Πέμπτη, 22 Δεκεμβρίου 2016

Η Καταστροφική Οικονομική Πολιτική του Ερντογάν

Λένε πολλοί ότι η κατάρρευση του Τουρκικού τουρισμού είναι πρόβλημα για τον Ερντογάν. Η πραγματικότητα είναι ότι τα Τουρκικά παράλια, με τον τουρισμό και την οικονομική τους ευμάρεια, αποτελούν το κέντρο του Τουρκικού αντι-Ισλαμισμού. 

Είναι ας πούμε τα παράλια και η Κωνσταντινούπολη η Κεμαλική Τουρκία, ενώ ο Ερντογάν βασίζεται στους σανοφάγους από τα βάθη της Ανατολίας. Να είστε σίγουροι ότι οι δικοί μας σανοφάγοι είναι ορθολογιστές μπροστά στους σανοφάγους του Ερντογάν.

Ο Ερντογάν έχει φτάσει ούτε λίγο ούτε πολύ σχεδόν να αποκαλεί τον Κεμάλ Αττατούρκ προδότη, λόγω των Συνθηκών που υπέγραψε, και που δεν ανταποκρίνονται στα σύνορα της καρδιάς του Σουλτάνου.

Αυτό που ξεχνάνε όσοι νομίζουν ότι η κατάρρευση της Τουρκικής ιδιωτικής οικονομίας είναι πρόβλημα για τον Ερντογάν ξεχνάνε ότι η κατάρρευση αφορά στην Κεμαλική Τουρκία (παράλια), και αυτό είναι κάτι που συμφέρει τον Ερντογάν, ο οποίος καλύπτει τις απώλειες πουλώντας προστασία στους Άραβες του Κόλπου. Οι Καταριανοί και οι Σαουδάραβες, φαντάζομαι και οι υπόλοιποι, δίνουν στον Ερντογάν δισεκατομμύρια.

Ο Ερντογάν πιστεύει στο μοντέλο του Κινεζικού κρατικοκαπιταλισμού, και η οικονομική κατάρρευση των Τουρκικών παραλίων θα οδηγήσει την ιδιωτική οικονομία στο κράτος, και θα πάρει την όποια οικονομική και πολιτική δύναμη έχουν οι αντι-Ισλαμιστές.

Νομίζω ότι η οικονομική κατάρρευση της Κεμαλικής Τουρκίας είναι κάτι πολύ καλό για τον Ερντογάν, άσχετα αν για ευνόητους λόγους δεν μπορεί να το παραδεχτεί και θέλει να το κάνει να φανεί σαν ατύχημα, και ότι δεν φταίει αυτός αλλά η τρομοκρατία κλπ κλπ. Όπως σε εμάς δεν φταίει η αριστερά για την κατάρρευση της ιδιωτικής οικονομίας αλλά ο Σόιμπλε.

Βλέπετε στον χάρτη με κόκκινο τους Κεμαλικούς να κυριαρχούν στις πυνκοκατοικημένες περιοχές των παραλίων και της Κωνσταντινούπολης, και τους Ισλαμιστές με κίτρινο, και τους Κούρδους με μωβ.Βλέπε “Ο Κινεζικός Κρατικοκαπιταλισμός”

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου