Πέμπτη, 29 Δεκεμβρίου 2016

Το Γενεαλογικό Δέντρο των Δικτατόρων της Βόρειας Κορέας

Στην παρακάτω εικόνα από το περιοδικό Time βλέπετε το γενεαλογικό δέντρο της οικογένειας Kim, που είναι οι κληρονόμοι της θέσης τους Γενικού Γραμματέα του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κορέας, και δια αυτής της θέσης και αρχηγοί του κράτους. Με μπλε βλέπετε τους άνδρες και με μωβ της γυναίκες.Ο ιδρυτής της δυναστείας ήταν ο Kim Il-Sung, τον οποίο βλέπετε με το νούμερο 1 στην φωτογραφία. Αυτός ήταν ο πρώτος Γενικός Γραμματέας του ΚΚ της Βόρειας Κορέας, και κυβέρνησε από το 1948 μέχρι το 1994.

Μετά τον θάνατο του Kim il-Sung το 1994, Γενικός Γραμματέας του Κόμματος και αρχηγός της Βόρειας Κορέας ανέλαβε ο γιος του από την πρώτη του γυναίκα, ο Kim Yong-il, τον οποίο βλέπετε με το νούμερο 3 στην φωτογραφία του Time. Ο Kim Yonk-il κυβέρνησε από το 1994 μέχρι τον θάνατο του το 2011.

Το 2011, μετά τον θάνατο του πατέρα του, Γενικός Γραμματέας του Κόμματος και αρχηγός του κράτους ανέλαβε ο Kim Yong-Un, ο οποίος είναι γιος του Kim Yong-il από την δεύτερη γυναίκα του. Ο Kim Yong Un είναι αυτός ο μπούλης που βλέπουμε στα βίντεο και μοιάζει με τον Πάνο Καμμένο, και αν τον πειράξεις σε ρίχνει στα άγρια σκυλιά.

Η Κορέα χωρίστηκε σε νότια και βόρεια μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, με την Βόρεια Κορέα να είναι υπό την επιρροή των Σοβιετικών και την Νότια υπό την επιρροή των ΗΠΑ. Το 1953 η Βόρεια Κορέα εισέβαλλε στην Νότια Κορέα, αλλά σε αντίθεση με ότι έγινε στο Βιετνάμ οι ΗΠΑ κατάφεραν να σταματήσουν τους υποστηριζόμενους από την ΕΣΣΔ και την Κίνα Βορειοκορεάτες (Korean War 1950-1953).

H Βόρεια Κορέα είναι μία από τις 3 χώρες του “Άξονα του Κακού” που έλεγε ο Τζορτζ Μπους, με τις άλλες δύο να είναι το Ιράν και το Ιράκ του συγχωρεμένου Σαντάμ Χουσείν. Η Βόρεια Κορέα έχει υποστηρίξει σειρά τρομοκρατικών οργανώσεων, πχ τον Κόκκινο Στρατό στην Ιαπωνία, πουλάει πυρηνική τεχνολογία και εξοπλισμό σε χώρες αντιπάλους των ΗΠΑ, και πλαστογραφεί συστηματικά τα Αμερικανικά δολάρια.

Ο Ντόναλντ Τραμπ λέει ότι ο Kim Yong Un είναι “a very bad dude”, παρόλο που ο Kim έλεγε ότι προτιμούσε τον Τραμπ από την Κλίντον.

“The Kim Family Tree”
http://content.time.com/time/interactive/0,31813,2107093,00.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου