Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Ο Πράκτορας της KGB Πατριάρχης Αλέξιος Β

 Ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρώσων (1990-2008) ήταν λένε πράκτορας της KGB από το 1958, και χρησιμοποίησε τις γνωριμίες του στην KGB για να ανέβει στην θρησκευτική ιεραρχία, σε μία εποχή που η οργανωμένη θρησκεία ήταν σχεδόν υπό διωγμό στην Ρωσία από τους Κομμουνιστές. Βλέπε Guardian “Russian Patriarch 'was KGB spy”.Μικρό το κακό θα μου πεις. Δεν είναι κακό για έναν ιερέα να συνεργάζεται με τις μυστικές υπηρεσίες της χώρας του. Οφείλει μάλιστα να το κάνει. Το πρόβλημα είναι ότι μιλάμε για την KGB, η οποία είχε κυνηγήσει άγρια τον Χριστιανισμό στην Ρωσία και τις αποικίες της Ρωσίας.

Το γράφω κυρίως εννοώντας ότι όπως είναι φυσικό θα υπάρχουν δεσμοί ανάμεσα στην δική μας εκκλησία και την εκκλησία της Ρωσίας με ότι αυτό συνεπάγεται. Και πάλι θα μου πεις καλό είναι αυτό, γιατί χρειαζόμαστε την προστασία της Ρωσίας λόγω Τουρκίας. Άρα τι πειράζει να συνεργάζονται οι ιερείς μας με τους ιερείς τους, και οι μυστικές μας υπηρεσίες με τις μυστικές τους υπηρεσίες?

Σωστό είναι αυτό. Όντως χρειαζόμαστε την προστασία της Ρωσίας, γιατί μετά το Κυπριακό και την έξοδο μας από το ΝΑΤΟ και την προσέγγιση της ΕΣΣΔ, οι ΗΠΑ άρχισαν να υποστηρίζουν πολύ περισσότερο τους Τούρκους. Να θυμίσω όμως ότι ήταν οι Κομμουνιστές που ξεσήκωναν τους Έλληνες να διώξουμε τις βάσεις από την Κύπρο και την Κρήτη, υποτίθεται λόγω πατριωτισμού, στην πραγματικότητα για να εξυπηρετήσουν τα συμφέρονταν των  Σοβιετικών που τους πλήρωναν. Βλέπε “Τα Εγκλήματα του ΚΚΕ στην Κύπρο”.

Ακούστε το παρακάτω 2λεπτο αποσπάσιμα από την εκπομπή του Ανδρέα Μαζαράκη. “Μαζαράκης για ΝΑΤΟ”

Ο Μαζαράκης είναι από τις πιο χυδαίες προπαγανδιστικές φωνές της αριστεράς, και στο ηχητικό κατηγορεί τον Καραμανλή επειδή μας έβγαλε από το ΝΑΤΟ, ενώ μέχρι τότε όπως λέει οι Τούρκοι δεν τολμούσαν να κάνουν παραβίαση όχι με αεροσκάφος αλλά ούτε με ψαρόβαρκα. Και παραδέχεται ότι ο ίδιος πανηγύριζε για την έξοδο από το ΝΑΤΟ. Κουβέντα για το ότι ήταν οι πράκτορες της KGB στην Ελλάδα που ζητούσαν να βγει η Ελλάδα από το ΝΑΤΟ, οδηγώντας τελικά στο Κυπριακό και σε όλα αυτά που περιγράφει ο Μαζαράκης.

Έρχεται λοιπόν σήμερα κάποιος αριστερός ή κάποιος Χρυσαυγίτης και σου λέει ότι την χρειαζόμαστε την Ρωσία για να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία. Ε ναι, μετά το 1974 προφανώς την χρειαζόμαστε την Ρωσία. Μόνο που πριν το 1974 δεν την χρειαζόμασταν την Ρωσία. Τώρα προφανώς και την χρειαζόμαστε, αλλά πρέπει να θυμόμαστε και πως φτάσαμε να βγούμε από το ΝΑΤΟ, πως έγινε το Κυπριακό, και πως φτάσαμε να χρειαζόμαστε την Ρωσία, ενώ μέχρι τότε δεν την χρειαζόμασταν για να αντιμετωπίσουμε την Τουρκία.

Να θυμίσω ότι όταν ο Ανδρέας Παπανδρέου οργάνωνε το Πραξικόπημα με τους αριστερούς αξιωματικούς του Ελληνικού Στρατού το 1965 (ΑΣΠΙΔΑ) στην Αίγυπτο, την Συρία και το Ιράκ οι σύμμαχοι των Σοβιετικών είχαν ήδη πάρει την εξουσία, και στην Λιβύη έγινε το ίδιο με τον κολλητό του Παπανδρέου τον Καντάφι. Βλέπε “Τα Αίτια της Ελληνικής Δικτατορίας”.

Αν ο Ανδρέας Παπανδρέου είχα πάρει την εξουσία το 1965 η Ελλάδα ενδεχομένως να είχε στείλει και στρατό στον Πόλεμο των Έξι Ημερών που ξέσπασε δύο χρόνια αργότερα ανάμεσα στις ΗΠΑ και το Ισραήλ από την μία πλευρά, και στην Ρωσία, την Αίγυπτο, την Συρία και το Ιράκ από την άλλη. Αν και δεν νομίζω ότι ο Ανδρέας Παπανδρέου θα τολμούσε να πάει τόσο κόντρα στο ΝΑΤΟ.

Τέλος πάντων όμως όταν λέμε ότι χρειαζόμαστε την Ρωσία να θυμόμαστε και πως φτάσαμε να την χρειαζόμαστε.

Επίσης η Ρωσία κάνει με την Τουρκία πολύ μεγαλύτερες μπίζνες από αυτές που κάνει με την Ελλάδα, και η Τουρκία είναι για τις ΗΠΑ πολύ σημαντικότερη χώρα από την Ελλάδα.  Το λέω για να αξιολογήσετε αυτούς που επιτίθενται στην ΕΕ και την Ευρωζώνη, τις μεγαλύτερες διπλωματικές ασπίδες μας, και να σκεφτείτε τι συμφέροντα εξυπηρετούν. Και δεν μιλάω για τους σανοφάγους που τους ψηφίζουν γιατί δεν γνωρίζουν τα παραπάνω. Αλλά αυτοί που βλέπετε στα κανάλια γνωρίζουν πολύ καλά τι κάνουν.

Το άλλο που είναι σημαντικό είναι ότι δεν υπάρχει λόγος να μην μιλάμε για την σάπια νομενκλατούρα της σημερινής Ρωσίας, η οποία είναι ίδια με αυτήν της Σοβιετικής Ένωσης. Άλλο η συμμαχία και άλλο η προπαγάνδα. Ούτε φυσικά πρέπει να πατάνε τα Ισλαμιστόνια της Ελληνικής δημοσιογραφίας πάνω στην σάπια νομενκλατούρα της Ρωσίας για να κάνουν κριτική υπέρ των Αράβων, ή των Τούρκων, ή των Ιρανών.

“Russian Patriarch 'was KGB spy”
https://www.theguardian.com/world/1999/feb/12/1

ΥΓ

Άλλο ένα ωραίο κομμάτι από την Wikipedia για τον Ρώσο Πατριάρχη Αλέξιο Β. Η Wikipedia γράφει ότι σύμφωνα με αρχεία του τμήματος της KGB της Εσθονίας, ο Πατριάρχης Αλέξιος ήταν πράκτορας της KGB επί 40 χρόνια, και αποστολή του ήταν να κρατά “ήρεμους” τους ιερείς που εξεγείρονταν εναντίον του κόμματος.

Να διευκρινίσω ότι εδώ δεν μιλάμε για ένα Έλληνα ιερέα που έδωσε κάποιες πληροφορίες στην ΕΥΠ, αλλά για έναν υπάλληλο της KGB, την στιγμή που η KGB κυνηγούσε άγρια την Ορθοδοξία στην Ρωσία.


Μετά το 1917 από τις 50 χιλιάδες εκκλησίες και μοναστήρια έμειναν μόνο 500 σε ολόκληρη την Ρωσία, και αν και σε αυτές τις 500 οι σημαντικοί ιερείς ήταν υπάλληλοι της KGB, τότε η Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας ήταν απλά το κουφάρι της Ορθόδοξης Εκκλησίας που είχε φορέσει η KGB.

“Patriarch Alexy II of Moscow : Alleged Work for the KGB”


5 σχόλια:

 1. Σε διαβάζω αρκετό καιρό, προσπαθώ να κρατήσω τα γεγονότα που αναφέρεις και να αφήσω έξω το σχόλιο για να βγάζω τα συμπεράσματα μου όσο πιο αντικειμενικά γίνεται. Επειδή όμως μέσα από τα κείμενα σου δεν μπορεί κανείς να καταλάβει την συναισθηματική κατάσταση σου όταν τα γράφεις, αναρωτιόμουν αν είσαι πράγματι όσο αποστασιοποιημένος και κυνικός θέλεις να δείχνεις όταν καταλήγεις στα δικά σου συμπεράσματα, έπειτα της έρευνας που πιθανόν να έχεις κάνει ή των άρθρων που έχεις διαβάσει ή αντίθετα πολλές φορές σε κυριεύουν τα συναισθήματα, όπως είναι φυσιολογικό για τον περισσότερο κόσμο?

  Φιλικά Μιχάλης

  ΑπάντησηΔιαγραφή
  Απαντήσεις
  1. Δεν είμαι καθόλου αντικειμενικός και κυνικός. Είμαι Έλληνας, είμαι Χριστιανός Ορθόδοξος, έχω Εβραική καταγωγή από την πλευρά του πατέρα μου, είμαι φιλο-Αμερικανός, και είμαι πολλά άλλα που δεν μου έρχονται αυτή την στιγμή στο μυαλό.

   Πόσο αντικειμενικά και κυνικά σου φαίνονται όλα αυτά? Όταν ανεβάζω κάτι θεωρώ ότι έχω υποχρέωση να γράφω όσο πιο σοβαρά μπορώ, ώστε να αξίζει να διαβάσει κάποιος αυτό που γράφω.

   Προσπαθώ να είναι τα κείμενα μου σοβαρά, αλλά ποτέ αντικειμενικά. Πάντα υπάρχει μέσα σε αυτά η σκέψη μου, τα συναισθήματα μου, όλα αυτά που εγώ είμαι, κλπ κλπ. Δεν με ενδιαφέρει να γράφω αντικειμενικά. Το αντικειμενικά μου ακούγεται κάπως σαν "στρουγγυλά", "ουδέτερα" κλπ και αυτό δεν μου αρέσει.

   Διαγραφή
  2. Γράφω με μεγάλη φόρτιση. Το γράψιμο είναι κάτι που απολαμβάνω πάρα πολύ. Δεν γράφω κοιτώντας το τοπίο γύρω μου αν αυτό εννοείς. Γράφω αρρωστημένα με κολλημένη την μούρη στην οθόνη.

   Διαγραφή
 2. Σε επι μέρους επουσιωδεις λεπτομερειες μπορει και να διαφωνησω. Στις γενικες γραμμες γραφεις αψογα αλλα κοντρα στο αριστερο, σοσιαλιστικο μεταπιλτευτικο σανο και αφηγημα. Ε αυτο ξενιζεξ ορισμενους. Keep writing Iakove.

  ΑπάντησηΔιαγραφή