Κυριακή, 11 Δεκεμβρίου 2016

Η Συνεργασία του Hollywood με τους Ναζί

Πολύ ωραίο άρθρο του Frontpage Mag για το Hollywood την περίοδο του Β Παγκοσμίου Πολέμου. Το άρθρο γράφει ότι παρόλο που η εποχή του Β Παγκοσμίου Πολέμου θεωρείται μία πατριωτική περίοδο του Hollywood τα πράγματα είναι πιο σύνθετα.Την δεκαετία του 30, όταν στην Γαλλία, την Αγγλία και τις ΗΠΑ υπήρχε το ερώτημα για το πως έπρεπε να αντιμετωπίσουν τους Χίτλερ και Στάλιν, και υπήρχαν πολλοί κομμουνιστές στο Χόλιγουντ που έφτιαχναν ταινίες πολύ σκληρές για τον Χίτλερ.

Αλλά υπήρχαν και πολλοί παραγωγοί που ήθελαν να εξάγουν τις ταινίες τους στην Γερμανία και επέτρεπαν στους Ναζί να λογοκρίνουν τις παραγωγές τους προκειμένου να επιτρέψουν την προβολή τους στην Ναζιστική Γερμανία, κάτι που συμβαίνει και σήμερα με την Κίνα και το Χόλιγουντ.

Εφόσον την δεκαετία του 30 ο δυτικός κόσμος ήταν διχασμένος για το πως έπρεπε να αντιμετωπίσει τους Χίτλερ και Στάλιν είναι λογικό να βγαίνουν από το Χόλιγουντ παραγωγές αντιναζιστικές και παραγωγές που λογοκρίνονταν από τους Ναζι προκειμένου να τους επιτραπεί η προβολή στην Γερμανία.

Αλλά παρόλο που ακούγεται σύνηθες να υπάρχει Σοβιετική προπαγάνδα στο Χόλιγουντ, κάνει εντύπωση ότι άλλες παραγωγές λογοκρίνονταν από τους Ναζί για να τους επιτραπεί να προβληθούν στις αίθουσες της Ναζιστικής Γερμανίας προκειμένου να κόψουν εισιτήρια. Οι Σοβιετικοί δεν νομίζω να επέτρεπαν Αμερικανικές παραγωγές έστω και λογοκριμένες.

HOLLYWOOD'S NAZI COLLABORATION”


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου