Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Η Στροφή του Κομμουνιστικού Κόμματος στον Χριστιανισμό

Το Al Jazeera γράφει ότι μετά από το κυνηγητό δεκαετιών της Ορθοδοξίας από το Κομμουνιστικό Κόμμα της Ρωσίας, το Κομμουνιστικό Κόμμα, που παίρνει περίπου 10%, αποφασίζει να κάνει στροφή προς τον Χριστιανισμό. Ο Γενικός Γραμματέας του Κόμματος Γκενάντι Ζουγκάνοφ έχει πει πολλές φορές ότι ο Χριστός ήταν ο πρώτος Κομμουνιστής.

Από την πλευρά του ο Ρώσος Πατριάρχης Κύριλλος καλωσόρισε το άνοιγμα του Κομμουνιστικού Κόμματος λέγοντας ότι όλες οι πολιτικές δυνάμεις πρέπει να ενωθούν στα θέματα της πίστης (Ορθοδοξία) και της δικαιοσύνης (ΚΚ).

Είναι αυτό που έγραφα πριν λίγες μέρες για την Θεολογία του Απελευθερωτισμού (Liberation Theology) που προωθούσε η KGB με τον Φιντέλ Κάστρο την δεκαετία του 60 στην Λατινική Αμερική, προκειμένου να ενσωματώσει τον Χριστιανισμό στον Κομμουνισμό και να προσηλυτίσει τους θρήσκους αγρότες της Λατινικής Αμερικής που δεν ενδιαφέρονταν για τον Κομμουνισμό.

Την εποχή εκείνη η Ρωσία δεν μπορούσε να προωθήσει την Θεολογία της Απελευθέρωσης στο εσωτερικό της, γιατί υπήρχαν οι Καθολικές και Προτεσταντικές αποικίες, αλλά και οι Μουσουλμανικές αποικίες της Κεντρικής Ασίας, και ήταν πολύ δύσκολο να προωθηθεί η Θεολογία της Απελευθέρωσης. Τώρα όμως που η Ρωσία έχει πλέον χάσει τις αποικίες της μπορεί πολύ εύκολα να προωθήσει στο εσωτερικό της την Θεολογία της Απελευθέρωσης,

Αυτό λογικά θα το μιμηθεί σε κάποιον βαθμό και η δική μας εκκλησία. Αυτό λέει η λογική τουλάχιστον.

Russia's Communist Party turns to the Orthodox Church”, Δεκέμβριος 2016


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου