Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Θείος Ντόναλντ VS Βόρεια Κορέα

Είναι γνωστή η σχέση της Βόρειας Κορέας με τις ΗΠΑ. Η Βόρεια Κορέα έχει πυρηνικά, και βοηθούσε το Ιράν και τον Καντάφι, ενδεχομένως και άλλους, να φτιάξουν πυρηνικό οπλοστάσιο. Πριν ο Καντάφι συνεργαστεί με τους Αμερικανούς, τους Άγγλους και τους Γάλλους μετά την 9/11.

Έλεγα πριν λίγες μέρες ότι η Βόρεια Κορέα έχει και νομισματοκοπείο πλαστών Αμερικανικών δολαρίων. Αλλά το βασικό πρόβλημα είναι ότι η Βόρεια Κορέα έχει πυρηνικά και υποστηρίζει τρομοκράτες εναντίον των ΗΠΑ.

Ο θείος Ντόναλντ χαρακτηρίζει τον Κιμ Γιονγκ Ουν “a very bad dude”, αλλά λέει ότι αν η Κίνα κάνει ένα τηλεφώνημα στην Βόρεια Κορέα το πρόβλημα με την Βόρεια Κορέα θα τελειώσει αμέσως. Και πράγματι έτσι είναι.

 Ο θείος Ντόναλντ λέει ότι η Κίνα παίρνει τα χρήματα των Αμερικανών και οι Αμερικανικές εταιρείες έφτιαξαν την οικονομία της, καθώς και ότι θα αναγκάσει την Κίνα με οικονομικά μέτρα να πιέσει την Βόρεια Κορέα. Γενικά στο θέμα της Κίνας ο θείος Ντόναλντ βάζει πολλά πράγματα πάνω στο τραπέζι, πχ Ιράκ, Βόρεια Κορέα, εμπορικές σχέσεις ΗΠΑ-Κίνας.

Ο Τραμπ λέει επίσης ότι στοιχίζει πάρα πολύ στις ΗΠΑ να προστατεύουν τους συμμάχους τους από την Κίνα, πχ Ιαπωνία, Νότια Κορέα, Αυστραλία, και άρα θα πρέπει οι ΗΠΑ να τους βοηθήσουν να αποκτήσουν πυρηνικό οπλαστάσιο ώστε να μην φοβούνται την Κίνα αλλά να μην χρειάζονται και τις ΗΠΑ.

Επομένως όταν ο Τραμπ λέει ότι θα βάλει δασμούς 45% στα κινεζικά προϊόντα δεν σημαίνει ότι εννοεί όντως αυτό. Ενδεχομένως να μην θέλει να βάλει καθόλου δασμούς, και να θέλει απλά να χρησιμοποιήσει την απειλή των δασμών για να πάρει ανταλλάγματα στο Ιράκ, στην Βόρεια Κορέα, ή και σε κάτι άλλο που δεν μου έρχεται στο μυαλό. Ήδη η ακύρωση της TPP είναι δωράκι για την Κίνα.

How might Donald Trump deal with North Korea's Kim Jong-un?Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου