Σάββατο, 17 Δεκεμβρίου 2016

Η Επιχείρηση με Κωδική Ονομασία “Άρης”

Έβλεπα τους χιλιάδες νέους Αμερικανούς να διαδηλώνουν εναντίον της πατρίδας τους, και απορούσα πως ήταν τόσο εύκολο να ξεσηκώσεις την Αμερικανική νεολαία εναντίον της κυβερνήσεως της κατά την διάρκεια του πολέμου στο Βιετνάμ. Υπήρχαν 7 εκατομμύρια Αμερικανοί που υποστήριζαν την Σοβιετική Ένωση και όχι τις ΗΠΑ στον πόλεμο του Βιετνάμ.Η επιτυχία μας πιστεύω ότι οφείλονταν στο ότι αυτοί οι άνθρωποι πίστευαν ότι το αντιπολεμικό κίνημα ήταν ένα Αμερικανικό δημιούργημα, ενώ αντιθέτως ήταν δημιούργημα της επιχείρησης μας με κωδική ονομασία Ares (Άρης), από τον αρχαίο Έλληνα Θεό του Πολέμου.

Με χρήματα της KGB δημιουργήσαμε αντι-πολεμικούς οργανισμούς, όπως πχ το World Peace Council ή το Stockholm Conference, προκειμένου να στρέψουμε τους Ευρωπαίους και τους Αμερικανούς εναντίον των ΗΠΑ.

Σε μία συνάντηση που είχαμε με τον Αντρόποφ (αρχηγός της KGB) την περίοδο του πολέμου στο Βιετνάμ, μου έλεγε ότι το μόνο που πρέπει να κάνουμε είναι να συνεχίσουμε να ποτίζουμε τους σπόρους του Άρη, και σιγά σιγά από τον Άρη θα δημιουργηθεί μία Αμερικανική αριστερά που θα επιτίθεται από μόνη της στην κυβέρνηση των ΗΠΑ, χωρίς την δική μας παρέμβαση.

Και πράγματι ο Αντρόποφ είχε δίκιο. Βλέπω σήμερα πάρα πολλούς Αμερικανούς να κατηγορούν τις ΗΠΑ χωρίς την παρέμβαση της Ρωσίας.


Από το βιβλίο του Ion Pacepa Disinformation κεφάλαιο The Antiwar Movement (ελεύθερη μετάφραση)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου