Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Το Παράδοξο με την Αμερικανική Αριστερά και την Αμερικανική Δεξιά

Η Αμερικανική αριστερά ήταν παραδοσιακά χρηματοδοτούμενη από την ΕΣΣΔ, και ήταν αυτή που διέλυσε επικοινωνιακά των Γερουσιαστή Μακάρθι, ο οποίος εξάρθρωνε στις ΗΠΑ τα δίκτυα των πρακτόρων των Σοβιετικών. Ο Μακάρθι ήταν ένας σπουδαίος άνδρας τον οποίο κατάφερε τελικά να διαλύσει η Αμερικανική αριστερά.

Σήμερα υπάρχει το παράδοξο ο Τραμπ να θέλει να βελτιώσει τις σχέσεις ΗΠΑ-Ρωσίας, για λόγους που πολλές φορές έχω αναφέρει, ενώ η  Αμερικανική αριστερά προωθεί θεωρίες συνωμοσίας που θέλουν τον Τραμπ να είναι πράκτορας των Ρώσων.Ο λόγος είναι ότι η Αμερικανική αριστερά επηρεάζεται πλέον πάρα πολύ από το Κατάρ, την Κίνα και τους Λατίνους δικτάτορες, και όλοι αυτοί θίγονται από τις επιλογές Τραμπ.

Υπάρχει λοιπόν το παράδοξο στις ΗΠΑ, αλλά και στην Ευρώπη όπως βλέπετε, να υποστηρίζει η Δεξιά μία προσέγγιση με την Ρωσία, ενώ η αριστερά να δαιμονοποιεί αυτήν την προσέγγιση με τα πρώην αφεντικά της. Μην βλέπετε στην Ελλάδα που έχουμε την συμμαχία με την Ρωσία εναντίον της Τουρκίας και οι αριστεροί δεν μπορούν να μιλήσουν εναντίον της Ρωσίας. Στις ΗΠΑ τα πράγματα είναι πολύ διαφορετικά.


Αλλά και στην Ελλάδα είδατε ότι μετά το 1991 το ΚΚΕ θυμήθηκε την γενοκτονία των Ποντίων από τους Σοβιετικούς. Βλέπε δηλώσεις Κανέλη. Δηλαδή αν οι φιλο-Ρώσοι λένε ότι οι Τούρκοι έκαναν γενοκτονία των Ποντίων και δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις Ελλάδας-Τουρκίας, οι φιλό-Τουρκοι, ή φιλο-Καταριανοί, θα λένε ότι και η Ρωσία έκανε γενοκτονία των Ποντίων, ώστε να δημιουργούν προβλήματα στις σχέσεις Ελλάδας-Ρωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου