Κυριακή, 8 Ιανουαρίου 2017

Που Γυρίστηκαν το Grease και το Sting

Σε πάρα πολύ κόσμο αρέσει να βλέπει τις τοποθεσίες που γυρίστηκαν οι αγαπημένες του ταινίες, και υπάρχει μάλιστα και η ανάλογη κατηγορία τουρισμού. Επειδή δεν αποτελώ εξαίρεση, και επειδή ψοφάω να βλέπω τις τοποθεσίες που γυρίστηκαν οι αγαπημένες μου ταινίες, ετοίμασα αυτήν την ανάρτηση για τα γυρίσματα του Grease, με τους Τζον Τραβόλτα και Ολίβια Νιούτον Τζον, αλλά και του Sting, με τους Ρόμπερτ Ρέτφορντ και Πολ Νιούμαν. 


Χάρτης Grease LA


Είναι δύο από τις αγαπημένες μου ταινίες, και όταν ήμουν πιτσιρικάς τις είχα δει αρκετές φορές την κάθε μία. Αν τις είδατε όταν ήσασταν πιτσιρίκια σίγουρα καταλαβαίνετε πολύ καλά τι εννοώ. Αν δεν τις έχετε δει είναι ευκαιρία να τις δείτε, αλλά όπως καταλαβαίνετε δεν θα σας εντυπωσιάσουν όσο θα σας εντυπωσίαζαν αν τις βλέπατε όταν ήσασταν πιτσιρίκια. Το σίγουρο είναι ότι πρόκειται για δύο classics.

Και οι δύο ταινίες έχουν γυριστεί στο Los Angeles της California, λίγα χιλιόμετρα πάνω από το Μεξικό. Στο Los Angeles βρίσκεται και το Χόλιγουντ.

Εικόνα 2 Χάρτης Καλιφόρνια-ΜεξικόΒλέπετε το LA δίπλα σχεδόν στο Μεξικό

Εικονα 3 Χάρτης 2 Καλιφόρνια
Μία από τις σημαντικές τοποθεσίες του Grease είναι το Venice High School, το οποίο βρίσκεται στην Venice Boulevard, η οποία καταλήγει στον Ειρηνικό Ωκεανό. Το Venice High School είναι στην ταινία το σχολείο Rydell όπου φοιτούν ο Τζον Τραβόλτα (Ντάνι) και η Ολίβια Νιούτον Τζον (Σάντι).

Ένα σημαντικό σημείο του Sting είναι το Loof Carousel, με τα υπέροχα ξύλινα αλογάκια για τα παιδιά, το οποίο βρίσκεται στην διάσημη προβλήτα της Σάντα Μόνικα (Santa Monica Pier), λίγα χιλιόμετρα από το Venice High School. Τα δύο αυτά σημεία απέχουν το ένα από το άλλο περίπου 5 χιλιόμετρα  όπως βλέπετε στον παρακάτω χάρτη.

Με τον κόκκινο κύκλο στην παραλία της Σάντα Μόνικα βλέπετε την περίφημη προβλήτα της Σάντα Μόνικα με το Loof Carousel, το οποίο ήταν το μαγαζί της φιλενάδας του Πολ Νιούμαν στο Κεντρί. Με τον κόκκινο κύκλο στην Venice Boulevard βλέπετε το σχολείο Ryddell, Venice High School στην πραγματικότητα, το οποίο ήταν το σχολείο του Ντάνι και της Σάντι στο Grease. Στο Venice High School έχουν γυριστεί πάρα πολλές σκηνές του Grease.

Εικόνα 4 .1 Χάρτης Santa Monica Pier – Venice High SchoolΕικόνα Χάρτης Rydell και Santa Monica Pier


Στο Looff Carousel της προβλήτας της Σάντα Μόνικα συναντιούνται για πρώτη φορά στο Κεντρί ο Πολ Νιούμαν και ο Ρόμπερτ Ρέτφορντ, μετά την δολοφονία του Λούθερ. Ο Λούθερ πριν πεθάνει είπε στον Χούκερ (Ρέτφορντ) να πάει στον Νιούμαν (Γκόντορφ) για το μεγάλο κόλπο.

Εικόνα 4.2 Venice High School (Ryddell)
Εικόνα 5 Santa Monica Pier Loof Carousel – The Sting
Βλέπετε στον παρακάτω χάρτη ότι το Venice High School απέχει περίπου 5 χιλιόμετρα από την παραλία Venice, και η παραλία Venice απέχει περίπου άλλα 5 χιλιόμετρα από τo Santa Monica Pier, όπου βρίσκεται το Looff Carousel.

Εικόνα 6 Venice High School – Venice Beach – Santa Monica PierΕικόνα 7 Venice High School (Grease) – Santa Monica Pier (The Sting)
Εικόνα 8 Grease – The StingΣτην παραλία Santa Monica έχει γυριστεί και ένα τμήμα του Rocky 3. Η σκηνή που ο Apollo προπονεί τον Rocky στην παραλία είναι γυρισμένη στην παραλία Santa Monica του Los Angeles, πολύ κοντά στην φημισμένη προβλήτα Santa Monica Pier όπου βρίσκεται το κτίριο με τα αλογάκια όπου ήταν το σπίτι του Paul Newman στο Κεντρί, στο οποίο ο Newman συναντιέται για πρώτη φορά με τον Robert Redford. Την προβλήτα την βλέπετε αμέσως πίσω από τον Rocky και τον Apollo στην αρχή του βίντεο. Βλέπε επίσης "Που γυρίστηκαν το Grease και το Sting".
http://iakovosal.blogspot.gr/2017/01/grease-sting.html

Εικόνα Rocky 3 Santa Monica Pierel


Για το Rocky 3 βλέπε "Rocky 3 Los Angeles"

Βλέπετε πόσο κοντά στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού είναι η Σάντα Μόνικα. Κάτι περισσότερο από 100 χιλιόμετρα. Λίγο περισσότερο από μία ώρα με το αυτοκίνητο.

Εικόνα 9Στις κερκίδες του Ryddell τραγουδάει ο Τζον Τραβόλτα το Summer Nights, ενώ τον συνοδεύει, χωρίς να το γνωρίζει υποτίθεται, η Ολίβια Νιούτον Τζον, η οποία τραγούδα λίγα μέτρα πιο πίσω, κοντά στην πίσω πλευρά του κυρίως τμήματος του Venice High School. Βλέπε παρακάτω εικόνα.

Εικόνα 10 Οι Κερκίδες που τραγουδά ο Τραβόλτα και το κλειστό πλέον εστιατόριο που τραγουδά η Ολίβια Νιούτον Τζον.Το εστιατόριο στο οποίο  κάθεται η Ολίβια Νιούτον Τζον με τις φίλες της πριν αρχίσει να τραγουδάει το Summer Nights είναι στο έργο ανοιχτό, αλλά σήμερα είναι πλέον ένας κλειστός χώρος. Καθώς τραγουδούν οι δύο πρωταγωνιστές μπορείτε να δείτε στο βάθος τις πύλες που βρίσκονται ανάμεσα στα δύο τμήματα του Venice High School. Στην παρακάτω φωτογραφία έχω σημαδέψει τις πύλες.

Εικόνα 11 Τζον Τραβόλτα – Ολίβια Νιούτον Τζον Summer NightsΣτην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε την πίσω πλευρά του Venice High School. Στο σημείο που δείχνω με το βελάκι τραγουδάει στις κερκίδες ο Τζον Τραβόλτα με την παρέα του, στο σημείο 3 τραγουδάει η Ολίβια Νιούτον Τζον με την παρέα της, όταν ακόμη το εστιατόρια ήταν ανοιχτό.

Εικόνα 12 Πίσω πλευρά του Venice High SchoolΣτο σημείο 5 είναι το κτίριο που υπήρχε ήδη δίπλα στο ανοιχτό εστιατόριο όταν τραγουδούσε η Ολίβια Νιούτον Τζον το 1978, και το οποίο βλέπετε στο έργο. Το κτίριο αυτό μοιάζει σήμερα να είναι ενωμένο με τον κλειστό χώρο, όπου το 1978 τραγουδούσε η Σάντι..

Στο νούμερο 4 τις παραπάνω φωτογραφίας βλέπετε τις πύλες ανάμεσα στα δύο τμήματα του Venice High School, τις οποίες πύλες μπορείτε όπως είπα να δείτε στο βάθος καθώς τραγουδούν ο Τζον Τραβόλτα και η Ολίβια Νιούτον Τζον.

Στο νούμερο 2 βλέπετε την πίσω πλευρά του κτιρίου στο οποίο έχει γίνει το πρώτο γύρισμα στο σχολείο, στην αρχή του έργο, αμέσως μετά την τελευταία καλοκαιρινή συνάντηση του Ντάνι και της Σάντι στην παραλία πριν χωρίσουν για την σχολική χρονιά. Η Σάντι θα έφευγε υποτίθεται για Αυστραλία και τελευταία στιγμή πήγε στο Rydell χωρίς να γνωρίζει ότι και ο Ντάνι φοιτά εκεί.


Εικόνα 13

Εικόνα 14


Στις παρακάτω φωτογραφίες βλέπετε το σημείο που συναντιούνται τα μέλη της παρέας του Τραβόλτα την πρώτη ημέρα της σχολικής χρονιάς, και στην δεύτερη φωτογραφία βλέπετε την σκηνή από το έργο. Αρχικά οι τρεις συναντάνε τον Κενίκι, ενώ στο βάθος διακρίνεται ο Τραβόλτα να έχει στριμώξει μία κοπέλα με το καλημέρα.

Εικόνα 15 Πρώτη Σκηνή στο Σχολείο στο Grease


Εικόνα 16 Grease – Πρώτη μέρα στο Σχολείο


Εικόνα 17 Ο Τραβολτα και η Παρέα του στις Κερκίδες του Venice High School πριν Αρχίσει το ΤραγούδιΕικόνα 18 Η Σάντυ και οι Φίλες της στο Ανοιχτό τότε Εστιατόριο


Εικόνα 19 Το τέλος του τραγουδιού


Εικόνα 20 Κερκίδες Venice High SchoolΕικόνα 21 Με το Σημείο 1 η Κερκίδα και με το 2 το ανοιχτό τότε ΕστιατόριοΕικόνα 22 Μπροστινή Όψη του “Rydell


Εικόνα 23 Rydell – Venice High School


Εικόνα 24 Φωτογραφία του Venice High School από το πλάι


Εικόνα 25 Venice High School Aerial


Στα πρώτα 15 λεπτά από το βιντεάκι που έχω ετοιμάσει μπορείτε να δείτε την πρώτη μέρα στο σχολείο, καθώς και τα τραγούδια στις κερκίδες και το ανοιχτό εστιατόριο. Βλέπε “Που Γυρίστηκαν το Grease και το Sting

Όλες οι σκηνές στις οποίες ο Τραβόλτα προσπαθεί να γίνει αθλητής προκειμένου να εντυπωσιάσει την Ολίβια Νιούτον Τζον έχουν γυριστεί στα γήπεδα του Venice High School που βλέπετε στις παραπάνω φωτογραφίες.

Εικόνα 26


Εικόνα 27


Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε που γυρίστηκαν οι σκηνές μπάσκετ και baseball στα γήπεδα του Venice High School (Rydell)


Εικόνες Μπάσκετ και Baseball


Στις παρακάτω εικόνες βλέπετε που γυρίστηκαν οι σκηνές μπάσκετ. Τότε υπήρχε μόνο ένα μέρος των κτιρίων, αυτό με τα παραθυράκια. Τώρα το κτίριο είναι ψηλότερο.

Εικόνα Σκηνές ΜπάσκετΕικόνα Πρώην Γήπεδα ΜπάσκετΑφού ο Τραβόλτα τους έχει δείρει όλους, αρχίζει να προπονείται για μαραθώνιο, και προσπαθώντας να εντυπωσιάσει την Σάντι πέφτει προσπαθώντας να πηδήξει ένα εμπόδιο. Η Σάντι τρέχει να τον βοηθήσει, και τότε τα ξαναβρίσκουν. Στην παρακάτω φωτογραφία στο σημείο 2 βλέπετε το σημείο που στο έργο στέκονται ο Ντάνι και η Σάντι, και πίσω τους βλέπετε το κτίριο με τον αριθμό 1.

Εικόνα 28 Ο Ντάνι τα Ξαναβρίσκει με την Σάντι


Την σκηνή που ο Τραβόλτα παριστάνει τον αθλητή μπορείτε να την δείτε στο 53.20 από το βιντεάκι που έχω φτιάξει. Βλέπε “Που Γυρίστηκαν το Grease και το Sting

Θυμάστε ότι στο Grease κάποια στιγμή γίνεται ένας αγώνας αυτοκινήτων με την αντίπαλη συμμορία, και ο Τραβόλτα τρέχει στην θέση του Κενίκι, επειδή ο Κενίκι τραυματίζεται την τελευταία στιγμή. Ο αγώνας ξεκινάει στην γέφυρα της 6ης οδού (6th Street Bridge), περνάνε την επόμενη γέφυρα, φτάνουν στην μεθεπόμενη γέφυρα, και εκεί στρίβουν και γυρίζουν πίσω. Η γέφυρα βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά του Venice High School στο LA.

Εικόνα 29 Αγώνας Αυτοκινήτων


Εικόνα 30 Εκκίνηση


Εικόνα 31


Εικόνα 32 Η Σάντι παρακολουθεί τον αγώνα από λίγο πιο πίσω επειδή είναι τσακωμένη με τον Ντάνι.


Εικόνα 33


Εικόνα 34
Εικόνα Η Διαδρομή της Κόντρας


Ένα πολύ ωραίο βιντεάκι για την γέφυρα που γυρίστηκε η κόνττρα με τα αυτοκίνητα στο Grease είναι το παρακάτω.
“GREASE WAS FILMED HERE, THE FAMOUS LOS ANGELES SIXTH STREET BRIDGE - S7E7”
https://www.youtube.com/watch?v=l5EfoNSRmW8

Όπως βλέπετε στον παρακάτω χάρτη με τον πορτοκαλί κύκλο το σημείο εκκίνησης της κόντρας με τα αυτοκίνητα (sixth street bridge) βρίσκεται περίπου 20 χιλιόμετρα ανατολικά του Venice High School (Rydel), το οποίο έχω μαρκάρει με τον κόκκινο κύκλο.

Εικόνα 34.1Χάρτης LA Venice High School και Σημείο Έναρξης Κόντρας (στο περίπου)

Χάρτης Los Angeles Venice High School και Starting Point of the Race (περίπου)


Την σκηνή με την κόντρα με τα αυτοκίνητα μπορείτε να την δείτε στο 58.44 στο βιντεάκι που έχω ετοιμάσει. Βλέπε “Που Γυρίστηκαν το Grease και το Sting

Ο διαγωνισμός χορού στο Grease δεν έγινε στο Venice High School αλλά στο Huntington Park High School. Το Huntington Park High School είναι επίσης αρκετά μακριά από Venice High School, και σχετικά κοντά στην γέφυρα που γίνεται ο η κόντρα με τα αυτοκινητα.

Εικόνα 35 Huntington Park High SchoolΕικόνα 36 Διαγωνισμός Χορού


Κάποιες σκηνές από τον χορό μπορείτε να δείτε στο 55.45 από το βιντεάκι που έχω ετοιμάσει. Βλέπε “Που Γυρίστηκαν το Grease και το Sting

Το πάρτι της αποφοίτησης (carnival) επίσης δεν γίνεται στο Venice High School, αλλά στο γήπεδο του John Marshall High School. Το γήπεδο είναι στην πίσω πλευρά του σχολείου, και στο έργο βλέπετε τους μαθητές να ξεχύνονται στο γήπεδο από τις πλαϊνές σκάλες όταν ξεκινάει το γλέντι.

Εικόνα 37 Οι Μαθητές Βγαίνουν για το πάρτι αποφοίτησης από τις σκάλες της πίσω πλευράς του Marshall High School


Εικόνα 38 Carnival Το “φυτό” κερδίζει τους φίλους του Τραβόλτα


Εικόνα 39 Η Παρέα του Ντάνι και της Σάντι στο γήπεδο του Marshall High School. Στο βάθος διακρίνονται οι κερδίκες.


Εικόνες 40 John Marshall High School Carnival


Εικόνα 41 Πάρτυ Αποφοίτησης στο Γήπεδο του Marshall High School


Εικόνα 42 John Marshall High School Aerial


Μερικές σκηνές από το πάρτυ της αποφοίτησης μπορείτε να το δείτε στο παρακάτω βίντεο. Βλέπε “Grease Carnival

Στο μεγάλο βιντεάκι που ετοίμασα έβαλα κατά λάθος δύο φορές τον αγώνα με τα αυτοκίνητα αντί να βάλω το πάρτυ της αποφοίτησης, και έτσι έχω ανεβάσει το πάρτυ σε ξεχωριστό βιντεάκι.

Στον παρακάτω χάρτη βλέπετε τα σημεία του Los Angeles που αναφέρω παραπάνω. Κοντά στην θάλασσα βλέπετε το Venice High School (Rydell), όπου γυρίστηκαν πολλές από τις σκηνές του έργου. Στο βάθος ανατολικά, 20 χιλιόμετρα περίπου από το Venice High School, βλέπετε το John Marshall High School όπου γίνεται το πάρτυ της αποφοίτησης, και βλέπετε και τα υψώματα του Los Angeles. Στην συνέχεια, νοτιότερα, βλέπετε την γέφυρα όπου έγινε ο αγώνας με τα αυτοκίνητα, και τελευταίο βλέπετε το Huntington Park High School, στο γυμναστήριο του οποίου έγινε ο διαγωνισμός χορού.

Εικόνα 43

Η σκηνή έναρξης του Grease, όπου ο Ντάνι αποχαιρετά την Σάντι στην παραλία, επειδή η Σάντι θα γυρίσει υποτίθεται στην Αυστραλία, είναι γυρισμένη όπως και εκατοντάδες άλλες ταινίες στην παραλία Leo Carrillio State Beach, η οποία βρίσκεται στο Μαλιμπού, περίπου 25 χιλιόμετρα βορειότερα από την Santa Monica.

Στην παρακάτω εικόνα βλέπετε που γυρίστηκαν οι σκηνές έναρξης του Grease, και η σκηνή όπου στο Karate Kid 1 ο πρώην της κοπέλας του δέρνει τον Ralph Macchio. Τα δύο σημεία απέχουν λίγα μέτρα το ένα από το άλλο.


Εικόνες Leo Carrillo State Beach (Grease και Karate Kid)


Οι σκηνές που ο Danny χουφτώνει άγρια την Sandy μέσα στο αυτοκίνητο στο σινεμά (drive in), έχουν γυριστεί σε ένα Drive In στο West Alameda Avenue (West Alameda Street), πίσω από τους λόγους του Χόλιγουντ, αρκετά χιλιόμετρα από την παραλία της Santa Monica και το Venice High School (Rydell).

Το ίδιο και η σκηνή που ο Τραβόλτα τραγουδάει μπροστά στην οθόνη, αφού η Sandy τον έχει παρατήσει μετά το χούφτωμα. Το drive in, όπως και όλα σχεδόν τα drive in της Καλιφόρνια έχουν πλέον κλείσει. Το συγκεκριμένο έχει γίνει ένα εμπορικό κέντρο με ένα μεγάλο πάρκινγκ.

Εικόνα Grease Drive InΕικόνα Grease Drive In 2


Εικόνα Το Εμπορικό Κέντρο στην Θέση του Drive InΕικόνα Απόσταση Rydell και Drive In
Εικόνα Χάρτης Drive In


Δύο χιλιόμετρα από το πρώην Drive In που γυρίστηκε το Grease το 1978, βρίσκεται το Burger King όπου ανοίγει το Back to the Future 1 το 1985, επίσης στο Burbank.

Εικόνα Burger King (Back to the Future) και πρώην Drive In (Grease)Το Burger King που ανοίγει το Back to the Future 1 υπάρχει ακόμη. Στην έναρξη ο Michael Fox βγαίνει από το σπίτι του Doctor Brown και περνάει από το Burger King για να βγει στον δρόμο με το skateboard του. Το σπίτι του Dr Brown στο 1985 είναι μία ψεύτικη κατασκευή που βρίσκεται λίγο πίσω από το Burger King.

Back to the Future

Το Sting αναφέρεται στο βιομηχανικό Σικάγο, αλλά τα περισσότερα γυρίσματα της ταινίας έχουν γίνει στα στούντιο της Universal στο Hollywood (Los Angeles), και όσα γυρίσματα δεν έχουν γίνει στα στούντιο της Universal έχουν επίσης γίνει στο Los Angeles ή στις τριγύρω περιοχές.

Το Grease αντιθέτως έχει γυριστεί σχεδόν εξολοκλήρου εκτός στούντιο, σε πραγματικές τοποθεσίες του Los Angeles. Μία από τις εξαιρέσεις για το Grease είναι το Frosty Palace, όπου η παρέα έτρωγε τα χάμπουργκερ και έπινε τα milk shakes της. Το Frosty Palace βρισκόταν στα στούντιο της Paramount. Δεν ξέρω αν υπάρχει ακόμη. Οι εταιρείες έχουν κάποια τμήματα των στούντιο τους ως αξιοθέατα.

Εικόνα 44 Frosty PalaceΕπειδή λοιπόν το Κεντρί έχει γυριστεί κυρίως σε στούνιο δεν έχει το ίδιο ενδιαφέρον με το Grease στην αναζήτηση τοποθεσιών. Αλλά έχω βρει κάποια πράγματα, και υπάρχουν και κάποιες τοποθεσίες που δεν συμπεριέλαβα γιατί άρχισα να νοιώθω ότι δεν θα τελειώσει ποτέ αυτή η ανάρτηση.

Στο Κεντρί πίσω από το Loof Carousel υπάρχει μία γυάλινη ζωγραφιά, ώστε η περιοχή να μοιάζει με το βιομηχανικό Σικάγο. Γιατί στην πραγματικότητα η προβλήτα της Σάντα Μόνικα βρίσκεται στις ακτές του Ειρηνικού Ωκεανού. Το Loof Carousel θα το αναγνωρίζετε από την περίεργη οροφή του, όπως και από την επιγραφή Merry Go Round. Αλλά και από το ιδιαίτερο στυλ του, και κυρίως από τα ξύλινα αλογάκια όταν βλέπετε τον εσωτερικό του χώρο.

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε το Looff Carousel όπως πραγματικά είναι και όπως το παρουσίασαν στο Κεντρί, ως ένα σημείο του βιομηχανικού Σικάγο, με την ζωγραφιά του Σικάγο πίσω του.

Εικόνα 45 Το Loof Carousel στην πραγματικότητα και στο Κεντρί

 

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε το Loof Carousel, στην αρχή της προβλήτας, και στην συνέχεια το λούνα παρκ, το οποίο βρίσκεται περίπου στο σημείο που αρχίζει η θάλασσα. Και τέλος βλέπετε και το κομμάτι της προβλήτας που είναι αρκετά μέσα στο νερό.

Εικόνα 46 Santa Monica PierΣτο τελευταίο σημείο της προβλήτας φτάνει ο Τομ Χανκς στο Forrest Gump, όταν του την έχει δώσει και έχει αρχίσει να τρέχει από το πρωί ως το βράδυ. Φτάνει, κοιτάει για λίγο τον Ειρηνικό Ωκεανό, και γυρνάει πίσω και συνεχίζει το τρέξιμο.

Εικόνα 47 Ο Tom Hanks (Forrest Gum)


Εικόνα 48 Ο Forrest Gump περνάει την είσοδο της περίφημης προβλήτας της Σάντα Μόνικα πριν φτάσει στο τέλος της προβλήτας


Την σκηνή από το Forrest Gump μπορείτε να την δείτε στο 24.40 στο βιντεάκι που έχω ετοιμάσει. Βλέπε “Που Γυρίστηκαν το Grease και το Sting”.

Στην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε την προβλήτα από το πλάι, και με το βελάκι έχω σημαδέψει το Loof Carousel.

Εικόνα 49Εικόνα 50 Loof Carousel – The Sting


Στο Κεντρί το Looff Carousel φαίνεται και από αυτό το γύρισμα όντως να βρίσκεται στο βιομηχανικό Σικάγο, και όχι πάνω σε μία παραλία του Ειρηνικού Ωκεανού. Αλλά στην πραγματικότητα όπως βλέπετε βρίσκεται σε μία πάρα πολύ τουριστική παραλία του Λος Άντζελες, και αν τα γυρίσματα έγιναν Καλοκαίρι, μετά τα γυρίσματα ο Νιούμαν και ο Ρέτφορντ θα έκαναν τις βουτιές τους μέχρι να αποφασίσουν ποια Αμερικανίδα θα τσιμπήσουν. Γιατί όπως καταλαβαίνετε όταν οι επιλογές είναι τόσο πολλές χρειάζεσαι και λίγο χρόνο για να καταλάβεις τι σου ταιριάζει περισσότερο, τι θα αρπάξεις πρώτο κλπ. Είναι δύσκολη η ζωή των σταρ.

Εικόνα 51 Η Είσοδος στην Προβλήτα της Santa Monica σήμερα με το Loof Carousel να φαίνεται αριστερά


Εικόνα 52 Η Είσοδος της Προβλήτας έναν αιώνα σχεδόν πριν


Εικόνα 53 Από το Loof Carousel στο Λούνα Παρκ


Εικόνα 54 Η Προβλήτα της Σάντα Μόνικα “once upon a time


Εικόνα 55 Η Προβλήτα Σήμερα – Στην αρχή της φωτό φαίνεται ένα τμήμα του Looff CarouselΕικόνα 56 Η Προβλήτα της Σάντα Μόνικα – Λούνα ΠαρκΕικόνα 57Εικόνα 58 Παραλία Σάντα Μόνικα και Santa Monica PierΣτην παρακάτω φωτογραφία βλέπετε το Looff Carousel με το τεράστιο πάρκινγκ δίπλα του, που φαντάζομαι ότι δεν θα υπήρχε ή τουλάχιστον δεν θα ήταν τόσο μεγάλο μισό αιώνα πίσω, όταν οι Ρέτφορντ και Νιούμαν γύριζαν το Κεντρί.

Εικόνα 59 Loof CarouselΕικόνα 60 Loof CarouselΣτο Santa Monica Pier έχουν γυριστεί πολλές ταινίες, μία εκ των οποίων είναι το The Net με την Σάντρα Μπούλοκ (Παγιδευμένη στο Δίκτυο). Προς το τέλος της ταινίας η Σάντρα Μπούλοκ αφήνει τον φίλο της στο νοσοκομείο, και πηγαίνει στο λούνα παρκ για να συναντήσει κάποιον.

Εικόνα 61 The Net – Η Σάντρα Μπούλοκ με φόντο το Looff Carousel.


Εικόνα 62 The Net -Sandra Bullock Λούνα Παρκ


Αλλά ο κακός Ντέβλιν την έχει εντοπίσει και της έχει στήσει παγίδα. Ο κακός Ντέβλιν ανεβαινει από μία από τις πλαϊνές σκάλες που έρχονται από την παραλία, και  αρπάζει την Σάντρα Μπούλοκ. Κάποια στιγμή όμως η Σάντρα Μπούλοκ ξεφεύγει από τον κακό Ντέβλιν, και αρχίζει να τρέχει. Τότε ο Ντέβλιν την κυνηγάει, και καταλήγουν μέσα στο Looff Carousel, όπου πολλές δεκαετίες πριν βρίσκονταν οι Ρέτφορντ και Νιούμαν.

Η Σάντρα Μπούλοκ τρέχει γύρω από τα αλογάκια, και ο κακός Ντέβλιν την πυροβολεί μέσα από τον φωτογραφικό θάλαμο του Looff Carousel. Ο φωτογραφικός θάλαμος προφανώς δεν υπήρχε όταν στο κτίριο βρίσκονταν οι Ρέτφορντ και Νιούμαν.

Εικόνα 63 Ο Ντέβλιν κυνηγάει την Σάντρα ΜπούλοκΕικόνα 64 Ο Ντέβλιν πυροβολεί την Σάντρα Μπούλοκ μέσα από τον φωτογραφικό θάλαμο του Looff Carousel.Τις σκηνές από το The Net με την Σάντρα Μπούλοκ μπορείτε να δείτε στο 25.20 στο βιντεάκι που έχω ετοιμάσει. Βλέπε “Που Γυρίστηκαν το Grease και το Sting”.


Στην προβλήτα έχει γυριστεί και το θρίλερ Blood Beach. Στο Blood Beach έχουν γίνει και πολλά γυρίσματα κάτω από την προβλήτα.

Εικόνα 65 Σκηνή από το Άνοιγμα του Blood Beach με το Looff Carousel να φαίνεται πάνω από την προβλήταΕικόνα 66 Blood Beach – Κάτω από την Προβλήτα της Santa Monica


Εικόνα 67 Η Παραλία Ρουφάει την Γυναίκα με το Looff Carousel να δεσπόζει στο βάθοςΤις σκηνές από το Blood Beach μπορείτε να δείτε στο 32.05 στο βιντεάκι που έχω ετοιμάσει. Βέπε “Που Γυρίστηκαν το Grease και το Sting”.

Το 1950 γυρίστηκαν στην προβλήτα πολλές από τις σκηνές της ταινίας Quicksand.

Εικόνα 68 Quicksand 1950 – Santa Monica Loof


Εικόνα 69 Quicksand 1950


Εικόνα 70 Quicksand 1950 Σκηνή με το Loof Carousel στο βάθοςΤις σκηνές από το Quicksand μπορείτε να τις δείτε στο 47.12στο βιντεάκι που έχω ετοιμάσει. Βλέπε “Που Γυρίστηκαν το Grease και το Sting”.


Εικόνα 71 City of Los Angeles


Φαντάζομαι ότι στην προβλήτα θα έχουν γυριστεί και πολλές άλλες ταινίες, αλλά πρέπει να σταματήσω γιατί νοιώθω ότι δεν θα την τελειώσω ποτέ αυτήν την ανάρτηση.

Να προσθέσω και κάποιες τελευταίες σκηνές από το Sting. Στο οικοδομικό τετράγωνο της Pasadena, το οποίο βλέπετε παρακάτω, έχουν γυριστεί αρκετές σκηνές του Sting μισό αιώνα νωρίτερα. Η περιοχή προφανώς ήταν πολύ διαφορετική τότε, πχ δεν υπήρχαν τα μεγάλα κτίρια που υπάρχουν σήμερα τριγύρω.

Εικόνα 72


Εικόνα 73 Στο Smith Alley γυρίστηκε η σκηνή που ο Χούκερ (Ρέτφορντ) και ο Λούθερ κλέβουν τον φάκελο από τον ταχυδρόμο της μαφίας, κάτι που οδηγεί στον θάνατο του Λούθερ. Στο Hugus Alley έχει γυριστεί η σκηνή που η Σαλίνο ετοιμάζεται να δολοφονήσει τον Ρέτφορντ, αλλά την σκοτώνει ο άνθρωπος που έχει προσλάβει ο Γκόντορφ (Νιούμαν) για να προσέχει τον Χούκερ.Εικόνα 74 Ο άντρας που προσέλαβε ο Νιούμαν έχει μόλις σώσει τον Ρέτφορντ από την Σαλίνο στο Hugus Alley και τρέχει προς το μέρος του Ρέτφορντ, ενώ λίγα μέτρα πιο μπροστά κείτεται νεκρή η Σαλίνο.Εικόνα 75 Hugus Alley και Smith Alley στην Pasadena


Τις σκηνές που γυρίστηκαν σε αυτό το οικοδομικό τετράγωνο το 1973 μπορείτε να τις δείτε στο βιντεάκι που ετοίμασα στο 1.12.05. Βλέπε "Που Γυρίστηκαν το Grease και το Sting".
https://www.youtube.com/watch?v=ALeDRmn8kJQ

Εικόνα 76 Ο αστυνόμος Snyder κυνηγάει τον Ρέτφορντ σε ένα άλλο σημείο της W.Union Street, η οποία περνάει μπροστά από την Smith Alley της παραπάνω σκηνής όπως βλέπετε στις παραπάνω φωτογραφίες. Το σημείο όμως με το κυνηγητό είναι αρκετά μακριά από το σημείο με την Σαλίνο και την κομπίνα με τον Λούθερ και τον ταχυδρόμο της μαφίας.

Στον παρακάτω χάρτη βλέπετε όλα τα σημεία. Το Loof Carousel και το Venice High School στην παραλία, τέρμα ανατολικά το Smith και Hugus Alley του Sting στην Pasadena, και ενδιάμεσα βλέπετε το John Marshall High School που έγινε το πάρτυ της αποφοίτησης, την γέφυρα που έγινε ο αγώνας, το Huntington Park High School που έγινε ο χορός, και βλέπετε ακόμη και το Exelcior High School, στο οποίο γυρίστηκαν κάποιες από τις σκηνές του Grease 2. Στο Grease 2 δεν παίζουν οι ίδιοι ηθοποιοί, και δεν είναι το ίδιο καλό με το Grease 1.

Εικόνα 77


Εικόνα 78 Μία από τις πρώτες σκηνές του Sting, γυρισμένη και αυτή στην W. Union Street της Pasadena.
Μια όμως και η ανάρτηση αφορά στο Hollywood και στις ηθοποιούς, να θυμίσω ότι οι ηθοποιοί είναι διασκεδαστές, και είναι οι πλέον ακατάλληλοι για να μιλούν για πολιτική, την στιγμή μάλιστα που όλοι γνωρίζουμε ότι χρηματοδοτούνται κυρίως με κρατικά κονδύλια, ή από κονδύλια Αράβων, Τούρκων, Κινέζων, Ρώσων, Ιρανών, Μεξικανών, Λατίνων δικτατόρων κλπ.

Άρα δεν πρόκειται καν καλοπροαίρετους διασκεδαστές, και όταν τους βγάζουν οι Μπογδάνοι και οι Μπουσδούκες για να πουλήσουν την προπαγάνδα τους θα πρέπει πάντα να έχουμε υπόψη μας ότι χρηματοδοτούνται είτε από κονδύλια του Ελληνικού δημοσίου στην καλύτερη περίπτωση πχ Υπουργείου Πολιτισμού, ΕΡΤ κλπ, είτε στην χειρότερη περίπτωση από κονδύλια κρατών που κάνουν τέτοιες δουλειές πχ Αραβικές χώρες, Τουρκία, Ιράν, Ρωσία, Κίνα. Οι ηθοποιοί είναι πολύ καλοί όταν τους αντιλαμβανόμαστε ως διασκεδαστές, αλλά πολύ κακοί όταν τους αντιλαμβανόμαστε ως πολιτικούς αναλυτές.

Τις γυναίκες ηθοποιούς μέχρι πριν λίγα χρόνια τις θεωρούσαν πουτάνες. Είτε ήσουν πουτάνα είτε ήσουν ηθοποιός ήταν σχεδόν το ίδιο πράγμα πριν πολύ λίγα χρόνια. Και προφανώς αυτό ήταν λάθος, γιατί το επάγγελμα της διασκεδάστριας προφανώς και είναι πολύ δύσκολο και πολύ σημαντικό. Αλλά εμείς δεν φτάσαμε απλά στο να τις θεωρούμε αξιοσέβαστες επαγγελματίες. Εμείς φτάσαμε στο να ψηφίζουμε αυτό που μας λένε αυτές οι διασκεδάστριες. Πάθαμε αυτό που έπαθε ο Τομ Χανκς στο Forrest Gump. Αρχίσαμε να τρέχουμε για να καλύψουμε μία απόσταση, και αντί να σταματήσουμε όταν έπρεπε, συνεχίσαμε να τρέχουμε και πέσαμε στον γκρεμό ( J ).

Και γι’αυτό και τιμώ την Μαντόνα, η οποία βγήκε και είπε ότι θα πάρει από μία πίπα σε όποιον ψηφίσει Democrats στις Αμερικανικές εκλογές του 2016. Το είπε αυτό χωρίς να αρχίσει τις πολιτικές αναλύσεις, τις οποίες και άφησε για τις δικηγορίνες, για τις νοικοκυρές, για τις δασκάλες κλπ, οι οποίες προφανώς μπορούν να τις κάνουν πολύ καλύτερα από τις διασκεδάστριες. 

Πιστεύω ότι η Μαντόνα έδειξε τον δρόμο σε όλες τις διασκεδάστριες. Πολύ φοβούμαι όμως ότι ελάχιστες διασκεδάστριες θα ακολουθήσουν το παράδειγμα της. Οι περισσότερες διασκεδάστριες θα προτιμήσουν να αναλώνονται σε πολιτικές αναλύσεις προκειμένου να πείσουν τους θαυμαστές τους.
Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου