Τρίτη, 3 Ιανουαρίου 2017

Ο Άξονας Χίτλερ-Ιαπωνίας, ο Άξονας Τραμπ Ρωσία και ο Άξονας Ομπάμα-Ιράν

Τον Ιούνιο του 1941 ο Χίτλερ έσπασε την συμφωνία που είχε υπογράψει με τον Στάλιν, και ξεκίνησε για το πετρέλαιο της Κασπίας. Τον Δεκέμβριο του 1941 οι Ιάπωνες χτύπησαν αιφνιδιαστικά το Περλ Χάρμπορ διαλύοντας το Αμερικανικό Ναυτικό του Ειρηνικού Ωκεανού, και ξεκίνησαν για να πάρουν τις αποικίες των Αμερικανών (Φιλιππίνες), των Γάλλων (Βιετνάμ, Λάος, Καμπότζη) και των Ολλανδών (Ινδονησία) στην Ανατολική Ασία.

Οι Ναζί θα χτυπούσαν τους Άγγλους και τους Αμερικανούς στον Ατλαντικό Ωκεανό, και θα χτυπούσαν και τους Ρώσους στην Ανατολική Ευρώπη, και οι Ιάπωνες θα χτυπούσαν τους Αμερικανούς στον Ειρηνικό Ωκεανό και τους Ρώσους στην Ανατολική Ασία.

Χάρτης Άξονας Χίτλερ-Ιαπωνίας


Ο πρώτος χάρτης της Wikipedia εμφανίζει την συμφωνία που πρότειναν οι Ιάπωνες στους Γερμανούς, και την οποία αποδέχθηκε ο Χίτλερ, για το πως θα μοίραζαν την Ασία σε σφαίρες επιρροής. Οι Ναζί θα έπαιρναν το πετρέλαιο της Κασπίας και της Μέσης Ανατολής, και οι Ιάπωνες θα είχαν στην σφαίρα επιρροής τους την Κίνα και την Ινδία.

Χάρτης 1 Άξονας Χίτλερ-Ιαπωνίας
Ο δεύτερος χάρτης της Wikipedia εμφανίζει μέχρι που κατάφεραν να φτάσουν οι Γερμανοί και οι Ιάπωνες τον Ιούνιο του 1942, πολύ μακριά από τις φιλοδοξίες τους. Με μαύρο στον δεύτερο χάρτη εμφανίζονται οι περιοχές που ήλεγχαν οι Ναζί στην Ευρώπη και την Αφρική, και οι Ιάπωνες στην Ανατολική Ασία.

Χάρτης 2 Άξονας Χίτλερ-Ιαπωνίας
Στον τρίτο χάρτη βλέπετε την συμφωνία που προωθούν κάποιοι Αμερικανοί εναντίον της Κίνας, με την Ρωσία να προμηθεύει με πετρέλαιο και αέριο τους συμμάχους των ΗΠΑ Ινδία, Ιαπωνία, Νότια Κορέα, και ΕΕ.

Χάρτης 3 Άξονας Τραμπ-ΡωσίαςΠολύ θετικό σενάριο για την Ελλάδα, γιατί η Ελλάδα έχει την ιδιαιτερότητα να ανήκει στο ΝΑΤΟ αλλά στην πραγματικότητα μετά το Κυπριακό να είναι σύμμαχος της Ρωσίας, και ένας πόλεμος Ρωσίας-ΗΠΑ στην Συρία για χάρη των Αράβων θα μπορούσε να αποδειχθεί καταστροφικός για την Ελλάδα.

Αρκεί φυσικά οι Ρώσοι να μην χρησιμοποιήσουν την μεγαλύτερη επιρροή που θα έχουν στην Ευρώπη για να στηρίζουν μαζί με το Ιράν και την Βενεζουέλα πολιτικούς όπως ο Τσίπρας και ο Καμμένος.

 Το πρόβλημα είναι ότι οι Ρώσοι μαφιόζοι που κυβερνάνε την Ρωσία είναι οι αυτοί που την κυβερνούσαν και επί Σοβιετικής Ένωσης, και δεν είναι και τόσο εύκολο να τα βρεις μαζί τους. Ή και αν ακόμη τα βρεις μαζί τους δεν είναι τόσο εύκολο να τους πείσεις να εκδημοκρατιστούν. Από την άλλη πλευρά στις δουλειές τους στο εξωτερικό οι Ρώσοι μαφιόζοι φοράνε γραβάτα, και αν υπάρχουν κοινά συμφέροντα όλα γίνονται. Ίσως να μπορείς να τους πείσεις να είναι κύριοι στο εξωτερικό.

 Υπάρχουν προβλήματα βέβαια, όπως η τεράστια επιρροή των Αράβων στην ΕΕ και τις ΗΠΑ. Υπάρχει και η κόντρα Αγγλίας-Ρωσίας. Η Βρετανική BP κυριαρχεί στην Κασπία Θάλασσα και μέσω Τουρκίας στέλνει πετρέλαιο στην Ευρώπη, και γιατί να μην φιλοδοξεί να στείλει και αέριο αύριο. Και οι Αζέροι έχουν μεγάλη επιρροή στην Δύση.

Μαζί με τα εργατικά συνδικάτα οι Ρώσοι και οι Ιρανοί έχουν ανεβάσει τον Jeremy Corbyn στην αντιπολίτευση της Μεγάλης Βρετανίας, ο οποίος είναι κατά των εξοπλισμών, κατά των πυρηνικών, υπέρ της Αργεντινής κλπ. Τον Corbyn τον έπιασαν μάλιστα να έχει πάρει χρήματα για εμφανίσεις στα κρατικά κανάλια του Ιράν, και είναι αυτό που είναι οι Ποδέμος στην Ισπανία, ο ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα και έχω και την εντύπωση και ο Πέπε Γκρίλο στην Ιταλία.

Στην Βρετανία οι Ρώσοι έχουν σύμμαχο και τον αντι-Ισλαμιστή Nigel Farage, ο οποίος είναι στην Μεγάλη Βρετανία ότι είναι ο Τραμπ στις ΗΠΑ.

Αν οι ΗΠΑ και η ΕΕ βοηθήσουν την Ρωσία να κυριαρχήσει στις αγορές πετρελαίου και αερίου της Ευρώπης, της Ινδίας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας, τότε ίσως οι Ρώσοι να σταματήσουν τα μαφιόζικα δίκτυα που στηρίζουν στις ΗΠΑ και την Ευρώπη. Και τότε ίσως να αρχίσει να τους ενδιαφέρει λιγότερο το πετρέλαιο που εξάγουν στην Κίνα, με την οποία συγκρούονται για επιρροή στην Ασία. Αυτό που τους ενώνει τους Ρώσους με τους Κινέζους είναι η κοινή τους κόντρα με τις ΗΠΑ και οι εξαγωγές πετρελαίου και αερίου.

Ο αριστερός μαύρος Μουσουλμάνος Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα πήγε να θεραπεύσει την επιρροή της Ρωσίας αγκαλιάζοντας την Μουσουλμανική Αδελφότητα (Τουρκία, Ιράν, Κατάρ), που υποτίθεται ότι θα έστελνε στο αέριο του Ιράν και του Κατάρ στην Ευρώπη μέσω Τουρκίας, ανατρέποντας και τους Σαούντ στην Σαουδική Αραβία. Γιατί η έχθρα Σαουδικής Αραβίας-Ιράν ήταν ένα εμπόδιο στα σχέδια της Μουσουλμανικής Αδελφότητας.

Ο Ομπάμα έκανε και πολύ μεγάλα ανοίγματα στους Κομμουνιστές δικτάτορες της Λατινικής Αμερικής που είναι παραδοσιακοί σύμμαχοι των Ρώσων και των Κινέζων. Και η Μουσουλμανική Αδελφότητα και οι Λατίνοι δικτάτορες δεν είναι τόσο μακριά από την πραγματική νοοτροπία του αριστερού μαύρου Μουσουλμάνου Μπαράκ Χουσείν Ομπάμα.

Ο Ομπάμα πίεσε την κυβέρνηση της Κολομβίας να τα βρει ακόμη και με τους κομμουνιστές ναρκοτρομοκράτες της FARC, που είναι ένας από τους βασικούς συμμάχους του άξονα Ρωσίας-Ιράν-Κούβας. Με την κόκα της Κολομβίας η Ρωσία χρηματοδοτεί τρομοκρατικές οργανώσεις από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης.

Στον άξονα που προωθούσε η διακυβέρνηση Ομπάμα υπήρχε φυσικά και ο άξονας Τουρκμενιστάν-Ινδίας. Η διακυβέρνηση Ομπάμα πήγε να πάρει από τους Ρώσους και τους Κινέζους τους συμμάχους τους, την Ινδία, το Ιράν και την Κούβα, την στιγμή που οι Ρώσοι έπαιρναν από τις ΗΠΑ την σύμμαχο τους Τουρκία.

Χάρτης Άξονας Ομπάμα-Ιράν-ΚούβαΤους Κινέζους ο Ομπάμα θα τους αντιμετώπιζε με την ελεύθερη οικονομική ζώνη Trans-Pacific Partnership TPP.

Χάρτης TPPΗ στρατηγική των Democrats, πέρα από την άνοδο του κρατισμού και της Ισλαμοποίησης των ΗΠΑ, είχε πολύ σκληρούς αντιπάλους. Η στρατηγική Τραμπ, αν όντως εφαρμοστεί όπως πρέπει, αντί να επιλέξει για σύμμαχο το Ιράν θα επιλέξει την Ρωσία. Ταυτόχρονα ο Τραμπ δίνει και χώρο στην Κίνα σκοτώνοντας την TPP.

Είναι μεγάλο μπλέξιμο αλλά, ο σωστός δρόμος για τις ΗΠΑ είναι η προσέγγιση με την Ρωσία και το σφίξιμο της Κίνας. Αν και προς το παρόν ο Τραμπ δεν κάνει επίθεση στην Κίνα, αλλά επίθεση φιλίας με την ακύρωση της TPP. Ίσως είναι μία κίνηση καλής θέλησης που θα πρέπει να συνοδευτεί από κάποια ανταλλάγματα. Να δούμε στην πορεία πως θα πάει.

Axis Power June 1942


“Axis power negotiations on the division of Asia during World War II”Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου