Τρίτη, 6 Δεκεμβρίου 2016

Η Παραγωγή Πλαστών Αμερικανικών Δολαρίων από την Βόρεια Κορέα

Όπως θα διαβάσετε στο παρακάτω άρθρο του περιοδικού Time, ένα από τα μεγάλα προβλήματα που έχουν οι ΗΠΑ με την Βόρεια Κορέα είναι ότι η Βόρεια Κορέα ανταγωνίζεται τις ΗΠΑ στην παραγωγή δολαρίων.Η Βόρεια Κορέα έχει ένα νομισματοκοπείο δολαρίων, το οποίο μάλιστα αγοράζει μελάνι από την ίδια Ελβετική εταιρεία που αγοράζουν μελάνι και οι ΗΠΑ για τα νομισματοκοπεία τους. Και υπάρχει μία κούρσα ανάμεσα στις δύο χώρες, με την Βόρεια Κορέα να ακολουθεί τις αλλαγές που κάνει το νομισματοκοπείο των ΗΠΑ ώστε τα δολάρια της Βόρειας Κορέας να είναι όσο γίνεται πιο κοντά στα δολάρια των ΗΠΑ.

Όπως θα διαβάσετε στο ίδιο άρθρο ο πόλεμος της παραχάραξης είναι πολύ παλιός, και τον είχαν εφαρμόσει οι Άγγλοι κατά την διάρκεια της Αμερικανικής Επανάστασης για να διαλύσουν το Αμερικανικό νόμισμα, το είχε κάνει και ο Ναπολέον Βοναπάρτης για να διαλύσει το Ρωσικό νόμισμα, το έκανε και ο Χίτλερ στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο για να διαλύσει το δολάριο και την Βρετανική λίρα.

Πρέπει να έχετε υπόψη σας ότι πιο δύσκολο είναι να σπρώξεις τα πλαστά νομίσματα σε μία οικονομία παρά να τα κατασκευάσεις. Γιατί αν θέλεις να σπρώξεις 100.000 πλαστά δολάρια στις ΗΠΑ είναι παιχνιδάκι. Αλλά αν θέλεις να σπρώξεις δισεκατομμύρια είναι πολύ δύσκολο να το κάνεις χωρίς να σε πάρουν χαμπάρι, ειδικά με την ολοένα και μικρότερη χρήση μετρητών που εισαγάγουν οι ΗΠΑ και η ΕΕ.

“How the U.S. Could Pressure North Korea Tomorrow: Quit the $100 Bill”


1 σχόλιο:

  1. με την διακινηση ναρκωτικων μπορουν να σπροξουν μεγαλες ποσοτητες χαρτονομισματων.στο deep web επισης πουλουν πλαστα χαρτονομισματα με μικροτερο αντιτιμο φυσικα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή