Δευτέρα, 2 Ιανουαρίου 2017

Οι Εφοπλιστές των Ελληνικών ΜΜΕ

Ακούω κάποιους δημοσιογράφους του Fox News ναι είναι πολύ εχθρικοί προς τον Τραμπ, και ίσως αυτό να συνδέεται με τα ποσοστά που έχει στο κανάλι ο Σαουδάραβας πρίγκηπας Talal al-Saud, ο οποίος μέχρι πρόσφατα είχε το 7% του ενημερωτικού ομίλου στον οποίο ανήκει το Fox News (News Corp), και άλλο ένα 7% στην μητρική εταιρεία, την 21st  Century Fox.

Πρόσφατα o Σαουδάραβας πρίγκηπας πούλησε ένα μέρος των μετοχών που είχε στον ενημερωτικό όμιλο (News Corp) και κράτησε το ποσοστό του στην μητρική 21st Century Fox. Βλέπε Forbes “Why Is A Saudi Prince Selling Out Of News Corp?”.

Εικόνα Πρίγκηπας Ταλάλ


Βλέπετε ότι οι Άραβες έχουν καταφέρει να μπουν σε τόσο μεγάλα ενημερωτικά δίκτυα του ιδιωτικού τομέα των ΗΠΑ. Όπως καταλαβαίνετε η προσέγγιση ΗΠΑ-Ρωσίας που υποστηρίζει ο Τραμπ δεν αρέσει και πολύ στους Σαουδάραβες. Αν βέβαια ο Τραμπ χαλάσει την συμφωνία για το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν οι Σαουδάραβες θα είναι ευχαριστημένοι.

 Αν δεν κάνω λάθος ο μεγαλύτερος μέτοχος του Fox News είναι ο Αυστραλός μεγιστάνας των ΜΜΕ Rupert Murdoch. Αν οι Άραβες καταφέρνουν να έχουν τόσο μεγάλα ποσοστά στα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια των ΗΠΑ σκεφτείτε τι γίνεται στην Ελλάδα, όπου ακόμη και τα ιδιωτικά κανάλια είναι στην πραγματικότητα δημόσια, αφού λειτουργούν χωρίς άδειες και ζουν από την κρατική διαφήμιση.

Και τα όποια άλλα έσοδα έχουν τα υποτίθεται ιδιωτικά Ελληνικά κανάλια προέρχονται από τους εφοπλιστές που τα έχουν, πχ Αλαφούζος (ΣΚΑΙ), Κοντομηνάς (Alpha), Κυριακού (Ant1), Βαρδινογιάννης (Star), και όπως καταλαβαίνετε αυτοί οι εφοπλιστές συνεργάζονται ή με τους Ρώσους, ή με τους Άραβες ή με τους Ιρανούς, και αυτός είναι ο λόγος που έχουμε τους δημοσιογράφους που έχουμε, και που σίγουρα δεν μας αξίζουν. Οι δημοσιογράφοι αυτοί είναι οι δημοσιογράφοι που εγκρίνει το πολιτικό μας σύστημα, ή οι δημοσιογράφοι που εγκρίνουν οι Ρώσοι, οι Άραβες και οι Ιρανοί.

Εικόνα Κοντομουνάς


Είδατε πρόσφατα πως διασφαλίστηκε ότι δεν θα μπορεί να αγοράσει κανάλι κάποιος υγιής επιχειρηματίας του ιδιωτικού τομέα, ο οποίος δεν θα είναι διαπλεκόμενος και δεν θα βασίζεται στην κρατική διαφήμιση, στα δημόσια έργα, ή σε μίζες από τους Ρώσους, τους Άραβες και τους Ιρανούς. Μίνιμουμ προσωπικό 400 άτομα, και χίλιες δυο άλλες προϋποθέσεις, ώστε να διασφαλίζεται ότι τα κανάλια θα είναι ζημιογόνα, ώστε να μην είναι εφικτό σε κάποιον υγιή επιχειρηματία να επενδύσει, ώστε να ενημερωνόμαστε από δημοσιογράφους τύπου Παπαδάκη, Αυτιά κλπ.

Τους Έλληνες τους συμφέρει να κοστίζουν οι άδειες πολύ φτηνά, ώστε να υπάρχουν πολλά κανάλια και να επενδύουν και υγιείς μη κρατικοδίαιτοι επιχειρηματίες, ώστε να μην είναι όλοι οι δημοσιογράφοι αριστεροί. Αλλά βλέπετε πως το πασάρει ο ΣΥΡΙΖΑ στους σανοφάγους του μέσω των δημοσιογράφων. Πήραμε λέει 250 εκατομμύρια ευρώ από τα κακά κανάλια για 10 χρόνια, δηλαδή 25 εκατομμύρια τον χρόνο, και αυτά τα χρήματα θα τα δώσουμε λέει στους καλούς φτωχούς. Ο Νίκος Παπάς, ο Ρομπέν των Δασών και το Σανό. Και πανηγυρίζουν οι σανοφάγοι τους, ενώ 250 εκατομμύρια είναι ψίχουλα για τις ανάγκες του Ελληνικούς δημοσίου.

Μπορεί να υπάρχουν εκατοντάδες κανάλια με τις νέες τεχνολογίες, και κάθε άδεια θα έπρεπε να κοστίζει μερικές χιλιάδες ευρώ πχ 100.000 ευρώ. Και θα έπρεπε να μην υπάρχει και κανένας περιορισμός που να διασφαλίζει ότι τα κανάλια θα είναι ζημιογόνα, πχ να μην υπήρχε κανένας περιορισμός για τον αριθμό των δημοσιογράφων, ούτε για τον αριθμό των διανοουμένων που θα καλούν ώστε να έχουν ποιότητα Αν εγώ μπορώ να έχω ένα κανάλι με 20 δημοσιογράφους να έχω ένα κανάλι με 20 δημοσιογράφους. Και αν δεν θέλω να καλώ διανοούμενους τύπου Κώστα Ζουράρη να μην καλώ διανοούμενους.

Θα σου πουν οι αριστεροί ότι θα αγοράσουν κανάλια οι εχθροί της Ελλάδας και θα προξενήσουν εθνική ζημία.

Πρώτον, μπορείς να κάνεις τις μετοχές ονομαστικές, και θα ξέρεις ποιοι έχουν τις άδειες των καναλιών, και θα ξέρεις αν συνεργάζονται με επιχειρηματίες που υποστηρίζονται από τις μυστικές υπηρεσίες της Τουρκίας, της Αλβανίας, των Σκοπίων και της Βουλγαρίας. Το ΚΚΕ προς το παρόν δεν επιτρέπει να ελέγχουμε τις χρηματοδοτήσεις του και δεν ξέρουμε αν συνεργάζεται με επιχειρηματίες που στηρίζουν οι Τουρκικές μυστικές υπηρεσίες.

Δεύτερον, ο Τσίπρας πήγε στην Τουρκία να πουλήσει κανάλι σε Τούρκους. Σε έναν κολλητό του Ερντογάν αν θυμάστε. Δηλαδή αν δεν μας πειράζει να πάρουν κανάλι οι κολλητοί του Ερντογάν ποιος μας πειράζει να πάρει καναλι? Οι Εβραίοι? Ας υποθέσουμε ότι εμένα με πληρώνει ο Κίσινγκερ, ο Σόρος και ο Ροθτσάιλντ, προκειμένου μέσα από το Facebook να σαμποτάρω την Ελληνική Δημοκρατία, επειδή μόνο ο Ελληνικός λαός μπορεί να σταθεί εμπόδιο στην Νέα Παγκόσμια Τάξη Πραγμάτων (ΝΠΤΠ) που προωθούν οι Εβραίοι.

Τι θα έκανα σε αυτή την περίπτωση? Θα ζητούσα να έχει η Ελλάδα ανοιχτά σύνορα με την Τουρκία, και θα ζητούσα να φύγει η Ελλάδα από την ΕΕ. Αυτά που λένε οι Μπογδάνοι και οι Μπουσδούκες. Αφού λοιπόν έχουμε τον Μπογδάνο και την Μπουσδούκου τι έχουμε να φοβηθούμε?


“Why Is A Saudi Prince Selling Out Of News Corp?”,
1η, 2η Παράγραφος
Few individual investors have quite as much capital to deploy as Prince Alwaleed Bin Talal of Saudi Arabia. Through his Kingdom Holding , he holds significant stakes in companies including Citigroup C +0.08%Twitter TWTR -0.55% - and, until recently, News Corporation.
The Prince hasn't sold out completely - he still owns about 1% of the company, as well as a separate 6.6% shareholding in 21st Century Fox Inc which in itself is worth about $1.7 billion - but he previously also held 6.6% of News Corp NWSA -1.71%, or a total of 13.184 million class B shares. He's shed all but two million of them.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου