Σάββατο, 3 Δεκεμβρίου 2016

Ο Πόλεμος του Τραμπ με τις Αμερικανικές Αυτοκινητοβιομηχανίες

Στην προεκλογική περίοδο ο Τραμπ ήταν σε έναν πόλεμο με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Ford, επειδή η Ford και οι υπόλοιπες Αμερικανικές αυτοβιομηχανίες θέλουν να παράγουν τα αυτοκίνητα τους στο Μεξικό, ώστε να παράγονται τα αυτοκίνητα αυτά με μικρότερο κόστος, προκειμένου να συναγωνίζονται τα Γερμανικά και Ιαπωνικά αυτοκίνητα. Βλέπε Investopedia “The Trump vs. Ford Dilemma”.Με τον πόλεμο στις Αμερικανικές αυτοκινητοβιομηχανίες ο Τραμπ κατάφερε να κερδίσει τις περιοχές που κατασκευάζουν αυτοκίνητα, πχ Ohiao και Michigan, επειδή οι υπάλληλοι των αυτοκινητοβιομηχανιών ψήφισαν Τραμπ για να μην πάνε οι αυτοκινητοβιομηχανίες στο Μεξικό και χάσουν τις δουλειές τους.

Το φιλανθρωπικό ίδρυμα της Ford, το Ford Foundation, χρηματοδοτεί συστηματικά ακροαριστερές οργανώσεις, και όπως θα διαβάσετε στην κεντροδεξιά Washington Times είναι από τους χρηματοδότες και υποστηρικτές των κομμουνιστών τρομοκρατών της Black Lives Matter, οι οποίοι όπως έχω ξαναπεί είναι διάδοχοι των Black Panthers που ήταν όργανα των Σοβιετικών και του Φιντέλ Κάστρο. Βλέπε Washington Times “Who Is Funding Black Lives Matter”.

Έχτε επίσης υπόψη σας ότι οι αυτοκινητοβιομηχανίες ζητάνε συνέχεια νέα μέτρα για το περιβάλλον, ώστε να πουλάνε συνέχεια αυτοκίνητα με νέες τεχνολογίες και χαμηλότερους ρύπους, και υπό αυτήν την έννοια οι αυτοκινητοβιομηχανίες είναι μέρος του πράσινου λόμπι.

Παρά τον πόλεμο με τις αυτοκινητοβιομηχανίες, ο Τραμπ σκοπεύει να ζορίσει τους Γερμανούς και τους Ιάπωνες, οι οποίοι είναι οι βασικοί ανταγωνιστές των Αμερικανικών εταιρειών.

Η πολιτική του Τραμπ δεν είναι η ορθόδοξη φιλελεύθερη πολιτική. Εκ πρώτης όψεως αυτή η πολιτική φαίνεται, και είναι, σοσιαλιστική πολιτική (μερκαντιλισμός-προστατευτισμός). Αλλά ελπίζω ότι ο Τραμπ σκοπεύει να κερδίσει χρόνο για να φτιάξει μία φιλελεύθερη οικονομία στις ΗΠΑ ώστε να μην χρειάζονται τέτοιου τύπου μέτρα προστατευτισμού.

Αν ο Τραμπ σκοπεύει να σπρώξει τις ΗΠΑ προς τον Μερκαντιλισμό θα είναι πρόβλημα. Αλίμονο αν οι ΗΠΑ κοιτάνε με φόβο τις διεθνείς αγορές. Οι ΗΠΑ πρέπει να λύσουν τα προβλήματα τους γυρνώντας ξανά στις καπιταλιστικές τους ρίζες, που είναι αυτές που τις έκαναν την μεγαλύτερη αυτοκρατορία όλων των εποχών. Ελπίζω ότι αυτό είναι το όραμα του Τραμπ και όλα τα υπόλοιπα είναι ασπιρίνες για να λύσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν οι Αμερικανικές κυβερνήσεις των προηγουμένων ετών.

The Trump vs. Ford Dilemma (F)
Last week, presidential candidate Donald Trump lashed out at Ford Motor Co. (F) after it announced that it would move all of its small-car production to Mexico. Ford made this move in an effort to increase profitability. Small cars are not selling as well as in the past because gas prices are low, which has led to higher demand for pick-up trucks and SUVs, which are also higher-margin vehicles. Since labor costs are considerably lower in Mexico than in the United States, Ford had an opportunity to expand margins on small-car production, thereby leading to improved profits and earnings-per-share.

Here's what a Trump presidency means for the US auto industry

Who Is Funding Black Lives Matter


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου