Δευτέρα, 23 Ιανουαρίου 2017

Η Επίθεση στην Προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας

Όπως έχω ξαναπει ο πρώτος που θίγεται από τον Τραμπ είναι το Κατάρ, και ο αμέσως επόμενος το Ιράν, λόγω της προσέγγισης Τραμπ-Πούτιν. Κάπου μαζί με αυτούς είναι και το Μεξικό, η Κίνα και το Hollywood για διαφορετικούς λόγους.

Οι Καταριανοί και οι Ιρανοί πρέπει να διασπάσουν την συμμαχία Πούτιν-Τραμπ, και ένας τρόπος για να προσπαθήσουν να το πετύχουν είναι ξεκινώντας έναν πόλεμο εναντίον του Ισραήλ.

Σε έναν πόλεμο εναντίον του Ισραήλ ο Τραμπ θα πρέπει να υπερασπιστεί τους Ισραηλινούς, και ο Πούτιν τους Παλαιστινίους, που είναι οι παραδοσιακοί σύμμαχοι των Ρώσων.

Αν οι Καταριανοί και οι Ιρανοί προκαλέσουν έναν μεγάλο πόλεμο στο Ισραήλ, οι Ρώσοι ή θα πρέπει να μείνουν ουδέτεροι, χάνοντας το κύρος τους στον Μουσουλμανικό κόσμο, ή θα πρέπει να χτυπήσουν το Ισραήλ, κάτι που θα τους φέρει σε σύγκρουση με την διακυβέρνηση Τραμπ.

Άρα το Ισραήλ είναι ένα σημείο όπου οι Καταριανοί και οι Ιρανοί θα χτυπήσουν λογικά την προσέγγιση Πούτιν-Τραμπ, και γι’αυτό και ένας πόλεμος έχει πιθανότητες να ξεσπάσει. Από την άλλη οι Ιρανοί μπορεί να φοβηθούν να παίξουν τέτοιο παιχνίδι στους Ρώσους. Οι Καταριανοί όμως όχι.

Αλλά λογικά θα υπάρξουν και άλλα γεωγραφικά σημεία όπου οι Καταριανοί και οι Ιρανοί θα προσπαθήσουν να δοκιμάσουν την προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας που θίγει και τις εξαγωγές του Κατάρ διασπά την Κόκκινη Τζιχάντ (Ρωσία-Ιράν).

Και οι Κινέζοι θα προσπαθήσουν στο πλευρό των Ιρανών και των Καταριανών, που είναι δύο από τους μεγάλους τους προμηθευτές, να διασπάσουν την προσέγγιση Τραμπ-Πούτιν. Αν διασπαστεί η Κόκκινη Τζιχάντ η Κίνα ίσως αναγκαστεί να αναλάβει το κόκκινο μέρος της συμμαχίας, κάτι δύσκολο αν λάβουμε υπόψη μας τα 500 δις που η Κίνα εξάγει στις ΗΠΑ ετησίως. Αλλά από την άλλη ο Τραμπ θέλει να χτυπήσει τις Κινεζικές εισαγωγές στις ΗΠΑ.

Όλα είναι ανοιχτά….Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου