Τρίτη, 24 Ιανουαρίου 2017

Ελλάδα VS Ισραήλ


Έλεγα πριν λίγο καιρό ότι ο ΣΥΡΙΖΑ προσπαθεί να βάλει από την πίσω πόρτα στην Βουλή τον Σώρρα. Ίσως επειδή ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να λειτουργεί πλέον ως ένα μικρό Ιρανικό και Λατινοαμερικάνικο κόμμα, όπως έκανε πριν την χρεοκοπία ο μικρός ΣΥΡΙΖΑ.Μήπως η συνάντηση των Ισραηλινών με τους Τούρκους είναι ένα μήνυμα του Ισραήλ προς την Ελλάδα, τώρα που η Τουρκία τα βρήκε με τους Ρώσους, και άρα οι Ισραηλινοί έχουν περιθώρια βελτίωσης των σχέσεων τους με την Τουρκία?

Ίσως οι Ισραηλινοί λένε ότι ή σύμμαχοι-σύμμαχοι ή εχθροί-εχθροί? Νομίζω ότι είναι πολύ πιθανό αν η Ελλάδα θέλει να τα έχει καλά και με το Ισραήλ και με το Ιράν, και το Ισραήλ να θέλει να τα έχει καλά και με την Ελλάδα και με την Τουρκία.

Άκουσα μάλιστα ότι η δικαιοσύνη κινήθηκε εναντίον του Σώρρα, και ίσως αυτό να είναι μήνυμα της Ελλάδας προς το Ισραήλ ότι όλα συνεχίζουν κανονικά.

Οφείλω όμως να πω ότι τελευταία σκάλιζα τις προηγούμενες δεκαετίες και δεν έχω παρακολουθήσει τις εξελίξεις, και είναι πολύ πιθανό να λέω μπούρδες. Αν κάποιος έχει παρακολουθήσει κάτι θα το εκτιμούσα να άφηνε κάποιο λινκ σε σχόλιο

Ίσως δηλαδή να έγινε και το ακριβώς αντίθετο. Ίσως οι Ισραηλινοί να έκαναν άνοιγμα στην Τουρκία, και η Ελλάδα να απάντησε με τον Σώρρα. Δεν ξέρω τι έγινε και πως. Αλλά νομίζω ότι είναι πιο πιθανό να κάνει η Ελλάδα την κουτσουκέλα, δηλαδή άνοιγμα στο Ιράν, παρά να κάνει το Ισραήλ πρώτο την κουτσουκέλα, δηλαδή άνοιγμα στην Τουρκία. Οι Ισραηλινοί θα έκαναν κρα για να έχουν σύμμαχο την Τουρκία, αλλά αν χτυπήσει το Κατάρ ή το Ιράν το Ισραήλ ο Ερντογάν θα πρέπει να πάρει το μέρος των Μουσουλμάνων αν θέλει να είναι Σουλτάνος.

Turkish, Israeli top soldiers meet for first time since rapprochement

2 σχόλια:

 1. https://www.efsyn.gr/arthro/dioxi-gia-ypokinisi-misoys-kata-artemi-sorra

  Πριν 4 μέρες δημοσιέυτηκε (νομίζω). Καλησπέρα

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Ναι το έχω υπόψη μου αυτό. Έχω πει ότι ίσως η Ελλάδα έστειλε ένα μήνυμα στο Ισραήλ με αυτήν την κίνηση. Ευχαριστώ

   Διαγραφή