Τρίτη, 10 Ιανουαρίου 2017

Ο Εμφύλιος στον Χώρο της Τρομοκρατίας και η Σύλληψη της Πόλας Ρούπα

Την Πόλα Ρούπα και τον Μαζιώτη δεν τους έχω παρακολουθήσει καθόλου. Αλλά και να ήθελα να τους παρακολουθήσω θα ήταν δύσκολο γιατί οι Ελληνικές τρομοκρατικές οργανώσεις θεωρούνται ασήμαντο μέγεθος και οι καλοί αναλυτές δεν ασχολούνται σχεδόν καθόλου, αφού την παράσταση κλέβουν η Al-Qaeda, ο ISIS, η Χεζμπολάχ, η Al-Shabaab, η Boko-Haram κλπ. Η Ελληνική τρομοκρατία δεν ενδιαφέρει ιδιαίτερα τους ξένους αναλυτές γιατί είναι λίγο μυρμήγκι. Γι’αυτό και θα κάνω μία τοποθέτηση χωρίς κάποιο στοιχείο, τοποθετώντας απλά τους Ρούπα-Μαζιώτη μέσα στο ευρύτερο πλαίσιο της τρομοκρατίας, όπως αυτό έχει διαμορφωθεί μετά τον πόλεμο στην Συρία.

Χωρίς επαναλαμβάνω να έχω παρακολουθήσει καθόλου την δράση τους, πάντα θεωρούσα ότι ανήκουν στο πλαίσιο της 17 Ν, ή όπως τέλος πάντων θέλετε να το ονομάσετε αυτό το δίκτυο. Πείτε το 17 Νοέμβρη, πείτε το 25 Σεπτέμβρη, πείτε το Φωτιά και Τσεκούρι, πείτε το όπως θέλετε. Μην κολλάτε στο όνομα.

Όταν λέω το δίκτυο 17 Νοέμβρη εννοώ στο δίκτυο τρομοκρατίας που λειτουργούσε η αριστερά στην Ελλάδα, και υποστηριζόταν από τους Σοβιετικούς, τον Καντάφι, τον Άσαντ, την PLO και το PKK, μετά το Κυπριακό το 1974 και την αποχώρηση της Ελλάδας από το ΝΑΤΟ.

Στις άλλες χώρες οι αδελφές της 17 Ν οργανώσεις είχαν ξεκινήσει την δράση τους νωρίτερα, πχ Red Brigades στην Ιταλία (1970), Red Faction Army στην Δυτική Γερμανία (1970), Japanese Red Army (1971), αλλά λόγω της δικτατορίας στην Ελλάδα δεν υπήρχε έδαφος για τρομοκρατία.

Η ETA και ο IRA που εκτός από σοσιαλιστές είχαν και εθνικοαπελευθερωτικό χαρακτήρα, λειτουργούσαν πιο πριν από την 17 Ν, ενώ το PKK ιδρύθηκε το 1978.

Όταν το 1979 την εξουσία στο Ιράν πήραν οι σοσιαλιστές Ισλαμιστές άρχισαν να υποστηρίζουν Ισλαμιστές τρομοκράτες σε όλο τον κόσμο. Μετά την πτώση της Σοβιετικής Ένωσης οι Ρώσοι είχαν αρχικά καλές σχέσεις με τις ΗΠΑ, αλλά όταν οι σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας στράβωσαν, λόγω των ενεργειακών και της συμμαχίας των ΗΠΑ με τους Άαβες κλπ, οι σχέσεις Ιράν-Ρωσίας βελτιώθηκαν λόγω του κοινού εχθρού (ΗΠΑ-Άραβες), και οι σοσιαλιστές και Ισλαμιστές τρομοκράτες άρχισαν να ενώνουν τις δυνάμεις τους, παίρνοντας μαζί τους και τις μαφιόζικές συμμορίες.

Τα έχω πει όλα αυτά να μην τα ξαναλέω, ώστε να περάσω στην Ρούπα και τον Μαζιώτη. Βλέπε τα παρακάτω τρία κείμενα για αυτά που αναφέρω παραπάνω.

“Τα Ασύλληπτα Μέλη της 17 Νοέμβρη”

“Ο Άξονας Ρωσίας-Ιράν-Κουρδιστάν-Συρίας-Κύπρου-Ελλάδας”

“Οι Χρηματοδοτήσεις της KGB στα Κομμουνιστικά Κόμματα της Ευρώπης”
Την Πόλα Ρούπα την συνέλαβε η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, και ξέρουμε πόσο φίλοι της τρομοκρατίας είναι οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ. Όλοι λίγο ή πολύ έχουν πάει ως μάρτυρες υπεράσπισης σε δίκες της 17 Ν, και όλοι λένε ότι δεν φταίει η Al-Qaeda αλλά οι ιμπεριαλιστές Αμερικανοί και Γάλλοι.

Ακόμη και όταν πούνε κάτι κακό για την Al-Qaeda ή τον ISIS είναι για να πούνε ότι είναι όργανα των ΗΠΑ. Άρα η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ συνέλαβε την Ρούπα για έναν από τους τρεις παρακάτω λόγους. Είτε για να την προστατεύσει, είτε επειδή δεν ήθελε αλλά δεν μπορούσε να κάνει αλλιώς, είτε επειδή δεν την θεωρεί πλέον μία φίλη τρομοκράτισσα.

Μετά την άνοδο του Τραμπ στην εξουσία υποτίθεται ότι θα ραγίσει ο άξονας Ρωσίας-Ιράν, αλλά και θα βελτιωθεί η σχέση Ρωσίας-Τουρκίας (Turk Stream), άρα θα ραγίσει και η σχέση Ρωσίας-PKK. Αυτή τουλάχιστον είναι η φιλοδοξία του Τραμπ. Ίσως να το καταφέρει ίσως όχι. Αλλά σίγουρα η άνοδος του Τραμπ στην εξουσία είναι κακά μαντάτα για τους τρομοκράτες, γιατί η τεχνογνωσία περνάει από την Ρωσία στο Ιράν, από το Ιράν στην Χεζμπολάχ, και από εκεί στην Al-Qaeda και τις άλλες τρομοκρατικές οργανώσεις. Μιλάμε για την υψηλού επιπέδου τεχνογνωσία.

Επομένως οι Ρώσοι ίσως να μην είναι πια το ίδιο πρόθυμοι να καλύπτουν τρομοκράτες, και αυτό θέτει την ζωή των τρομοκρατών σε κίνδυνο. Άρα θα μπορούσαμε να πούμε ότι μία πιθανότητα είναι να πάει η Ρούπα στην φυλακή ώστε να είναι ασφαλής, και να μην έρχεται και σε δύσκολη θέση η Ελλάδα και η Ρωσία με τους τρομοκράτες έξω. Και το παιδί ίσως να το φυλάει η αστυνομία για προστασία, επειδή προέκυψε κάποιος κίνδυνος, και για να βγαίνουν οι Μπογδάνοι και οι Μπουσδούκες να λένε ότι η κακιά αριστερά φέρεται σκληρά στους τρομοκράτες, κάτι πολύ καλό για την αριστερά.

Η άλλη περίπτωση είναι να βλέπει όντως ο ΣΥΡΙΖΑ εχθρικά την Ρουπα, γιατί μετά τον πόλεμο στην Συρία η Al-Qaeda ήρθε σε σύγκρουση με το Ιράν και την Χεζμπολάχ, αφού η Al-Qaeda χρηματοδοτείται κυρίως από Σουνίτες Άραβες, που ναι μεν είναι εχθροί των Αμερικανών και του Σαουδαραβα Βασιλιά, αλλά δεν παύουν να θέλουν στην Συρία να έχουν τον έλεγχο οι Σουνίτες που είναι πλειοψηφία, και όχι οι Αλαουίτες του Άσαντ, οι οποίοι είναι σύμμαχοι του Ιράν και των Ρώσων. Ενώ μέχρι πριν τον πόλεμο στην Συρία η Χεζμπολάχ, το PKK και η Al-Qaeda μπορούσαν να λειτουργούν ως ενιαίο μπλοκ, τώρα το PKK και η Χεζμπολάχ είναι απέναντι από την Al-Qaeda. Αυτή είναι μία τεράστια διαφορά.

Και η Al-Qaeda μπορεί να μην έχει την τεχνογνωσία του PKK και της Χεζμπολάχ, αφού οι Ρώσοι και οι Ιρανοί δεν μπορούν να τους έχουν την ίδια εμπιστοσύνη που έχουν στους φυσικούς συμμάχους τους του PKK και της Χεζμπολάχ, αλλά η Al-Qaeda έχει πολύ χρήμα. Μέχρι και ο πρώην αρχηγός της CIA είπε ότι ίσως οι ΗΠΑ πρέπει να συνεργαστούν στην Συρία με την Al-Qaeda εναντίον του ISIS, τον οποίο έφτιαξε ο Άσαντ δίνοντας του πετρελαιοπηγές, προκειμένου ο ISIS να χτυπάει τους Σουνίτες που συμμαχούν με τους Αμερικανούς στην Συρία εναντίον του Άσαντ. Γιατί στην Συρία η πλειοψηφία είναι οι Σουνίτες. Οι Αλαουίτες του Άσαντ είναι πολύ λίγοι.

Θέλω να πω ότι και λόγω Τραμπ, που θα φέρει πιο κοντά ΗΠΑ-Ρωσία, αλλά και λόγω του πολέμου στην Συρία, που απομάκρυνε την Al-Qaeda από την Χεζμπολάχ, το μέτωπο της τρομοκρατίας είναι πάρα πολύ διασπασμένο. Άρα η Ρούπα μπορεί όντως να είναι για τον ΣΥΡΙΖΑ και τους ΑΝΕΛ εχθρός τρομοκράτισσα, με την έννοια ότι μπορεί να έχει πολλές παρτίδες με την Al-Qaeda, και η Al-Qaeda μετά τον πόλεμο στην Συρία έχει αναγκαστικά στραφεί στο Κατάρ κλπ.

Αλλά οφείλω να πω ότι θα μου φαινόταν περίεργο Έλληνες τρομοκράτες να συνεργάζονται με Σουνίτες, γιατί δεν θα μπορούσε να τους υποστηρίζει η ΕΥΠ, γιατί αυτό είναι το μπλοκ απέναντι από την Ρωσία, και άρα και από το στρατόπεδο της Ελλάδας. Εννοώ κάποια στελέχη της ΕΥΠ και όχι την ΕΥΠ σαν σύνολο. Οι Έλληνες τρομοκράτες δούλευαν στο πλαίσιο του άξονα Ρωσίας-Ιράν-Κουρδιστάν-Συρίας-Κύπρου-Ελλάδας, που ήταν εχθρικός προς την Τουρκία. Αλλά το χρήμα υποτίθεται ότι αγοράζει τα πάντα, και δεν μπορεί να αποκλειστεί το ενδεχόμενο οι Σουνίτες να αγοράσουν κάποιον Έλληνα τρομοκράτη.

Επομένως ίσως η σύλληψη της Ρούπα να είναι μία πραγματική σύλληψη, γιατί μπορεί να ανήκει στον άξονα της τρομοκρατίας που υποστηρίζεται με χρήμα από Σουνίτες, πχ επιχειρηματίες της Σ. Αραβίας, του Κατάρ, του Κουβέιτ, των ΗΑΕ κλπ. Και μπορεί πράγματι το παιδί της Ρούπα να το κράτησε η αστυνομία όχι για προστασία, αλλά για να το ρωτήσει για τις κινήσεις της Ρούπα. Περίεργο αλλά τι να πω και εγώ ο φουκαράς. Δεν ξέρω.

Τέλος, υπάρχει η περίπτωση να έδωσαν πληροφορίες οι Αμερικανοί για την Ρούπα και να έπρεπε να συλληφθεί αναγκαστικά. Οι ΗΠΑ μας βλέπουν σαν χώρα που δεν βάζει τα δυνατά της για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, όπως βλέπουν και τους συμμάχους τους Καταριανούς, Σαουδαραβες και Πακιστανούς. Απλά εμείς είμαστε στην αντίθετη πλευρά από τους Πακιστανούς, τους Σαουδάραβες και τους Καταριανούς. Εμείς δεν είμαστε προς την Al-Qaeda αλλά προς την Χεζμπολάχ και το PKK. Τέλος πάντων θέλω να πω ότι ίσως έγινε  σύλληψη αναγκαστικά για τον α ή β λόγο.

Δεν είμαι σε θέση να γνωρίζω αν η σύλληψη της Ρούπα είναι μία εικονική σύλληψη για να την προστατεύσουν, ή αν είναι μία σύλληψη που για κάποιους λόγους έπρεπε αναγκαστικά να γίνει, ή αν είναι μία πραγματική σύλληψη γιατί θεωρείται ότι ανήκει πλέον σε εχθρικό προς την Ρωσία και το Ιράν δίκτυο.

Αυτό που γνωρίζω στα σίγουρα είναι ότι η τρομοκρατία δεν είναι το μεγάλο πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ.

Και όσο η Ρωσία τα έχει καλά με την τρομοκρατία ούτε του Καμμένου το μεγάλο πρόβλημα είναι φαντάζομαι η τρομοκρατία. Έχω ξαναπεί ότι οι Financial Times έγραψαν ότι ο Πάνος Καμμένος είναι κολλητός του Ρώσου ολιγάρχη Malofeyev, ο οποίος προμηθεύει με όπλα τους αντάρτες στην Ουκρανία, και η ΕΕ και οι ΗΠΑ έχουν απαγορεύσει στον Μαλοφέγιεφ να ταξιδεύει στην ΕΕ και τις ΗΠΑ. Βλέπε “Ο Πάνος Καμμένος και οι Ρώσοι Ολιγάρχες”

Αν ο Μαλοφέγιεφ δίνει όπλα στους Ουκρανούς δεν θα δίνει όπλα και στο PKK? Το εμπόριο ναρκωτικών, όπλων και διαμαντιών είναι ένα ενιαίο πράγμα. Οι τρομοκράτες δίνουν ναρκωτικά, αγοράζουν διαμάντια, και με τα διαμάντια αγοράζουν όπλα.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου