Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Τραμπ VS Τυνησία (Παλαιστινιακό)

Ο Τραμπ παραδίδει την Ευρώπη στο ρωσικό φυσικό αέριο, και η Τυνησία είναι το ιδανικό γεωγραφικό σημείο για να περνάνε οι αγωγοί της Αλγερίας και της Λιβύης στην Ιταλία μέσω της Σικελίας και της Σαρδηνίας, ή στην Γαλλία μέσω της Κορσικής και της Σαρδηνίας. Και υπάρχει και το αέριο της Νιγηρίας που υποτίθεται ότι θα πάει στην Ευρώπη.Οι Τυνήσιοι λένε στον Τραμπ ότι δεν πρέπει να ξεχάσει το Παλαιστινιακό. Οι μικροί Τυνήσιοι βέβαια είναι κομπάρσος σε σχέση με αυτούς που θίγονται από την παράδοση της Ευρώπης στο Ρωσικό φυσικό αέριο, πχ Αλγερία, Κατάρ, αλλά και για άλλους που θίγονται για άλλους λόγους από την προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας, πχ Κίνα, Μεξικό.

Όλοι αυτοί θα χτυπήσουν στο Παλαιστινιακό. Αν υπάρξει μία μεγάλη ανάφλεξη στο Παλαιστινιακό, οι Τούρκοι και οι Ρώσοι θα πρέπει να υποστηρίξουν τους Άραβες, και θα βρεθούν απέναντι από τις ΗΠΑ.

Αυτό ισχύει πολύ περισσότερο για τους Ιρανούς, σε περίπτωση που και αυτοί έρθουν σε μία συμφωνία με τον Τραμπ. Αν οι Ιρανοί κοντραριστούν με τον Τραμπ, τότε θα είναι δίπλα στην προσπάθεια του Κατάρ να πυροδοτήσει μία ανάφλεξη στο Παλαιστινιακά ώστε να διασπάσει το μέτωπο ΗΠΑ-Ρωσίας. Το Κατάρ ήδη έχει δηλώσει την στήριξη του στην συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν, βάζοντας τρικλοποδιά στον Τραμπ.

Στις ΗΠΑ ήδη πολλοί democrats προτείνουν για αρχηγό των Democrats σκληρούς Μουσουλμάνους, σαν να λένε στους Ρεπουμπλικάνους ότι αν προχωρήσουν σε μία συμμαχία με την Ρωσία να ξεχάσουν το Ισραήλ όταν θα ανέβουν ξανά στην εξουσία οι Democrats. Το καλό για το Ισραήλ είναι ότι δεν είναι όλοι οι Democrats φιλο-Ισλαμιστές. Άρα για να βγάλουν μπροστά ένα καθαρό φιλο-Ισλαμικό μέτωπο οι Democrats θα πρέπει να διασπαστούν, και αυτό θα κάνει την προσπάθεια τους να πάρουν την εξουσία πολύ δυσκολότερη.

Βέβαια και στους Ρεπουμπλικάνους έχει πολλούς που έχουν παραδοσιακούς δεσμούς με την Σαουδική Αραβία, πχ οι Μπους, και από την προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας θίγεται η Σαουδική Αραβία.

Μπάχαλο

Tunisia’s top diplomat exhorts Trump not to abandon Palestinian statehood


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου