Κυριακή, 15 Ιανουαρίου 2017

Conservapedia - Μία Λίστα με τις πιο Αριστερές Ταινίες του Χόλιγουντ

Μία καταπληκτική λίστα του Conservadedia για τις πιο γνωστές αριστερές ταινίες του Χόλιγουντ. Μιλάμε για φοβερή δουλειά, γιατί δίπλα σε κάθε ταινία υπάρχει και ένα ρεζουμέ που εξηγεί τι είδους αριστερή προπαγάνδα κάνει κάθε ταινία, πχ οικονομία, πράσινη ενέργεια, ομοφυλοφιλία, θεσμός της οικογένειας, ανοιχτά σύνορα, κλπ.

Στις περισσότερες ταινίες τα μηνύματα περνάνε πλαγίως με πολύ έξυπνο τρόπο, χωρίς να γίνεται αντιληπτό ότι πρόκειται για προπαγάνδα. Για παράδειγμα στο “Good Will Hunting” (Ο Ξεχωριστός Γουίλ Χάντινγκ), στο οποίο πρωταγωνιστούν οι αριστεροί ηθοποιοί Matt Damon και Ben Affleck, o Matt Damon λέει Ρόμπιν Ουίλιαμς “αν θέλεις να διαβάσεις αληθινή ιστορία διάβασε το Peoples History of the United States”.Στο έργο ο Matt Damon έχει τον ρόλο της διάνοιας, και μπορεί να ξεφτιλίζει με μεγάλη άνεση ακόμη και γνωστούς ακαδημαϊκούς, και επομένως έχει πολύ μεγάλη σημασία για τον θεατή τι θεωρεί πραγματική ιστορία αυτός ο τόσο χαρισματικός άνθρωπος.

Ο θεατής δεν αντιλαμβάνεται ότι πρόκειται για προπαγάνδα, αλλά στην πραγματικότητα το βιβλίο που προτείνει στο έργο Matt Damon είναι το βιβλίο του Αμερικανού ακαδημαϊκού Howard Zinn, ο οποίος ήταν φανατικός Κομμουνιστής. Αν ο Matt Damon ανέφερε πχ το Κεφάλαιο του Μαρξ, όλοι θα αντιλαμβάνονταν ότι επρόκειτο για μία αριστερή ταινία. Ενώ τον Howard Zinn ελάχιστοι τον γνωρίζουν. Ο Zinn όμως ήταν πιο κομμουνιστής από τον Μαρξ (που λέει ο λόγος).

Μέσω του Good Will Hunting και του Matt Damon τα βιβλία του Κομμουνιστή ακαδημαϊκού έγιναν στις ΗΠΑ must read books, και άρχισαν να τα επικαλούνται ολοένα και περισσότερο οι δάσκαλοι στα Αμερικανικά σχολεία.

Εμείς όμως την ώρα που βλέπαμε το έργο, και εμένα προσωπικά μου άρεσε πάρα πολύ η ταινία, δεν συνειδητοποιούσαμε ότι βλέπαμε αριστερή προπαγάνδα. Και γι’αυτό και σας λέω συνέχεια ότι στην τέχνη μεγάλο ρόλο παίζουν οι ψυχολόγοι των μυστικών υπηρεσιών των αντίπαλων χωρών, ώστε το αποτύπωμα που η προπαγάνδα αφήνει στον εγκέφαλο να είναι όσο πιο ισχυρό γίνεται, ενώ ταυτόχρονα η προπαγάνδα να είναι όσο λιγότερο αντιληπτή γίνεται.

Στην λίστα ξεχωρίζουν φυσικά οι ταινίες του ακροαριστερού σκηνοθέτη Oliver Stone, πχ το JFK (1991), στο οποίο παρουσιάζει την δολοφονία του Κένεντι σαν μία συνωμοσία των Αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών, χωρίς να αναφέρει τίποτα για τον ρόλο του Φιντέλ Κάστρο στην δολοφονία, αλλά και το Nixon, επίσης του Oliver Stone, στο οποίο λασπώνεται ο Ρεπουμπλικάνος πρόεδρος Nixon.

Το Billy Eliot, με το μικρό παιδί που έχει ταλέντο στον χορό, παρουσιάζει τον θεσμό της οικογένειας ως καταπιεστικό, και προωθεί την ομοφυλοφιλία.

Το People VS Larry Flynt εξιδανικεύει την πορνογραφία και υποστηρίζεται ότι η πορνογραφία προστατεύεται από το σύνταγμα.

Αξίζει να διαβάσετε την λίστα και να βρείτε τις ταινίες που σας άρεσαν, και να διαβάσετε τα πραγματικά μηνύματα που σας πέρασαν όταν τις βλέπατε.

Το Conservapedia είναι κάτι σαν την Wikipedia, αλλά είναι μία ας πούμε δεξιά εγκυκλοπαίδεια που λέει τα πράγματα με το όνομα τους, και δημιουργήθηκε με σκοπό να αποτελέσει το αντίπαλο δέος στην Wikipedia, η οποία έχει μία πολύ περισσότερο κεντροαριστερή ματιά. Εμάς βέβαια στην Ελλάδα οτιδήποτε δεξιότερα του ΚΚΕ το θεωρούμε νέονέονέοφιλελεύθερο, και δεν μπορούμε εύκολα να αντιληφθούμε την διαφορά.

Στο παρακάτω λινκ της Wikipedia θα δείτε ότι η Wikipedia χαρακτηρίζει το Conservapedia ως μία συντηρητική και φονταμενταλιστική Χριστιανική εγκυκλοπαίδεια. Δυστυχώς το Conservapedia είναι πολύ μικρότερο από την Wikipedia όπως είναι αναμενόμενο.


Essay:Worst Liberal Movies

“Conservapedia”
Conservapedia /kənˈsɜːrvəˈpidiə/ is an English-language wiki encyclopedia project written from an American conservativeYoung Earth creationist, and Christian fundamentalist point of view. The website was started in 2006 by American homeschool teacher and attorney Andrew Schlafly, son of conservative activist Phyllis Schlafly, to counter what he perceived as a liberal bias present in Wikipedia. It uses editorials and a wiki-based system to generate content.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου