Σάββατο, 10 Δεκεμβρίου 2016

Pavel Durov - Τρομοκρατία

Ο Ρώσος επιχειρηματίας Pavel Durov είναι αδερφός του παγκόσμιου πρωταθλητή στον προγραμματισμό υπολογιστών Nikolai Durov. Οι αδελφοί Durov δημιούργησαν ένα τρόπο κρυπτογράφησης μηνυμάτων ο οποίος είναι ο αγαπημένος τρόπος επικοινωνίας των μελών του ISIS.Την μέθοδο αυτή χρησιμοποίησαν οι τρομοκράτες στην τρομοκρατική επίθεση του San Bernadinio στις ΗΠΑ. Είναι δεδομένο ότι οι αδελφοί Durov έγιναν τόσο επιτυχημένοι με την βοήθεια των Ρωσικών μυστικών υπηρεσιών.

Οι τρομοκράτες της επίθεσης χρησιμοποίησαν επίσης πληροφορίες που έδωσε στην δημοσιότητα ο Snowden, ο Αμερικανός πράκτορας της CIA που έκλεψε απόρρητα έγγραφα και την κοπάνησε στην Ρωσία, και τον οποίο παρουσιάζει σαν ήρωα ο ακροαριστερός δημοσιογράφος Oliver Stone.

Αν οι Αμερικανοί τα βρούνε με την Ρωσία θα κλείσει το κεφάλαιο ISIS και Al-Qaeda για τις ΗΠΑ, γιατί χωρίς την Ρωσία οι επιχειρησιακές τους ικανότητες θα υποβαθμιστούν δραματικά. Εκτός και αν η Κίνα πάρει την θέση της Ρωσίας. Η Κίνα όμως μέχρι τώρα δεν έχει δείξει καμία διάθεση να αναμιχθεί σε τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον των ΗΠΑ.

Θα μου πεις ότι αν ο Τραμπ ζορίσει την Κίνα, και δημιουργηθεί μία κόντρα ΗΠΑ-Κίνας, τότε τα πράγματα μπορεί να αλλάξουν, και η Κίνα μπορεί να στηρίξει τρομοκράτες. Δεν νομίζω. Η Κίνα αποφεύγει να μπλέκεται με τους Ισλαμιστές για να μην το βρει μπροστά της στην Μουσουλμανική της επαρχία της Xin Jiang, την οποία η Κίνα αλώνει σιγά σιγά δημογραφικά. Χωρίς την Xin Jiang δεν υπάρχουν Νέοι Δρόμοι του Μεταξιού (Χερσαίοι).

Και τέλος πάντων η Κίνα θα είναι η αντίπαλος των ΗΠΑ τον 21ο αιώνα άρα δεν υπάρχει λόγος να έχουν οι Αμερικανοί όλο αυτόν τον πόλεμο με την Ρωσία.

“Telegram founder: Opening 'back door' to encrypted apps could aid terrorists”, Φεβρουάριος 2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου