Παρασκευή, 16 Δεκεμβρίου 2016

Ο Αέναος Πόλεμος Ανάμεσα στον Κομμουνισμό και τον Καθολικισμό

Ο πόλεμος ανάμεσα στον Κομμουνισμό και την Καθολική Εκκλησία ξεκίνησε ήδη από το 1846, δύο χρόνια πριν ο Καρλ Μαρξ εκδώσει το Κομμουνιστικό Μανιφέστο, όταν ο Πάπας Πίος ΙΧ καταδίκασε επισήμως τον Κομμουνισμό.



Να πω ότι ο Χριστιανισμός είχε ήδη διασπαστεί από το 1054 στην Παπική Καθολική Εκκλησία της Ρώμης και την Ανατολική Ορθόδοξη Εκκλησία του Βυζαντίου με κορμό την Κωνσταντινούπολη (East-West Schism).

Η Ιταλία και η Κωνσταντινούπολη ήταν ανταγωνιστικές πύλες εισόδου για τους Δρόμους του Μεταξιού. Πέρα όμως από αυτό το Βυζάντιο και η Ιταλία, που τότε δεν ήταν ακόμη Ιταλία, συναγωνίζονταν για το εμπόριο της Μεσογείου, πχ για τον έλεγχο του  εμπορίου του άλατος, στο οποίο η Παπική Εκκλησία είχε σημαντικά συμφέροντα. Κάποιοι λένε ότι η ιστορία της ανθρωπότητας είναι παραπλήσια με την ιστορία του εμπορίου του αλατιού. Φαντάζομαι ότι εννοούν μέχρι πριν μερικούς αιώνες γιατί αυτό δεν ισχύει σήμερα. Βλέπε πχ “Salt a World History”.

Χάρτης


Η Δυτική Ευρώπη μέχρι το 1500 ήταν ενωμένη σχεδόν απέναντι στους Μουσουλμάνους, τους οποίους πολεμούσε με τις Σταυροφορίες για τον έλεγχο των Αγίων Τόπων και της Ανατολικής Μεσογείου. Όταν όμως γύρω στο 1500 μ.Χ. οι Ευρωπαίοι ανακάλυψαν  την Αμερικανική Ήπειρο, αλλά και τους δρόμους που τους οδηγούσαν στην Ασία γύρω από την Αφρική, η Καθολική Εκκλησία διασπάστηκε για δεύτερη φορά σε Καθολικούς και Προτεστάντες, γιατί οι βορειοευρωπαίοι δεν έβλεπαν πλέον με καλό μάτι την επιρροή του Πάπα στην Βόρεια και Δυτική Ευρώπη, και έβγαλαν μπροστά τον Λούθηρο (Protestant Reformation 1517 μ.Χ.). Εκείνη την εποχή ο Πάπας δεν ήταν απλά ένας θρησκευτικός ηγέτης. Ο Πάπας ήταν και ένας πολιτικός ηγέτης εκείνη την εποχή, γιατί μετά την πτώση της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας η Ευρώπη δοκιμάστηκε πάρα πολύ μέχρι να δημιουργηθούν τα έθνη κράτη που ξέρουμε.

Χάρτης


Την συσχέτιση του πολέμου με το εμπόριο και την θρησκεία την βλέπουμε σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και σήμερα. Πχ οι Γερμανοί είναι Προτεστάντες, οι Ρώσοι Ορθόδοξοι, και οι Πολωνοί που βρίσκονται ανάμεσα τους είναι Καθολικοί. Αυτή είναι μία μόνο διάσταση των απομειναρείων των  όσων περιγράφω παραπάνω.

Στον παρακάτω χάρτη με μπορντό βλέπετε τους Χριστιανούς Ορθόδοξους, με μωβ τους Προτεστάντες, με κίτρινο τους Καθολικούς, και με πράσινο τους Μουσουλμάνους.

Χάρτης Χριστιανοί


Ο Κομμουνισμός εμφανίζεται μέσα στον πόλεμο της βιομηχανικής επανάστασης, με την Αγγλία, την Γαλλία και την Γερμανία, τις μεγάλες βιομηχανικές δυνάμεις,  να συγκρούονται για τις πρώτες ύλες της Αμερικανικής Ηπείρου, της Αφρικής και της Ασίας, και να χρησιμοποιούν τον Κομμουνισμό για να χτυπήσουν η μία την άλλη.

Ο Κομμουνισμός είναι προϊόν αυτού του βιομηχανικού πολέμου, και κάθε χώρα προσπαθεί να χτυπήσει την βιομηχανία της αντιπάλου της ξεσηκώνοντας τους εργάτες των βιομηχανιών της. Μέσα σε αυτό το πλαίσιο εμφανίζεται ο Κομμουνισμός και ο Καρλ Μαρξ με το Κομμουνιστικό Μανιφέστο το 1848. Ο Κομμουνισμός είναι προϊόν ενός μεγάλου Ευρωπαϊκού εμπορικού πολέμου.

Ο Καρλ Μαρξ ήταν ένας πανέξυπνος Εβραίος απατεώνας, ο οποίος αγαπούσε την πολυτέλεια και έγδυνε οικονομικά όποιον τύχαινε να γοητευτεί από την διάνοια του. Να αναφέρω χαρακτηριστικά ότι ο Καρλ Μαρξ γκάστρωσε την υπηρέτρια του και την έδιωξε με πολλά μηνιάτικα φέσι.

Ο Μαρξ ήταν ένας Γερμανός Εβραίος, γόνος μίας οικογένειας Ραβίνων, και μισούσε τους Εβραίους, γιατί η θρησκεία του τον περιόριζε και τον στιγμάτιζε σε μία Χριστιανική Ευρώπη. Και φυσικά ο Μαρξ μισούσε και τους Χριστιανούς, γιατί οι Χριστιανοί ήταν πλειοψηφία και οι Εβραίοι ήταν πολίτες β κατηγορίας.

Ο Μαρξ φθονούσε επίσης αρρωστημένα τους πετυχημένους επιχειρηματίες, γιατί δεν μπορούσε να δεχτεί ότι κάποιος που πουλούσε πχ κάλτσες ήταν τόσο πλουσιότερος από μία διάνοια σαν αυτόν. Η εξυπνάδα προφανώς μπορεί να πάρει την μορφή της διανόησης, της επιχειρηματικότητας, των τεχνών, ενδεχομένως και πολλών άλλων μορφών, αλλά στις ελεύθερες χώρες ο πλούτος κατά κανόνα ακολουθεί την επιχειρηματική διάνοια.

Κάποιοι λένε ότι ο Μαρξ ήταν πράκτορας των Άγγλων, και ότι οι Άγγλοι των χρησιμοποιούσαν για να χτυπήσουν την βιομηχανία των Γερμανών. Ίσως το λένε επειδή οι Γερμανοί τον έδιωξαν από την Γερμανία και έζησε στην Αγγλία.

Άλλοι λένε ότι ήταν πράκτορας των Πρώσων, οι οποίοι προσπαθούσαν εκείνη την εποχή να ενώσουν την Γερμανία, και προφανώς θεωρούσαν εμπόδιο την επιρροή της Ρώμης στους Καθολικούς πληθυσμούς των Γερμανικών περιοχών. Στον παρακάτω χάρτη βλέπετε πως είναι μοιρασμένη η Γερμανία σε Προτεστάντες (σκούρο κόκκινο), Καθολικούς (σκούρο πράσινο), και σε ανάμεικτες περιοχές.


Χάρτης Γερμανία



Ο Κομμουνισμός έθιγε την επιρροή της Ρώμης, και στην συνέχεια της Ιταλίας, στην Ευρώπη. Έλεγα σε προηγούμενη ανάρτηση για τον πόλεμο του Λένιν στην Ορθόδοξη Εκκλησία της Ρωσίας το 1917, και για τον πόλεμο του Στάλιν στην Καθολική Εκκλησία των χωρών της Βαλτικής το 1939, μετά την συμφωνία του με τον Χίτλερ.

Έλεγα επίσης για την απόπειρα δολοφονίας του Πολωνού Πάπα Ιωάννη Παύλου Β που οργάνωσε η KGB λόγω των χρηματοδοτήσεων του Πολωνού Πάπα στους Πολωνούς αντιφρονούντες μέσω της Τράπεζας του Βατικανού. Βλέπε “Στάλιν VS Πάπας”.

και “Η Απόπειρα Δολοφονίας του Πάπα Ιωάννη Παύλου Β από την KGB”.

Για τον αέναο πόλεμο ανάμεσα στον Κομμουνισμό και τον Καθολικισμό να προσθέσω και κάποια επιπλέον στοιχεία από το βιβλίο του Ion Pacepa (κεφάλαιο “The Failed Birth of Hitlers Pope”).

Όταν ξεκίνησε ο Ψυχρός Πόλεμος μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου Πολέμου, ο Στάλιν έπρεπε να πολεμήσει τον Πάπα και την Καθολική Εκκλησία. Η KGB διέδιδε στην Σοβιετική Ένωση ότι ο Πάπας Πίος XII ήταν ο Πάπας του Χίτλερ, και ότι έκανε τις δουλειές του Χίτλερ.

Σκεφτείτε ότι ήδη από το 1846 ο Πάπας Πίος ΙΧ κατηγορούσε τον Κομμουνισμό, και μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο οι Ρώσοι Κομμουνιστές διέδιδαν με την KGB ότι ένας άλλος Πάπας, ο Πάπας Πίος XII ήταν όργανο των Ναζί. Ο Πάπας του Χιτλερόπως τον βάφτισε η KGB.

Οι κατηγορίες της KGB ήταν ψεύτικες. Μετά τον Β Παγκόσμιο Πόλεμο το Ισραηλιτικό συμβούλιο της Ιταλίας δήλωσε ότι ο Πάπας Πίος XII βοήθησε πάνω από 800 χιλιάδες Εβραίους να γλιτώσουν από τους Ναζί, και ο σημαντικότερος ίσως Ραβίνος είπε ότι ο Πάπας Πίος έσωσε περισσότερους Εβραίους παρά Χριστιανούς.

Κατά την διάρκεια του πολέμου οι Ναζί είχαν μοιράσει χιλιάδες φυλλάδια στα οποία υποστήριζαν ότι ο Πάπας δεν είχε εμπιστοσύνη στους Καθολικούς πληθυσμούς και ήταν πολύ ύποπτο ότι έκανε συνέχεια παρεμβάσεις υπέρ των Εβραίων.

Ο Μουσολίνι έλεγε ότι ο Παπισμός ήταν μία αρρώστια για την δημόσια ζωή της Ιταλίας, και υποσχόταν να ξεφορτωθεί τον απείθαρχο ιερέα.

Το 1944 ο Ουίνστον Τσόρτσιλ είχε συναντήσει τον Πάπα Πίο και είχε πει ότι ήταν ο σημαντικότερος άνθρωπος της εποχής. Γενικά είναι αποδεκτό ότι ο Πάπας όσο μπορούσε συμμάχησε με τους Άγγλους εναντίον των Ναζί και των Κομμουνιστών, όσο υπήρχε η συμμαχία Χίτλερ-Στάλιν. Στο μέτρο του δυνατού φυσικά.

Και πως θα μπορούσε άλλωστε η Καθολική Εκκλησία να συμμαχήσει με τους Ναζί και τους Κομμουνιστές? Αφού είναι γνωστό ότι και οι δύο ήθελαν να βγάλουν από την μέση την Καθολική Εκκλησία, η οποία κατά την άποψη τους λειτουργούσε ανταγωνιστικά στον σοσιαλισμό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου