Τετάρτη, 14 Δεκεμβρίου 2016

Η Θεολογία της Απελευθέρωσης (Liberation Theology)

Το 1959 η KGB κατάφερε να ανεβάσει στην Κούβα τους Αδελφούς Κάστρο. Οι Σοβιετικοί κατάφεραν να δημιουργήσουν την FARC στην Κολομβία, καθώς και άλλες οργανώσεις στην Λατινική  Αμερική με την βοήθεια των Αδελφών Κάστρο.Παρόλα αυτά ο Μαρξισμός δεν προχωρούσε στην Λατινική Αμερική όπως περίμεναν οι Ρώσοι, γιατί οι περισσότεροι κάτοικοι της Λατινικής Αμερικής ήταν φτωχοί γεωργοί που δεν ενδιαφέρονταν να εξεγερθούν εναντίον των κυβερνήσεων τους.

Για να το αντιμετωπίσει αυτό η KGB επινόησε την Θεολογία της Απελευθέρωσης (Liberation Theology), με την οποία προσπάθησε να ενσωματώσει τον Μαρξισμό στον Χριστιανισμό, παρουσιάζοντας τον Χριστό ως έναν επαναστάτη που αγωνιζόταν για κοινωνική δικαιοσύνη και ισότητα. Σιγά σιγά η KGB με την βοήθεια των Αδελφών Κάστρο άρχισε να έρχεται σε επαφή με ιερείς της Λατινικής Αμερικής και να συνεργάζεται μαζί τους.

Ο Πάπας αποδοκίμασε την Θεολογία της Απελευθέρωσης, λέγοντας ότι δεν ήταν μέρος της Χριστιανικής παράδοσης.

Να πω εγώ ότι ο σημερινός Αργεντίνος Πάπας Φραγκίσκος είναι λες και έχει ξεπηδήσει από την Θεολογία της Απελευθέρωση, και δεν είναι λίγοι αυτοί που τον κατηγορούν ότι πούλησε την Ευρώπη στο Ισλάμ.


Και πρέπει να λάβουμε υπόψη μας ότι η Αργεντινή ήταν στενός σύμμαχος του Ιράν μέχρι την εκλογή του Μάκρι. Έχω ξαναπεί ότι ο δημόσιος κατήγορος Alberto Nizman δολοφονήθηκε λίγες ώρες πριν παρουσιάσει στο Κογκρέσο της Αργεντινής στοιχεία που αποδείκνυαν ότι η Πρόεδρος της Αργεντινής είχε αποκρύψει στοιχεία για συμμετοχή του Ιράν σε τρομοκρατικές ενέργειες στην Αργεντινή.

Από το βιβλίο του Ion Pacepa “Disinformation” κεφάλαιο “Liberation Theology”.1 σχόλιο:

  1. ΣΙΓΟΥΡΑ ΤΟΝ ΠΑΠΑ ΒΟΙΤΙΛΑ ΒΟΗΘΗΣΕ Η ΣΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΝΑ ΔΟΛΟΦΟΝΗΣΗ Η ΚΓΒ ΑΛΛΑ Ο ΡΟΜΕΡΟ Ο ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΟΣ ΚΛΠ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΝΑ ΗΤΑΝ ΟΡΓΑΝΑ ΤΗΣ ΜΟΣΧΑΣ.Ο ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΣ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΤΟΝ ΜΑΡΞ ,ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣ .

    ΑπάντησηΔιαγραφή