Τετάρτη, 25 Ιανουαρίου 2017

Rex Tillerson – Ισραήλ – Παλαιστίνιοι


Οι Ισραηλινοί είναι απογοητευμένοι από την επιλογή του Rex Tillerson ως υπουργού εξωτερικών των ΗΠΑ, ενώ οι Παλαιστίνιοι τα έχουν βάψει μαύρα.

Οι Ισραηλινοί λόγω των παραδοσιακών σχέσεων που ο Tillerson έχει με τους Σαουδάραβες, τους Καταριανούς και τους υπόλοιπους Άραβες του Κόλπου ως CEO της Exxon Mobil. Οι Ισραηλινοί ήλπιζαν σε έναν δεξιό υποψήφιο ώστε να ήταν από ιδεολογία αντι-Ισλαμιστής.

Οι Παλαιστίνιοι είναι ακόμη πιο απογοητευμένοι από τους Ισραηλινούς, γιατί ο Τίλερσον είναι προσωπικός φίλος του Πούτιν και υποτίθεται ότι μέσω αυτού θα γίνει η προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας, η οποία ίσως αποδυναμώσει τους Άραβες.

Το σίγουρο είναι ότι στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους Ρώσους, τους Τούρκους, τους Ιρανούς και τους Άραβες, πολλοί λίγοι θα μπορούσαν να μιλήσουν με αριθμούς και ακρίβεια όπως θα μπορεί να το κάνει ο Tillerson.

Ο Tillerson θα λέει “λοιπόν, θα χάσεις εκεί τόσα και θα πάρεις εκεί τόσα”. Αυτός ο τρόπος είναι η τελευταία προσπάθεια εξεύρεσης λύσης. Μετά δεν υπάρχει κάτι άλλο. Ή με τα νούμερα θα βρεθεί η λύση ή με το ξίφος.

Israelis wary, Palestinians despairing over Tillerson appointment
http://www.al-monitor.com/pulse/originals/2016/12/us-palestinians-israel-rex-tillerson-david-friedman.html?utm_source=Boomtrain&utm_medium=manual&utm_campaign=20161227&bt_ee=6Rh38wLYnss5rwkhKDuHOh/PlwG56sXwxtF6jBndaGpwjjYKrz/mkdR4aV2thV6X&bt_ts=1482861475241

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου