Δευτέρα, 19 Δεκεμβρίου 2016

Καντάφι – ΕΤΑ-IRA

Ήξερα ότι ο Καντάφι ήταν ένας από τους βασικούς υποστηρικτές των Βάσκων αυτονομιστών της ETA στην Ισπανία, όπως και του συνεργαζόμενου με την ΕΤΑ Ιρλανδικό IRA, αλλά μου είχε διαφύγει ότι την επόμενη μέρα του θανάτου του Καντάφι η ETA πέταξε λευκή πετσέτα και ανακοίνωσε κατάπαυση του πυρός.

Εννοείται ότι o Καντάφι το έκανε αυτό με τις ευλογίες της Ρωσίας και την υποστήριξη της KGB. Η ΕΤΑ και ο ΙΡΑ έφερναν κόκα της FARC στην Ευρώπη, και σε αντάλλαγμα έδιναν στην FARC όπλα. Ένας συνηθισμένος τύπος συναλλαγών ήταν να τους δίνει η FARC κόκκα, να πουλάνε αυτοί την κόκα και να αγοράζουν διαμάντια, και με τα διαμάντια να αγοράζουν όπλα, και τα όπλα να τα δίνουν στην FARC. Κρατώντας φυσικά το μερίδιο τους.

Σε αυτό το παιχνίδι τρομοκρατίας, ναρκωτικών και διαμαντιών ήταν χωμένοι μέχρι το λαιμό και ο Κάστρο με τον Τσάβεζ.. Όταν πέθανε ο Καντάφι ο πρόεδρος της Κολομβίας είπε ότι ήλπιζε ο θάνατος του Καντάφι να σηματοδοτήσει την επιστροφή της δημοκρατίας στην Λιβύη, ενώ ο Τσάβεζ είπε ότι θα θυμόμαστε τον Καντάφι ως έναν μεγάλο αγωνιστή, επαναστάτη και μάρτυρα.

“Gaddafi death, the Eta ceasefire and Northern Ireland”, Οκτώβριος 2011

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου