Russian lender First Czech-Russian Bank (FCRB).
The decision to take out the loan, even as the rest of Europe was slapping sanctions on Moscow over its actions in Ukraine, kicked up a storm in France, where it was widely seen as evidence of Le Pen’s growing coziness with the Kremlin.
The FN is France’s only party to have hailed Russia’s annexation of Crimea. It regularly praises Russian President Vladimir Putin as a “patriot” and a bulwark for traditional European values.
But then the Russian bank went bust last year, and Le Pen lost a financial lifeline.
According to Russian and French media reports, the Moscow-based Deposit Insurance Agency (SVA), which administers FCRB’s assets and debts, has now started legal proceedings to get the money back.
Responding to the report, the FN’s treasurer, Wallerand de Saint-Just, said: “The Russian state has taken care of things and there is no reason why the terms of the contract should change.”
He told French daily Le Monde that the FN was due to pay the loan back in a lump sum in September 2019.
Should Russia push for earlier repayment, it could hardly come at a worse time for the far-right party, which is struggling to find the cash needed to fund its campaign for high-stakes elections in the spring.Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου